Po meni pristankom da igra za Srbiju (da se razumijemo to je i normalno) on mora prihvatiti da igra pod njenim obiljezima i pjeva njenu himnu.Nema tu ovo hocu ovo necu.Sta sad svi trebaju pjevati a on se praviti lud?Po meni je Mihajlovic ucinio pravu stvar i ja mu cestitam.Sta sad on tek zna koja je himna Srbije i tek sada skontao sta treba pjevati.Gdje si zivio 20 i nesto godina.Devil je napisao/la:Vec napisah gore da je Miha tvrdoglav lik i to je jedna od njegovih najvecih mana.On je morao da sedne i da porazgovara sa Ljajicem a to nije uradjeno sve do sinoc kada je odluceno da on napusti reprezentaciju,jer kod Ljajica je specificna situacija,nikako on ne moze da bude u ravni sa Kolarovom,Ivanovicem,Lekicem,pa cak ni Sulejmanijem po pitanju himne.Prvi sam za to da se pokaze zajednistvo pevanjem himne,eto ne mora biti himna,neka za vreme intoniranja himne pevaju "U svetu postoji jedno carstvo...",ali neka pokazu jedinstvenost i da su spremni za parolu "Svi za jednog jedan za sve",ali kao sto rekoh ne mozes ravnati sve igrace po tome,nismo mi npr.Francuska reprezentacija gde se fudbaleri africkog porekla osecaju kao cistokrvni Francuzi.Nismo mi jos zaboravili nesretna desavanja u istoriji,i necemo verovatno nikada,sa jedne strane apsolutno mi je jasan potez Ljajica,ali sa druge strane brate nisi ni trebao potpisati taj "zakonik" odma' vec si trebao pokusati omeksati Mihajlovica da za tebe izmeni samo tu jednu stavku a to je pevanje himne.braoolyo je napisao/la:Zasto?Devil je napisao/la: Kriv je i Mihajlovic ako ne vise onda bar jednako k'o i on.
Fudbalska reprezentacija Srbije
Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger
Re: Fudbalska reprezentacija Srbije
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
a tko to po recimo Zapadu tjera svoje igrace da pjevaju himnu? ovo je tipicno za nas na balkanu, zato i jesu drzave ex-yu u kurcu a tu ce i biti jos duze vremena123456 je napisao/la: Po meni pristankom da igra za Srbiju (da se razumijemo to je i normalno) on mora prihvatiti da igra pod njenim obiljezima i pjeva njenu himnu.Nema tu ovo hocu ovo necu.Sta sad svi trebaju pjevati a on se praviti lud?Po meni je Mihajlovic ucinio pravu stvar i ja mu cestitam.Sta sad on tek zna koja je himna Srbije i tek sada skontao sta treba pjevati.Gdje si zivio 20 i nesto godina.

"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Bili trebalo Balića,Alilovića,Musu i Buntića izbaciti iz reprezentacije?
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Nje bas najbolji forum za ovu raspravu, moze prerasti u nesto gore. Sve u svemu,ovaj mali Ljajić je đubre veliko koliko sam uspio shvatit do sada, ali brate u skoro svakoj reprezentaciji ima nekoliko igraca koji ne pjevaju himnu. Da ne spominjem katalonce i baske i njihov odnos prema drzavi, sto im naravno nije smetalo da pokore svijet.
Don't hate what you don't understand.
Vidim ovdje se raspravlja treba li il ne pjevati se himna.Po meni da i to pod obavezno.Razlog je jednostavan.Tim cinom dizes sebi i ekipi moral pred samu utakmicu.Pricajte vi sta hocete ali to je tako.Porediti nas Balkance sa ostatkom Evrope u bilo kol segmentu je .............neozbiljno.
Znaci ako igras za drzavu koju igras e postuj njene simbole i budi spreman "poginuti" za nji.
Znaci ako igras za drzavu koju igras e postuj njene simbole i budi spreman "poginuti" za nji.
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
-
- Kontakt:
Koliko igrača francuske reprezentacije pjeva Marseljezu?123456 je napisao/la:Porediti nas Balkance sa ostatkom Evrope u bilo kol segmentu je .............neozbiljno.
Zna li nekadašnji kapiten Švedske uopšte tekst himne?
Šta je sa Kedirom i Ozilom?
Jesu li Francuska, Švedska i Njemačka dio tvoje, Mihine i Le Penove Evrope?
amidza_idriz je napisao/la:Koliko igrača francuske reprezentacije pjeva Marseljezu?123456 je napisao/la:Porediti nas Balkance sa ostatkom Evrope u bilo kol segmentu je .............neozbiljno.
Zna li nekadašnji kapiten Švedske uopšte tekst himne?
Šta je sa Kedirom i Ozilom?
Jesu li Francuska, Švedska i Njemačka dio tvoje, Mihine i Le Penove Evrope?
Vidi.Nigdje ja nisam rekao da ti nabrojani pjevaju himnu.Nigdje.Samo kazem da izborom reprezentacije za koju igras MORAS biti spreman da postujes njene simbole.Zamisli da za selektora Njemacke dodje Mihailovic i kaze "..svi moraju pjevati himnu ili ....." da li bi Ozil I Kedira digli rep i otisli?Ne nebi 1000% jer su izborom Njemacke kao svoje reprezentacije svjesni da ako treba i pjevaju njihovu himnu i ljube njihovu zastavu.
Ja to tako vidim.Mozda sam u krivu al po meni to je OK 100%.
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
Ljudi u tim reprezentacijama igraci daju maksimum bez obzira na sve, osjecaju dres i grb koji nose i njima je stavljeno na slobodnu volju da pjevaju ako hoce. U Srbiji to nije slucaj i selektor zeli na taj "vjestacki" nacin da dodje do istog ucinka. Svi igraci su potpisali ugovor prema kojem moraju pjevati himnu i jos neke stvari, Ljajic je jedini koji je taj ugovor prekrsio, tako da se ovaj slucaj nikako ne moze porediti sa ostalim reprezentacijama.
Poenta citave price je da Miha nije ovo stavio pod 'obavezno' da se pjeva himna iz nekog hira ili sta vec, nego jednostavno sto smatra da je to mali segment koji jednu reprezentaciju cini ozbiljnijom i boljom! Lik zeli da se stvori taj neki odnos prema drzavi, reprezentaciji, dresu, navijacima...Ja razumijem i Ljajica, ali bato kad si vec odlucio da igras za Srbiju, ima da postujes dres, grb, himnu, a na kraju krajeva himna ne vrijedja nikog i ne vidim u cemu je problem da je pjeva ako je vec potpisao taj dokumenat o pravilima ponasanja i etici i ako vec nosi dres, grb... 

Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
Vladimir Volkov - Crnogorac Ruksog porjekla
Zdravko Kuzmanovic - Svajcarac porjeklom iz Modrice (RS-BiH)
Ivica Kralj - Crnogorac
Zeljko Petrovic - Crnogorac
Albert Nadj - Madjar
Ivan Ergic - Hrvat Srpskog porjekla
Predrag Mijatovic - Crnogorac
Ovo su samo neki, a ima ih jos koji su igrali za Srbiju i pjevali himnu, a nisu iz Srbije ili nisu Srbi...
Poenta je u tome ako igras za neku drzavu i ako je volis, onda volis i njen narod i zastavu i grb i himnu.
To ne treba da bude situacija samo u Srbiji, nego u svakoj drzavi.
To se zove patriotizam.
Ivica Kralj - Crnogorac
Albert Nadj - Madjar
Ovo su samo neki, a ima ih jos koji su igrali za Srbiju i pjevali himnu, a nisu iz Srbije ili nisu Srbi...
Poenta je u tome ako igras za neku drzavu i ako je volis, onda volis i njen narod i zastavu i grb i himnu.
To se zove patriotizam.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Nema ovdje pametovanja,ako je potpisao da će pjevati,morao je to i učiniti.
Mada,iskreno,glup potez Mihajlovića.
Eno,Alilović ne pjeva pa je najveći motivator na terenu,lud do maksimuma.
Ipak,izbornik je taj koji se pita i to je bit.
Jedno od najboljih pravila izornika je ono argentinskog(zaboravio sam kako se zove)kad je naredio svim igračima da se ošišaju ako žele igrati.A argentinci sve kosonje
To bi trebalo ponoviti,danas dosta igrača dosta vremena na terenu provedu namještajući frizuricu.
Mada,iskreno,glup potez Mihajlovića.
Eno,Alilović ne pjeva pa je najveći motivator na terenu,lud do maksimuma.
Ipak,izbornik je taj koji se pita i to je bit.
Jedno od najboljih pravila izornika je ono argentinskog(zaboravio sam kako se zove)kad je naredio svim igračima da se ošišaju ako žele igrati.A argentinci sve kosonje

To bi trebalo ponoviti,danas dosta igrača dosta vremena na terenu provedu namještajući frizuricu.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
"miha" je jedan mentalno poremeceni bolesnik kojeg je trebalo odstraniti od nogometa davno. himnu pjevaj ako tako osjecas u svom srcu a ne na silu u pm! pa zar nije ljepse da je recimo ljajic odpjevao himnu iskreno a ne hinjski i na silu?
Zadnja izmjena: STEVIE, dana/u 28 maj 2012, 19:13, ukupno mijenjano 1 put.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
joj teme gluposti rasprave , čim se narod bavi , još medijski jedan bum cirkusa i atrakcije.
Gdje? Na brdovitom balkanu!
Mihajlović odavno izgubljen u vremenu i prostoru ,malo ostario senilan a i mora malo pokazat ego svoj
Gdje? Na brdovitom balkanu!
Mihajlović odavno izgubljen u vremenu i prostoru ,malo ostario senilan a i mora malo pokazat ego svoj

