FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

gavran
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la gavran » 28 maj 2012, 22:04

harry_90 je napisao/la:I jesu ovi nasi pisali FIFI i UEFI ??

O cemu se pricalo u ovoj emisiji,sad se ukljuci jel se sta Sloboda spominjala i 30 kolo ?

Sloboda se moze jos jednom zaliti(ne znam kome),ali nema koristi od toga,kazu sve je regularno,najbolje prvenstvo do sada itd
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 maj 2012, 22:37

delpiero20 je napisao/la:

ovako cemo mi sljedecu sezonu :lol:
Treba samo traziti igrace sa dugim nogama da ne zapadaju. :lol: :lol:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

tarikhordas
Kontakt:

Post Postao/la tarikhordas » 28 maj 2012, 22:56

Najvjerovatnije da znate Jasmin Mesanovic ce iz Slobode ce preci u Sarajevo. Sad sam pricao sa njim na fb kaze da jos nije nista gotovo ali se nada da ce biti. :)
I svako jutro kad se probudim, uv'jek na tebe prvo pomislim...

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 28 maj 2012, 23:01

tarikhordas je napisao/la:Najvjerovatnije da znate Jasmin Mesanovic ce iz Slobode ce preci u Sarajevo. Sad sam pricao sa njim na fb kaze da jos nije nista gotovo ali se nada da ce biti. :)
Realno ako ode vama supak je...al neka, na muci se poznaju junaci i kukavice

Nek idu svi ako hoce, bas su dobri...vidi gdje su nas doveli :lol:

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 28 maj 2012, 23:03

kakve komisije,kakav crni komitet...kakva normalizacija...pa jel mislite da je neko lud i skace sam sebi u usta....to je borba sa vjetrenjacama..nema od toga nista..moras do bola nasjest pa da povjerujes da ce neko ponistit kolo..to milion problema vuce za sobom i nikom to u ovom sijesnom komitetu ne pada na pamet...a UEFA I FIFA ce nam sigurno pomoci :roll: :roll: ...nemogu da vjerujem da se neko uzda u ove organizacije...dosta al bas dosta svijeta je totalno izgubilo vjeru u ovaj komitet
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 maj 2012, 23:06

tarikhordas je napisao/la:Najvjerovatnije da znate Jasmin Mesanovic ce iz Slobode ce preci u Sarajevo. Sad sam pricao sa njim na fb kaze da jos nije nista gotovo ali se nada da ce biti. :)
Evo bas cu da pitam, budes li slagao...
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

hoskos
Kontakt:

Post Postao/la hoskos » 28 maj 2012, 23:07

Pozdrav navijacima Slobode i zelim vam brz povratak u PL..P

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 28 maj 2012, 23:07

De ba nema od toga nista...Kad nemas svojih ljudi tamo donji si, tretiraju te ko pašće

Nego mene brine sta cemo za sljedecu godinu, ko ce igrat...hocul ja otic na probu? :lol:
Imam jak osjecaj da cemo se ugasiti jer ovo je vec postalo kao ona riba sto je uhvati u ribarnici, a ona se koprca i na kraju je pukne po glavi...ako ovako nastavimo i sa ovakvim uredjenjem i sistemom i svim mi nikad necemo nista uraditi...muka mi je i da se ugasimo, a muka mi je i kad gledam kako se patimo, a hocemo nesto, a ne mozemo...

