FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Tuzla950
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Tuzla950 » 25 maj 2012, 10:34

SaltCityAttack je napisao/la:poceli su se za glavu hvatati u Mostaru Nermin Nikšić i Enver Bijedić nakon ispadanja Slobode..znaju da ce SDP propast sad na izborima u TUlzi..oni su ovu bitku izgubili gotovo je..narod se mobilizirao maksimalno sad..bice ovdje svega i ne znam neko pise o nekom gasenju..ne moze sad narod se je digao citava Tuzla je na nogama zbog ovoga i onaj ko pokusa gasit moze samo poginut i nista vise..samo da nismo ispali vjerujem da bi slijedece sezone bili beton...kako se samo ovo gasenje sportskih kolektiva uticati na izborima to ce samo da vide.

Nego za koga cemo glasat ljudi?..hajmo se vi ujediniti za jednog i to je to
Upravo tako,odlično si to rekao :!:

ako Bog da do godine se vratimo,MORAMO,a možemo KUP napast,bitno je da Slobodu niko nije napustio.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 maj 2012, 10:34

Sta berbic prica da ako se nerijese dugovanja da ce se Sloboda ugasit kao KK Sloboda Dita,bas da vidim bil smjeli ovo uraditi.. ako ne daj Boze dodje do toga znam ko bi nas mogao voditi,Secerbegovic desna ruka Imamovica ;)
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 25 maj 2012, 10:41

harry_90 je napisao/la:Sta berbic prica da ako se nerijese dugovanja da ce se Sloboda ugasit kao KK Sloboda Dita,bas da vidim bil smjeli ovo uraditi.. ako ne daj Boze dodje do toga znam ko bi nas mogao voditi,Secerbegovic desna ruka Imamovica ;)
FK SLOBODA 1919 Tuzla se neće nikada ugasiti ,dovoljno je što je nakon toliko vremena radi nekih "glavonja" ispala iz PL BiH,a u toj istoj liGi su ostala sela tipa Gabele,Prijedora i sl.

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 25 maj 2012, 10:45

Zapamtit će svi koji su Slobodi učinili zlo, naplatit ćemo naše suze!

slika

Dan nakon utakmice sa Slavijom i ispadanja Slobode iz Premijer lige BiH, strasti u i oko tuzlanskog kluba još uvijek se nisu smirile. I vjerovatno neće još neko vrijeme. Poslije utakmice u Istočnom Sarajevu, malo je ko iz redova Slobode bio raspoložen za razgovor, svi su bili u velikom šoku i nevjerici. Ipak, trener tuzlanskog tima, Abdulah Ibraković danas je izdvojio vrijeme te "hladne" glave o svemu govorio za Bportal.ba.

Na početku našeg razgovora na zanimljiv način prokomentarisao je kompletno posljednje kolo Premijer lige BiH, koje je bilo tako da ga ni Hichkok ne bi režirao...

- Mislio sam da se neće desiti ovaj crni dan za Slobodu. Zapravo, crni dan i za Premijer ligu i Bosnu i Hercegovinu cjelokupnu. Mislio sam da smo izašli iz sumraka, ali očigledno da sam se prevario.

Sloboda je ispala i zbog poraza Željezničara u Trebinju, te Veleža na domaćem terenu od GOŠK-a. Ne želimo biti pristrasni, ali to je malo ko očekivao, a o tome se sada mnogo govori. Vaš komentar?

- Nemate šta biti pristrasni ili nepristrasni. Situacija je takva kakva jeste. Igrači Želje su svjesno kasnili na početak utakmice da bi slušali rezultate ostalih susreta i da bi mogli imati rezultat takav kakav imaju. Ja znam da je situacija takva, da Čedo Ševarika, koji je bio delegat na toj utakmici, treba da se zapita za regularnost, a ne da nas proziva u Gabeli da smo mi kupili utakmicu. Znamo da je to sve zbog Želje i ovih pritisaka iz RS-a, ali nema veze, neka je Želji na čast. Ja bih volio da onako dobro kako su igrali protiv Leotara, tako odigraju i u pretkolima lige šampiona. Mislim da bi nam baš osvjetlali obraz u Evropi.

Vratimo se malo na jučerašnju utakmicu sa Slavijom, imate li zamjerki na domaćina odnosno doček igrača i stručnog štaba Slobode?

