BIH VS MEKSIKO CHICAGO [MAJ 31, 2012]

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

armin dju
Kontakt:

Re: BIH VS MEKSIKO CHICAGO [MAJ 31, 2012]

Post Postao/la armin dju » 01 jun 2012, 15:36

stvarno se nakad covjek zapita, da li su igraci profesionalci ili neka ekipa sa poligona, ove zadnje dvije utakmice je posjed bio tipa: samo nek nije kod mene

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 01 jun 2012, 15:49

pa zbog koga sam ja ustao u 3 ujutro cc...kako ih samo nije stid onoliko navijaca.u prvom poluvremenu(kao u ostalom i protiv irske) to i lici na nesto, ide dobro, bolji smo moze se rec, da se malo potrude dali bi go...u drugom poluvremenu oni se nisu sastavili s loptom. Susic opet ponavlja neke greske za koje mu je dugo trebalo da nauci da ih ne pravi- Ibisevic nije krilo. Jos samo da pozove opet Mravca i da se pokaze kako nista nije naucio.
Problem je to sto nemamo sistema igre, nemamo stila igre, da ti neko kazes opisi kako igra BiH , ne bi covjek znao..sve se svodi na individualizam... a ono drugo poluvrijeme nemam rijeci, sramotno.

ekipi je potreba sok terapija u liku izbacivanja nekih "zvjezdica" iz tima, i prebacivanja na klupu.
Begovic
Mujdza-Spahic-Pandza-Papac
Salihovic-Rahimic???-Medunjanin
Misimovic
Dzeko-Ibisevic

klupa: Sehic, Jahic, Lulic, Zahirovic, Stevanovic, Pjanic, Muslimovic...testirati jos jednog stopera( Zukanovic?), te mozda Subasica i Viscu. Sto se tice Vrancica sam neodlucan jos uvijek.

Pjanic na klupu jer je jednostavno najgori u zadnjih bruku utakmica, ne pamtim jednostavno jedan njegov dobar potez, a toliko gresaka ima da ga se mora malo razbuditi klupom. Onda klupa u njemu probudi inat pa bude drugi igrac kad udje , 10x bolji nego kad pocne utakmicu. Lulica je isto tako potrebno malo spustiti , digao se malo kako igra za Lacio. Par tekmi na klupi bi i njemu i Pjanicu dobro doslo.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 01 jun 2012, 15:50

Zanimljivi su mi ovi sto prave prvih 11 bez defanzivca u veznom redu. Samo ne znam kako oni planiraju da ne primimo po 2-3 gola po utakmici? Fudbal bez jednog sto samo igra defanzivnije, je ravno samoubistvu. Nit Salihovic niti Medunjanin mogu igrati defanzivnije(odnosno ono sto radi Rahimic) obojicu ih moze povuci prema naprijed i onda ostajemo bez ''osiguraca'' nazad. Za Zahirovica/Ljevakovica/Hadzica se mora naci mjesto u prvih 11.
Celik!3,2,2.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 01 jun 2012, 15:52

Isto sam zomby.Treba mi grudnjak za podočnjake.
Pape sad jamačno spava,čvrstim snom pravednika.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

edoA
Kontakt:

Post Postao/la edoA » 01 jun 2012, 15:53

AllGunsBlazing je napisao/la:Zanimljivi su mi ovi sto prave prvih 11 bez defanzivca u veznom redu. Samo ne znam kako oni planiraju da ne primimo po 2-3 gola po utakmici? Fudbal bez jednog sto samo igra defanzivnije, je ravno samoubistvu. Nit Salihovic niti Medunjanin mogu igrati defanzivnije(odnosno ono sto radi Rahimic) obojicu ih moze povuci prema naprijed i onda ostajemo bez ''osiguraca'' nazad. Za Zahirovica/Ljevakovica/Hadzica se mora naci mjesto u prvih 11.
Potpis.
A mi se cudimo :?

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 01 jun 2012, 16:04

gledo opet u miru snimku to da nas prati uvijek neka mala greška šteta.Nije loše sve u svemu drago mi je da smo u ove dvije utakmice imali ekstra golmana Asmiru kapa dole,Panđža sve naj igračina to je igrač .Ostalo solidno vidi se hendikep kad nisu 2 igrača standardna od ovih novih mladih ništa ekstra,atmosfera sve pohvale za jutros .Obrana najveći problem bez toga ništa, na to svu pozornost bacit inače smo šuplji, nadam se da će to shvatit naši u savezu već jednom jer inače ne možemo ništa puno očekivat.Svakako puno bolje od Irske.
Fi hajati.
GO Bosno.