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 28 maj 2012, 23:29

delpiero20 je napisao/la:De ba nema od toga nista...Kad nemas svojih ljudi tamo donji si, tretiraju te ko pašće

Nego mene brine sta cemo za sljedecu godinu, ko ce igrat...hocul ja otic na probu? :lol:
Imam jak osjecaj da cemo se ugasiti jer ovo je vec postalo kao ona riba sto je uhvati u ribarnici, a ona se koprca i na kraju je pukne po glavi...ako ovako nastavimo i sa ovakvim uredjenjem i sistemom i svim mi nikad necemo nista uraditi...muka mi je i da se ugasimo, a muka mi je i kad gledam kako se patimo, a hocemo nesto, a ne mozemo...
Dobar :lol: :lol: :lol:

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 28 maj 2012, 23:50

Volio bi da poniste kompletno prvenstvo i sutnu klubove iz Evrope :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 29 maj 2012, 00:14

Jel' Bekić vaš igrač ili je Dinamov, i do kad ima ugovor sa vama ?
DRUG NEBI TI PUNCA

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 maj 2012, 01:20

bagrcavi je napisao/la:Jel' Bekić vaš igrač ili je Dinamov, i do kad ima ugovor sa vama ?
Dinamov igrac do 2017. cini mi se,ovde samo do kraja sezone,ili zakljucno do 30.6 kada pozajmice isticu obicno.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 maj 2012, 08:14

ja sad ne znam momci koliko ste vi upoznati, ali juce se imao i prvi sastanak ljudi , odnosno navijaca starih, ozbiljnih i onih koji zele pokrenuti udruzenje, koje ce pokusati koliko toliko pomoci Slobodi...onaj ko ima volju i zelju da ucestvuje u tome neka se obrati onim koji to organizuju...treba poceti organizovat po tuzli crveno crne noci..ebiga jednu noc nam moze Frenkie doci odpjevati od sebe, drugo Hamza, onda dfruge neke lokalne grupice i td neka druzenja gdje se nesto moze skupiti ebiga....uglavnom ukljucite se malo ebes vise zajebanciju
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 29 maj 2012, 11:20

SaltCityAttack je napisao/la:ja sad ne znam momci koliko ste vi upoznati, ali juce se imao i prvi sastanak ljudi , odnosno navijaca starih, ozbiljnih i onih koji zele pokrenuti udruzenje, koje ce pokusati koliko toliko pomoci Slobodi...onaj ko ima volju i zelju da ucestvuje u tome neka se obrati onim koji to organizuju...treba poceti organizovat po tuzli crveno crne noci..ebiga jednu noc nam moze Frenkie doci odpjevati od sebe, drugo Hamza, onda dfruge neke lokalne grupice i td neka druzenja gdje se nesto moze skupiti ebiga....uglavnom ukljucite se malo ebes vise zajebanciju
Samo tako! Fukare, navijaci FK Slobode, simpatizeri, svih zemalja ujedinite se! Ne smijemo ostaviti FK Slobodu na cjedilu!

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 29 maj 2012, 13:52

Heller je napisao/la:Volio bi da poniste kompletno prvenstvo i sutnu klubove iz Evrope :mrgreen:
Haha,ne brini Željo će na prvoj stanici ispast ;) IMA BOGA :!:

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 29 maj 2012, 13:55

pile87 je napisao/la: Ma ja to je znak vodovoda nema nikakve veze sa komunjarama
Pametnjaković ovo ti je stari grb Slobode.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 29 maj 2012, 14:00

Tuzla950 je napisao/la:
Heller je napisao/la:Volio bi da poniste kompletno prvenstvo i sutnu klubove iz Evrope :mrgreen:
Haha,ne brini Željo će na prvoj stanici ispast ;) IMA BOGA :!:
Ovako ce biti poslije prekola. Ni lobanja ga nece moci vratiti na kolosjek. :lol: :lol:
slika
Sreca pa u FL nema nekih vlakova.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 29 maj 2012, 14:12

Fudbal, Kolumna - 25. 05. 2012
Skandalozno: Aid Be(r)bić i Općina Tuzla zagovaraju gašenje FK Slobode!?

Tuzla je 23. maja pretrpjela najveću poslijeratnu sramotu. FK Sloboda ispala je iz nikad lošije lige. Da, dobro ste pročitali iz lige koja je najslabija u Evropi, i u kojoj najbolji igrač, Said Husejnović, osam mjeseci nije trenirao, ali kada je došao u FK Sarajevo sa 20 kilograma viška sve druge je svojim driblinzima pravio smiješnim.

