Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la Devil » 28 maj 2012, 20:53

Nigde nema politike ovde,barem ne jos,kada je bude pocecu i da brisem postove,trenutno je sve u granicama. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 maj 2012, 21:08

tepsija je napisao/la:Bili trebalo Balića,Alilovića,Musu i Buntića izbaciti iz reprezentacije?

[youtube][/youtube]

Na vjesala odmah! :lol: Na Balkanu i u drugim primitivnijim sredinama se patriotizam pogresno mjeri po tome kolika ti je zastava i koliko glasno pjevas himnu umjesto po tome koliko si dobrih stvari uradio za drzavu i sredinu u kojoj zivis. Radis 20-30 godina, placas redovno porez, to je patriotizam a ne nekakve gluposti.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 28 maj 2012, 21:44

Apsolutno tako.
Baš me zanima da li bi Mihajlović isto postupio da je u pitanju najveća zvijezda reprezentacije?
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 28 maj 2012, 22:28

Poznavajuci njega, tj. njegov karakter, vjerujem da bi! Tako se i gradi disciplina i autoritet na 'najvecima i najboljima', pa onda vise ne bi ni bilo zvijezda, nego samo TIM...Uostalom, MIha nije ni postavio takva pravila da bi ih posle gazio i ponistavao! ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 28 maj 2012, 23:12

Krivi su obojica, mada Miha je više kriv.
Mihajlović mora da shvati da su igrači koje je pozvao formirane ličnosti, da imaju svoje stavove, viđenja... nisu to djeca kojima možeš bilo šta narediti i očekivati da će se oni bespogovorno toga pridržavati. Prisiljavanje na bilo šta lako može da izazove kontraefekat pa tako i ovaj nekakav ugovor o obaveznom pjevanju himne. Mislim da je čitava priča od početka isforsirana. Ozil ne pjeva za Njemačku, mnogo igrača u francuskoj repci ne pjeva pa šta? Fokusirao se na pogrešnu stvar. Mnogo mu je bolje bilo da igrače koji nekoliko puta uzastopno odigraju lošu partiju za repku, odstrani iz ekipe, mada ni to nije neko rješenje, ali ako već hoće nešto da ganja onda bolje to nego ovo kao sa ljajićem.

sasagmp je napisao/la:Lepo sam rekao kada je doneto to "pravilo" da je to cista glupost.Nemoj stvarati vestacku atmosferu zarad nekih poena u javnosti.
Svu paznju usmeri na svoj rad i na motivaciju reprezentacije na drugi nacin,kad znas da taj nacin ne ide cak i da je svi pevaju.Dobro znamo da je sigurno nisu poceli svi "osecati" preko noci,jer do juce ih trojica nisu pevala.
Isti taj Sinisa nije pevao himnu dok je igrao za reprezentaciju,pa mu niko rec nije rekao.
Ne kazem da je Ljajic cvecka,ocigledno mu lova opasno uradila u glavu,ali je ovo klasicno siljenje patke na nebitnom liku i dokazivanje neko.
Lose si poceo Sinisa,lose...

Dace Bog da nam Stojkovic jednog dana postane selektor,iskreno.

Potpis!

Ljajić je trebao prije nego što je potpisao taj sporazum, ugovor ili kako već, obaviti razgovor sa mihajlovićem, a ne potpisati pa onda neće da pjeva. karijera mu je u jako lošoj fazi, nakon onog sukoba sa rossijem došao je na stub srama kod medija u italiji, sad su mu i vrata repke zatvorena. šteta velika.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 29 maj 2012, 15:42

braoolyo je napisao/la:Pa upravo to. Ako vec treba biti izuzetaka, to su se odmah morali dogovoriti. Ovako Sinisa bi ostavljanjem Adema pogazio svoju rijec i narusio autoritet a to mu nikako nije potrebno, pogotovo na samom pocetku.
pa nije se ni siniša isticao pjevanjem himne, kao i većina njegove bratije.... Nije ima tadašnja bila po volji (hej sloveni )
malo je licemjerno sada malo preseravati.......
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 maj 2012, 16:12

Evo i kod Adema i kod caleta mu danas druga prica.Danas je prica kako nije znao tekst himne,dok je juce u pitanju bio ponos.Mogao bi se i on odluciti sta ce reci za medije pa onda da izadje pred njih a ne u dva dana dve verzije da prica. :roll:

wwwkenanba
Kontakt:

