Smatram da si ti ozbiljniji i nisi papak,pa cemo ja i ti malo da diskutujemo,moze?Cartman je napisao/la:Pazite ovo:
Francuska - BiH: Primili gol pred kraj
Portugal - BiH: Totalni kolaps u drugom poluvremenu
Brazil - BiH: Primili gol pred kraj
Irska - BiH: Primili gol pred kraj
Meksiko - BiH: Primili gol pred kraj
Znaci ovo je definicija gubitnickog mentaliteta i dokaz da trener ne zna tokom utakmice popravit stanje na terenu. Kada odigramo dobro prvo poluvrijeme, protivnicki trener nesto promjeni u pauzi, i odma nas pocnu dominirat. Pa yebeni Bernd Stange je cak preuzeo kontrolu u Minsku u drugom poluvremenu. Ovo nece na dobro izac ako Susic ovako nastavi. Spisak mu je katastrofa bio, Vrancic i Vranjes nemaju sta trazit i to smo svi znali. Vjerovatno isto vazi i za Svraku. Bojim se da cemo kiksat odma protiv Latvije u drugoj utakmici i onda tek pocinju pravi problemi.
Na temi o utakmici protiv Meksika sam napisao i da su igraci imali katastrofalan pristup utakmicama i jos neke stvari. Naravno da su i oni krivi, ali Susic najvise po meni. Mislim da je pozvao pogresne igrace na pogresnim pozicijama (zar nam stvarno treba jos ofanzivnih veznih?) i uz to su mi sramotne izjave da uopste nije gledao Irsku i ocito se nije pripremao za utakmicu. Cocalic i Zukanovic su morali bit na spisku i ne vidim nijedan racionalan razlog da tu ne budu.molotovljev je napisao/la:Smatram da si ti ozbiljniji i nisi papak,pa cemo ja i ti malo da diskutujemo,moze?Cartman je napisao/la:Pazite ovo:
Francuska - BiH: Primili gol pred kraj
Portugal - BiH: Totalni kolaps u drugom poluvremenu
Brazil - BiH: Primili gol pred kraj
Irska - BiH: Primili gol pred kraj
Meksiko - BiH: Primili gol pred kraj
Znaci ovo je definicija gubitnickog mentaliteta i dokaz da trener ne zna tokom utakmice popravit stanje na terenu. Kada odigramo dobro prvo poluvrijeme, protivnicki trener nesto promjeni u pauzi, i odma nas pocnu dominirat. Pa yebeni Bernd Stange je cak preuzeo kontrolu u Minsku u drugom poluvremenu. Ovo nece na dobro izac ako Susic ovako nastavi. Spisak mu je katastrofa bio, Vrancic i Vranjes nemaju sta trazit i to smo svi znali. Vjerovatno isto vazi i za Svraku. Bojim se da cemo kiksat odma protiv Latvije u drugoj utakmici i onda tek pocinju pravi problemi.
Generalno,jako sam razocaran kako igrom tako i rezultatom u ove dvije utakmice,da se razumijemo.
Rekao bih,sa jedne strane:Begovic i Pandza,sa druge:Irska i Mexico,nadam se da razumijes sta hocu da kazem.
Eh...Sta je problem,naravno vecina nas/vas,smatra kako je za neuspjeh kriv samo selektor.Dobro.
Pitam te,sta je bio cilj (prvenstveno) u ove dvije tekme ? Mozda testirati nekolicinu novih igraca ?
Iz dana u dan,putem medija,sugerisalo se selektoru kako treba pozvati neke nove igrace.
Da li su ti igraci dobili priliku da konkurisu za drzavni grb ? Jesu.
Da li mozemo racunati na te iste igrace u buducnosti ? Kratko i jasno,NE.Zasto ? Reci mi ti zasto ?
Kostur ekipe ? Da li treba njih kritikovati,prije svega mislim na Edina ?
