Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

Oxygen
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la Oxygen » 01 jun 2012, 22:41

Ma dobro je što je sada se ovo desilo, ja sam ubijeđen da će Italija dobra biti na euru.
Mora Prandelli još razmisliti ko će igrati, mada, taktički i formacijski on neće mijenjati jer za to više nema vremena, a ni jednog prijateljskog meča.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

harebianconero
Kontakt:

Post Postao/la harebianconero » 01 jun 2012, 22:43

Ako imate linkove od golova, okačite, baš da vidim šta je uradio Maggio.
Mirko Vučinić #9 & Leonardo Bonucci #19

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 01 jun 2012, 22:44

harebianconero je napisao/la:Ako imate linkove od golova, okačite, baš da vidim šta je uradio Maggio.
Ma najlakše je reći, jedan je kriv, svi su bili loši i tačka, ali bio je slab jer je učestvovao direktno i indirektno u 3 gola.
Bit će na youtubeu pa pogledaj.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 01 jun 2012, 22:46

Ma ne valja ovo ničemu ... treći poraz u nizu, i svaki put je sve isto. Pokušava se nešto kao kontrolom lopte i dominacijom, a golova nigdje.

Napadači su očajni. On je morao zvati nekog klasičnog napadača, jer se ne može igrati sa niskim secunda puntama protiv svih ekipa. Kad ti se ljudi zatvore centaršuti pomažu, a on nema nikoga u petercu da skoči.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 01 jun 2012, 22:50

Dobro su Italijani stajali na terenu dok su imali snage, njihova forma trenutno uopšte nije na nivou kakvom treba da bude, dok je kod Rusa obrnuta situacija. Rusi su spremni kao da Euro počinje sutra, Prandelli ima 9 dana da ih fizički pripremi. To je glavni problem.

U prvom poluvremenu dok je igrala udarna postava, ekipe su bile izjednačene, sa istim brojem prilika.

Uglavnom greške pojedinaca su prouzrokovale da se prime 3 gola, dok taktički to u prvom poluvremenu i nije izgledalo loše. Tek kad je Prandelli ubacio igrače iz druge postave, Rusi su počeli dominirati.
Željezničar ale!

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 01 jun 2012, 22:54

To sam ja nekoliko puta pisao, nema klasične špice, ruku na srce, i nije imao neki izbor.
Matria je Conte zeznuo jer mu je uskratio povjerenje kada je najviše trebalo (zadnjih 7-8 kola prvenstva), Osvaldo je opao, Gila i Pazzini su propali skroz.
Svejedno, mislim da bi Matri ili bar Destro bili dobrodošli ovoj ekipi jer imaju igrače koji mogu stvoriti prilike pred golom koje bi ovi sigurno realizovali.
Ovako, ne znam što centriraju uopšte, Italija ima vjerovatno najniži napad na prvenstvu.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 01 jun 2012, 23:00

i dalje mi nije jasno kako se dokopa De Sanctis poziva...Sirigu mogao biti drugi golman...a trebao zvati Storaria za trećeg...ili Viviana...

čuj De Sanctis...

mislim da Maggiu ne odgovara ova formacija..on je navikao u Napoliu igrati u drugoj formaciji...trebao je probati sa Abateom...mislim da je bolji u defanzivi...

puno problema će imati Cesar...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 01 jun 2012, 23:01

slika

Dominacija! :mrgreen:

Maggio mi je sumnjivo večeras izgledao, možda se kladio na Ruse. :mrgreen:
Željezničar ale!

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 01 jun 2012, 23:09

Glupo je sad izdvojit 2 igraca i sve svaliti na njihova leđa.

Cinjenica je da su svi odigrali lose, i ako se ne popravi nesto u sljedecih 7 dana Italiju ocekuje porcija od Spanjolaca.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 01 jun 2012, 23:27

Ma ja to namjerno malo cirkuzam. :mrgreen:

Svi su podbacili, izuzev Buffonu, u prvom je imao par dobrih intervencija, ostalo je sve katastrofa, nije se znalo ko gdje igra, ko koga čuva, uopšte nije bilo ni borbe ni trke, napadači su sebični bili u par navrata, a sa takvim pristupom poraz je neminovan.
Željezničar ale!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 01 jun 2012, 23:47

Kako serendate....

