BIH VS MEKSIKO CHICAGO [MAJ 31, 2012]

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

dinoze
Kontakt:

Re: BIH VS MEKSIKO CHICAGO [MAJ 31, 2012]

Post Postao/la dinoze » 01 jun 2012, 12:36

Saurman je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Za mene licno igraci nisu ni sekunde krivi. Krivi su navijaci reprezentacije i oni koji se tako predstavljaju.
Igraci su se silom prilika samo uklopili u to okruzenje. Susic je cak i postavio neke profesionalne standarde na pocetku ali je brzo popustio. Jer su nasi novinarcici sa raznih portala i TV kuca napravili pritisak na njega.
Sve dok se navijaci budu ovako ponasali prema repki i novinari izmisljali lazi i trazili iz svega senzaciju nema nama napredka u fudbalu. Mi se trebamo prvo nauciti neke stavri.
Susic da je pamentan **** bi sve navijace sto dolaze na treninge i u hotel repke, repku bi drzao u strogom karantinu, nema posjeta porodicama i rodzacima. Navijaci nemaju pravo pistupa na kilometar hotelu i treningu, menadzer isto tako. Press konferencija svaki dan u 15h , trajanje 5 min, pitanja zabranjena. Mi smo stoka i mrava i netreba nam drugacije.

Vranjes i nije toliko los igrac kako ga neki ovdije predtsavljaju, covjek igra u Kluzu sto je za hrvatske, bosanske, srbijanske, austrijske, belgijske timove pojam. Treba mu malo vremena da adaptira ne pominjuci to da ga je stavio na neprirodnu poziciju.

O kojem karantinu govoriš u prijateljskim utakmicama. :mrgreen:

Vranješ je kloc i to je pokazao već protiv Irske a sinoć je to i potvrdio.

Pa posto ovdije vecina forumasa uzima prijateljske kao vazne onda karantin i prije njih.

A ako je prijateljska i ne treba karantin (citaj nevazna) onda nas i nije skupo kostao.

A svi mi znamo kakva su se sijela pravila i u kvalifikacijama.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 01 jun 2012, 12:38

Ispade onaj Jahic kod prvog gola ko iz voza. :mrgreen:

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 01 jun 2012, 12:39

http://tag.huggity.com/fanpic/019-2012- ... -v-bosnia/" onclick="window.open(this.href);return false;

Za one koji su bili u Irskoj .
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 01 jun 2012, 12:39

tepsija je napisao/la:
dinoze je napisao/la:Za mene licno igraci nisu ni sekunde krivi. Krivi su navijaci reprezentacije i oni koji se tako predstavljaju.
Nevjerovatno.
Ako iko ima podršku,bilo da se igra kući ili u Australiji,to je naša reprezentacija.Ovako mala,nesređena država...osjetno veće države nam ne mogu parirati u tome.Dovoljno nam je malo,samo malo.Mi izlazimo na ulice i slavimo kad se Rumunija pobijedi!
Šta smo dobili u zauzvrat?
I ne znam šta više mazite te igrače,kao da su biljke neke...nemojte im dosađivati,treba im mir,treba im koncentracija...
Oni imaju sve!
Pogledajte malo hrvatske portale,mi smo za njih extremni fanatici i patriote kako oni 'deru' po svojoj reprezentaciji.A usporedite uspjehe naše i hrvatske reprezentacije.Presmiješno.
Treba im mir?Ne tako davno,trubilo je se ispred hotela nekim našim gostima,novinari su ih trgali za rukave,pa su opet odigrali dobru utakmicu.
Previše smo mi njih digli,puno više nego zaslužuju.
Ja kazem da su se oni uklopili u cjelokupni teferic koji se pravi kada repka igra. Vjerujem da niko od nas nebi ostao koncetrisan kada u hotelskom lobiju te 200 dusa vuce za rukav 24h i jede cevape i burek jos i tebi donesu.
Ja sam jedan put bio i vidio taj seljakluk nisam mogao da vjerujem, ljudi harmoniku nose sa sobom i sviraju u hotelskom lobiju cekajuci igrace.
Hrvati su sada u Austrjiu pobjegli jer im Slovenija nije bila dovoljno daleka, a Bilic im je postrio mjere bezbjednosti. Nema vise okupljanja pred hotelom.
Zadnja izmjena: dinoze, dana/u 01 jun 2012, 12:55, ukupno mijenjano 3 puta.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 01 jun 2012, 12:45