Mesa_Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Mesa_Dzeko » 01 jun 2012, 16:08

Sve golove dadoše igrači Premiershipa :) Al Džeko je glavni :D

Ado1921
Kontakt:

Post Postao/la Ado1921 » 01 jun 2012, 16:09

Pita me jaran hocu li gledat tekmu hahahha rekoh sta imam te flopove gledat svakako ce zijaniti i bit ce sutradan izjave opet drukcije bi se igralo za bodove hahahahhahahahhahahahah! Kakva nasa repka ba necemo mi daleko dogurat baraz neminovnost i ispadanje.
Naspav'o se ko covjek!
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja." Ivica Osim.

FCB

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 01 jun 2012, 16:10

Mesa_Dzeko je napisao/la:Sve golove dadoše igrači Premiershipa :) Al Džeko je glavni :D
mozemo tu dodati i tekmu sa irskom :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 01 jun 2012, 16:19

Vratio se iz škole, čitav dan sam nikakav, samo 2 sata sna zbog onako loše utakmice. Sreća pa sam sve ocjene ranije riješio, inače bi kečeve pokupio. Dojam o utakmici: Prvo poluvrijeme solidno, a drugo za zaborav, bez ijednog napada čitavih 45+ minuta nije ni Luksemburgu pošlo za nogom :lol:
Inače, ako ne bude novih imena u odbrani protiv Walesa, neću ni pratit repku do promjene trenera. Što je previše, previše je. Odo sad spavat :D

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 01 jun 2012, 16:19

---------------------------Begovic------------------------
mujdza----------pandza------spahic--------------Salihovic
---------------stevanovic-------besic--------------
------pjanic-------------miske-----------lulic------------
-------------------------dzeko----------------------------

Ovako nesto , jedino ovako bi mogli pariarati protivniku trkacki . Sinoc ekipa na terenu perfektno za malog fudbala , nabiju se dvojica , trojica u 10 metara i hoce da igaju trokutova :lol:. Mekse nas razvukli kao jufku sve trkovi od 30, 40 metara po sirini i po dubini. Uz to ljudi su imali jos jednu brzinu da ubace a i nisu htjeli isto kao sto nisu htjeli da uklizavaju i igraju fizicki.

Sinoc je na terenu bilo dosta lose al neznat i nemoc nije sramota. Al je sramota biti SUPAK , sinoc je bio jedan na terenu kod nas necu mu reci ime samo je imao sansu 2 puta da uposli suigrace (jedna situacija Pjanke na ziceru) duga Ibi ulijece na prvu u jedinom dobrom napadu u drugom poluvremenu al ne . Nije da nije mogao i da nije vidio nego jednostavno nije htio. Valjda pokupio iz kluba.

O hokejaskoj zamjeni i zvijezdama koje su usle (izuzetak Svraka) no comment 8-)
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

TrumaTrums
Kontakt:

Post Postao/la TrumaTrums » 01 jun 2012, 16:22

I da gubis 10:0 nasa bi se pjesma cula mi te volimooooooooooooo mi te volimooooooooooooooooo samo naprjed BOSNO bice abd ! :D

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 01 jun 2012, 16:24

@kimbo, zar Stevanović igra tu poziciju?

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 01 jun 2012, 16:25

truts je napisao/la:Vratio se iz škole, čitav dan sam nikakav, samo 2 sata sna zbog onako loše utakmice. Sreća pa sam sve ocjene ranije riješio, inače bi kečeve pokupio. Dojam o utakmici: Prvo poluvrijeme solidno, a drugo za zaborav, bez ijednog napada čitavih 45+ minuta nije ni Luksemburgu pošlo za nogom :lol:
Inače, ako ne bude novih imena u odbrani protiv Walesa, neću ni pratit repku do promjene trenera. Što je previše, previše je. Odo sad spavat :D
Treb'o si ko ja, do tri šlafenzi i od pet onda opet... :D

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 01 jun 2012, 16:26

Wales ? Nova tema treba otvorit.
Meksiko je Wales pobijedio 2-0 čuo sam da su Meksikanci bili puno bolji ,a tko prati igrače njihove Wales to je engleska liga znamo oštra prljava i brza ,brzo će taj datum vrijeme leti čekajmo nadam se bar nekoj pobijedi ;)
Bosno igraj ! :P
Fi hajati.
GO Bosno.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 01 jun 2012, 16:31

mandraX je napisao/la:@kimbo, zar Stevanović igra tu poziciju?
Ne igra druze al kad imas brz korak mozes da smetas svugdje. Nemamo trenutno perfektnog igraca osim Besica za tu poziciju i ja bi preskolovao Stevanovica da u repci igra na toj poziciji. Uz pametne upute i par utakmica sa laksim prtivnicam mali bi nasao povrsinu.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 01 jun 2012, 16:44

kimbo je napisao/la:
Ne igra druze al kad imas brz korak mozes da smetas svugdje. Nemamo trenutno perfektnog igraca osim Besica za tu poziciju i ja bi preskolovao Stevanovica da u repci igra na toj poziciji. Uz pametne upute i par utakmica sa laksim prtivnicam mali bi nasao povrsinu.
Onda bi svi klubovi trazili atleticare za defanzivne vezne, a ne igrace koji znaju igrati. Rahimic nikad nije bio nesto brz, a uvijek odlican defanzivni vezni. Pa vecina defanzivnih uopste nije brza, i da trkacke reprezentacije ne znace brzina, vec snaga da dovoljno trci, odnosno kondicija.
Celik!3,2,2.

