Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: Liverpool FC

“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
R.I.P 39 ; YNWA!Martinezu rok do četvrtka za ugovaranje suradnje s Liverpoolom
Liverpool je spreman nastaviti pregovore sa 38-godišnjim španjolskim menadžerom Wigana Robertom Martinezom o preuzimanju momčadi s Anfielda...
Martinez je prošlog tjedna obavio preliminarne razgovore s Liverpoolovim vlasnicima u SAD-u. Sastao se Martinez s vlasnikom Liverpoola Johnom Henryjem. Wiganov predsjednik Dave Whelan dao je svom menadžeru rok do četvrtka za sklapanje suradnje s Liverpoolom.
- Roberto mi je dao do znanja da će ponovno razgovarati s čelnicima Liverpoola. Rekao sam mu da mora dovršiti tu priču do četvrtka, jer se želimo početi pripremati već za sljedeću sezonu i moramo znati na čemu smo - rekao je Whelan.
Swansea, iz kojeg je Martinez prešao u Wigan 2009. godine, negirao je u ponedjeljak kako je Liverpool ponovno pokušao krenuti u akciju dovođenja njihovog menadžera Brendana Rodgersa.
Dobije li Martinez posao menadžera Liverpoola, postat će drugi Španjolac na klupi tog kluba u zadnje vrijeme, nakon Rafaela Beniteza.
Juventus i Liverpool danas se prisjećaju Heysela
Juventus i Liverpool danas se prisjećaju tragedije na briselskom Heysel stadionu koja je prije početka finala Kupa prvaka prije točno 27 godina odvela 39 mladih ljudi u smrt.
Do tragedije je došlo prije početka utakmice kada su navijači Liverpoola izazvali sukob s talijanskim navijačima, što je kasnije rezultiralo petogodišnjom zabranom nastupa engleskim klubovima u europskim natjecanjima.
Oba su kluba danas obilježila obljetnicu velike tragedije, a i jedni i drugi su objavili priopćenja za javnost.
"Bila je to luda večer koja je uništila radosnu večer u kojoj se trebao slaviti nogomet i odnijela 39 nevinih žrtava. Tragedija se dogodila prije 27 godina, 29. svibnja 1985. godine, ali ti tužni, užasni događaji iz Brusselsa su još uvijek živi u našim srcima. Heysel stadion je ugostio Juventus i Liverpool u finalu Europskog Kupa prvaka. Međutim, prije početka utakmice engleski huligani su krenuli u apsurdno nasilje nad talijanskim navijačima. Stadion je imao ozbiljnih strukturalnih problema i Sektor Z se urušio dok su navijači Bianconera tražili put za bijeg: 39 ljudi je umrlo, a još 600 ih je ozlijeđeno. Od tada, svake godine 29. svibnja proživljavamo ovaj dan s velikom tugom i žalosti." objavili su iz Juventusa.
Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri
U priopćenju Liverpoola stoji: "Liverpool Football Club danas se prisjeća 39 nogometnih navijača koji su umrli kad se srušio zid na stadionu Heysel u Belgiji na ovaj dan prije 27 godina. Izvršni direktor Ryan Ayre će danas položiti vijenac u podnožju počasne ploče na Centenary tribini. Do tragedije je došlo 29. svibnja 1985. na finalu Kupa prvaka između Liverpoola i Juventusa, kad se ono što je trebala biti jedna od najvećih večeri u klupskoj povijesti pretvorila u noćnu moru. Umjesto da Brussels napustimo slaveći osvajanje naslova prvaka Europe, navijači Liverpoola su se vratili u Englesku kao svjedoci smrti 39 nogometnih navijača, među kojima 32 navijača talijanskog Juventusa, četiri Belgijanca, dva Francuza i jednog čovjeka iz Sjeverne Irske."
Smatra se kako se tragedija dogodila iz osvete navijača Liverpoola za događaje godinu prije u Rimu, nakon finala Kupa prvaka i pobjede Liverpoola nad Romom. Romine navijačke skupine su van stadiona Olimpico napale i pretukle brojne Liverpoolove navijače, koji su se vraćali u svoje hotele. Godinu dana su kružile glasine da Liverpoolovi huligani Talijanima spremaju osvetu za rimske događaje.
Liverpool je 1985. bio najbolja europska momčad, ne samo zbog činjenice da su bili aktualni europski prvaci, odnosno četverostruki u prethodnih osam sezona, već i zbog atraktivnog nogometa i velikih zvijezda Kennyja Dalglisha i Iana Rusha. Klub je uvjerljivo izborio finale Kupa prvaka, a dodatni motiv za njegovo osvajanje bila im je činjenica da je gradski rival Everton osvojio englesko prvenstvo, što je značilo da će Liverpool igrati sljedeće sezone u elitnom klupskom natjecanju samo ako pobijedi u finalu protiv Juventusa. Liverpoolu bi to bio peti naslov europskog prvaka u 10 godina, čime bi pobjednički pokal dobio u trajno vlasništvo.
Juventus je, s druge strane, bio aktualni pobjednik Kupa pobjednika kupova, imao je u momčadi mnogo talijanskih reprezentativaca, svjetskih prvaka iz Španjolske 1982., tri godine zaredom najboljeg europskog igrača Michela Platinija, veliku zvijezdu Zbigniewa Bonieka te trofejnog trenera Giovannija Trapattonija.
