ChWilla je napisao/la:mi bi možda jako voljeli da smo ispred norveške u fudbalu, ali to po objektivnim pokazateljima NIJE tako. norveški klubovi se ipak kad-tad provuku u grupe, i reprezentacija je bila '98 i 2000. na velikim takmičenjima, a mi od nezavisnosti nijednom.
Kljucna rijec u svemu ovome je "od nezavisnoti" a svi znamo kako smo do nje dosli. Dobro je neko ranije rekao, da je nas gen u Norveskoj i da je popracen njihovim uslovima mi bi bili Brazil
Primjer, Edin Dzeko, momak sa grbavicke sljake koji je odrastao na Ikar konzervama i humanitarnoj pomoci a pubertet docekao na hrani C kategorije je u karijeri postigao vise nego ijedan norveski fudbaler.
Jedini norvezanini s kojim ga mozemo porediti su Riise, Solskjer, Carew, Tore Andre Flo... koji sasvim sigurno nisu odrastali na Ikaru
Da ne spominjemo Susica, Halilhodzica, Hadziabdica, Osima, Katalinskog, Marica i druge velikane BiH fudbala jos iz nekih ljepsih vremena.
Takodjer, treba imati na umu i zakon bivse drzave u kojoj igraci nisu mogli napustati zemlju prije napunjene 28 godine...
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!