Ako licne frustracije usmjerimo prema jednoj osobi,problem necemo rijesiti...Sigurno !
bosnas_ je napisao/la:Susic je sad mogao vidjeti koliko je pogrijesio,ne zvati Cocalica i Zukanovica,dva odlicna stopera zarad Jahica,Vranjesa...nelogicno zaista i zbog te njegove idiotske logike smo obje utakmice izgubili! ali sve je to sport,greske se desavaju,ali ni dan danas ne mogu vjerovati da je Pape sa ovakvom odbranom krenuo u ove utakmice...iskljucivo njegova greska,ali sta se sad moze...
vendeta87 je napisao/la:@anonymousHD nije to samo tvoje misljenje vecina se normalnih i racionalnih ljud slaze sa tobom!
@Cartman, eto to spomenu kostur ekipe pa reko da pitam i tebe i ostale forumase koji to igraci i zasto cine kostur ekipe, koji stil fudbala mi opste gajimo?
Nemoj biti smjesan cuj neznamo pa milion puta bi odbrana bila bolja i sigurnija, a ja da sam na mjesto Zukanovica i Cocalica ne bi se ni odazavao na poziv dok je Susic selektor jer onj njih dvojicu vec godinu dana ignorise!skyisthelimit je napisao/la:
Jos jedna stvar, pozivanje tog Zukanovica i Cocalica mozda bi poboljsalo odbranu, a mozda i ne bi. Mozda bi se iste greske desavale, a mozda bi odigrali na nivou Puyola i Piketa..To ne znamo, isto kao sto ne znamo njihove (ne)kvalitete. Ali, dolazi Weles ocekujem te toliko prozivane i navikane igrace
E ako nam Rahimic cini kostur ekipe onda nas nista ne treba ni cuditi, meni je npr. interesantno da Pape ne pokusa sa Salihovicem na ljevom defanzivnom veznom sto igra i u klubu.zizu1991 je napisao/la:vendeta87 je napisao/la:@anonymousHD nije to samo tvoje misljenje vecina se normalnih i racionalnih ljud slaze sa tobom!
@Cartman, eto to spomenu kostur ekipe pa reko da pitam i tebe i ostale forumase koji to igraci i zasto cine kostur ekipe, koji stil fudbala mi opste gajimo?
Pa kostur ekipe ti je : spaha, papac, pjanić, misimović, rahimić, medujanin, džeko...![]()
a stil igre nam je k'o u Reala, samo što stavljamo centralne veznjake na krila![]()
![]()
bar je tako u francuskoj bilo, a ovu formaciju sada, ne bih komentarisao
Bog zna koji mi stil gajimo. Volimo mislit da smo kao neki tehnicari i da igramo dobru pas igru, ali meksikanci su pokazali koliko su bolji sto se toga tice. Da ne pricam o Portugalu.vendeta87 je napisao/la:@anonymousHD nije to samo tvoje misljenje vecina se normalnih i racionalnih ljud slaze sa tobom!
Pa nije Rahim - aga kriv što se Salih - aga uvijek povrijedi kada treba igrati za reprezentaciju, Rahim svoje odradi kako treba, i zaista, nije potrebno dirati u takvu instituciju. Slažem se kada ljudi kažu da je njegovo vrijeme prošlo, ima 2 god nije pošteno odigrao utakmicu za CSKA, al nije on kriv što nemamo odgovarajuće zamjene za njegavendeta87 je napisao/la:
E ako nam Rahimic cini kostur ekipe onda nas nista ne treba ni cuditi, meni je npr. interesantno da Pape ne pokusa sa Salihovicem na ljevom defanzivnom veznom sto igra i u klubu.
Ali kako god mi da prevrcemo i okrecemo nemogu Pjanic i Miismovic zajedno igrati, ili jedan ili drugi, jednostavno kad su istovremeno na terenu gubimo na brzini u igri.Cartman je napisao/la:Bog zna koji mi stil gajimo. Volimo mislit da smo kao neki tehnicari i da igramo dobru pas igru, ali meksikanci su pokazali koliko su bolji sto se toga tice. Da ne pricam o Portugalu.vendeta87 je napisao/la:@anonymousHD nije to samo tvoje misljenje vecina se normalnih i racionalnih ljud slaze sa tobom!