Dvije su se ekipe sastale u siječnju 1985. u Torinu, u prvoj utakmici Europskog superkupa (u kojem su se tada igrale dvije utakmice). Juventus je pobijedio 2:0, a uzvrat, zakazan nakon heyselskog finala, nikada nije odigran.
Na dan finala na stadionu se tiskalo oko 60 tisuća navijača, od toga po 25 tisuća Talijana i Engleza. Veliki broj talijanskih navijača se domogao ulaznica za sektor Z, čime su došli u dodir s najekstremnijim Liverpoolovim navijačima u sektorima X i Y. Belgijska policija je, nakon prve tuče, između sektora Y i Z postavila zaštitnu žičanu ogradu, koju je čuvao manji odred policije. Tada su se navijači počeli gađati komadima dotrajalih betonskih tribina.
Sukob je eskalirao kada je veća grupa Liverpoolovih navijača preskočila i probila zaštitnu ogradu, ušavši u sektor Z. Bježeći pred njima, Juventusovi navijači su nagrnuli na vanjski zid stadiona, koji se pod njihovom težinom srušio. Poginulo je 39 ljudi, a preko 600 je bilo ozlijeđeno. U kaosu koji je uslijedio, navijači Juventusa na drugom kraju stadiona su krenuli u odmazdu prema Liverpoolovim navijačima, sukobivši se s belgijskom policijom koja im se ispriječila na putu. Sukob je trajao preko dva sata, čak i nakon što je utakmica počela.
Unatoč tragediji, utakmica je odigrana, jer se smatralo da će njezino otkazivanje rezultirati još većim neredima. Kapetani obje momčadi, Gaetano Scirea i Phil Neal, apelirali su na navijače da zadrže mir, ali su neredi u manjoj mjeri nastavljeni i nakon prvog sučevog zvižduka, a stadion je bio pod opsadom policije, kojoj je nakon nereda pristiglo pojačanje.
Juventus je pobijedio 1-0, pogotkom Platinija u 56. minuti iz jedanaesterca dosuđenog zbog prekršaja na Bonieku, što je bila pogreška švicarskog suca Daine, jer je prekršaj očigledno bio izvan šesnaesterca. Rezultat je ostao nepromijenjen do kraja, a vrlo je vjerojatno da je i svojevrsni "osjećaj krivnje" utjecao na Liverpoolovu igru.
UEFA je kaznila Engleski nogometni savez i engleske klubove izrazito oštrim, dotad nedosuđenim mjerama u svjetskom nogometu; engleski klubovi su dobili zabranu natjecanja u UEFA-inim kupovima iduće tri godine, a Liverpool čak pet godina; kazne su trebale biti i rigoroznije ako se stanje među navijačima ne dovede u red. Budući su vijesti o huliganskim divljanjima u Engleskoj i dalje pristizale, kazna je produljena, tako da su se engleski klubovi opet uključili u UEFA-ina natjecanja tek u sezoni 1990/91.
Kazne nisu bile samo na europskoj razini; i engleska premijerka Margaret Thatcher se odlučila obračunati s huliganstvom u Engleskoj; kazne su znatno postrožene, zatvor za huliganske ispade je postajao automatski, policiji su proširene ovlasti u suzbijanju divljanja, a svi počinitelji izgreda su se morali javljati policiji prije utakmica. Uslijedile su zabrane posjeta utakmicama izgrednicima (čak i doživotne!), zatvorske kazne su bivale sve dulje, a novčane kazne sve veće. Nakon više od deset godina borbe s huliganstvom, postiglo se to da je red na engleskim nogometnim stadionima došao do kazališne razine.
Iako su u povratničkoj sezoni engleski klubovi ostvarili uspjehe, izolacijska kazna je ostavila traga na engleskom klupskom nogometu, kojemu je trebalo petnaestak godina da se oporavi od sankcija.
FK Pjetlovi
neznam sta me vise brine, kad ce vise objaviti ime novog menadzera, ili da li ce van gaal biti novi DoF.
vise mi je svejedno hoce li menadzer biti martinez ili rodgers, samo da sto prije pocnemo sa radom, ostali vec pregovaraju sa igracima, nama ce na kraju ostat neki anonymusi, pa opet treba riskirat
neznam da li bi van gaal bio najbolje rjesenje, jeste on vrhunski menadzer, imao je uspjeha, ima nos za igrace, al on previse zeli uticati na ostale, zeli da sve bude po njegovom, i u ajaxu je zbog toga nakon samo 1 god otpusten(il je dao otkaz, ugl ima neke veze sa creuyfom), mislim da bi on samo uveo nemire u klub sa njim bi bilo tesko radit, pogotovo ako menadzer ne bude imao jak stav. jos kad pogledam da bi on imao glavnu ulogu u transferima, pa on bi gradio tim kako njemu odgovara a ne tener ciji je to zadatak u sustini, valjda on ima viziju kako bi to rtebalo izgledat i prema tome dovodio igrace
NEK NAM JE BOG NA POMOCI
vise mi je svejedno hoce li menadzer biti martinez ili rodgers, samo da sto prije pocnemo sa radom, ostali vec pregovaraju sa igracima, nama ce na kraju ostat neki anonymusi, pa opet treba riskirat

neznam da li bi van gaal bio najbolje rjesenje, jeste on vrhunski menadzer, imao je uspjeha, ima nos za igrace, al on previse zeli uticati na ostale, zeli da sve bude po njegovom, i u ajaxu je zbog toga nakon samo 1 god otpusten(il je dao otkaz, ugl ima neke veze sa creuyfom), mislim da bi on samo uveo nemire u klub sa njim bi bilo tesko radit, pogotovo ako menadzer ne bude imao jak stav. jos kad pogledam da bi on imao glavnu ulogu u transferima, pa on bi gradio tim kako njemu odgovara a ne tener ciji je to zadatak u sustini, valjda on ima viziju kako bi to rtebalo izgledat i prema tome dovodio igrace
NEK NAM JE BOG NA POMOCI
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”
Roberto Martínez - Matches: 253, Won: 97, Drawn 73, Lost: 83. Win% 38.34.
Brendan Rodgers - Matches: 151, Won: 62, Drawn 33, Lost: 56. Win% 41.06.
Swansea-Wigan 0-0;
Wigan-Swansea 0-2.
Moja želja je Rodgers.
Brendan Rodgers - Matches: 151, Won: 62, Drawn 33, Lost: 56. Win% 41.06.
Swansea-Wigan 0-0;
Wigan-Swansea 0-2.
Moja želja je Rodgers.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
duncan jenkins @duncanjenkinsFC
i'm getting in and dated with abuse. by revealing i'm risking loosing my mole but i am hurt by the abuse. contract stage with rodgers #lfc
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!
Ma nek' se nosi u neku stvar, on i njegovi izvori. Koji k.urac nas je onda furao za Kloppa ovako dugo? Yebo njega, samo želi da stekne popularnost.Carlo je napisao/la:duncan jenkins @duncanjenkinsFC
i'm getting in and dated with abuse. by revealing i'm risking loosing my mole but i am hurt by the abuse. contract stage with rodgers #lfc
Greatness dies
Unsung and lost, invisible to history
nije nas on furao, furao nas je ian abrahams novinar talk sportaBertrand je napisao/la:Ma nek' se nosi u neku stvar, on i njegovi izvori. Koji k.urac nas je onda furao za Kloppa ovako dugo? Yebo njega, samo želi da stekne popularnost.Carlo je napisao/la:duncan jenkins @duncanjenkinsFC

