Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Bez borbe ,nema uspjeha..Sta nam vrijede imena na papiru ,ako se ne zele boritit za drzavni dres.Ekipa je po mom misljenju dobra,jos ako zapnu malo ,moze tu biti svasta.Poz 4,5 su nam dobro pokrivene ovaj put,tako da nam nece kupiti lopte kao inace,i imati po 3,4 pokusaja.
neznam sta ce nam hodzic, on nemoze zamjenit brkica, hodzic ima samo 203cm i to je premalo za centra a na cetvorki imamo teletovica i bavcica.
možda se radi o PlaninićuPauleta je napisao/la:Na objavljivanju kandidata smo mogli čuti da se još pregovara sa dva imena. Petrović je novostima otkrio jedno, Savović. Rekao je da se on još omišlja, ali da vjeruje da će nastupiti na ep. Očito još ništa nije gotovo. Ja vjerujem da će se on i suton na kraju pridružiti našoj reprezentaciji

HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
za njega također mislim da će na kraju obući plavo-žuti dres. ako se plasiramo na ep, biti će tu još 4-5 pojačanja.Kevin je napisao/la:možda se radi o PlaninićuPauleta je napisao/la:Na objavljivanju kandidata smo mogli čuti da se još pregovara sa dva imena. Petrović je novostima otkrio jedno, Savović. Rekao je da se on još omišlja, ali da vjeruje da će nastupiti na ep. Očito još ništa nije gotovo. Ja vjerujem da će se on i suton na kraju pridružiti našoj reprezentaciji
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić
Ako mu je Zoka sta u familiji onda cisto sumnjam da ce za BH igrati...
steta sto nije Jagodic-Kuridu pozvao...mlad momak,a ima osjecaj za skok i ima mekanu ruku...
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***
Rekao je da je razmišljao ali da jednostavno pored teletovica i bavcica nije imao mjestaMiljan je napisao/la:steta sto nije Jagodic-Kuridu pozvao...mlad momak,a ima osjecaj za skok i ima mekanu ruku...
Inače drago mi je što savovic nije definitivno odustao od nastupa u reprezentaciji jer sa ovim razvojem situacije i velike šanse da popunimo poziciju centra trebati će nam jedna skocna 4, pogotovu kada uzmemo u obzir da je još relativno mlad a da mirza ima 27 a edo 28 i da neke perspektivne 4 koja će stasati za 3/4 godine nema na vidiku
A opet mi je žao što se ramljak nije predomislio jer trenutno ovoj reprezentaciji najviše nedostaje jedna klasična a eksplozivna 3 najviše u odbrani i kontroli skoka na vanjskom parametru gdje nam protivnici i uzimaju skokova u napadu
Dok i ja za planinica mislim će završiti kod nas mada zbog gore navedenog problema i ako ipak savovic odustane treba pridobiti sutona koji može igrati i 4 po potrebi
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Je li ti stvarno Nermine mislis da bi Savovic mogao da igra za nas?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
da li mislim ne, ali sto ga aco pominje kao nekoga ko se predomislja?!neno#4 je napisao/la:Je li ti stvarno Nermine mislis da bi Savovic mogao da igra za nas?
najverovatnije se malo presabrao pa skontao da kod nas moze imati i minutazu i promociju samoga sebe kakvu NIKADA nece imati u reprezentaciji srbije i zato nije totalno iskljucio tu opciju, nego kalkulise i ostavlja si otvorena vrata ukoliko se repka plasira na EP
a opet ponavljam ako nece on treba opet probati sa sutonom iz istih razloga
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
- Kontakt:
Šta je učinjeno u vezi Džedija Osmana i četvorica Bosanaca rođenih između 1998. i 2001 koji redovno idu na kontrolnim treninzima Košarkaškog Saveza Turske svojih godišta (pritom ne mislim tačno na njihova godišta)
Hajde, @neno#4 @nerminh74 @Midicapidica, daj da vidim sad ko je majstor.

nepoznajem ni jednog od njih, imam vrlo malo poznavanje o tome sta i kako se radi u turskoj, nesto ponekad saznam kada se neko od ljudi koje znam sretnu i razmjene koju sa seleskovicem i izicem, ali opet vrlo povrsnoalbiongate je napisao/la:Šta je učinjeno u vezi Džedija Osmana i četvorica Bosanaca rođenih između 1998. i 2001 koji redovno idu na kontrolnim treninzima Košarkaškog Saveza Turske svojih godišta (pritom ne mislim tačno na njihova godišta)![]()
-
- Kontakt:
par zakucavanja joze brkica, ovo je za LIKE
" onclick="window.open(this.href);return false;

" onclick="window.open(this.href);return false;
Jozo "Air" Brkic 

Genius, outrageous, the best ever! RF!
- legenda reala
- Kontakt:
Kad gledamo ovaj snimak, možemo pomisliti da je Jozo NBA potencijal, trebo se prijaviti za takmičenje u zakucavanju 

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Moj albione, Neno je malog Dzedija znao kad ti nisi cuo za njega josalbiongate je napisao/la:Šta je učinjeno u vezi Džedija Osmana i četvorica Bosanaca rođenih između 1998. i 2001 koji redovno idu na kontrolnim treninzima Košarkaškog Saveza Turske svojih godišta (pritom ne mislim tačno na njihova godišta)![]()

Mali je trenirao u Bosni, a onda otisao u Tursku, uslovi koje je dobio su fenomenalni. Inace, bas sam neki dan pricao na temu Dzedija

Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Manje-vise ocekivan spisak, iako ima par kosarkasa cije je kvalitetan u najmanju ruku nepoznanica. Iznenadio sam se kada sam vidio Opacka, ponajvise zbog ranijih izjava o podmladjivanju reprezentacije. Medjutim, Aco je fino objasnio da mu u nekim utakmicama moze biti itekako koristan, a posebno protiv Gruzije, koja je bez ikakve dileme najjaca ekipa u grupi. Svidja mi se to sto Aco vec sad ima viziju na koji nacin treba odgovoriti datim protivnicima.
Po mom misljenju ponovo bi najvise problema trebalo biti na poziciji 5, a mislim da i Aco dijeli isto misljenje, te da je upravo iz tog razloga i pozvao Brkica. Defanzivni i skakacki limiti Kikanovica su itekako poznati, a s druge strane Sinanovic se nije mnogo naigrao u protekloj sezoni. Prije puta u Spaniju o Kuzmicu se govorilo kao NBA potencijalu, sad je Aco mnogo oprezniji, te vjeruje da ce u buducnosti biti medju 12 nasih najboljih.
Nurkic da je najperspektivniji centar u ovim godinama ne moze puno pomoci. Medjutim, radi se o razlicitim tipovima igracima, te vjerujem da ce Aco za svaku tekmu uspjeti pronaci najbolje rjesenje.
Wright nije kvalitetniji kosarkas od Domercanta, ali ce nama mnogo vise koristiti. Siguran sam da smo njega imali na EP da bi poluzainteresovana Makedonija bez ikakvih problema pala.
Sto se dva famozna imena tice, nije to sigurno nikakvo ispitivanje kvaliteta rada naseg saveza, vjerujem da zele dati jos jednu sansu svojim omiljenim savezima (Hrvatska/Srbija), a ako ne dobiju sansu da ce na EP nastupiti za nas (ako se kvalifikujemo).
Po mom misljenju ponovo bi najvise problema trebalo biti na poziciji 5, a mislim da i Aco dijeli isto misljenje, te da je upravo iz tog razloga i pozvao Brkica. Defanzivni i skakacki limiti Kikanovica su itekako poznati, a s druge strane Sinanovic se nije mnogo naigrao u protekloj sezoni. Prije puta u Spaniju o Kuzmicu se govorilo kao NBA potencijalu, sad je Aco mnogo oprezniji, te vjeruje da ce u buducnosti biti medju 12 nasih najboljih.

Wright nije kvalitetniji kosarkas od Domercanta, ali ce nama mnogo vise koristiti. Siguran sam da smo njega imali na EP da bi poluzainteresovana Makedonija bez ikakvih problema pala.
Sto se dva famozna imena tice, nije to sigurno nikakvo ispitivanje kvaliteta rada naseg saveza, vjerujem da zele dati jos jednu sansu svojim omiljenim savezima (Hrvatska/Srbija), a ako ne dobiju sansu da ce na EP nastupiti za nas (ako se kvalifikujemo).
-
- Kontakt:
albiongate je napisao/la:Šta je učinjeno u vezi Džedija Osmana i četvorica Bosanaca rođenih između 1998. i 2001 koji redovno idu na kontrolnim treninzima Košarkaškog Saveza Turske svojih godišta (pritom ne mislim tačno na njihova godišta)![]()
Cedi ili Dzedi Osman garantujem je rodjen 95 godine njega nisu podmladili ocigledno. Poznajemo se licno jos od kada je boravio kod mene tokom turnira povodom dana oslobodjenja Tuzle 2007 godine da budem precizan u periodu od 5.10 do 8.10. Turnir je bio za pionirsku selekciju tada 94/95 godista, Dzedi je nastupao za Bosnu (najbolji strijelac turnira).
Inace brat Caner ili ti ga Dzaner Osmana koji je 91' godiste (i nije ga mijenjao) s kojim sam dobar prijatelj (razlog zbog kog je boravio kod mene) je prvi otisao put Turske tacnije Efes takodje iz KK Bosne prije toga igrao za RiN family zajedno u pionirskoj selekciji sa Nihadom Djedovicem i Aldinom Majstoricem (i on nema nikakve veze s BiH reprezentacijama igrao za U18 i U20 Makedonije).
Dzedijev otac Sermet je rodjeni Makedonac kao i njegovi sinovi rodjeni u Ohridu. Turci su vrbovali Dzedija veoma rano. Tu nema sta da se ucini, prije ce igrati i za Makedoniju nego za BiH jer je i on rodjeni Makedonac sa Turskim papirima. Samim tim on je zavrsena prica.
Poslije Planinića, Brkić je najjači centar bh lige..
ovaj Wright pojma nema 

wright je sasvim solidan play kojem je jedina mana sut ali on to i ne forsira previse, steta sto suton ne zeli igrati za BiH jer dobro su uigrani njih dvojica u ciboni. bilo bi lijepo vidjeti bar jednog od tog dvojca suton-planinic u nasoj reprezentaciji. trenutno bi mozda imali vise koristi od sutona ali dugorocno planinic bi bio mnogo bolji izbor.
sto se joze tice on je uvijek bio ljubimac navijaca sirom cijele BiH nije to bez razloga
dosta ljudi nije zadovoljno jer je ocekivalo bar neko vece ime da ce aco privuci od ovih "hrvatskih" igraca ali i ovo je veliki napredak kakvo je stanje bilo po tom pitanju ranije, ne moze se sve preko noci promijeniti.
sto se joze tice on je uvijek bio ljubimac navijaca sirom cijele BiH nije to bez razloga

dosta ljudi nije zadovoljno jer je ocekivalo bar neko vece ime da ce aco privuci od ovih "hrvatskih" igraca ali i ovo je veliki napredak kakvo je stanje bilo po tom pitanju ranije, ne moze se sve preko noci promijeniti.
You are someone else I am still right here
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.