A kostur ekipe je po meni Begovic, Spahic, Dzeko, Pjanic i Misimovic. Tu bi trebao bit i Salihovic, ali covjek nikad ne igra.
Ma nisam ni mislio da je Rahimic kriv za nesto al treba se on oprositi od repke a ja bi poce igrati sa dva centralana vezna tj. bez klasicnog defanzivnog veznog.zizu1991 je napisao/la:Pa nije Rahim - aga kriv što se Salih - aga uvijek povrijedi kada treba igrati za reprezentaciju, Rahim svoje odradi kako treba, i zaista, nije potrebno dirati u takvu instituciju. Slažem se kada ljudi kažu da je njegovo vrijeme prošlo, ima 2 god nije pošteno odigrao utakmicu za CSKA, al nije on kriv što nemamo odgovarajuće zamjene za njegavendeta87 je napisao/la:
E ako nam Rahimic cini kostur ekipe onda nas nista ne treba ni cuditi, meni je npr. interesantno da Pape ne pokusa sa Salihovicem na ljevom defanzivnom veznom sto igra i u klubu.
Nemoj biti smjesan cuj neznamo pa milion puta bi odbrana bila bolja i sigurnija, a ja da sam na mjesto Zukanovica i Cocalica ne bi se ni odazavao na poziv dok je Susic selektor jer onj njih dvojicu vec godinu dana ignorise!
Jesam gledo pogotovo Zukanovica za kojeg mogu reci da je otprilike iste kvalitete ako ne i bolji od Pandze. A Cocalica sam gleda dok je bio u Grckoj gdje je stvarno bio odlican. Al evo npr. Jurica Buljat igra u istom klubu ko Cocalic i cini sa njim stoperski tandem i dovoljno je dobar za Hrvatsku repku a Coca je cak i bolj i igrac od njega.skyisthelimit je napisao/la:sve reci ali da je Mexico prelos ili u prevodu da smo mi brazilci za njih je smjesno..Zao mi je, ali je presmjesno
Nemoj biti smjesan cuj neznamo pa milion puta bi odbrana bila bolja i sigurnija, a ja da sam na mjesto Zukanovica i Cocalica ne bi se ni odazavao na poziv dok je Susic selektor jer onj njih dvojicu vec godinu dana ignorise!
Jesi li ti gledao tu dvojicu igraca u svojim klubovima ili pises da su bolji samo zbog toga sto svi to govore..
Kazem ponovo trebao ih je pozvati ali niko ali bas niko njihove partije nije gledao i stoga njihove kvalitete ne znamo. Natpisi u medijima, igraci sezone i sl nista u prilogu ne govore dok ne odigraju jednu tekmu u reprezentaciji..Tek onda mozemo suditi..
Prosle sezone ste Jahica isto prozivali pa kad je pozvan sad je jedan od najgorih igraca..Univezalac ? Da, ali za nista.. Fol sve zna igrati, a zapravo ne zna nista..Ako ce biti da on ode, u potpunosti sam za pozivanje navedene dvojice igraca ali samo kao zamjene za Spahica i Pandzu
NIKAD se nece desiti da je svak spreman u isto vrijeme.. uvijek ce nam faliti neko, a nas problem je sto stvarno samo imamo 11 kvalitetnih igraca, uz to limitiranog trenera.skyisthelimit je napisao/la:bosnas_ je napisao/la:Kako znate da ce ista stvar biti i kad se vrate Salihovic, Papac i Spahic, uz jos siguran sam nove igrace u odbrani?
Ovo je stvarno tezak zadatak, i licno ne znam kako bi to idealno rijesio. A ne samo da gubimo na brzini, nego svakako je i nemamo...Ali kako god mi da prevrcemo i okrecemo nemogu Pjanic i Miismovic zajedno igrati, ili jedan ili drugi, jednostavno kad su istovremeno na terenu gubimo na brzini u igri.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.