Postao/la the scouser » 25 maj 2012, 01:02
Ameri se opasno zayebavaju. Ja sam mislio da imaju konkretnu zamjenu za Kennya, a ne lika čiji je jedini uspjeh neispadanje iz lige. Mislim, nebulozno. Ako (kad) Martinez preuzme, očekujem borbu za EL kao vrhunac naših nastupa u sezoni, i blago ispadanje iz grupe ozbiljnih kandidata za LP. Jednostavno, u ovom momentu, previše je jakih timova da se mi oslanjamo (kockamo) na Martineza, jer se sve više kvalitetom igrača udaljavamo od četvrte pozicije, pa bi bar veliko menadžersko ime trebalo da daje kakvu takvu ravnotežu u toj borbi. Možda on bude novi Conte, ali vjerovatnije je da će biti novi Hodgson.
I neki dan sam razmišljao, prekretnica za Liverpool i naš nagli pad sa drugog mjesta (2008/2009) na sedmo bi vrlo lako mogla biti odlazak Xabija Alonsa. U sezoni nakon njegovog odlaska, Rafa je pokušao sa Lucasom kao zamjenom na toj poziciji, i naravno, dečko mu nije bio ni do koljena, ali je kasnije izrastao u Maschovog nasljednika. Aquilani nikad nije dobio pravu šansu, a Meireles i Adam kvalitetom nisu bili ni blizu. Ako tome pridodamo starenje Gerrarda, odlaske
Torresa i Mascherana, mislim da bi vrlo moguće mogli dobiti razlog našeg ispadanje iz famozne "velike četvorke". Naravno, ovo nije ni blizu opravdanju Hodgsonu, a kamo li Kennyu koji je imao 120 miliona da ovaj tim digne na noge, a uradio katastrofalan posao.
Novog menadžera čeka veliki posao, i mislim da menadžeri neoprobani u velikim timovima, i pod velikim pritiskom nisu siguran odgovor, već kocka sa značajnom šansom za dalji pad.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !
We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !