Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

retro
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la retro » 28 maj 2012, 23:01

Mitrovic, Masic, Gorda.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 28 maj 2012, 23:11

retro je napisao/la:Mitrovic, Masic, Gorda.
pasalic, bavcic, opacak, cak i sinanovic
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 29 maj 2012, 03:48

[youtube][/youtube]

trebalo bi bit nesto od ovog malog :D

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 29 maj 2012, 08:15

ja sam očekivao od hrvata sutona i mašića i barem jednog igrača širokog, prije planinića. što se srba tiče savović, ratkovica, kuzmić i gordić, ali našao bih mjesto i za mitrovića. od amerikanaca bih išao kao i nermin, na neku od zvijezda el. od bošnjaka teletović, kikanović, đedović, pašalić, sinanović i možda neko o d povratnika iz slovenije. uglavnom, očekivao sam barem 5 povratnika pod zastavu. ipak, aco je veliki stručnjak i ako je on ovako odabrao, ja mu vjerujem.
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 maj 2012, 09:38

Svi bi mi zeljeli Jacksona, ali nije moglo. Pa bili su ljudi u Spaniji, pricali s njim dosta vremana. Jednostavno, agencija koja zastupa Aarona zeli da on igra Ljetnu ligu u NBA i to je to. Pricao sam na prethodnim stranama o kako velikoj agenciji se radi kojoj je sport samo sporedna djelatnost.

Ovo su kvalifikacije gdje Djedovic uz Teletovica mora definitivno da bude nosioc, a poslije njega Gordic. Nihad MORA da se nametne i iskoristi ovo sada. Bolje je sto nismo naturalizovali nekoga na njegovoj poziciji npr.

Zanima me kako ce Aco da iskombinuje sve, da li ce se ici na sistem 7+5, ili 6+6. Gotivi i Kuzmica, Nurkica, uz sigurne Sinanovica, Teletovica, Kikanovica, to je vec pet igraca. A plus tu je jos Edo i Jozo. Vidjet cemo kako ce Aco to da odabere.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 29 maj 2012, 10:04

neznam, ovde se neki zale na spisak, a cinjenica je da mi nemamo 30 igraca od kojih mozemo birati, par njih su se oprostili od reprezentacije, par njih hoce da igraju za susjede, onda nam ostaje ovo sto je aco pozvao.
mislim da ce aco podici, ako vec nije, organizaciju i sve u i oko repke na jedan visi nivo, nego sto je u bilo kojoj drugoj reprezentaciji kod nas. drago mi je bilo kad je rekao da ce svaki pomocnik imati svoj zadatak, da ce pratit utakmice, itd. to jos nisam vidio kod nas ni u jednom sportu, ni u fudbalu. mi mu trebamo dati punu podrsku, a rezultat ce se vidjeti na kraju kvalifikacija.

adzutant
Kontakt:

Post Postao/la adzutant » 29 maj 2012, 11:42

zanimljivo je sta eurobasket.com pise:

The Bosnia and Herzegovina player who performed third best last week abroad was an international forward Marko Keselj (205-88, also represented by Beo Basket). Keselj contributed to Olympiacos' victory against the closely-ranked Panathinaikos (22-2) 84-72 in a derby game in the Greek A1 on Sunday night. He scored 10 points in only 11 minutes. It was the game of the round between two top 4 ranked teams. Olympiacos S.F.P. Pireus (23-1) is placed first in the A1. It was his team's 20th consecutive victory in a row. This year Keselj's overall stats are: 5.7ppg, 2.5rpg, 2FGP: 57.4%(27-47), 3FGP: 32.4% and FT: 72.7% in the 24 games. He has a dual citizenship: Bosnia and Herzegovina and Serbian. Despite Keselj played previously for the Serbian national team, he is currently a member of the Bosnia and Herzegovina senior national team.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 maj 2012, 12:42

Ma to je neka greška, pa on je Srbima pobjede donosio na prethodnim prevenstvima sa svojim tricama :roll:
Nije on tako nebitan u srpskoj reprezentaciji da bi ga se odrekli tako lahko :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

adzutant
Kontakt:

Post Postao/la adzutant » 29 maj 2012, 12:47

a znam da nije...al kad malo bolje pogledam ... na ovoj listi sa eurobasket.com ima i mirza begic i vanja plisnic i goran suton i stanko barac...i za sve kaze da su "currently in the Bosnia and Herzegovina national team roster" .... ocito da je u ovom tekstu neko lupao bezveze.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 29 maj 2012, 12:48

Ovdje mnogi kukaju, žale se na spisak..''Trebalo je ovog, fali nam onaj, ovaj je slab...'' Pa je li vi čitate šta čovjek priča??? Jackson ne želi, ovi kvalitetni igrači iz Širokog ne žele, hoće ljudi za Hrvatsku, Suton takođe..O čemu mi pričamo??? Pozvao je one koji u ovom trenutku ŽELE igrati za reprezentaciju. Neki se žale što nema Bajramovića, znači u pitanju je samo jedan igrač zbog kojeg se eto može prigovoriti Aci. Mada ne znam šta to mi gubimo bez njega, možda one famozne trice i bacanje lopte u bunar???
Osim toga, ovi koji su pozvani ne znači da će svi ući u roster. Nismo ni odigrali još utakmicu, a već počinju kritike.
Polako, vidjet' ćemo kako će se stvari odvijati. Haj'mo pružit šansu čovjeku, kad smo mogli Sabetu i Mensi trećoj četvrtini, pa možemo valjda i Aci koji ima više u malom prstu nego ova dvojica u glavi što se tiče košarke.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 29 maj 2012, 17:12

samir_tm87 je napisao/la:[youtube][/youtube]

trebalo bi bit nesto od ovog malog :D
Hmmm,u najmanju ruku zanimljivo :D :D
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 29 maj 2012, 17:46

i kapelan je imao slicne highlihtse, pa nije mogao u zrinjskom igrat :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 29 maj 2012, 19:41

Ako gledamo samo isjecke onog najboljeg od njih, ovaj je mogo bolji. A, Kapelan se nije bas naigrao u tom klubu. Nit je bio slab..

30Scudetta
Kontakt:

Post Postao/la 30Scudetta » 29 maj 2012, 20:31

Svaka cast Aci gdje iskopa ovog Wrighta..... Fantastican igac....
Bukvalno se igra sa Cedevitom.... Ko hoce da ga gleda ima SK Prime-u....
Alex mozda nije najbolji fudbaler svih vremena ali je definitvno najveci gospodin koji je igrao ovu igru...
Iako ces otici u nasim srcima zauvijek ces biti nas Il Capitano...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 29 maj 2012, 20:33

pazi neno, ne osporavam ja izbor wrighta, naprotiv svi (oni normalniji i koji ne prate reprezentaciju samo sezonski) smo se poslje EP slozili da nam treba vise play nego suter, ali u prici pored jacksona su bili i rice i pullen, a na kraju 27-godisni anonimac, e sada da li je opet aco ubo to ostaji da se vidi i naravno da se slazem da je vakat da nihad postane nosioc isto kao i gordic, a sto se tice gordica zadnjih 15-tak kola u itali je bio poprilicno solidan
voltron30
gdje si vidio da ga mi kudimo zbog izbora koji je u osnovi kada izuzmemo starije vise manje bio obligatoran (i ako po meni jeftic i adnan hodzic su mogli naci mjesto medju prvih 15 na pripremama), ali ipak iz KS su dolazile razne bombasticne i optimisticne izjave o nekoliko pojacanja tako smo skoro svi mi vidjeli ovakvu reprezentaciju

jackson/rice/pullen - ratkovica - pasalic
djedovic - gordic
ramljak - masic
teletovic - bavcic - savovic/suton
sinanovic - planinic
+ kuzmic

i na kraju pojave se usual suspects, pa je za ocekivati da se razocaramo takvim (ocekivanim) razvojem dogadjaja
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 29 maj 2012, 23:04

@nerminh74

Ima par postova gdje se sugeriše na to, kao neka kritika na osnovu ovog spiska. Iskreno, i ja sam očekivao još neka zvučnija imena, ali Bože moj, ne može se nikoga prisliti da igra.
@samson
Što se tiče ovih isječaka, i mene da stalno snimaju kako pogađam trice neki bi zaključili da sam ekstra tricaš, a to što sam za jednu tricu opucao 86 puta se ne vidi. :mrgreen: Dok ne vidim kako igra ne mogu govoriti kakav je neko igrač.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 30 maj 2012, 10:47

Ovako se to radi,svaka čast!

Izbornik košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Aleksandar Petrović objavio je popis igrača na koje računa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2013. godine u Sloveniji.Među njima nalazi se i centar HKK ''Čapljina Lasta'' Jozo Brkić.Ovo je velika čast,kako za Jozu,tako i za HKK ''Čapljina Lasta''.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

juan
Kontakt:

Post Postao/la juan » 30 maj 2012, 11:12

Neznam, i ja sam malo skeptican. Nekako mi izgleda da je previse gledano na nacionalni kljuc i da je moralo biti da toliko hrvata u repki bude pa kako god! Mislim da je Hodzic isto bio zasluzio poziv, poprilicno se dobro adaptirao na evrop.kosarku u tubingenu. Al mozda je nesto od zadnji puta ostalo nerazjashnjeno. Koliko se sjecam, on je otisao bez pozdrava sa priprema, il? Nikad se ne sazna sta bi.al eto, vidjet cemo sta ce Aco uraditi od ovog roostera.

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 30 maj 2012, 11:19

ja sam zadovoljan promjenama, pristupom i spiskom (kad već neki neće da igraju).

prvo trebamo shvatiti da nismo za evropskog vrha, prema tome nek nas aco odvede korak dalje, prolazak iz grupe dalje, jedno četvrtfinale,u što ne sumnjam, meni dovoljno.

jači smo na 4 i 5, pa i na 3 (obzirom kad se sjetim muje tuljkovica i minje) te na 1 (sinoć me Wright oduševio, čovjek u svakom momentu zna šta radi i šta želi na parketu). jedino nam fali taj košgeter tipa domercanta (njemu hvala za sve, čovjek je zaslužio da se odmori), ali možda udruženi djedović, gordić te mitrović to nadoknade, bar će im biti lopti.

Pauleta
Kontakt:

Post Postao/la Pauleta » 30 maj 2012, 11:53

Na objavljivanju kandidata smo mogli čuti da se još pregovara sa dva imena. Petrović je novostima otkrio jedno, Savović. Rekao je da se on još omišlja, ali da vjeruje da će nastupiti na ep. Očito još ništa nije gotovo. Ja vjerujem da će se on i suton na kraju pridružiti našoj reprezentaciji
Begović, Burić, Stanković
Mujdža, Martić, O.Vranješ, Bičakčić, Bunoza, Šunjić, Zukanović, Kolašinac,
Hajrović, S.Vranješ, M.Vrančić, Miličević, Bešić, Medunjanin, Pjanić, Grahovac, Lulić, Salihović
Džeko, Ibišević, Hodžić, Đurić

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.