BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Toxicity
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Toxicity » 24 maj 2012, 20:23

Semir bvb je napisao/la:Izgleda da je BVB dobio ponudu Man Utd-a od 17 mil. eura (13,6 mil funti). Al' kako dalje "kicker" prenosi to još uvijek nije ono što BVB traži. Takođe i Real pokaz'o interesovanje. Ajmo nek' cijena ide do neba. 8-)
Nema ispod 20 miliončića maknut' [img]http://www.motownmuscle.com/forums/imag ... sagrin.gif[/img
Ako se radilo o želji igrača da pređe u Real, kraljevskom klubu nikakav problem neće biti dati i koji milijun više za njega.. :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 24 maj 2012, 22:11

Toxicity je napisao/la:
Semir bvb je napisao/la:Izgleda da je BVB dobio ponudu Man Utd-a od 17 mil. eura (13,6 mil funti). Al' kako dalje "kicker" prenosi to još uvijek nije ono što BVB traži. Takođe i Real pokaz'o interesovanje. Ajmo nek' cijena ide do neba. 8-)
Nema ispod 20 miliončića maknut' slika
Ako se radilo o želji igrača da pređe u Real, kraljevskom klubu nikakav problem neće biti dati i koji milijun više za njega.. :mrgreen:
Ako ćete ić' u kredit radi njega nemoj onda Boga ti. :mrgreen:

On je izrazio želju da ide u EPL, tako da je ova špekulacija vezana za Real čista medijska bombica i možda dizanje cijene. To je dobro... slika

99% da ide u ManUtd, samo je ostalo pitanje odštete. ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 maj 2012, 13:02

slika

Gospoda koja je najzasluznija za uspjeh !

+ Kako trenutno stvari stoje Schieber je taj koji ce zamjenit Barriosa, mislim da Bild i ostali pisu gluposti da cemo dovest De Jonga i Schiebera nista to, samo Schieber .

+ Gundogan je ocarao Lowa, i najvjerovatnije ce bit putnik za Poljsku i Ukrajinu, uz Schmellzera, Gotzea, Hummelsa . Hummels se bori za mjesto u prvih 11 sa Mertesackerom, a navodno je Badstuber prvi stoper :lol: :oops: , s njim cemo daleko dogurat nema govora :lol: :oops: .

+ Magath zeli Santanu po nekim nagadjanima cjena bi trebala bit izmedju 3,5 pa do 5 mio . Jer jedan portal pise 3, drugi 4, treci 5 mio eura . Ako ga Magath bas zeli, onda mislim da ce Santana i otic naci ce Magath nacin da ga ubjedi, ako nista onda ce mu dat masatan ugovor . Do kraja sedmice bi se trebala donjet odluka oko Santane . Stvarno bi velika steta bila ako ode Santana . Al covjeku nemamo pravo a reci ispostovo nas je maksimalno, cak razmislja i ostati .

Low :

sehe Marcel Schmelzer auf der linken Seite in einer guten Verfassung.
Gündogans Traningsleistung: "Er wird morgen die Chance haben zu spielen. Er ist ein guter Fußballer, spielt die Bälle gut nach vorne, ist ein kleiner Schweinsteiger. Er ist kaum vom Ball zu trennen." :D :D

Echte Liebe Nur der BvB !
Zadnja izmjena: Damir_BvB, dana/u 25 maj 2012, 15:39, ukupno mijenjano 2 puta.
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 maj 2012, 15:29

Od sledece sezone se Dortmund U 19 takmici u evropskim utakmicama . Da da slabi imi :D ... Dakle takmicenje se zove NextGen Series . To takmicenje se smatra kao Liga prvaka ali za mladje kategorije . Ove sezone ce bit 24 ucesnika medju njima i nas BvB kao jedini Njemacki predstavnik . Sta ima Bayern :lol: :oops: .