O tome koliko je Općini Tuzla, Jasminu Imamoviću i saradnicima stalo do FK Slobode pisali smo danima. Nisu se oglasili ni u vrijeme velikih bitki za spas obraza, a ni sada kada je obraz grada i svetog kluba dobro ukaljan. No, danas je progovorio Aid Berbić, Imamovićev pomoćnik, čiji je najveći domet to što je htio biti ministar, ali mu je zabranjeno jer ima pravomoćnu presudu da je počinio krivično djelo zloupotrebe položaja za koje je pravomoćno osuđen.

Taj i takav Berbić najprije je došao u fantomski OKK Sloboda, a danas se predstavlja kao predsjednik Sportskog društva… Narodski moramo reći – halooooooo. Kako i kad je Berbić došao do SD Sloboda, kojeg je osnovao Mitar Trifunović Učo 1919. godine. Kako osoba koja ima policijski dosje može biti predsjednik SD Sloboda. Pa, ljudi moji je li Tuzla toliko potonula? Ljudi moji šta je ovo? Kako prijeratni dodavač lopti na treninzima juniora Sloboda Dite, koji je vodio treninge samo kada nije bilo rahmetli Omera Kabila ili Seada Žunića, može biti predsjednik SD Sloboda. U poslovođinoj Tuzli čini se da je sve moguće, ali ko će ovom stati jednom u kraj? Hoće li intelektualci Tuzle napokon dići svoj glas?

I odmah nakon fantomske inaguracije u predsjednika SD Sloboda Aid Berbić se oglasio na stranicama Avaza. Danas je rekao kako klubovi koji su u velikim dugovima, a dio su porodice SD Sloboda, moraju slijediti pozitivan recept OKK Sloboda.

O kakvom ti bolan receptu pričaš? O receptu da se ugasi klub kakav je Sloboda Dita, a da se oformi OKK Sloboda, koja je u trećem rangu u državi bila primorana da angažuje igrače iz Srbije. Zbog tih Srbijanaca koje je Žarko Vujović dovodio i šakom i kapom ugašena je Sloboda Dita. I opet će te ih dovoditi, jer OKK Sloboda nema snage da pored Sparsa ili Gradine iz Srebrenika izbori košarkašku elitu. Je li to recept? Koga praviš budalom?

Kakvi bolan Berbiću klubovi u dugovima? Ali, zašto Berbiću nisi iskren i rekao da je to jedan klub? Zašto nisi rekao da je na listi za odstrel FK Sloboda? Zašto ne kažeš da želite oformiti OFK Slobodu i taj klub poslati u sedmi rang u državi. Reci da vam je plan da OFK Sloboda, ako svake godine bude prvak, 2020. godine se vrati u Premijer ligu BiH.

Pa, je li to tvoj koncept rada i recept za uspjeh? Kakav bolan pozitivan recept, to je bolan bolesna ideja. Slobodu treba reorganizirati, dati joj novu snagi i energiju i već u narednoj sezoni vratiti u Premijer ligu. Ispadali su i veći, pa su se vraćali snažniji.

Ako se novi pakleni plan sprovede u djelo onda je Tuzla definitivno potonula.
(vidiportal.ba)

F.G.R. HARMANI
Kontakt:

Post Postao/la F.G.R. HARMANI » 29 maj 2012, 14:19

Au brate vidi ovdje tuge.

