NK Bratstvo Gračanica
Moderator/ica: GracanicaAA
-
- Kontakt:
Re: NK Bratstvo Gračanica
AbowTheLaw jel mi mozes reci u kojem programu si radio ovu sliku sto najavljujes utakmicu Bratstvo - Gradina.
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)
Tek sad vidim ovu sliku.AboveTheLaw je napisao/la:DERBI KOLA
Svi na Luke
Huh. Pet maraka po utakmici za ulaznicu, a riječ je o vrlo lošoj ligi u kojoj je moguće sve nesportsko, je svakako previše. Jedno vrijeme je i u Bihaću cijena bila ista.
Nije velika razlika između 3 i 5 maraka, ali opet...
CAMP MOU!
-
- Kontakt:
To rade momci sa fb stranice Nk Bratstva, ja je samo onako ukrademrealancojk je napisao/la:AbowTheLaw jel mi mozes reci u kojem programu si radio ovu sliku sto najavljujes utakmicu Bratstvo - Gradina.

-
- Moderator
- Kontakt:
I u nas je 5KM, možda malo previše ali eto .. 
ništa valja mi fasovat danas petaka.. mada još nigdje nisam plaćao ulaz na strani

ništa valja mi fasovat danas petaka.. mada još nigdje nisam plaćao ulaz na strani

OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys
Silver Town Boys
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
sereteee 5 maraka ulaz ... kod nas u Premijer ligi bilo na pokrivenoj(Zapad) 5, a na otkrivenoj(Istok) 3KM .... sineee previše ****.tee
1947!
samo zelim jednu stvar da kazem a to je da me je ovo Bratstvo iz Gračanice najvise iznenadilo ove sezone. ovo im je prva sezona u ovoj ligi a od njih smo najmanje ocekivali a oni fino eto ih drugi na tabeli.
svaka vam cast
svaka vam cast

-
- Kontakt:
Cijelu sezonu odkako smo usli, cijena je 5 km, ali eto opet raja dolazi, nakupi se 400-500 gledalaca, a evo sad sa Gradinom ocekujem makar 1000 da jednom u sezoni napunimo stadion do kraja
@Emir93
Da ti pravo kazem i ja sam malo iznenadjen, gledajuci ko sve ima u ligi i mi da smo na 2 mjestu je i vise nego odlicno,nadam se da cemo makar jednom uci u PL.

@Emir93
Da ti pravo kazem i ja sam malo iznenadjen, gledajuci ko sve ima u ligi i mi da smo na 2 mjestu je i vise nego odlicno,nadam se da cemo makar jednom uci u PL.

nevjerujem ja da ce te vi ikada uci u premijer ligu kada svi vi vise volite zelju nego svoj klub da nije zalosno bilo bi smijesnoAboveTheLaw je napisao/la:Cijelu sezonu odkako smo usli, cijena je 5 km, ali eto opet raja dolazi, nakupi se 400-500 gledalaca, a evo sad sa Gradinom ocekujem makar 1000 da jednom u sezoni napunimo stadion do kraja![]()
![]()
@Emir93

per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
-
- Kontakt:
Šta ima svi navijamo za Zelju hahahaha, jako si duhovit, budi siguran da cemo uci, kad tad, pa makar na izlet ali cemo uciastra1922 je napisao/la:nevjerujem ja da ce te vi ikada uci u premijer ligu kada svi vi vise volite zelju nego svoj klub da nije zalosno bilo bi smijesnoAboveTheLaw je napisao/la:Cijelu sezonu odkako smo usli, cijena je 5 km, ali eto opet raja dolazi, nakupi se 400-500 gledalaca, a evo sad sa Gradinom ocekujem makar 1000 da jednom u sezoni napunimo stadion do kraja![]()
![]()
@Emir93

Nemojte se džaba sikirat dobićete čir, ima nas podosta koji navijamo za Brastvo. Što se tiče ulaznice 5 KM, mi smo od posla čaršija pa nam nije puno. Imamo bolju posjetu od polovine prvoligaša. Za one koje se **** premijerligaškim statusom samo mali podsjetnik. Vi ste igrali regionalnu ligu kad smo mi bili 2 ranga iznad vas u Međurepubličkoj. I još nešto,ovo nije prva sezona Brastva u Prvoj ligi. Ako niste upućeni raspitajte se malo
Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna
-
- Kontakt:
BKCNogomet, Prva liga FBiH - 28. kolo, subota, Gračanica, stadion Luke
Bratstvo - Gradina 1 : 2 (0:0)
1:0 Kadić 1:1 Smajlović
1:2 Smajlović
Bratstvo je u derbiju sezone doživjelo prvi domaći poraz. U utakmici 28. kola Prve lige Gradina je bila bolja rezultatom 2:1. Gosti su zasluženo slavili i na terenu najvećeg rivala potvrdili plasman u Premijer ligu. Podsjećamo da je Gradini bio potreban bod u zadnja 3 kola. Međutim, gosti nisu ništa prepustili slučaju i slavili su u Gračanici golovima fenomenalnog Smajlovića. Gradina je bila bolja u ovom susretu i pokazala je da se radi o ekipi koja ima "glavu i rep" i koja u svakom trenutku zna šta hoće i kako da to toga dođe. Jer, kako drugačije okarakterisati igru ekipe koja dođe na megdan jednom Bratstvu koje važi kao najnegostuljubiviji domaćin a uz to gračanlije važe i za senzaciju drugog dijela prvenstva.
Gosti su pred prepunim tribinama stadiona Luke od prve minute krenuli sa svojom igrom. U prvih 20-ak minuta iskusno su se postavili na terenu i nisu dozvolili domaćima da se razigraju. Iz ovog perioda igre bilježimo sjajnu priliku Smajlovića koji promašuje gol sa nekih 4-5 metara, nakon ubačaja sa lijeve strane.
Da se radi o iskusnoj ekipi, potvrđuje ovaj rani period igre, kada su se gosti postavili čvrsto na terenu. Zaradili su nekoliko žutih kartona a nerijetko su ostajali ležati na terenu nakon startova, čime su odugovlačili igru i remetili ritam domaćih.
Tek nakon 20-te minute domaći igraju kako znaju a to rezultira sa nekoliko poluprilika. Najbolju šansu imao je Kadrić koji je šutirao na povratnu loptu Mujkića, ali je siguran bio kapiten gostiju, golman Zukić.
U prvom poluvremenu smo gledali borbenu igru na sredini terena uz dosta startova i malo lijepih akcija i pravih šansi. Domaće je vodio Mujkić a goste opasni Smajlović.
Na odmor se odlazi pri rezultatu 0:0, sa čim su sigurno zadovoljniji bili gosti.
Hendikep za domaće je bila povreda Trejića koji je igru morao napustiti sredinom prvog dijela susreta.
U drugi dio domaći ulaze odlučnije. Prvi prijete preko Mujkića, koji je najprije šutirao a onda i asistirao. Probio je desnu stranu odbrane gostiju ubacio u sredinu gdje su jedan drugome zasmetali Galin i Kadrić, te još jedna šansa domaćih odlazi u nepovrat.
Ipak, samo nekoliko minuta kasnije domaći dolaze do vodstva. Iz kornera je ubacio Mujkić, gosti čiste opasnost ali lopta dolazi do Lukića na nekih 25 metara od gola. Slab šut kroz šumu nogu dolazi do Kadića koji sa nekih 10-ak metara prizemnim šutem matira nemoćnog Zukića. Zasluženo vodstvo domaćih.
Nakon vodstva igra Bratstva dobija poznati ritam kada su lomili većinu prvoligaških ekipa. DOmaći navijači su se skoro radovali u 57-oj minuti. U solo prodoru bio je Mujkić ali dobar šut završava u rukama odlično postavljenog Zukića.
U jeku napada domaćih gosti dolaze do poravnanja. Igrala se 62. minuta susreta. Jednu grešku na sredini terena gosti ekspresno koriste. Po desnoj strani prošao je Huseinbašić, prizemno ubacio na prvu stativu, gdje je najbliži lopti dio Smajlović koji matira nemoćnog Šabića. Veliko slavlje gostiju, nakon jedne klasične polukontre i greške veznog reda domaćih.
Nakon izjednačujućeg gola igrala je samo jedna ekipa. Gradina. Domaći su nestali sa terena a to ih je skoro koštalo prave katastrofe.