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 01 jun 2012, 16:51

AllGunsBlazing je napisao/la:
kimbo je napisao/la:
Onda bi svi klubovi trazili atleticare za defanzivne vezne, a ne igrace koji znaju igrati. Rahimic nikad nije bio nesto brz, a uvijek odlican defanzivni vezni. Pa vecina defanzivnih uopste nije brza, i da trkacke reprezentacije ne znace brzina, vec snaga da dovoljno trci, odnosno kondicija.
Pa majka mu sto to mi zijanismo sve od kako nam je repka postala klub invalida na pogresnim pozicijama?????
Kad je bitno to nesto ne brzina!!!!
I Osim je rekao "ako igrac ne moze trcati sve pada u vodu"!!!

[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: gringobih, dana/u 01 jun 2012, 16:58, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 01 jun 2012, 16:56

AllGunsBlazing je napisao/la:
kimbo je napisao/la:
Mozda si mlad pa se nec sjecas Dragise Binica i price o osvajanju kupa sampiona. Vecina ekipa koje se plasiraju na zavrsnice imaju bar po jednog , dva "atleticara" u ekipi. Lulic je "brz" al jesi vidio kako Mekse prolijecu cak i pored njega.

Rahimic je u najboljim danima znao imati problema u top tekmama u Evropi gdje je igra brza. I sinoc je on trcao al uglavnom u prazno . Jednostavno ne stize . Moze on da gonja koliko hoce i da pretrci 20 km po tekmi al dzaba mu.

Sta cini utakmicu u biti jeste bezbroj "malih" situacija jedan na jedan. E sinoc smo u takvim situacijama uvijek bili broj 2 , osim Lulica (on moze koliko toliko da parira) i Mujdze. Naravno i Pjanica koji daje tempo igri svojim brzim razmisljanjem i pasovima.

Zao mi je da davim a forumu sa ovim stvarima al jednostavno fali takvo rezonovanje a problem je akutan i hronican :lol: :lol:

Nama se desava da nam se protivniki igrac sa loptom moze zaletiti sa16 metara i pretrcati po sredini pola naseg tima i naparviti sansu. Nem te osobe koja je u stanju da ga zaganja i zaustavi. Da ima barem jedan na centralnoj poziciji pola nasih problema bi bilo rijeseno. Nas prosle godine Mekse nisu ovako izdomirale. Bio je mali Besic odigrao tekmu snova i u defanzivi i u ofanzivi.
Zadnja izmjena: kimbo, dana/u 01 jun 2012, 17:06, ukupno mijenjano 2 puta.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 01 jun 2012, 17:00

Vec ti rekoh ako je samo bitna brzina atleticari bi igrali. Eto Rahimic nije mogao prosle godine trcati pa je opet jeo ljude na svojoj poziciji. Imas neke sto igraju mozgom, pa ne moraju nogama. I da Osim je rekao ko ne moze trcati, a ti ih samo redas po brzini, sto opet ne mora znaciti da oni mogu puno trcati. Shvati to, i da ofanzivac i to krilo tesko postaje defanzivni vezni, skoro pa nemoguce. I da pored Hadzica,Ljevakovica,Zahirovica ti stavljas Besica(koji nista ne moze trcati vise ngeo ovi ranije nabrojani) i desno krilo :lol: :lol: A Pjanica onda ubacujes na desno krilo, gdje nista nije dobro uradio od WWII.

I da ko je sta rekao za trkace? Treba ih imati, ali smijesan si ti i tvoje fudbalsko znanje kad stavljas krilo na defanzivnog veznog pod tim nekim da ce trcati. TRCANJE JE VEOMA BITNO; ALI NE I JEDINO BITNO. Dzaba njemu sto moze trcati kao kakav Kenijac ako mu je u glavi propuh, ako ne zna gdje se postaviti, ako ne zna loptu iznijeti. Lulic,Stevanovic,Mujdza tri trkaca, sa Salihovicem i Zahirovicem(najblizi jer vec igra) to je 5 ljudi koji mogu trcati.
Celik!3,2,2.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.