Ostanem do 5 ujutro budan da bi neki Vranješ pravio atrakcije ispred gola.Nema napredka dok igrače pozivaju menađeri. Sinoć najlošiji Jahić i Ibišević.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 01 jun 2012, 12:47

Jao Vranjesa, **** trunje HHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHHAHAHAHA OPLAKOOOOO SAAAAAAAAAAAAAAAAAM :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 01 jun 2012, 12:50

oni ti ga puse stojane, stojane, stojaneeeee....

koji car hebo lozu svoju :lol:

ja presp'o na tekmu, probudio se u pola 4, upalio TV, bila oko 25-a min, vidio da gubimo i nastavio spavat' :lol:

a imao sam namjeru gledati tekmu, al jbg, san je san :lol:

al ovo je ljudina co'jk !

slika

8-) 8-)
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 01 jun 2012, 12:51

Sreca pa sam lego na poluvremenu :lol: :lol: :lol:

Ajde barem ce se neko od nasih naci na onim watts zap na eurosportu, malo ce nas proslavit vranjes.

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 01 jun 2012, 12:58

Nije Vranjes kriv sto smo izgubili, kriv je onaj ko ga je doveo i postavio skupa s ostalim...Ko je gledao tekmu zna i da su nas mogli komotno uzetI 3-4 razlike...vile su nas pronosale vise puta.
Za nevjerovati je komentar naseg selektora da je nerijeseno bio realan rezultat. Pa nas golman je procentualno najvise drzao loptu u nogama. Toliko o nasoj igri.
Jos jednom nije korektno prozivati ovog momka jer smo realno trebali primiti jos 3 gola.
Porazili, pretrcali i ponizili su nas i to pred nasom publikom. Susicu idi radi svoje svjetle proslosti, ako si covjek.

...I bolje da je ovako zavrsilo.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 01 jun 2012, 13:00

30Scudetta je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
30Scudetta je napisao/la:Kako vam nije jasno da Jahic zbog Teleceg Pogleda mora igrati na stoperu iako je to uz golmana jedina pozicija koja mu je strana.... Da je pozvao jos nekog stopera iako je znao da Spaha i Papac nece igrati sad bi Jaha igrao na pravoj poziciji na beku a Lula bi isao na krilo.... Uglavnom nije da imamo i nekih opcija na klupi za poziciju stopera....
A sto to recimo Pandza nije dijelom kriv za 1. gol iako mu je Dos Santos pobjegao.... Al' bitno je nekoga zapikirati i odmah mu sve ebavati.....
Sto se tice igre nije lose al' sad dolazi 2. poluvrijeme i postepeni pad igre......
Na beku? :mrgreen: :lol:
Pa i u Turskoj je na stoperu, ako se ne varam.
U svom 2. mandatu u Zelji je igrao napadaca jer je i na toj poziciji bio ubjedljivo najbolji igrac lige..... a prava pozicija mu je bek to je igrao i u Apoelu i u Grckoj i u svom prvom mandatu na Grbavici..... Sasvim dobro..... Uglavnom nije Dzekina klasa al' nije tolika ni truba kolikom ga ovdje predstavljaju.....
Ma znam ja to prijatelju. Ali realno njegovo vrijeme je prošlo. Zamisli da je igrao na beku sinoć protiv ovih meksičkih zujalica. Poslije Portugala mu se trebalo zahvaliti i tražiti zamjenu za njega. Mislim, i meni je drag momak, ali jbg kad ne može više, ne može. I Zuka i Coca mogu odigrati i na stoperu i na zadnjem veznom, čak ni bekovske pozicije im nisu nepoznanica. Ako već eto tražimo nekog univerzalca pozadi, Sušić je mogao u jednom od ove dvojice tražiti tog igrača.
J.ebe mi se za rezultat kako protiv Irske tako i protiv Meksika, Sušiću zamjeram što nije tražio i riješenja nazad. Ovaj blok utakmica je bio idealan da se isprobaju sve kombinacije. Wels će već biti generalna proba pred kvalifikacije i manje je prostora za neke ekperimente.