- Imam, naravno da imam. Bili ste tamo, sve ste vidjeli pod kakvih smo pritiskom bili. Na poluvremenu je katastrofa bilo ući u svlačionicu. Svi su se okomili na nas. Meni je pomoćni trener Slavije psovao majku sve vrijeme. Bili smo pod strašnim pritiskom, oni su riješili da mi tu nismo smjeli da odigramo neriješeno, niti da izgubimo sa jednim golom razlike- kazao je Ibraković a zatim se nadovezao i na suđenje glavnog sudije, Emira Alečkovića:

- Vidjeli ste i suđenje u drugom poluvremenu, mislim da je sudija jedva čekao da "ispegla" sve. Zbog onog crvenog kartona igraču Slavije, sudija je preokrenuo čitavu utakmicu. Jedva je čekao da nama da drugi žuti karton, zatim penal. Neko će reći da je penal bio, ali ja mislim da nije. On je jedva čekao momenat da nam presječe utakmicu.

Moram reći i da smo mi napravili 29 faulova, da smo znači prebili Slaviju u Istočnom Sarajevu, onda stvarno nemam riječi...A kada smo mi primili drugi gol, tada su se desile čudne okolnosti na ostalim terenima koji su imali uticaja na to ko će u niži rang.

Bez obzira na ispadanje iz lige, sinoć ste u Tuzli od strane navijača dočekani aplauzom i riječima podrške. Čini se da je bilo baš emotivno?

- Kako neće biti emotivno, Tuzla je veliki grad! Sloboda je klub koji ima tradiciju veću nego mnogi neki klubovi iz Premijer lige. Naravno da je naša odgovornost velika prema tome, mi nismo ljudi bez emocija. Doček kakav su nam priredili naši navijači je samo jedan od znakova da će Sloboda izaći iz ovoga puno jača. Zapamtit će svi ovi koji su učinili Slobodi zlo, vrlo brzo će se to njima vratiti, a mi ćemo naše suze naplatiti vjerujte mi.

Prilikom dolaska u Slobodu, potpisali ste ugovor na dvije godine, od naredne sezone Sloboda će igrati 1. ligu Federacije. Mijenja li to situaciju ili ostajete na klupi Slobode?

- Ništa to ne mijenja situaciju. Mi sad imamo takvu stvar, da klub prelazi na to da funkcionira na amaterskim osnovama. Znači svi koji su bili zaposleni i imali profesionalne ugovore, toga više neće biti. Ali i to je možda jedan od znakova da klub treba da počne normalno da funkcionira. Ja se nadam da će svi imati sada snage i volje, te inata nakon svega ovoga da će se uključiti da pomognu klubu i nadam se da ćemo izaći puno jači iz ovoga, - kazao je Abdulah Ibraković na kraju razgovora za Bportal.ba.

Izvor/Foto

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 maj 2012, 10:48

Tvrdnje o namještenoj utakmici sa GOŠK-om u Gabeli Ibraković je odlučno demantova uz opasku kako takve dezinformacije šire retrogradne struje koje su kumovale Slobodinom ispadanju.

“Osjećanja se nisu promijenila nakon neprespavane noći. Još smo svi ogorčeni i niko ne zna koliko će to ogorčenje trajati. Ono što se promijenilo u odnosu na srijedu je da smo dobili niz drugih informacija. Nakon svega mogu reći kako nismo ispali. Mi smo izbačeni iz Premijer lige BiH”

Sjećate se Čede Ševarike? To je onaj delegat koji je nakon naše utakmice u Gabeli napisao u izvještaju da je bilo ‘nešto sumnjivo’. On je bio delegat u Trebinju i dozvolio je da Željezničar zakasni desetak minuta na drugo poluvrijeme. Zbog čega je na dan utakmice promijenjen sudija u Mostaru. Bio je određen Vladimir Bjelica, a sudio je Radoslav Vukasović. Pogledajte realno pa mi recite je li bilo sve regularno. U svakom slučaju volio bih da ‘Željo’ u Evropi bude motivisan kao u Trebinju, a o Veležu neću trošiti riječi”, kaže Ibraković.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 25 maj 2012, 10:51

Tuzla950 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:Sta berbic prica da ako se nerijese dugovanja da ce se Sloboda ugasit kao KK Sloboda Dita,bas da vidim bil smjeli ovo uraditi.. ako ne daj Boze dodje do toga znam ko bi nas mogao voditi,Secerbegovic desna ruka Imamovica ;)
FK SLOBODA 1919 Tuzla se neće nikada ugasiti ,dovoljno je što je nakon toliko vremena radi nekih "glavonja" ispala iz PL BiH,a u toj istoj liGi su ostala sela tipa Gabele,Prijedora i sl.
Pa ostali su i u kosarkaskoj ligi mnogi koji su gori od KK Slobode pa je dusmani ugasise!
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 25 maj 2012, 10:55

harry_90 je napisao/la: U svakom slučaju volio bih da ‘Željo’ u Evropi bude motivisan kao u Trebinju, a o Veležu neću trošiti riječi”, kaže Ibraković[/size].
Čovijek objasnio u prevodu,Željo ako Bog da odma ispao iz takmičenja :!:

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 25 maj 2012, 11:17

Vezano za meč sa Slavijom prenosim komentare mog jarana koji je lično bio na utakmici. Komentari su sa jednog TZ portala na temu meča sa Slavijom. Ovo mi je i lično potvrdio sinoć, znači nije šupla:

"treba da se vidi zasto nas trener nije ni u jednom momentu rekao igracima da krenu napred jer je znao da velez gubi licno sam mu ja rekao a on ni tad nije nista poduzeo,bas me zanima zasto je tako hladnokrvno vodio ekipu juce,bez imalo galame kao da je na izlet dosao,a ima jos cudnih stvari koje su se desile u Sarajevu ali to cemo da pitamo licno presu kad on i ako bude,jer vidim da niko nista ne govori..."

"I pored toga sto je velez i zeljo odradio da nas izbace iz lige,zasto smo mi odigrali onako drugo poluvreme kao na plazi a nas trener nista kao da je sve uredu,ja mu kazem da velez gubi a on me gleda i nista ne poduzima,vadi napadaca a uvodi odbrambenog prava taktika,i nijednom nije rekao igracima da krenu pa ako dadnemo dobro i jest,a ovako dvogledom smo gledali prema golu,eto mu njegov velez ja cu kaze zavrsit a tuzio ih koje smo mi budale pa vjerujemo svakom,i jos nesto da ne zaboravim,nasi cijenjeni novinari nista nisu napisali ni prije ovog kola da stvore pritisak na velez i zelju,a ni danas nisam procitao u novinama nista,izgleda da i njima godi godi jer znas ako kazu SUTNJA JE ZNAK ODOBRENJA..."

"Eto je to pasa moj,kaze docek za koga brate moj ispali smo iz lige velikom zaslugom naseg igrackog kadra,pa trebo nam dvogled da vidimo go,neka kazu zasto su izasli drugo poluvreme i odigrali onako,neka kazu jel im neko pretio ne razumjem,mi na tribinama rizikujemo svaku sekundu da se desi incident,a oni zasticeni i hodaju bez imalo zelje da ugroze go,stvarno ne razumijem,trazit cemo odgovore i zato a bogami i za desavanja van terena a bilo je dosta nejasnih stvari,pocev od odlaska na poluvremenu naseg presednika koji se izgubio bez traga odjednom,zacudio je nas na tribinama,postavlja se pitanje kao da je znao sta ce bit,a i nasa struka niko nema mobitela da cuje druge rezultate,a ljudi iz slavije al njih 15 direktno po trojica prate svaku utkmicu,pa ti sad vidi sta je to..."

- Samo neki od njegovih komentara, nista nisam ispravljao:) Da je nesto smrdilo, smrdilo je brate dragi. Znači nisu samo Velež i Željo......

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2012, 11:21

Tkanton je napisao/la: Koji ljudi druze, mislis na ove sad sto su dosli pomoc slobodi kad je ulaz dzaba. Taj narod ako je se i digo to ce bit dva-tri dana, dok sunce ne pocne sijat i dok jezera prorade, odose oni gore se izlezavat **** se njih za slobodom... a pred izbore ce taman bit zavrseno i trece jezero.... to je jos makar 5000 ljudi, sa oni 10000 od dva jezera Jasmin vec ima 15000 glasova....
ako ti ja kazem da se digla tuzla digla se je ... care evo da ti kazem 100 profesora, pravnika doktora svi idu nacelniku u vezi ove situacije.. otvara se poseban racun sveeeeeeee.. kazem ti Tuzla je se digla na noge.. ovo ti kazem iz prve ruke zato sto znam..