Post Postao/la wwwkenanba » 29 maj 2012, 16:13

Sramota je da jedan nogometas nezna ili nece da pjeva himnu svoje zemlje.Ademe srami se ili ugledaj se na Edina Dzeku i vidi kako se voli svoja zemlja :)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 29 maj 2012, 16:52

@devil
vidim juče si napisao da u sukobu mihe i ljajića nije samo himna u pitanju. ajde napiši oko čega je još problem, baš me zanima.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 maj 2012, 17:09

alan_kardec je napisao/la:@devil
vidim juče si napisao da u sukobu mihe i ljajića nije samo himna u pitanju. ajde napiši oko čega je još problem, baš me zanima.
Oko jos necega su se posvadjali,oko cega tacno ne znam.Tako sam bar dobio informacije od nasih koji su u Svicarskoj bili(navijaca).Iskreno to me i ne bi cudilo jer i Mihajlovic i Ljajic su poznati po svojoj tvrdoglavosti,i da je to nepostvanje ugovora samo nesta sto je "okinulo" iako Mihajlovic ima veliko poverenje u Ljajica iz ne znam kojih razloga.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 29 maj 2012, 19:19

Mozda si ti i upravu ali ovakvom postu nije mesto na sportskom forumu.Do sada nije bilo spominjanja nekih "opasnih" reci tako da nisam brisao,ali ovo cu da editujem. ;)

Devil

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 29 maj 2012, 23:31

Za ovu diskriminaciju cu se zaliti!
Zadnja izmjena: SamoZeljo, dana/u 29 maj 2012, 23:49, ukupno mijenjano 1 put.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 maj 2012, 23:51

Tvoja greska je sto sa pogresnim tonom pricas na sporstkom forumu,kapiras ?
Verujem da ni ti nisi dosao na SPORTSPORT forum da drzis svima nama predavanja o nacionalizmu,sovinizmu,patriotizmu i ostalim izmima.Ima mnogo drugih foruma na kojima se takvi stavovi mogu ispoljavati,ovde nece.Opet kazem,ako admin odluci drukcije ja cu da ti vratim post,ali nisam nesta optimista po tome pitanju,do tada staje sva prica,a onda kasnije i brisem svu ovu diskusiju. ;)

edit:Zali se boli me briga,bas me zanima koju ces nagradu za to dobiti.Mnogi su se zalili sto im nije bilo po volji sto brisem stvari koje apsolutno nemaju veze sa sportom,jedan je cak pretio i da to nece sve na forumu zavrsiti,samo sto meni jos nikad pozivnica iz Strazbura na tu temu nije dosla. :roll:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 maj 2012, 00:05

Devil je napisao/la:Tvoja greska je sto sa pogresnim tonom pricas na sporstkom forumu,kapiras ?
Verujem da ni ti nisi dosao na SPORTSPORT forum da drzis svima nama predavanja o nacionalizmu,sovinizmu,patriotizmu i ostalim izmima.Ima mnogo drugih foruma na kojima se takvi stavovi mogu ispoljavati,ovde nece.Opet kazem,ako admin odluci drukcije ja cu da ti vratim post,ali nisam nesta optimista po tome pitanju,do tada staje sva prica,a onda kasnije i brisem svu ovu diskusiju. ;)

edit:Zali se boli me briga,bas me zanima koju ces nagradu za to dobiti.Mnogi su se zalili sto im nije bilo po volji sto brisem stvari koje apsolutno nemaju veze sa sportom,jedan je cak pretio i da to nece sve na forumu zavrsiti,samo sto meni jos nikad pozivnica iz Strazbura na tu temu nije dosla. :roll:
Bas ovo istjeravanje Adema nema veze sa sportom. To je jedino sto sam ja htio reci i oblazlozio sam zasto tako mislim. Adem Ljajic je zrtva nacionalizma, svidjelo se to tebi ili ne.
A to kojim tonom ja pricam ti ne mozes procitati. Nigdje ja nisam koristio ni CAPS LOCK i neku drugu boju slova. Nisam naravno nikag ni uvrijedio! Tako da se meni cini kako si ti obrisao moj komentar samo zato sto se ne slazes sa mnom.

Ne moramo se slagati ali moramo postovati misljenje drugih.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 30 maj 2012, 00:20

SamoZeljo je napisao/la:
Devil je napisao/la:Tvoja greska je sto sa pogresnim tonom pricas na sporstkom forumu,kapiras ?