Samo dvije minute nakon poravnanja, Smajlović je u 100% prilici, sam je izašao pred Šabića, matira ga ali lopta odlazi pored gola.
Domaći u ovom periodu ne mogu da odigraju ništa, igra se raspala a to koristi iskusna ekipa Gradine i brzim tranzicijama sa sredine terena dolaze u šanse. Novu 100% imali su u 72-oj minuti susreta. Klasičan kontra napad nakon nove greške domaćih, 3 igrača Gradine su bila pred golom Šabića, ali domaći čuvar mreže spašava svoj gol.
Samo 3 minute nakon ove šanse 2:1 za Gradinu. Iskusni i opasni Smajlović koristi novu grešku domaćih, sam izlazi pred Šabića i ovaj put ga matira. Zasluženo vodstvo gostujuće ekipe, predvođene odličnim Smajlovićem, za koga domaća odbrana nije imala riješenje.
Do kraja smo gledali slabu utakmicu. DOmaći bez ideje u igri a gosti zadovoljni postignutim.
Igrala se 80. minuta susreta kada je pokušao Lukić za domaće ali lopta odlazi preko gola.
U 83-oj Smajlović je imao priliku za hat-trick ali kapiten Šuša spašava gol u zadnjem trenutku.
Na kraju zaslužena pobjeda gostiju u najlošijoj utakmici Bratstva ove sezone. Dojma smo da je Gradina u ovom trenutku zrelija i iskusnija ekipa i da su bitku dobili na psihološkom planu, gdje domaći nisu bili spremni za ovako ozbiljan ispit zrelosti.
Na kraju pomenimo i tribine. Dvije navijačke skupine su davale podršku svojim miljenicima bez ijednog incidenta. Nakon drugog gola Gradine cijeli stadion je aplauzom pozdravio najboljeg igrača susreta Smajlovića.
Na kraju susreta, ponovo aplauz sa tribina za ekipu Gradine ali i za domaće igrače.
Objektivna gračanička publika je dobro prosudila. Pobjedila je trenutno bolja ekipa, a kao nagradu za to, dobili su aplauz i najljepše želje u Premijer ligi.
I mi čestitamo ekipi Gradine, a Bratstvu želimo dosta uspjeha do kraja sezone, u ligaškim i kup utakmicama.
AboveTheLaw sta je ovo sad?,ovaj text se ne slaze sa onom tvojom onstatacijom da je gradina bila prelosa,hahahaha...brate dragi,bas me zanima ,sta imas sad rec na sve ovo?
MOdric..MOdric..MOdric..
-
- Moderator
- Kontakt:
Hvala na čestitkama iz Gračanice.. i na fer i sportskom ponašaju, te korektnom ispraćaju sa stadiona i iz Gračanice.
Ko se radovao juče na tribini od strane srebreničana niko mu riječi nije rekao. Kraj ulaza je bilo i domaćih i gostujućih navijača koji su stajali jedan kraj drugog, a nikakvog incidenta prilikom proslave pogotka ..
Ko se radovao juče na tribini od strane srebreničana niko mu riječi nije rekao. Kraj ulaza je bilo i domaćih i gostujućih navijača koji su stajali jedan kraj drugog, a nikakvog incidenta prilikom proslave pogotka ..
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys
Silver Town Boys
-
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
-
- Kontakt:
Slike sa derbia
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 416&type=1" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 416&type=1" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Kontakt:
Cetvrtfinale Kupa TK
Bratstvo - Bosna Kalesija 6-1
Polufinale : Bratstvo - Mramor
primjetio sam da vi sve utakmice kupa igrate kući kako to?AboveTheLaw je napisao/la:Cetvrtfinale Kupa TK
Iskreno nemam pojma. Znam da smo prošle il pretprošle godine tako sve utakmice kupa igrali kao gosti. Al svejedno ove ekipe bi dobili i na njihovom terenu 

Utakmica za treće mjesto je zaista nepotrebna
-
- Kontakt:
Nisu sve kuci..
Jedinstvo Vučkovci 2:4 Bratstvo Gračanica
a evo kako smo mi u polufinalu kod kuce.
http://nogometnisaveztk.com.ba/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedinstvo Vučkovci 2:4 Bratstvo Gračanica
a evo kako smo mi u polufinalu kod kuce.
http://nogometnisaveztk.com.ba/" onclick="window.open(this.href);return false;
ovde ako prodjete Mramor onda sigurno osvajate u finalu....AboveTheLaw je napisao/la:Cetvrtfinale Kupa TK
Trenutno korisnika/ca: Semrush [Bot] i 11 gostiju.