Ljudi da se zna da ovih dana svi idu nacelniku skupili su se ugledni ljudi tuzle oni koji vole slobodu sto doktori, profesori, pravnici i oni normalni gradjani.. svi idu nacelniku jer treba ovo pokrenuti trebamo vratiti slobodi ugled...mozda nam je ovo i trebalo da ovako jednom svi ustanemo dignemo se

Na racun ce moci svako uplacivati ko moze koliko ko moze kako bi koliko toliko pomogli na pocetku nasoj svetinji... trebamo nesto pokrenuti ebiga
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 25 maj 2012, 11:29

SaltCityAttack je napisao/la:
Tkanton je napisao/la: Koji ljudi druze, mislis na ove sad sto su dosli pomoc slobodi kad je ulaz dzaba. Taj narod ako je se i digo to ce bit dva-tri dana, dok sunce ne pocne sijat i dok jezera prorade, odose oni gore se izlezavat **** se njih za slobodom... a pred izbore ce taman bit zavrseno i trece jezero.... to je jos makar 5000 ljudi, sa oni 10000 od dva jezera Jasmin vec ima 15000 glasova....
ako ti ja kazem da se digla tuzla digla se je ... care evo da ti kazem 100 profesora, pravnika doktora svi idu nacelniku u vezi ove situacije.. otvara se poseban racun sveeeeeeee.. kazem ti Tuzla je se digla na noge.. ovo ti kazem iz prve ruke zato sto znam..

Ljudi da se zna da ovih dana svi idu nacelniku skupili su se ugledni ljudi tuzle oni koji vole slobodu sto doktori, profesori, pravnici i oni normalni gradjani.. svi idu nacelniku jer treba ovo pokrenuti trebamo vratiti slobodi ugled...mozda nam je ovo i trebalo da ovako jednom svi ustanemo dignemo se

Na racun ce moci svako uplacivati ko moze koliko ko moze kako bi koliko toliko pomogli na pocetku nasoj svetinji... trebamo nesto pokrenuti ebiga
:o
Nije mi jasno samo kako imas te informacije, a ja evo ovdje na licu mjesta. Hos da ti nabrojim ko je dosao u opstinu?
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

seven
Kontakt:

Post Postao/la seven » 25 maj 2012, 11:32

¸e moji Tuzlaci nemate pojma šta se sve izdešavalo, ostao sam zaprepašćen, koji su to lopovluci i talovi, dobro kaže probisvijet kakvi dolasci uglednih građana u opštinu i kakvi bakrači, nema ti danas u Tuzli uglednih građana više

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2012, 11:33

pa nis ljudi sad dosli logicno to se otganizuje to se da bude u ovih par dana ,a ne sad ovog trenutka covjece ..imam care..isto kao sto sam imao info to si dobio na pv da cemo dobit goska, a gosk ce dobit veleza ... ali nema veze de sad da ovo ispadne kako treba ebes vise sve ostalo
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 25 maj 2012, 11:42

Pošto pricamo o politici a izuzetno je vazno za nasu Slobodu, evo par informacija. Nakon mnogo godina konacno cemo imati kandidate iz reda nezavisnih ne partijskih:

1) Zlatko Berbic

2) Fatmir Alispahic su dvojicu koje sam ja uspio da saznam, da ce se kandidovati za nacelnika.
Sloboda je moja nacija

Tuzla950
Kontakt:

Post Postao/la Tuzla950 » 25 maj 2012, 11:50

Druže jel možeš malo pojasniti ovo :) ?

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2012, 12:03

stomaklija je napisao/la:Vezano za meč sa Slavijom prenosim komentare mog jarana koji je lično bio na utakmici. Komentari su sa jednog TZ portala na temu meča sa Slavijom. Ovo mi je i lično potvrdio sinoć, znači nije šupla:

"treba da se vidi zasto nas trener nije ni u jednom momentu rekao igracima da krenu napred jer je znao da velez gubi licno sam mu ja rekao a on ni tad nije nista poduzeo,bas me zanima zasto je tako hladnokrvno vodio ekipu juce,bez imalo galame kao da je na izlet dosao,a ima jos cudnih stvari koje su se desile u Sarajevu ali to cemo da pitamo licno presu kad on i ako bude,jer vidim da niko nista ne govori..."

"I pored toga sto je velez i zeljo odradio da nas izbace iz lige,zasto smo mi odigrali onako drugo poluvreme kao na plazi a nas trener nista kao da je sve uredu,ja mu kazem da velez gubi a on me gleda i nista ne poduzima,vadi napadaca a uvodi odbrambenog prava taktika,i nijednom nije rekao igracima da krenu pa ako dadnemo dobro i jest,a ovako dvogledom smo gledali prema golu,eto mu njegov velez ja cu kaze zavrsit a tuzio ih koje smo mi budale pa vjerujemo svakom,i jos nesto da ne zaboravim,nasi cijenjeni novinari nista nisu napisali ni prije ovog kola da stvore pritisak na velez i zelju,a ni danas nisam procitao u novinama nista,izgleda da i njima godi godi jer znas ako kazu SUTNJA JE ZNAK ODOBRENJA..."