Bas ovo istjeravanje Adema nema veze sa sportom. To je jedino sto sam ja htio reci i oblazlozio sam zasto tako mislim. Adem Ljajic je zrtva nacionalizma, svidjelo se to tebi ili ne.
A to kojim tonom ja pricam ti ne mozes procitati. Nigdje ja nisam koristio ni CAPS LOCK i neku drugu boju slova. Nisam naravno nikag ni uvrijedio! Tako da se meni cini kako si ti obrisao moj komentar samo zato sto se ne slazes sa mnom.

Pa ja da ne postujem misljenje drugih...
1)Ne bih pisao na forumu.
2).Zasigurno ne bih pisao na forumu sa domenom .ba jer sam tu u manjini
3).Zasigurno ne bih dobio tu pa mogu reci cast da moderiram odredjeni deo foruma.

Ja apsolutno nisam rekao da se ne slazem sa tobom sa temom emisije.Ako jesam nadji mi taj deo,ali se ne slazem sa tim da to ispoljavas kroz javni deo foruma a narocito da to obrazlazes na temi gde bi trebalo da se raspravlja o igrama te reprezentacije i desavanjima u istoj sa problemima koji nisu ovako "skakljive" prirode.I sam znas,ne treba ti to govoriti da imas na forumu vise od pola napaljenih klinaca koje su roditelji i ulica odgajali u takvom maniru da obavezno mrze Muslimane(ili ti ga po njihovom balije),Hrvate(ili ti ga ustase),te Srbe (ili sto bi oni rekli Cetnike).Zar treba da zbog jednog opet ne ulazeci u to sada da li je taj post ispravan ili ne,da sutra kada se vratim sa posla pola dana odvojim kako bi se tema vratila u normalu i pocelo pricati o sportu,jer znam da ce se do sutra nakaciti jos kamara forumasa i pricace se raspotegnuti do vladanja Osmanskog carstva na ovim prostorima kao i obicno kada se sudare dve frakcije ljubitelja Srbije i BIH. ;)

Kazem opet na nekom drugom forumu,ala B92,Index,PPP raspotegnuo bih sa zadovoljstvom pricu o tome,jer kao sto i sam rece ne vredjas ti nikoga,ali na sportskom ne zelim da se to radi,a mislim da ni vise nadlezni od mene to ne zee. ;)

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 30 maj 2012, 09:42

SamoZeljo je napisao/la: Bas ovo istjeravanje Adema nema veze sa sportom. To je jedino sto sam ja htio reci i oblazlozio sam zasto tako mislim. Adem Ljajic je zrtva nacionalizma, svidjelo se to tebi ili ne.

Kakva bre zrtva nacionalizma? Sta pricas covece? On je znao i pre te utakmica da Mihajlovic zahteva pevanje himne, isto to bi se verujem dogodilo i da je u pitanjju neki drugi igrac. Sad sto je sve tako ispalo je greska i Ljajica i Mihajlovica koji izgleda nisu ni pricali o tome do tog incidenta. To je trebalo da se resi ranije, a stvar je jos gora sto je u pitanju Ljajic, pa je sad to izazvalo i reakcije kod Bosnjaka koji to kritikuju i pricaju o nekakvoj diskriminaciji. Da se radi npr. o Lekicu ili nekom drugom igracu o tome bi se pricalo jedna dan i svi bi posle toga zaboravili.

To sto se dogodilo treba da se zaboravi sto pre i ne vredi raspravljati o tome zasto Ljajic nije hteo da peva himnu itd. Danas citam izjave njegovog oca da nije znao reci a negde sam procitao da je u mladjim selekcijama Srbije bio jedan od retkih koji je znao i pevao himnu. Evo i slike gde drzi 3 prsta tokom intoniranja himne.

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 5337_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 maj 2012, 09:48

@Devil
Ti treba jednu stvar da shvatis, cijela Evropa bruji o ovom i nemoguce je ovdje zabraniti ljudima da kazu sta misle. Ja nigdje nisam uvrijedio nekoga i nemam namjeru da provociram, to se moglo i vidjeti u komentaru koji si obrisao. Cijeli komentar je 100% imao veze sa temom i nije bio uvredan.

Vjerovatno si prebrzo reagovao zbog mozda nekih stvari koje ti se manje svidjaju ali i to je za ljude. Ja se jesam zalio adminu jer mislim da mi je komentar obrisan bez razloga i dozvoljeno mi je da ga opet postavim ali ne moram, ne zelim da zbog mene dolazi do bilo kakvih nesuglasica ali naravno da cu opet reci sta mislim.