Kakvo bolan gasenje, kakav qrac! Nema sanse da se ugasi klub kao Sloboda.
Mislim da je ovo samo dramatiziranje nastalo kao posljedica traume zbog ispadanja, sto po meni nije nista strasno, jer mislim da ce Sloboda naci neki modul, bilo kakav, da se izvuce. Sad svako ima svoju verziju analize stanja u klubu i vizija buducnosti. Vrijeme ce pokazati, ali s obzirom da znam stanje u ligi u koju ste ispali, mislim da ce tu Sloboda biti medju glavnim favoritima za ekspresni povratak u PL. Ako ne odmah, za koju godinu, samo treba strpljenja.
Pa bolan kakvi sve klubovi igraju u federalnoj ligi i u kakvim finacijskim dubiozamai besparici pa prezivljavaju na aparatima. No frks.
Zadnja izmjena: F.G.R. HARMANI, dana/u 29 maj 2012, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.
MENI MOJE, A VAMA VASE

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 29 maj 2012, 14:20

Novi poraz grada soli: Već 17 godina Tuzla je mjesto obračuna frustriranih politika

Paralelno s gušenjem sporta i sportskih klubova u ovom gradu je sahranjivana i jedna po jedna institucija kulture

Tuzla je u četvrtak osvanula uokvirena novim porazom. Ispadanjem Slobode iz Premijer lige skršen je još jedan prepoznatljiv biljeg grada, za šta ogromne zasluge pripadaju poslijeratnoj tuzlanskoj vlasti u čijem mandatu je nestalo svega osim vlastodržaca. Najprije je politika tog "najboljeg", "najprepoznatljivijeg", "naj" ovo i "naj" ono grada u Evropi sahranila muški rukometni klub Sloboda-Solana, koji je bio najtrofejniji unutar SD "Sloboda".

Nema ni kina

Potom je eutanaziran odbojkaški klub Jedinstvo, pa ženski rukometni klub Jedinstvo, zatim košarkaški klub Sloboda Dita i, napokon, nakon 44 godine borbe u prvom fudbalskom ešalonu, kako bivše Jugoslavije tako i BiH, na koljena je bačen i FK Sloboda. Nastranu švercerska, odnosno kriminalna logika pojedinih bh. premjerligaša koji su naplatili Slobodino ispadanje iz lige, ali pitanje opstanka ovog kluba, prvenstveno, tiče se Tuzle i njene politike, koja godinama odlučuje šta je za grad važno, a šta nije.

Paralelno s gušenjem sporta i sportskih klubova u Tuzli je sahranjivana i jedna po jedna institucija kulture. Kina odavno nema. Na koljenima je i nekadašnji ponos grada, Tuzlansko narodno pozorište, kroz koje su svojevremeno prošla najpoznatija rediteljska i glumačka imena bivše nam zajedničke države.

Poslijeratni vladari

Sve tradicionalne manifestacije kulture po kojima se Tuzla prepoznavala, pod uvjetom da ne nose pečat poslijeratnih vladara grada, ili su umrle ili su na aparatima za disanje. Zašto? Tuzlaci koji su se s razlogom identificirali s mnogim uspjesima i sportista i kulturnjaka iz svoje čaršije znaju zašto. Za one koji ne znaju vrijeme je da saznaju.

Punih 17 godina Tuzla je mjesto obračuna frustriranih politika i političara, čije su mesijanske ambicije da život počinje i nestaje s njima grad i život u njemu provincijalizirale, ali i privatizirale do te mjere da je svako ko pokuša izaći iz okvira njihove tabele življenja osuđen na nestajanje. U sportu, kulturi, književnosti, obrazovanju, stjecanju akademskih zvanja...

Druga liga, treće jezero, Goli otok

U Tuzli se priznaju samo mrtvi i okamenjeni, a živi samo pod uvjetom da ih je inaugurirao postojeći šef grada. Razočarani Tuzlak, kojeg nakon ispadanja Slobode iz Premjer lige ipak nije napustio duh, na svom Facebook profilu napisao je: "Druga liga, treće jezero", aludirajući na još jedno vještačko, odnosno izborno jezero, koje se u gradu pravi, a za koje je vladar Tuzle svoje podanike zadužio nekoliko miliona maraka. Oni domišljati odgovorili su mu: "Valjda će od tih para doteći nešto i za otok". Goli, naravno.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.