Kakva asistencija :lol:
slika
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 01 jun 2012, 13:02

Dobar meč jutros (sinoć, po njihovom)... Ipak sam ustao i ostao budan do kraja... Kad je pao prvi gol, uhvati me neka tuga s hujom kombinovano, ali sam ostao da gledam... Malo sam se razbudio kad su naši krenuli napadati... Dobar gol Džeke i meni opet vraća nadu za pobjedom. Sjajno prvo poluvrijeme naših reprezentativaca... Drugo poluvrijeme nisu nešto baš naši odigrali, nisu ni Mexicanci, ali eto... Pred kraj meni nestade slike, počelo da sviće polahko(nisam ni znao da onako rano sviće :D) i reko hajd još do kraja malo da odgledam, ako dadnemo dadnemo, valjda nećemo primiti... Ako ostane ovako mirno ću zaspati jer mi se tad prispalo bilo... Slika došla, tona nema... Vidim Vranješ nešto tamo opucava loptu, a kada primismo gol neopisivo mi je bilo krivo... Toliko dugo gledao i na kraju spletom nesretnih okolnosti primamo gol, gledam uđe lopta, a u meni se pomiješala osjećanja tuge, ljutnje... Htio sam da upalim laptop tokom utakmice, ali pošto mi je na laptopu XP, reko sigurno je zvuk uključen pa će "dreknuti" i probuditi ukućane... Sve u svemu šteta zbog poraza... Ne treba sad nagrnuti na S. Vranješa i ubiti momku samopouzdanje skroz. Svakom se desi...

P.S.
Je li Jahić dirao onu loptu pred kraj prvog poluvremena kad se gradio pred Begovićem (meni se činilo da jeste), a Begović je uze u ruke?

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 01 jun 2012, 13:03

Moze li mi neko objasniti zašto Sušić ne kaze igračima da igraju kao što su cijelu utakmicu protiv Francuske, onu drugu u Parizu ? Zašto ih Sušić ne postavi kao što je to uradio tad ? Zašto ?
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 jun 2012, 13:04

Dvije utakmice bacene kroz prozor radi loseg spiska i katastrofalnog pristupa igraca i selektora. Pa kako ocekivat neku borbu od igraca, kad selektor sam priznaje da uopste nije gledao Irsku. Znaci nije se ni on pripremao, nego ide u Dublin na izlet. Sramota jednostavno. Amaterizam i Gubitnicki mentalitet u ovoj reprezentaciji je na nevjerovatnom nivou, mislim da smo svi znali sta nas ceka pred kraj, isto kao protiv Irske, Francuske i Brazila. Spisak igraca nema nikakve logike i niko ziv ne moze to branit. Doveo sebe u situaciju da ima samo dva stopera, a dvocifren broj veznih igraca. I to sve isti profil igraca. Vrancic i Vranjes...No comment.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 01 jun 2012, 13:07

tepsija je napisao/la:Ove je naše vrijeme...vrijeme kad mi standardno padamo...
10 minuta prije gola...

Da,imamo gubitnički mentalitet.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Alucard
Kontakt:

Post Postao/la Alucard » 01 jun 2012, 13:08

Evo skoro sam se probudio i znao sam ja da će me opeći to što sam ostao i gledao utakmicu bez ikakve potrebe, uzalud! Yebeni smo luzeri kako god pogledaš jer samo se nama mogu desiti porazi kao protiv Brazila i Meksika! Jutros sam prvi put u životu okusio slast smijanja do plača u 5 ujutro nakon "intervencije" Vranješa. Pa ono je za foruma, prepričavanja, šrpdnje, nije mi jasno kako do sada već neko nije napravio .gif one akrobacije Vranješa. Gdje smo mi u fudbalskom svijetu? Nigdje, nema nas! Mi ne možemo prosječne reprezentacije Irske i Meksika dobiti a kako bi skinuli skalp mega silama... Meksiko nikad slabiji, jedna od njihovih najslabijih generacija još ne kompletni, ali džaba..i to je uzalud za nas jer mi pobjedit ne možemo. Popišam se ja i na X da smo ga izvukli! Pa zar pred onakom publikom gdje je atmosfera bila kao da smo igrali u BiH mi ne možemo dobiti jedan yebeni prosječni Meksiko?