Ja vjerujem da bi tebi kao covjeku i kao moderatoru bilo drago da se ovo nije desilo, ali desilo se. Nije ni zbog mene ni zbog tebe, nit smo mi prve osobe koje se doticu ove teme a nismo sigurno ni posljednji. Ljudi su i prije mene diskutovali, a diskutovat ce i poslije mene.

Naravno da je ovo veliki BOOM jer je ja mislim prvi slucaj u istoriji fudbala da je neko istjeran zbog himne. Nevezano za tekst himne koji nema bas neke veze sa Ademom, za mene je "tjeranje na silu" da se pjeva himna nesto neshvatljivo.
Ja mislim da je Kolarov uradio ovo sto je Ljajic da bi sve bilo OK. Ili ivanovic, nebitno. Vrijeme ce pokazati svoje a mogao bi neko prije ili kasnije uraditi isto, ako nista iz solidarnosti prema Ademu.

Momak vec 10 godina igra za reprezentacije Srbije i nikad mu niko nije rekao da ce morati pjevati tu himnu. Da su mu na pocetku rekli da ce morati, mozda bi ih odbio i sada igrao za nasu reprezentaciju? :)
Nije Mihajlovic stvorio reprezentaciju Srbije, postojala je i prije njega! A kad smo vcec kod himne, ja vjerujem da ti znas tekst i vjerovatno ti je jasno da je Adem Srbijanac ali ne i Srbin i ne pravoslavac.
Evo jedan dio himne u kojem se jasno vidi da ovo sto Adem prica ima smisla:
Bože spasi, Bože hrani,
srpske zemlje, srpski rod!
Složi srpsku braću dragu
na svak dičan slavan rad,
Himna je vise posvecena srpstvu i pravoslavlju nego zemlji Srbiji.

[youtube][/youtube]

Ja momka u potpunosti shvatam. Isto bi postupio, ako ne i gore.

Mihajlovic me nije iznenadio, sjecam ga se jos dok je igrao za Lazio, kad je bio jedan od najboljih u slobodnim udarcima. Majstor je bio ali ponasanje i covjek obicna NULA! I on sada nekom da pise kodeks ponasanja. Pogotovo me iznenadilo ovo za himnu, pa ni on je nije pjevao dok je bio igrac. :D

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 30 maj 2012, 10:00

NukeR_G1970 je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la: Bas ovo istjeravanje Adema nema veze sa sportom. To je jedino sto sam ja htio reci i oblazlozio sam zasto tako mislim. Adem Ljajic je zrtva nacionalizma, svidjelo se to tebi ili ne.

Kakva bre zrtva nacionalizma? Sta pricas covece? On je znao i pre te utakmica da Mihajlovic zahteva pevanje himne, isto to bi se verujem dogodilo i da je u pitanjju neki drugi igrac. Sad sto je sve tako ispalo je greska i Ljajica i Mihajlovica koji izgleda nisu ni pricali o tome do tog incidenta. To je trebalo da se resi ranije, a stvar je jos gora sto je u pitanju Ljajic, pa je sad to izazvalo i reakcije kod Bosnjaka koji to kritikuju i pricaju o nekakvoj diskriminaciji. Da se radi npr. o Lekicu ili nekom drugom igracu o tome bi se pricalo jedna dan i svi bi posle toga zaboravili.

To sto se dogodilo treba da se zaboravi sto pre i ne vredi raspravljati o tome zasto Ljajic nije hteo da peva himnu itd. Danas citam izjave njegovog oca da nije znao reci a negde sam procitao da je u mladjim selekcijama Srbije bio jedan od retkih koji je znao i pevao himnu. Evo i slike gde drzi 3 prsta tokom intoniranja himne.

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 5337_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
To za tri prsta vidis samo ti. Stavio je cijelu ruku na prsa a tri prsta se vide vise od ostalih jer su druga dva nize. kad bi ovako gledali, onda je skoro svaki reprezentativac drzao tri prsta. :lol:

To je tebi mozda lako zaboraviti ali meni nije. On je meni bio najveci i mozda i jedini razlog gledanja reprezentacije Srbije. nesto slicno kao Ibrahimovic u Svedskoj, samo sto je Ibrahimovic mnogo veci fudbaler.
Ja se nadam da ce se momak vratiti ili da ce u najmanju ruku otjerati Mihajlovica jer ja ne mislim da bi ovako reagovao da su Kolarov ili Ivanovic uradili isto.

Za reprezentaciju Srbije bi najbolje bilo da otjeraju Mihajlovica. Zasluzio je.

