FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 28 maj 2012, 12:27

Blagoje Bratić je napisao/la:E gledam gdje je ovaj Osmanagić otišao,kad su norvežani znali lopte igrat nikad,ali bitna je lova i gledaj im stadiona kao livada i neke kućice od drveta ja majko božja naši igrači i šta će tamo nit igraju evropu to je kad se ljudi zadovoljavaju malim stvarima,ali je bitno da je insotranstvo po svaku cijenu. :lol:
Nek tamo zaradi sportsku pezniju , preseli se u bosnu , hadzo je do kraja zivota :D

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 28 maj 2012, 12:41

realancojk je napisao/la:Ko poredi Norveske uslove i Bosanske, te uopste Norvesku i Bosnu zaista nema ni trunke mozga u glavi.
Eto ti imaš mozga papak jedan,pa nam ti reci razliku mi ne znamo svako razmišlja na svoj način i neka ga gore nek igra niko i ne zna za njega ja za taj klub nikad nisam čuo,to kao onaj Lilestrom imaš pare sve ali te jedan klub iz BiH nakanta. :mrgreen:

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 maj 2012, 12:55

realancojk je napisao/la:Ko poredi Norveske uslove i Bosanske, te uopste Norvesku i Bosnu zaista nema ni trunke mozga u glavi.
Ovdje poredimo konkretnu stvar, potpis Osmanagica za norveski Haugesund ili bosanski Zeljeznicar.
U tom slucaju se stvari daju komparirati.

Ne poredimo Norvesku sa Bosnom, nego igranje za jedan ili drugi klub to je bar jasno.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

realancojk
Kontakt:

Post Postao/la realancojk » 28 maj 2012, 12:59

za_zivot_cijeli je napisao/la:
Ovdje poredimo konkretnu stvar, potpis Osmanagica za norveski Haugesund ili bosanski Zeljeznicar.

Ne poredimo Norvesku sa Bosnom, nego igranje za jedan ili drugi klub to je bar jasno.
Porediti dva kluba OK. Ali porediti Norveski i Bosanski fudbal i sve ostalo ne moze se.
Neko voli meso, neko voli kupus. U biti svi mi volimo sarmu.
Bolje ispasti glup nego iz lige. :)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 28 maj 2012, 13:12

A ko garantuje da je Zeljo bolji tim od tog Haugesunda ili obrnuto ? Na osnovu cega to govorite ?

Siguran sam da oni za razliku od nas imaju bolji stadion i sto puta bolje uslove, plate su im "dobre" (norveski uslovi, standarde...).

Ali porediti nasu ligu i njihovu je smjesno, jer kod nas se istice par timova. Samo par timova osigurava redovne plate kakve god da su. Ostalo je srednja zalost, prezivljavanje, mjenjanje trenera kao carapa. A i ti treneri su Boga pitaj kako dobili certifikate s obzirom na znanje.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 28 maj 2012, 13:15

Elegant je napisao/la:A ko garantuje da je Zeljo bolji tim od tog Haugesunda ili obrnuto ? Na osnovu cega to govorite ?

Siguran sam da oni za razliku od nas imaju bolji stadion i sto puta bolje uslove, plate su im "dobre" (norveski uslovi, standarde...).

Ali porediti nasu ligu i njihovu je smjesno, jer kod nas se istice par timova. Samo par timova osigurava redovne plate kakve god da su. Ostalo je srednja zalost, prezivljavanje, mjenjanje trenera kao carapa. A i ti treneri su Boga pitaj kako dobili certifikate s obzirom na znanje.
I onda sarajevo izbaci helsinborg i orebro, željo lilestroma :lol:

NedozvoljenaPozicija
Kontakt:

Post Postao/la NedozvoljenaPozicija » 28 maj 2012, 13:18

Zaboravljate jednu bitnu stvar. Norveška ima sve moguće uslove, para k'o blata i njihov fudbal je na vrhuncu. Kao što vidimo i nije nešto posebno. Naš fudbal je na marginama, milion problema, para ni iz glave, Željo se malo izdigao iz te katastrofe. Rezultat je to da je naša liga po kvalitetu igrača nešto slabija od Norveške. U prevodu da mi imamo Norvešku pamet i pare bili bismo Brazil za Norvešku kao što smo bili ne tako davno. Naš fudbalski potencijal u odnosu na skandinavske zemlje je ogroman. Al pošto nam je država truba imamo to što imamo...

