Grand Slam
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Grand Slam
Dobar meč između Simona i Wawrinke. Stan dobio prvi set 7-5, drugi izgubio u tb. Ovo će potrajati...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ovaj Cilic je valjda najveca mimoza na touru, on se preda i prije pocetka meca 

Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Urlando contro il cielo
Tu regina di milano
Io son pazzo di te
Go into a room too fast kid, the room eats you.
Uh, mladi Belgijanac Goffin vodi 2-0 protiv Kubota. Inače je kao lucky loser dospio do turnira, a evo, smiješi mu se osmina finala. I da, nevjerovatnu podršku ima... Odavno ovakvu za jednog nedomaćeg igrača nisam vidio.
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
Unsung and lost, invisible to history
Federer ovom igrom tesko moze dalje od polufinala, jedino ako mu se bas otvori, al' evo do sad mu se maximalno otvorilo (ispali Nalbi, Roddick, Lopez), pa opet gubi setove od anonimusa
Ako prodje Mahua
ide na Goffin vjerovatno, ne bih me cudilo da mu i on uzme set... 

Ako prodje Mahua

Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
-
- Kontakt:
mahut je iskoristio 2 od 3 break lopte.. al' bez obzira..los federer..
Maria Kirilenko fan !
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !
peRFection... love 18
-
- Kontakt:
boldMaGiCa je napisao/la:samosarajvo je napisao/la: Necemo sad previse da ga ureknemo jel da ?Lagano mec po mec, bez povreda i nekih nezeljenih situacija pa cemo vidjet sta i kako dalje
Jos mi jedna stvar nije jasna.
Od 9 mastersa 3 su na sljaci 6 na tvrdoj podlozi, 2/3 znaci 66%
Od 4 GS-a 1 je na sljaci 1 na travi i 2 na tvrdoj podlozi, znaci tvrda podloga je 50% a sljaka je samo 25%.Dakle ukupno 75% otpada na te tzv brze podloge koje sljakerima ne odgovaraju. I izmedju trave i tvrdih podloga ima razlika ali su opet brze podloge i zna se kome leze.
Kako to da je Rafa osvojio 21 masters za 7 godina a Roger 20 za 10 godina neke ozbiljnije karijere?Ovdje svi potenciraju pricu **** ti Rafine uspjehe, to je samo na sljaci, 16 od 21 masters mu je na sljaci, 6 od 10 gs je na sljaci, **** ti njega kad je vecnom sljaka itd..![]()
Sve je to uspio, za kracu karijeru i sa manje turnira na sljaci koji su 1/3 tura.
Zapravo nije to poenta, poenta je zasto Roger nije osvajao sve ostale turnire na tvrdim i travnatim podlogama?Ako Rafa moze 7 godina zaredom osvajati 4/5 velikih turnira na sljaci gdje se potrosi vise nego Roger za cjelu sezonu trebao bi i on moci makar, ALI MAKAR, 2 od preostala 3 GS i bar 3/4 od 6 mastersa na tvrdoj podlozi.Svakako je on najtalentovaniji,najelegnatniji,najofanzivniji,najmanje se umara na mecevima, nema povreda itd...![]()
I evo primjer jedan.(samo primjer bezveze, niko od tenisera nije uzet kao isti)
Jedan teniser ima 15 GS (2 sljaka,2 trava i 11 na hc) a drugi ima isto tako 15 gs (2 trava 2 hc i 11 sljaka) ali je ipak ovaj prvi najbolji svih vremena a ovaj drugi samo najbolji sljaker i nista vise..
Zato sto je na HCu konkurencija najveca, pogotovo sa usporavanjem HCa, kad su mnogi sljakasi postali i HC igraci preko noci.
Dalje, teze je izdominirati HC, jer se igra skoro 2/3 sezone na njemu.
Trece, Nadalov CV je strasno one-sided prema sljaci. Federerov je mnogo izbalansiraniji - HC, trava, dvorana, pa i sljaka.