Maggio je ubedljivo najbolji italijanski desni bek u ovom momentu. Jednostavno, nije imao dan.
De Sanctis je imao opasnu sezonu. Samo pogledajte sta je radio u Ligi sampiona i u derbijima. Samo je Buffon bolji Italijan od njega medj' golmanima.

Ekipi fali 1 napadac razbijac WC klase. Ostalo je u redu, sa strane selekcije. Ne svidja mi se forma pojedinih igraca, ali to je pitanje druge vrste. E sad sto ne moze takmicenje da prodje, a da FIGC ne istrazuje skandale - to je drugi par cipela.

Drzim da se mora igrati oprezno i ne ulaziti u trkanje vec upasiviti protivnika. To je jedini nacin kako Italijani igraju fudbal i to je jedini nacin koji je donosio rezultate. Rusi su zeznuti, namucice oni nekog od Holandeza, Nemaca ili Portugalaca.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jun 2012, 00:34

Italija nije imala nikad slabiji tim kad se samo sjetim kakve su vedete nekad igrale Vieri,Inzaghi,Del Piero itd sad su tu prosječni Balotelli i Cassano i vremešni Di Natale.

Uvjeren sam da će Hrvatska izbaciti Azzurre sa Eura.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 02 jun 2012, 03:47

Samo ubaci Juventusovu odbranu i neboj se :roll: test za ženet :ugeek:

Yuto
Kontakt:

Post Postao/la Yuto » 02 jun 2012, 03:51

Deri ****. Dok god je Montolivo trequaritsta ja ne navijam za ovu Italiju.Giovinco medju najboljim igracima lige sjedi na klupi radi ovog kloca. :lol:

Prandelli idiote !!!
Io non rubo il campionato ed in serie B non ci sono mai stato...

I'm getting better looking everyday. I can't wait for tomorrow.

Chi per l'Inter vive, non muore mai...

Lucio idiote umri !

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 02 jun 2012, 12:34

meskalin je napisao/la:Samo ubaci Juventusovu odbranu i neboj se :roll: test za ženet :ugeek:
Ja na prošloj strani najavih da će se ovako pisati u slučaju kraha reprezentacije, a ono već počelo sada, u prijateljskom meču. :lol: :roll:

Odbranu čini 4 igrača je li tako, 2 stopera Juventusa su bila, Barza je bio standardan, bez grešaka, Bonnuciu se može zamjeriti za prvi gol, a on neće ni igrati u prvoj postavi jer će Chiellini igrati. Odbranu čine i bekovi, koliko ja znam, Balzaretti i Maggio su imali lošu noć, a imao je i čitav tim koji nije ništa uradio da pomogne odbrani kao što treba, hajde da krivimo još i Buffona jer nije ni jedan gol primio.

Dakle, od svih 11 igrača na terenu + 5-6 koliko je još ušlo, odbrana Juventusa je kriva. :lol:
Nek' je tvoj Montolivo odigrao kao Ronaldinho u najboljim danima, bitno je da je odbrana Juventusa kriva.
Šta ćeš, Juventus daje 6-7 igrača reprezentaciji, nisu oni krivi što historijski uvijek gledaju da imaju Italijane u ekipi i pomažu uvijek repki.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

Federer
Kontakt:

Post Postao/la Federer » 02 jun 2012, 12:41

Jednostavno, ma koliko ne željeli ili odbijali to priznati, ova afera mnogo toga kvari u reprezentaciji.

Teško je ostati fokusiran na sam teren, a i neka prosječnost igrača čini svoje.

Ne očekujem mnogo na Euru, možda jesam ranije, ali nakon svega ovoga i najoptimističniji će se složiti da je čak i prolaz grupe pod znakom pitanja. Sami sebi to rade...