Tu ce se naci ekipe poput Barcelone, Chelsea, Ajaxa, Intera, liverpoola, Man City-a itd ... Velik je ovo korak za nas klub i jos jedno po meni vece priznanje ... Lars Ricken ( Sef omladinskg pogona BvB ) kaze da je velika cast za nase igrace sto ce se moc mjerit sa najbljima . Nadam se da ce se dokazat na najvisem nivou i uz to bit jos bolji .

Echte liebe Nur der BvB .
BvB Echte Liebe !!!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 25 maj 2012, 15:47

Damir_BvB je napisao/la:Od sledece sezone se Dortmund U 19 takmici u evropskim utakmicama . Da da slabi imi :D ... Dakle takmicenje se zove NextGen Series . To takmicenje se smatra kao Liga prvaka ali za mladje kategorije . Ove sezone ce bit 24 ucesnika medju njima i nas BvB kao jedini Njemacki predstavnik . Sta ima Bayern :lol: :oops: .

Tu ce se naci ekipe poput Barcelone, Chelsea, Ajaxa, Intera, liverpoola, Man City-a itd ... Velik je ovo korak za nas klub i jos jedno po meni vece priznanje ... Lars Ricken ( Sef omladinskg pogona BvB ) kaze da je velika cast za nase igrace sto ce se moc mjerit sa najbljima . Nadam se da ce se dokazat na najvisem nivou i uz to bit jos bolji .

Echte liebe Nur der BvB .
To je lijepo priznanje, ali da se zna da je BAyern u19 za klasu jači od BVB-a.Usudio bih se reći da ima bar 8 ekipa koje su jače od Dortmunda.Ovo je objektivno sobzirom da pratim juniorsko prvenstvo.WOlfsburg i Schalke (ove godine su pobjedili BVB sa 3:0 i 5:0) su neka druga dimenzija, ali BVB je poslan zbog dobrih rezultata seniora.U svakom slučaj siguran sam da će dostojno predstavljati najaču ligu u Evropi (juniorsku).
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 maj 2012, 16:47

Slazem se s tobom pogotov Wolfovi su po meni zemlja jaki .
BvB Echte Liebe !!!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 25 maj 2012, 18:05

Sramota stvarno... Cuj dortmund da ide a samo u west ligi ima 5 timova jaci od njih... Schalke guzen koln su za klasu bolje ekipe ... Medzutim cak ce dortmund biti I medzu favoritima u ovoj omladisnkoj ligi prvaka

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 25 maj 2012, 18:51

Owomoyela produzio ugovor na jednu godinu . Ne tako los potez ako uzmemo u obzir da imamo Kocha .
BvB Echte Liebe !!!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 25 maj 2012, 19:55

Damir_BvB je napisao/la:Owomoyela produzio ugovor na jednu godinu . Ne tako los potez ako uzmemo u obzir da imamo Kocha .

Po meni totalno nepotrebno...on ima i previse povreda da bi se ozbiljno racunalo na njega.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 25 maj 2012, 19:58

adnan24 je napisao/la:
Damir_BvB je napisao/la:Owomoyela produzio ugovor na jednu godinu . Ne tako los potez ako uzmemo u obzir da imamo Kocha .

Po meni totalno nepotrebno...on ima i previse povreda da bi se ozbiljno racunalo na njega.
Pa da nam moze nesto pomoci OWO,i ne bas ali vjerovatno su ga ispostovali zbog staza u klubu ili ne znam zasto...
Ionako udje kad vodimo 2-3 minute,ali mora se reci da kad dobije priliku igrom slucaja,obavi posao.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 25 maj 2012, 20:01

Ne znam po kojem sistemu su izabrali nas mladi tim ali u svakom slucaju ODLICNO ZA KLUB!!!Prilika za afirmisanje nasih mladih igraca!!Ne znam da nije RICKEN maznuo kakvu direktoricu takmicenja pa da su bas nama dali sansu :lol:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 25 maj 2012, 20:18