NukeR_G1970
Kontakt:

Post Postao/la NukeR_G1970 » 30 maj 2012, 10:08

SamoZeljo je napisao/la:Naravno da je ovo veliki BOOM jer je ja mislim prvi slucaj u istoriji fudbala da je neko istjeran zbog himne. Nevezano za tekst himne koji nema bas neke veze sa Ademom, za mene je "tjeranje na silu" da se pjeva himna nesto neshvatljivo.
Ja mislim da je Kolarov uradio ovo sto je Ljajic da bi sve bilo OK. Ili ivanovic, nebitno. Vrijeme ce pokazati svoje a mogao bi neko prije ili kasnije uraditi isto, ako nista iz solidarnosti prema Ademu.
Mihajlovic kada je postavljen za selektora medju prvim stvarima koje je rekao da ce uraditi je spomenuo da ce traziti od igraca pevanje himne, nije to uveo zbog Ljajica, Sulejmanija ili nekog treceg vec je jasno rekao da to podize moral ekipi, sto je i istina. I mislim da svaki igrac treba da peva himnu zemlje za koju nastupa, bilo da se radi o Srbiji, Bosni, Hrvatskoj, Turskoj, Nemackoj...

Za ovo drugo sto si spomenuo da ne verujes da bi isto postupio da je u pitanju Kolarov ili Ivanovic, ja bas mislim da bi, svi znamo kakav je Mihajlovic.
SamoZeljo je napisao/la:Momak vec 10 godina igra za reprezentacije Srbije i nikad mu niko nije rekao da ce morati pjevati tu himnu. Da su mu na pocetku rekli da ce morati, mozda bi ih odbio i sada igrao za nasu reprezentaciju? :)
Niko mu nije rekao da mora, pevao je i sam u mladjim selekcijama sa sve tri prsta na grudima. Imas sliku u mom prethodnom postu. Da je hteo da igra za Bosnu verovatno bi se izjasnio, imao je dosta vremena.
SamoZeljo je napisao/la:Nije Mihajlovic stvorio reprezentaciju Srbije, postojala je i prije njega! A kad smo vcec kod himne, ja vjerujem da ti znas tekst i vjerovatno ti je jasno da je Adem Srbijanac ali ne i Srbin i ne pravoslavac.
Evo jedan dio himne u kojem se jasno vidi da ovo sto Adem prica ima smisla:
Bože spasi, Bože hrani,
srpske zemlje, srpski rod!
Složi srpsku braću dragu
na svak dičan slavan rad,
Himna je vise posvecena srpstvu i pravoslavlju nego zemlji Srbiji.

Ja momka u potpunosti shvatam. Isto bi postupio, ako ne i gore.
Ne znam sto vama Bosnjacima toliko smeta sto trener SRBIJE trazi od igraca SRBIJE da pevaju SRPSKU himnu? Sto ste se vi uvredili zbog toga? Himna je svetinja i takva je kakva je, nije pisana za Jugoslaviju nego za Srbiju. Ljajic je znao i pre intoniranja himne zahteve Mihajlovica i mogli su o tome da rasprave ranije, a ne da se izazove ovolika buka oko nebitne stvari.

SamoZeljo je napisao/la:Mihajlovic me nije iznenadio, sjecam ga se jos dok je igrao za Lazio, kad je bio jedan od najboljih u slobodnim udarcima. Majstor je bio ali ponasanje i covjek obicna NULA! I on sada nekom da pise kodeks ponasanja. Pogotovo me iznenadilo ovo za himnu, pa ni on je nije pjevao dok je bio igrac. :D
Pa na greskama se uci. Tad je bio igrac isto kao sad Ljajic i pravio je greske i normalno da sad kao trener treba da ukaze igracima na iste.

A to sto spominjete da Mihajlovic kao igrac nije pevao himnu, pa ja ne znam da li terate salu ili sta vec, Sinisa dok je nastupao za reprezentaciju ona se zvala Jugoslavija i intonirana je himna "Hej Sloveni" koju nije pevao niko a ne on. Nasa drzava je Srbija, nasa himna je Boze pravde.

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 30 maj 2012, 10:41

Bez da se miješam u neku politiku,presmiješno je da jedan izbornik koji je kao nogometaš bio oličenje nesportskog ponašanja postavlja neke 'moralne' zahtjeve pred igrače.
Ponavljam što sam već pisao,ako izbornik nešto naloži,mora se poštovati.
Pa makar to bio i jedan Siniša Mihajlović koji isto tako nije pjevao himnu dok je igrao za Srbiju.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.