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 maj 2012, 13:20

realancojk je napisao/la:

Porediti dva kluba OK. Ali porediti Norveski i Bosanski fudbal i sve ostalo ne moze se.
Naprotiv, ja mislim da se moze porediti bosanski i norveski fudbal.

Tradicija igranja fudbala je sasvim sigurno na strani bosanskohercegovackog fudbala. Takodjer, iz naseg fudbala dolaze daleko poznatiji igraci zapazenih karijera sto se ne moze reci i za norveski fudbal. Posjeta na stadionima u BiH je na strani bosanskohercegovackog fudbala.
Sto se tice rezultata, izuzemo li uspjehe Rosenborga u njihovoj novijoj klupskoj istoriji, norveski fudbal nije biljezio zapazene rezultate na EURO sceni. Neko vec ranije spomenu, Sarajevo i Zeljo su izbacili tri norveska predstavnika iz EURO takmicenja. Ako gledamo uspjehe najboljih selekcija tu smo, cini mi se, 2:2 u pobjedama.
Sve u svemu, mislim da smo u fudbalu itekako uporedivi za norvezanima.

O broju zaposlenih i nezaposlenih, socijalnim davanjima, zdravstvu, obrazovanju i sl. temama necemo ovdje jer nije mjesto, ali sasvim sigurno mozemo reci da se tu ne mozemo porediti, jer smo dva svijeta razlicita :mrgreen:

mustuluk
Kontakt:

Post Postao/la mustuluk » 28 maj 2012, 13:26

BolanBolan je napisao/la:slika
slika
Prijatelju imaš li još negdje ovih "analiza i učinak željezničara" za prošle sezone.Ja trenutno imam za sezonu 2006/07, 2008/9, 2010/11, 2011/12. Pokrenuo sam jedan blog vezan za Željezničar gdje upisujem statistićke i druge historiske podatke tako dobro bi mi dišla mala pomoć. Ovdje možeš pogledat kako to izgleda http://zeljeznicarfk.****/2011/ ... 92122.html
http://zeljeznicarfk.****
http://betfairlivestream.webs.com

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 maj 2012, 13:34

mi bi možda jako voljeli da smo ispred norveške u fudbalu, ali to po objektivnim pokazateljima NIJE tako. norveški klubovi se ipak kad-tad provuku u grupe, i reprezentacija je bila '98 i 2000. na velikim takmičenjima, a mi od nezavisnosti nijednom.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 28 maj 2012, 13:45

ĆELO DAJ NAM MARIBOR !!!
DRUG NEBI TI PUNCA

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 maj 2012, 13:48

mislim da malo potcjenjujemo taj maribor, a precjenjujemo recimo slovan, žilinu, slask...

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 28 maj 2012, 13:51

ChWilla je napisao/la:mi bi možda jako voljeli da smo ispred norveške u fudbalu, ali to po objektivnim pokazateljima NIJE tako. norveški klubovi se ipak kad-tad provuku u grupe, i reprezentacija je bila '98 i 2000. na velikim takmičenjima, a mi od nezavisnosti nijednom.
Kljucna rijec u svemu ovome je "od nezavisnoti" a svi znamo kako smo do nje dosli. Dobro je neko ranije rekao, da je nas gen u Norveskoj i da je popracen njihovim uslovima mi bi bili Brazil :mrgreen:

Primjer, Edin Dzeko, momak sa grbavicke sljake koji je odrastao na Ikar konzervama i humanitarnoj pomoci a pubertet docekao na hrani C kategorije je u karijeri postigao vise nego ijedan norveski fudbaler.
Jedini norvezanini s kojim ga mozemo porediti su Riise, Solskjer, Carew, Tore Andre Flo... koji sasvim sigurno nisu odrastali na Ikaru :mrgreen:

Da ne spominjemo Susica, Halilhodzica, Hadziabdica, Osima, Katalinskog, Marica i druge velikane BiH fudbala jos iz nekih ljepsih vremena.
Takodjer, treba imati na umu i zakon bivse drzave u kojoj igraci nisu mogli napustati zemlju prije napunjene 28 godine...
Zadnja izmjena: za_zivot_cijeli, dana/u 28 maj 2012, 14:01, ukupno mijenjano 1 put.