Owo je likcina! :mrgreen: Cini mi se da je pravo blizak s Kloppom, pa i ne cudi ovo produzenje. Mozda ga ne bi bilo lose zadrzati u klubu i nakon sto okaci "stake" o klin :lol: , barem je dosad bio i vise no uspjesan "foteljas". :lol:

Sto je odigrao u ovoj sezoni, bilo je i vise nego korektno, a npr. bio je mastralan na gostovanju u Bremenu, u, po meni, jednoj od kljucnih tekmi na putu ka najuspjesnoj sezoni u historiji kluba. :D

Adnane, 'ta se ti duris, :D lik je nekad bio aktivan kosarkas i veliki je fan NBA, a nerijteko je bio i strucni komentator prilikom prenosa na svapskim postajama. :mrgreen: Ko zna, mozda cak i navija za raspale Lakerse?! :lol:

PS: Od 22 ekipe koje su direktno osigurale nastup u LP, mi smo 20. po kofasu. :lol: Takodje, najmanje 10-ak ekipa iz pretkola ima bolji kofas od nas, i nek ih samo 5 prodje u grupnu fazu, ponovo idemo u topf 4. :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 maj 2012, 20:33

Hare_BvB je napisao/la:
Adnane, 'ta se ti duris, :D lik je nekad bio aktivan kosarkas i veliki je fan NBA, a nerijteko je bio i strucni komentator prilikom prenosa na svapskim postajama. :mrgreen: Ko zna, mozda cak i navija za raspale Lakerse?! :lol:
Vidi @hareta sto nam zabi noz u ledja i deklarisa se kao navijac Poljaka na EP. :D :D :D
Po meni produzenje ugovora sa Owomoyelom je odlican potez. Kao prvo bit ce miran i nece praviti probleme zbog toga sto sjedi na klupi, jer Pisonja ima zacementirano mjesto na desnom beku, kao drugo nece se Julian Koch sputavati u razvoju i bit ce ponovo poslat na posudbu kako bi stekao iskustvo, i kao trece financijska strana, jer mislim da je jeftinije po BVB produziti ugovor sa Owomoyelom, nego na trzistu traziti neko drugo rijesenje. Isto tako ukoliko bi taj igrac bio slobodan moras mu platiti tzv. Handgeld.

Zakljucak: Gledajuci obje strane tj. financijsku i sportsku produzenje ugovora sa Owomoyelom je najbolje po BVB.

PS: Hare nemoj nam Lakerse dirati. :) :)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 maj 2012, 20:39

@amerosm

Nema brige znaju Svabe sa Poljacima ;)
Thomas Müller - Fußballgott

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 25 maj 2012, 23:43

amerosm je napisao/la:Po meni produzenje ugovora sa Owomoyelom je odlican potez. Kao prvo bit ce miran i nece praviti probleme zbog toga sto sjedi na klupi, jer Pisonja ima zacementirano mjesto na desnom beku, kao drugo nece se Julian Koch sputavati u razvoju i bit ce ponovo poslat na posudbu kako bi stekao iskustvo, i kao trece financijska strana, jer mislim da je jeftinije po BVB produziti ugovor sa Owomoyelom

Uze mi rijec iz usta. Nije Owomoyela bas neki aman igrac, ali je dobar zato jer je univerzalac i sto ga mozes staviti na svaku mogucu poziciju u ekipi. Desni bek, lijevi bek, stoper, krilo, mozda po potrebi i u napad :D . I ono malo sto igra, odigra korektno.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 maj 2012, 00:28

Neka Owomoyele još 1 godinu. slika

Sjećate li se kad je prošle sezone ušao u finišu utakmice protiv HSV-a, kad je gurnut' u napad. Njegov dobijeni duel glavom i fenomenalni volley Kube nam donese 1 bod i onda je Klopp poludio. slika

_____________________________________________________________________________________________

Prvi smo u Evropi ( a i u svijetu) po posjećenosti, po prosjeku gledalaca itd.
slikaslika

