ovaj spominje Bihać. Nemoj njih majke ti. Jedinstvo je nas u posljednjih nekoliko godina "povalilo" tri puta. Prvo je bilo u sezoni 2003/04. kada smo igrali Prvu ligu FBiH. Naime 15 - dana prije mego što će se sastati Jedinstvo i Budućnost, u sarajevu saznajem da je utakmica prodata za Velike novce, neću namjerno da kažem o kojoj je cifri riječ, ali su u pitanju veliki novci. Kada je došlo to zadnje kolo, mi već slavimo povratak u PL, a ono iz bihaać se javlja spiker i saopštava informaciju, da po žalost VELEŽOVOh navijača, Budućnost vodi s 1:0, i to golom u 90 pitaj BOGA kojoj minuti. Nakon te utakmice, se javlja Džemo smiječanin, koji je tada igrao za Jedinstvo, i govori da su se na toj utakmici dešavale čudne stvari........
2. u sezoni 2004/05, u kojoj je JEDINSTVo na čelu s kriminalnim Tigrom, koji je sada u zatvoru, namjestilo komplet prvesntvo. Najfrapantniji primjeri su bili na slijedećim utakmicaam, i to BOSNA (V) - JEDINSTVO 2:3. kada nas je vodio Rade JOVIČIĆ, koji je pratio tu utakmicu, i koji je vidjevši mutne radnje čelnika JEDINSTVA, napustio našu klupu, zatim utakmica RADNIK - VELEŽ 0:0, kada je TIGAR javno kazao da je namjestio utakmice samo da VELEŽ ne uđe u PL, i treća takmica je ona protiv rudara koji smo izgubili s 2:1, ali je prekinuta, od strane igrača, koji su istu napustili. Kasnije se navodno saznalo da je RUDAR dobro naplatio tu pobjedu...
Ovdje je bitno dodati još jednu činjenicu, koju mnogi zaboravljaju a to je dogovor JEDINSTVA s čujte sad ZRINJSKIM, koje je pružalo podršku JEDINSTVU u spriječavanju povratka VELEŽA U PL, iz jednog jedinog razloga, a to je strah od mogučnosti povratka rođenih na BB.
3. se desilo u sezoni 2006/07, kada smo odigrali s istim tim jedinstvom 1:1, ali u vrlo sumnjivoj utakmici, u kojoj je bilo izrežirano od sttrane saveza i čelnika jedinstva, a sve s ciljem da se stabilizacija kluba koja je tada u stvarnosti krenula - ZAUSTAVI. Sada svi žugate na VELEŽ, a niko od navijaač drugih klubova, kao npr. Čelikovih ne spominje ovo. JA NE OPRAVDAVAM SUBOTNJU SRAMOTU I OSUĐUJEM ONAJ ČIN..........ali kada bi se gledalo ko se kome treba osvetiti, po ovome VELEŽ je taj koji se mora najviše svetiti.......i JEDINSTVU NIKADA NEĆU HALALITI SVO ZLO KOJE SU NANIJELI VELEŽU, a zaboravljau posudbu OBADA kada su igrali u INTERTOTO KUPU....Vi zaboravljate, ja neću.......