Federer ima i na hc i na travi i u dvorani ali ipak sve te podloge imaju jednu karakteristiku a to su da su brze podloge dok je "sporih samo jedna" - sljaka.
Roger ima ukupno 10 turnira na sljaci od cega je jedan GS i mozda 3-4 mastersa, ostalo otpada na 500 i 250 turnire.Rafa ima 11 turnira na hardu gdje spadaju OI,1 AO,1 USO i 6 mastersa i 3 turnira na travi (2wb i quenss)
Slazem se ja da je na hardu veca konkurencija ali ipak hard je puno vise pa imas i vise prilike.
Federer sa ovakvom igrom nema sanse u 1/2, ali do tog eventualnog meca je 7 dana, tako da ima vremena.
GS se ne osvaja u prvoj sedmici, samo se gubi, a ja ne pamtim kada je Federer imao otvoreniji put do 1/4.
Kamke, Ungur, Mahut, Goffin, mislim svaka cast Goffinu, ali on nema ni promil sanse da dobije taj mec.
Ne vjerujem ili necu da vjerujem da je u pitanju neka povreda, jer je ok izgledao u Rimu, a onda je imao dovoljno odmora, a i na RG-u se ne igra svaki dan.
Nije agresivan kao inace i mozda isprobava odredjene varijante koje bi mu mogle biti korisne protiv Djokovica, eventualno Nadala, a protivnici u prva 4 kola su idealni za to.
Meni licno nije drago sto je zdrijeb ispao ovakav, vise bi volio da je neki jaci test imao do 1/4, da malo udje u ritam.
Zabrinut nisam, ipak je on zagazio u 30., motivaciju protiv ovakvih protivnika je tesko naci, energija se stedi, a i da je u pitanju neka povreda, suskalo bi se nesto na netu sigurno.
Uostalmo prosle godine je bio ocajan u 1/4 protiv Monfilsa, a dva danas kasnije odigrao onakav mec, a plus je bio u punoo losijoj formi i imao je losiju sezonu, te igrao sa niskom dozom samopouzdanja.
Djokovic odlican danas, imao je jednog smaraca za protivnika i izgubio samo 5 gemova.
Wawrinka i Simon odigrali odlican mec, Wawrinka je imao nestvarnih 90 winnera, od cega 9 otpada na aseve, znaci 81 winner protiv Simona na sljaci koji vraca sve moguce.
Onaj jednorucni BH je nevjerovatan i da ima samo malo bolju glavu, bio bi u TOP10 bez ikakvih problema.
Sa ovakvom igrom Tsonga nema sanse protiv Stana.
GS se ne osvaja u prvoj sedmici, samo se gubi, a ja ne pamtim kada je Federer imao otvoreniji put do 1/4.
Kamke, Ungur, Mahut, Goffin, mislim svaka cast Goffinu, ali on nema ni promil sanse da dobije taj mec.
Ne vjerujem ili necu da vjerujem da je u pitanju neka povreda, jer je ok izgledao u Rimu, a onda je imao dovoljno odmora, a i na RG-u se ne igra svaki dan.
Nije agresivan kao inace i mozda isprobava odredjene varijante koje bi mu mogle biti korisne protiv Djokovica, eventualno Nadala, a protivnici u prva 4 kola su idealni za to.
Meni licno nije drago sto je zdrijeb ispao ovakav, vise bi volio da je neki jaci test imao do 1/4, da malo udje u ritam.
Zabrinut nisam, ipak je on zagazio u 30., motivaciju protiv ovakvih protivnika je tesko naci, energija se stedi, a i da je u pitanju neka povreda, suskalo bi se nesto na netu sigurno.
Uostalmo prosle godine je bio ocajan u 1/4 protiv Monfilsa, a dva danas kasnije odigrao onakav mec, a plus je bio u punoo losijoj formi i imao je losiju sezonu, te igrao sa niskom dozom samopouzdanja.
Djokovic odlican danas, imao je jednog smaraca za protivnika i izgubio samo 5 gemova.
Wawrinka i Simon odigrali odlican mec, Wawrinka je imao nestvarnih 90 winnera, od cega 9 otpada na aseve, znaci 81 winner protiv Simona na sljaci koji vraca sve moguce.