TOP 20! Mai 2012

1. Borussia Dortmund 80.522 slika
2. FC Barcelona 78.340
3. Manchester United FC 75.387
4. Real Madrid CF 72.855
5. FC Bayern München 69.000
6. FC Schalke 04 61.218
7. Arsenal FC 60.000
8. VfB Stuttgart 55.090
9. Hertha BSC 53.449 slika
10. Hamburger SV 53.420
11. Borussia Mönchengladbach 51.847
12. Celtic FC 50.904
13. AFC Ajax 50.147
14. Newcastle United FC 49.936
15. 1. FC Köln 47.482 slika
16. Manchester City FC 47.045
17. AC Milan 46.980
18. Rangers FC 46.324
19. FC Internazionale Milano 45.664
20. Hannover 96 44.826

http://www.stadionwelt.de/sw_stadien/in ... site=top30" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 maj 2012, 01:00

smopiBVB je napisao/la:Ionako udje kad vodimo 2-3 minute,ali mora se reci da kad dobije priliku igrom slucaja,obavi posao.
Sve dok je Piszcek zdrav to je ok...problem je sta ako on mora pauzirati...da li se mozemo osloniti na Owomoyelu :? Mislim da ne...(tu prvenstveno mislim na njegovo zdravlje a ne kvalitet)
Hare_BvB je napisao/la:Sto je odigrao u ovoj sezoni, bilo je i vise nego korektno, a npr. bio je mastralan na gostovanju u Bremenu, u, po meni, jednoj od kljucnih tekmi na putu ka najuspjesnoj sezoni u historiji kluba. :D

Nije to "npr." nego je to jedina tekma koju je odigrao kako valja...tu stane njegova citava sezona :D
Hare_BvB je napisao/la:Adnane, 'ta se ti duris, :D lik je nekad bio aktivan kosarkas i veliki je fan NBA, a nerijteko je bio i strucni komentator prilikom prenosa na svapskim postajama. :mrgreen:

Rado bi' ja s njim otis'o na kafu ako je tako...da prozborimo koju o BvB-u i NBA ligi ali njemu je izgleda i najbolje da predje u komentatore-nema fajde od loptanja.U stvari ima kad kod nas rade veliki humanisti pa mu daju platu ni za sta :twisted:
Hare_BvB je napisao/la:Ko zna, mozda cak i navija za raspale Lakerse?! :lol:

Zahtjevam da te banuju zbog ovakvih recenica...cuj raspali...sljedece godine jaci nego ikad :mrgreen:
don_burza je napisao/la:Nema brige znaju Svabe sa Poljacima ;)
:lol: :lol:
Znaci samo da se Rusi izbjegnu i Svabe uzimaju trofej :lol:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 26 maj 2012, 15:48

Evo i britanski mediji prenose da je odbijena ponuda ManUtd od 13 mil. funti (16 mil eura) za Kagawu.

Tu vijest je prenio ugledni Guardian.
http://www.guardian.co.uk/football/2012 ... nji-kagawa" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mufc-news.com/2012/05/manche ... agawa.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tražimo približno 20 mil eura, a kako Guardian prenosi moguće je da se dogovor sklopi za 17-18 miliončića. :D

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 26 maj 2012, 17:14

Semir bvb je napisao/la:Evo i britanski mediji prenose da je odbijena ponuda ManUtd od 13 mil. funti (16 mil eura) za Kagawu.

Tu vijest je prenio ugledni Guardian.
http://www.guardian.co.uk/football/2012 ... nji-kagawa" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.mufc-news.com/2012/05/manche ... agawa.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tražimo približno 20 mil eura, a kako Guardian prenosi moguće je da se dogovor sklopi za 17-18 miliončića. :D
Samo nek raste cijena,ODLICNO!!!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 26 maj 2012, 21:50

HUMMELS I REUS pogodili...
PISCZEK bio asistent kod gola...
:D

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.