FORZA AZZURRI :!:
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 02 jun 2012, 12:46

Federer je napisao/la:Jednostavno, ma koliko ne željeli ili odbijali to priznati, ova afera mnogo toga kvari u reprezentaciji.
Zadnji put kad je bila ovakva afera, Italija je osvojila SP. Doduše, tad su imali puno, puno bolje igrače.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Federer
Kontakt:

Post Postao/la Federer » 02 jun 2012, 12:54

spielführer_21 je napisao/la:
Federer je napisao/la:Jednostavno, ma koliko ne željeli ili odbijali to priznati, ova afera mnogo toga kvari u reprezentaciji.
Zadnji put kad je bila ovakva afera, Italija je osvojila SP. Doduše, tad su imali puno, puno bolje igrače.
Tako je, ovo je sada prosjek i to je razlika.

A i 82' je slično bilo, afera Totonero 1980., suspenzija Paola Rossija i povratak bas pred SP...a znamo šta je uradio... :lol:

Ako sad Italija osvoji opet, prestajem pratit fudbal. :mrgreen:
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 02 jun 2012, 13:34

Oxygen je napisao/la: Ja na prošloj strani najavih da će se ovako pisati u slučaju kraha reprezentacije, a ono već počelo sada, u prijateljskom meču. :lol: :roll:

Odbranu čini 4 igrača je li tako, 2 stopera Juventusa su bila, Barza je bio standardan, bez grešaka, Bonnuciu se može zamjeriti za prvi gol, a on neće ni igrati u prvoj postavi jer će Chiellini igrati. Odbranu čine i bekovi, koliko ja znam, Balzaretti i Maggio su imali lošu noć, a imao je i čitav tim koji nije ništa uradio da pomogne odbrani kao što treba, hajde da krivimo još i Buffona jer nije ni jedan gol primio.

Dakle, od svih 11 igrača na terenu + 5-6 koliko je još ušlo, odbrana Juventusa je kriva. :lol:
Nek' je tvoj Montolivo odigrao kao Ronaldinho u najboljim danima, bitno je da je odbrana Juventusa kriva.
Šta ćeš, Juventus daje 6-7 igrača reprezentaciji, nisu oni krivi što historijski uvijek gledaju da imaju Italijane u ekipi i pomažu uvijek repki.
ma nema smisla sada upirati prstom kada su svi loše odigrali. ja ću prvi priznati da je montolivo bio preloš i teško da će proigrati na onoj poziciji. samo sam skeptičan kako će giovinco odigrati na toj poziciji. ima on neosporan talenat ali valja to pretočiti iz parme u repku a to još nije uspio. vidjet ćemo. volio bih vidjeti pirla kao amf a montolivo da igra na svojoj poziciji. pirlo je po prirodi igrač koji igra iza 2 napadača. i ne bi se složio za balzarettija sinoć je bio ponajboli igrač italije. criscito i da je tu po meni nema šta da traži pored ovakvog balzarettija. maggio je baš bio loš a nadam se da će popraviti formu i da će zaigrati kao što je igrao prvi dio prvenstva u protivnom čitam mogao bi abate zaigrati e tada tek počinje show :lol:
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Juvelandia
Kontakt:

Post Postao/la Juvelandia » 02 jun 2012, 14:00

Zao mi je pojedinaca koji i poraz Italije moraju svalit na Juventus.Juventus je kriv sto postoji.Pa Milanista, dajte nam Italiji vi bolje stopere i niko se nece bunit.Pustite Juve na miru, to je reprezentacija Italije i krivite ih takve.Bonucci by the way nema sta da radi u formaciji 4-4-2, on zna samo da igra sa tri stopera nazad, tj. da mu jos dva cuvaju guzu jer je sklon greskama.Sva kvaliteta Bonuccia se vidi u toj formaciji a to je da je kvaliteta upitna.

p.s. Italia nema sta da trazi na Euru, realno.
Siamo tornati ai tempi moggiani
Hvala Bogu sto nam titule ne dodjeljuju sudovi i sudske zastare.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 2 gosta.