Što se tiče Safeta...Safete pogrešnog si Vranješa pozvao u repku! Katastrofalan trener koji peče zanat na reprezentaciji! Trener bez autoriteta, trener kojemu je riječ "kvalitet" strana riječ! Bezidejan, plitak, izgubljen, nejasan...možemo nabrajati do sutra! Žali Bože super grupe koju smo dobili u kvalifikacijama za SP 2014! Žali Bože na još jednoj propuštenoj prilici i to ovoga puta neviđenoj, koja se rijetko ponudi u životu! Nigdje se mi nećemo plasirati sa ovakvim trenerom i ovakvim pristupom igre. Nema tu K od kvaliteta!

p.s. I ova utakmica je katastrofalno izvedena! Prvo nije se trebalo igrati tako daleko i ići čak preko bare, no hajd vjerujem da su tu finansijski bili dobri, no kada se već ugovara tekma pa yebemu mater zar se vrijeme odigravanja utakmice štima za vampire??? Jesu oni utakmicu igrali samo i isključivo za Meksikance i njihove navijače te za naše navijače koji su u Čikagu? Šta je s nama iz matice? Mi ko vampiri od 3 do 5 ujutro da gledamo? Zar se nije mogao napraviti kompromis i utakmica odigrati ranije po lokalnom vremenu i olakšati svima? Sada me treba čitav dan da boli glava i da mi dan bude syeban (vjerujem da su svi koji su gledali utakmicu nadrljali) zbog loše organizacije i majmuna koji uopšte nisu gledali na nas!?!?!? Nema....mi gdje god odemo i s kim god pravimo neki "deal" budemo yebani, yebu nas gdje stignu svi! Sramota!

sry za ovako dug komentar i hvala ko ga pročita!
Zadnja izmjena: Alucard, dana/u 01 jun 2012, 13:25, ukupno mijenjano 2 puta.

Unica_Liverpool_
Kontakt:

Post Postao/la Unica_Liverpool_ » 01 jun 2012, 13:08

Unica_Liverpool_ je napisao/la:P.S. Je li Jahić dirao onu loptu pred kraj prvog poluvremena kad se gradio pred Begovićem (meni se činilo da jeste), a Begović je uze u ruke?
Ja jutros ko bolestan ust'o, nisam ja navik'o biti noćna tvica :D

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 01 jun 2012, 13:08

Vranjes i Vrancic - dovoljno ti je 10 minuta da skontas ko je kakav igrac. Medo i Rahimaga su avion za ovu dvojicu.. Svraka je dobio priliku i pokazao se losijim od Zahirovica.
Jahic nema mjesta u prvoj postavi. Fino je imati jednog takvog igraca koji moze uskociti na skoro svaku poziciju u timu ali van toga, nema sta pridonijeti reprezentaciji
Lulic ne moze igrati beka jer precesto ispada ali generalno izgleda da je pao u formi nakon one povrede.
Ibisevic je zadnjih par tekmi bio dosta dobar al veceras je zakazao. Mujdza je odigrao najlosiju utakmicu u repci.
Dzeko solidan ali opet nije to to. On se vec duze vrijeme ne mice sa prosjeka, a bas on bi trebao biti nosioc ove generacije

tulln
Kontakt:

Post Postao/la tulln » 01 jun 2012, 13:10

Begovic Mujdza Pandza Rahimic i Dzeko su jedino igrali svoje pozicije ostalo je bilo istumbano zbrda zdola

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 01 jun 2012, 13:10

vedofeelgood je napisao/la:Moze li mi neko objasniti zašto Sušić ne kaze igračima da igraju kao što su cijelu utakmicu protiv Francuske, onu drugu u Parizu ? Zašto ih Sušić ne postavi kao što je to uradio tad ? Zašto ?

Ono poluvrijeme nije bilo dobro zato sto smo mi bili dobri nego zato sto su prvopolurvijeme Francuzi bili losi.
Neznam zato je ta utakmica relevantna, pa nismo nista napravili tada. Dali jedan gol i ???
Francuzi imali duplo vise udaraca na gol. njihova repka je bila tada friska i igraci se nisu poznavalai, sada kada su ti isti igraci uigrani uvalili bi nam 5 komada najmanje.

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 01 jun 2012, 13:12

vedofeelgood je napisao/la:Moze li mi neko objasniti zašto Sušić ne kaze igračima da igraju kao što su cijelu utakmicu protiv Francuske, onu drugu u Parizu ? Zašto ih Sušić ne postavi kao što je to uradio tad ? Zašto ?
Ima i Gvardiola isti problem s Barcom ni on izgleda nije svojima znao reci igrajte ko one sezone kad smo sve osvojili, što li Bože

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.