"Eto je to pasa moj,kaze docek za koga brate moj ispali smo iz lige velikom zaslugom naseg igrackog kadra,pa trebo nam dvogled da vidimo go,neka kazu zasto su izasli drugo poluvreme i odigrali onako,neka kazu jel im neko pretio ne razumjem,mi na tribinama rizikujemo svaku sekundu da se desi incident,a oni zasticeni i hodaju bez imalo zelje da ugroze go,stvarno ne razumijem,trazit cemo odgovore i zato a bogami i za desavanja van terena a bilo je dosta nejasnih stvari,pocev od odlaska na poluvremenu naseg presednika koji se izgubio bez traga odjednom,zacudio je nas na tribinama,postavlja se pitanje kao da je znao sta ce bit,a i nasa struka niko nema mobitela da cuje druge rezultate,a ljudi iz slavije al njih 15 direktno po trojica prate svaku utkmicu,pa ti sad vidi sta je to..."

- Samo neki od njegovih komentara, nista nisam ispravljao:) Da je nesto smrdilo, smrdilo je brate dragi. Znači nisu samo Velež i Željo......

Ovo ti Fazla Suljin rekao?.. ovo je i meni on isto reko jer on je bio gore ebiga.. ako je neko drugi onda nije suplja ni sekunde ... meni bas ovako isto Fazla kaze govori sefu kako ispadamo Velez vodi on se kaze neobazire
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2012, 12:06

Sunderland je napisao/la:Pošto pricamo o politici a izuzetno je vazno za nasu Slobodu, evo par informacija. Nakon mnogo godina konacno cemo imati kandidate iz reda nezavisnih ne partijskih:

1) Zlatko Berbic

2) Fatmir Alispahic su dvojicu koje sam ja uspio da saznam, da ce se kandidovati za nacelnika.
ako ce Fatmir sa njim sam dobar poznajem covjeka.. ja cu mu licno reci da ce imati glasove ako ce se borit za slobodu.. od mene drugacije nece dobiti nema sanse
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 25 maj 2012, 12:08

Sunderland je napisao/la:Pošto pricamo o politici a izuzetno je vazno za nasu Slobodu, evo par informacija. Nakon mnogo godina konacno cemo imati kandidate iz reda nezavisnih ne partijskih:

1) Zlatko Berbic

ako ce Fatmir sa njim sam dobar poznajem covjeka.. ja cu mu licno reci da ce imati glasove ako ce se borit za slobodu.. od mene drugacije nece dobiti nema sanse
Kandidature su potvrđene a i grad bruji između ova dva čovjeka da ce biti novi načelnik, sve ostalo je zabadava.
Sloboda je moja nacija

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 25 maj 2012, 12:11

stomaklija je napisao/la:Vezano za meč sa Slavijom prenosim komentare mog jarana koji je lično bio na utakmici. Komentari su sa jednog TZ portala na temu meča sa Slavijom. Ovo mi je i lično potvrdio sinoć, znači nije šupla:

Ovo ti Fazla Suljin rekao?.. ovo je i meni on isto reko jer on je bio gore ebiga.. ako je neko drugi onda nije suplja ni sekunde ... meni bas ovako isto Fazla kaze govori sefu kako ispadamo Velez vodi on se kaze neobazire
Jeste baš on, ili je Ibrak duduk pa ne može skontati da zadnjih 10min ispada u 1 ligu pa uvodi štopera. Ili se pogubio u što čisto sumnjam. Znači.....

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 25 maj 2012, 12:13

Nista Fatmir se inace javlja kao dopisnik na radio "nasa rijec" u Chicagu kojeg drzi moja rodica tako da cu odmah se ja njemu javiti i reci da ce narod glasati ako ces promjeniti ovo nesto.. znam da on ne gotivi Imamovica vazda laje o njemu i td..a nisam znao da ce se kandidovati barem nikad nije ni rekao.. uglavnom ako ce pomoc glasat cu ako ne onda neka se i on goni :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 25 maj 2012, 12:17

Sinoc je i Mimo Sahinpasic popljuvao faraona u emisiji Vox populi .. sve je gotov lik pogasio po Tuzli,dok kao sto rece Mimo izborna kampanja se bazira na gradnji treceg jezera.. cuj Berbic za gradonacelnika on je dobar sa Dzaskom Merkatorom zajedno su organizovali ginisa :roll:

I dok Sloboda ispade u drugu ligu nas Dzasko odrzava sajam knjige u garazi merkatora..znaci ko hoce sad u merkator neka lijepo parkira kola i plati za jedno sat vremenaa,dok se ne zavrsi sajam knjige :lol:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919 i 9 gostiju.