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 28 maj 2012, 13:58

ChWilla je napisao/la:mislim da malo potcjenjujemo taj maribor, a precjenjujemo recimo slovan, žilinu, slask...
samo sto ne mozes dobiti zilinu,slask.. uz maribor jos mozes dobiti partizan,sheriff,basel,ael
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 28 maj 2012, 14:03

mustuluk je napisao/la:Prijatelju imaš li još negdje ovih "analiza i učinak željezničara" za prošle sezone.Ja trenutno imam za sezonu 2006/07, 2008/9, 2010/11, 2011/12. Pokrenuo sam jedan blog vezan za Željezničar gdje upisujem statistićke i druge historiske podatke tako dobro bi mi dišla mala pomoć. Ovdje možeš pogledat kako to izgleda http://zeljeznicarfk.****/2011/ ... 92122.html
Tu bi ti mogao pomoći jedan "statističar" ovdje, im'o je avatar Amara Osima, ali ne mogu sad da ga skontam, ne sjećam se nick-a najbolje, ali siguran sam da će se on javiti. :lol:
A ja ću se potruditi da vidim ima li čega u novinama ranijih godina... ;)
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 28 maj 2012, 14:10

BolanBolan je napisao/la: Tu bi ti mogao pomoći jedan "statističar" ovdje, im'o je avatar Amara Osima, ali ne mogu sad da ga skontam, ne sjećam se nick-a najbolje, ali siguran sam da će se on javiti. :lol:
A ja ću se potruditi da vidim ima li čega u novinama ranijih godina... ;)

@tm84, to je taj. ;)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 28 maj 2012, 14:43

Odličan tekst, svaka čast !
http://exfilmofili.****/2010/10 ... osime.html" onclick="window.open(this.href);return false;
DRUG NEBI TI PUNCA

anti_zli
Kontakt:

Post Postao/la anti_zli » 28 maj 2012, 14:45

bagrcavi je napisao/la:ĆELO DAJ NAM MARIBOR !!!
Druze samo da ti kazem da grijesis , jer Maribor je odskocio o SLO. liga i trenutno su dosta ispred Zelje
prije su Zelje krenuli sa kvalitetnim radom, pogled prosle sezone rezultata.
Sad ce biti jos jaci, izbacili su Glasgow nadigrali BIrighmen i Bragu ( izgubili nesretno) ... bolje je njih izbjeci. Vec dosta godina grade ekipu , imaju jake napadeca... :)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 maj 2012, 14:50

ChWilla je napisao/la:mi bi možda jako voljeli da smo ispred norveške u fudbalu, ali to po objektivnim pokazateljima NIJE tako. norveški klubovi se ipak kad-tad provuku u grupe, i reprezentacija je bila '98 i 2000. na velikim takmičenjima, a mi od nezavisnosti nijednom.
Kljucna rijec u svemu ovome je "od nezavisnoti" a svi znamo kako smo do nje dosli. Dobro je neko ranije rekao, da je nas gen u Norveskoj i da je popracen njihovim uslovima mi bi bili Brazil :mrgreen:

Primjer, Edin Dzeko, momak sa grbavicke sljake koji je odrastao na Ikar konzervama i humanitarnoj pomoci a pubertet docekao na hrani C kategorije je u karijeri postigao vise nego ijedan norveski fudbaler.
Jedini norvezanini s kojim ga mozemo porediti su Riise, Solskjer, Carew, Tore Andre Flo... koji sasvim sigurno nisu odrastali na Ikaru :mrgreen:

Da ne spominjemo Susica, Halilhodzica, Hadziabdica, Osima, Katalinskog, Marica i druge velikane BiH fudbala jos iz nekih ljepsih vremena.
Takodjer, treba imati na umu i zakon bivse drzave u kojoj igraci nisu mogli napustati zemlju prije napunjene 28 godine...
od svega toga se ne živi u sadašnjosti.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 28 maj 2012, 14:53

old school je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:mislim da malo potcjenjujemo taj maribor, a precjenjujemo recimo slovan, žilinu, slask...
samo sto ne mozes dobiti zilinu,slask.. uz maribor jos mozes dobiti partizan,sheriff,basel,ael
niko to ne zna pouzdano, te grupe se formiraju na dan izvlačenja.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Balorda, Cwirek, knoa, Lecler, mavi i 41 gost.