Fi hajati.
GO Bosno.
GO Bosno.
siki
odličan kao igrač ali qita kao trener

odličan kao igrač ali qita kao trener

Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
U cemu je problem Ademe Ljajicu?
Rekao si da volis Srbiju i da je to tvoja zemlja, tako da je sasvim normalno da pjevas himnu Srbije.
Znao si sve i prije prvog nastupa za Srbiju a sada nesta glumis Ljajicu.
Kasno je za kajanje sada Ademe..
Rekao si da volis Srbiju i da je to tvoja zemlja, tako da je sasvim normalno da pjevas himnu Srbije.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
Malo pretjerujes. Voli zemlju u kojoj se rodio i odrastao sto je normalno, ali to ne znaci da mora pristajati na ponizavanje. Izgleda da on voli Srbiju ali ona ne voli njega. Podrska Ljajicu od mene.Pauk je napisao/la:U cemu je problem Ademe Ljajicu?
Volkov je Srbin(neki pra pra mu vodi poreklo iz Rusije,rodjen je ovde,odrastao na Bezaniji) ,trenutno igra za CG nije Crnogorac.goranBL je napisao/la:Vladimir Volkov - Crnogorac Ruksog porjekla
Ivica Kralj - Crnogorac
Albert Nadj - Madjar
To se zove patriotizam.
Kuzmanovic je Srbin i normalno je da ce pevati himnu svoje voljene drzave.
Ivica Kralj nije branio za Srbiju nego za Jugoslaviju
Zeljko Petrovic je igrao za Jugoslaviju,ne Srbiju.
Albert i Pedja takodje...
Tako da lupetas gluposti.
Lepo sam rekao kada je doneto to "pravilo" da je to cista glupost.Nemoj stvarati vestacku atmosferu zarad nekih poena u javnosti.
Svu paznju usmeri na svoj rad i na motivaciju reprezentacije na drugi nacin,kad znas da taj nacin ne ide cak i da je svi pevaju.Dobro znamo da je sigurno nisu poceli svi "osecati" preko noci,jer do juce ih trojica nisu pevala.
Isti taj Sinisa nije pevao himnu dok je igrao za reprezentaciju,pa mu niko rec nije rekao.
Ne kazem da je Ljajic cvecka,ocigledno mu lova opasno uradila u glavu,ali je ovo klasicno siljenje patke na nebitnom liku i dokazivanje neko.
Lose si poceo Sinisa,lose...
Dace Bog da nam Stojkovic jednog dana postane selektor,iskreno.
Normalno je da ponekad igraci pjevaju himnu svoje drzave a ponekad ne, ali nije normalno da trener zahtjeva da igrac mora pjevati himnu niti da igrac nece da pjeva himnu iz ''licnih razloga''.
Mihajlovic hoce silom da natjera Ljajica da pjeva himnu sto nije uredu, ali takodjer nije uredu da Ljajic nece da pjeva himnu nikako, ipak je to njegova zemlja i to je i sam Ljajic rekao i da voli Srbiju.
Ljajicu rekao si da volis Srbiju i da igras za nju zadnjih 10 godina, pa i normalno bi bilo da ponekad pjevas himnu svoje otadzbine.
Mihajlovic hoce silom da natjera Ljajica da pjeva himnu sto nije uredu, ali takodjer nije uredu da Ljajic nece da pjeva himnu nikako, ipak je to njegova zemlja i to je i sam Ljajic rekao i da voli Srbiju.
Ljajicu rekao si da volis Srbiju i da igras za nju zadnjih 10 godina, pa i normalno bi bilo da ponekad pjevas himnu svoje otadzbine.
-------------------Begović------------------
Dzaba se prasina dize oko ovoga
Pisaali smo o ovome kad se pominjalo da ce Sinisa traziti od igraca da pjevaju himnu
Mislim da nece sebi podici autoritet nad ostalim igracima nakon ovog mozda naprotiv
Sto se tice Adema momak je kao onaj borbeni pijetao kocelj i nije ga potrebno posebno komentarisati
Pisaali smo o ovome kad se pominjalo da ce Sinisa traziti od igraca da pjevaju himnu
Mislim da nece sebi podici autoritet nad ostalim igracima nakon ovog mozda naprotiv
Sto se tice Adema momak je kao onaj borbeni pijetao kocelj i nije ga potrebno posebno komentarisati
Thomas Müller - Fußballgott
A zato ga Talijani opustili .Igračina ali trener nula!
Nacinalizam meni ovo čisti.
Ok ugovor pravila ,ali brate nek Joksimović pjeva
sportski forum odmah politika udri IN vijest.
Šteta za Srbiju ,igračima svaka čast puno sreće dalje !
Nacinalizam meni ovo čisti.
Ok ugovor pravila ,ali brate nek Joksimović pjeva

Šteta za Srbiju ,igračima svaka čast puno sreće dalje !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.