Onaj jednorucni BH je nevjerovatan i da ima samo malo bolju glavu, bio bi u TOP10 bez ikakvih problema.
Sa ovakvom igrom Tsonga nema sanse protiv Stana.
Genius, outrageous, the best ever! RF!
Danas je stvarno bilo nekoliko odličnih mečeva. Berdych je veoma teško savladao Andersona, obojica su igrali odlično, ali je Čeh bio sjajan na bitnim poenima, vadio se iz nezgodnih situacija i zasluženo prošao dalje. Seppi je odigrao maestralno protiv Verdasca, forhed je bio sa neke druge planete. Kasnije sam malo gledao Simona i Wawrinku, oni su po meni odigrali meč dana, Simon je pao u četvrtom setu kada je imao prednost brejka i tu se njegova priča završila.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
- Kontakt:
Izgleda da će Raonić i Monaco ući u 5.set. Mogao bi to biti jedan maratonac
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Bravo Karolina, lutko moja 

-
- Kontakt:
Granollers 2 kolo zaredom prolazi u maratonskom meču svoje protivnike, danas je pobijedio Matheaua. Sljedeći njegov protivnik je Ferrer protiv koga teško može nešto učiniti
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Nadal lagano protiv Schwank-a.
Al' su komentatori sa Eurosporta izivcirali svojim izjavama, kao Nole je uvijek favorit protiv bilo koga kad igra u nekom GS finalu
Sutra ocekujem maratonske meceve izmedju Wawrinke-Tsonge i J.Potro- Berdych. Vjerujem da ce Nole i Fedex lagano proci u QF.
Al' su komentatori sa Eurosporta izivcirali svojim izjavama, kao Nole je uvijek favorit protiv bilo koga kad igra u nekom GS finalu

Sutra ocekujem maratonske meceve izmedju Wawrinke-Tsonge i J.Potro- Berdych. Vjerujem da ce Nole i Fedex lagano proci u QF.

Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Prvo su mrzili Federera, sad mrze Nadala.
Sad počinje ono pravo. Naredno kolo nam donosi nekoliko strašnih mečeva.
Wawrinka - Tsonga
Del Potro - Berdych
Gasquet - Murray
Tipsarević - Almagro
Sad počinje ono pravo. Naredno kolo nam donosi nekoliko strašnih mečeva.
Wawrinka - Tsonga
Del Potro - Berdych
Gasquet - Murray
Tipsarević - Almagro
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Bas me pogodi exkurzija pred 2. sedmicu RG-a
Bit' ce zanimljivo kad u nekom baru u Ceskoj u cetvrfinalu budem navijao za Rogera protiv Berdycha

Bit' ce zanimljivo kad u nekom baru u Ceskoj u cetvrfinalu budem navijao za Rogera protiv Berdycha

-
- Kontakt:
hahah ti bar ides u cesku, meni dali spaniju koju sam naravno obijo, bolje na more za milju otic i bit 10 dana da ti bude dobro pravoooEdin TM87 je napisao/la:Bas me pogodi exkurzija pred 2. sedmicu RG-a![]()
Bit' ce zanimljivo kad u nekom baru u Ceskoj u cetvrfinalu budem navijao za Rogera protiv Berdycha![]()
![]()
Idi bolan, upoznaj Nadalove navijacesamosarajvo je napisao/la:hahah ti bar ides u cesku, meni dali spaniju koju sam naravno obijo, bolje na more za milju otic i bit 10 dana da ti bude dobro pravoooEdin TM87 je napisao/la:Bas me pogodi exkurzija pred 2. sedmicu RG-a![]()
Bit' ce zanimljivo kad u nekom baru u Ceskoj u cetvrfinalu budem navijao za Rogera protiv Berdycha![]()
![]()

pazi se....iznenadio bi se koliko dobro kontaju naše jezike, engleski ti tamo praktično i ne treba..... i ne samo to....moje iskustvo govori da možeš po radnjama i kafićima da naletiš na priličan broj srba, bošnjaka, hrvata......rade ljudi, a ima i turista.....Edin TM87 je napisao/la:Bas me pogodi exkurzija pred 2. sedmicu RG-a![]()
![]()
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
-
- Kontakt:
zna se sto se ide na ekskurzijuEdin TM87 je napisao/la:Idi bolan, upoznaj Nadalove navijacesamosarajvo je napisao/la:hahah ti bar ides u cesku, meni dali spaniju koju sam naravno obijo, bolje na more za milju otic i bit 10 dana da ti bude dobro pravoooEdin TM87 je napisao/la:Bas me pogodi exkurzija pred 2. sedmicu RG-a![]()
![]()
Onda tugujte u finalu skupa

Od koga da tugujemo ? Od Đoleta mozda jer je strasno napaljen i cjelu sezonu je tempiro RG i mislim da u finalu sa Rafom Đole ima 51% a Rafa 49% a na primjer za prosla dva finala u MC i Rimu je bilo 70 - 30 za Rafu ...tolika je razlika izmedju RG i ta dva mastersa...Ako ovo Rafa osvoji, pogotovo ako porazi Đoleta ne garantujem za ostatak sezone i preostale GSove

Hmm..sto se Rogera tice...ne znam cemu se vi vise nadate
- raul-zakon
- Kontakt:
Hmm..sto se Rogera tice...ne znam cemu se vi vise nadate
Izroniće stari, za one što ga vole !!!

Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !
* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.
HALA MADRID !
-
- Kontakt:
Meni svejedno, moze on izranjati dokad hoce ali je izabrao losu priliku, protiv Rafe na RG.raul-zakon je napisao/la:Hmm..sto se Rogera tice...ne znam cemu se vi vise nadate
Izroniće stari, za one što ga vole !!!
p.s.
Sretan rodjendan kralju sljake! 26 a jos gazi
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.