Joj, vjeruj da sam se totalno pogubio. Samo znam one najpoznatije i najuglednije dok mi je ostalo sve isto.Carlo je napisao/la: nije nas on furao, furao nas je ian abrahams novinar talk sporta

Ne znam stvarno koga bih, ako bih birao između Rodgersa i Martineza. Obojica imaju neki sistem, što mi se sviđa. Shvataju igru, imaju solidne rezultate sa manjim timovima... Sad je glavno pitanje da li će ih prelazak u veći tim pojesti ili će tim postati jednima od najboljih na otoku. Fkt ne znam. Nek' nam je Bog na pomoći, ko god to bio.
Greatness dies
Dobro, ako nista sada znamo da nece Klop preuzeti. Kraj nadanja. Rodgers skoro zavrsen posao. U svakom slucaju, vise mi se dopada on nego Martinez, ali je to od dva zla izabrati manje po meni. Imao sam osjecaj da bi sljedeca sezona mogla biti ona prava, ali sam to mislio dok je Kenny jos bio trener. Sada nisam toliko siguran. 

Nad nama nebo ima da gori!
Iz Swanseaja prije par trenutaka saopštenje kako iz Liverpoola do sada uopšte nisu kontaktirali Rodgersa.
“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”
tačno prije 3 sataStivi_Dzi je napisao/la:Iz Swanseaja prije par trenutaka saopštenje kako iz Liverpoola do sada uopšte nisu kontaktirali Rodgersa.
Ma Martinez je idući trener, htjeli mi to ili ne.
MarcusLFC je napisao/la:Ma Martinez je idući trener, htjeli mi to ili ne.
evo i BBCBen Smith @BenSmithBBC
#LFC have renewed attempts to speak with Rodgers. No deal done yet but Rodgers taking the approach much more seriously.

kad nas vlasnici iznenade i u petak predstave Guardiolu kao novog menadzera
salim se naravno kada bi ja birao izmedju Rodgersa i Martineza izabro bi Martineza nekako mi se vise dopada kao menadzer ali ko god da dodje treba mu dati podrsku

LIVERPOOL YNWA
"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI
"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI
"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI
"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI
oba dvojica su dobri menadjeri 
kad bi doso rodgers bilo bi milion pasova po utakmici, sto je potpuno suprotno od martineza koji ide na brze kontre i sl.

kad bi doso rodgers bilo bi milion pasova po utakmici, sto je potpuno suprotno od martineza koji ide na brze kontre i sl.
Walk on, with hope in your hearts.
- BluesForever
- Kontakt:
Champions League Winners 2012
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...
i sretan rođendan našem kapitenuLiverpool FC News @LiverpooIFCNews
Brendan Rodgers is close to sealing a deal to become the new Liverpool manager, could be announced by the end of the week. #LFC (Mirror)

- youngredcomps
- Kontakt:
sretan rodjendan i od mene nasem kapitenu,Carlo je napisao/la:i sretan rođendan našem kapitenuLiverpool FC News @LiverpooIFCNews
Brendan Rodgers is close to sealing a deal to become the new Liverpool manager, could be announced by the end of the week. #LFC (Mirror)
Steven Gerrard: ''Ja ne nosim Liverpool u srcu, ja ga nosim u duši jer srce će jednom stati, a duša je vječna!.'
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Kao prvo, sretan rođendan velikom STEVEN GERRARDU!
Kao drugo, bar ja mislim da je bolje rješenje Martinez ali eto.. Bara/bara je on sa Rodgersom.

Kao drugo, bar ja mislim da je bolje rješenje Martinez ali eto.. Bara/bara je on sa Rodgersom.
- mighty_reds
- Kontakt:
Očaran sam brzinom rješavanja ključnih problema na Anfieldu. Što se mene tiče može sada preuzeti bilo ko više, otpuštanje trenera bez pronalaska alternative nije odlika ozbiljnih vlasnika kao ni menadžemnta kluba.
Neka je sretan rođendan skipperu.
Neka je sretan rođendan skipperu.

The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly
R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone
- Bill Shankly
R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.