Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
-
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
PREDMET: Poziv na press konferenciju
Poštovani,
Ovim putem Vas pozivamo na press konferenciju koja će se održati u prostorijama KS BiH u ponedeljak 28.05.2012.godine sa početkom u 12:00 sati. Povod sazivanja press konferencije jeste:- Objavljivanje spiska muške seniorske košarkaške reprezentacije BiH - predstojeće kvalifikacije za EP 2013
Na konferenciji će biti prisutni: Aco Petrović/selektor muške seniorske reprezentacije i Harun Mahmutović /Generalni sekretar KS BiH/.
Poštovani,
Ovim putem Vas pozivamo na press konferenciju koja će se održati u prostorijama KS BiH u ponedeljak 28.05.2012.godine sa početkom u 12:00 sati. Povod sazivanja press konferencije jeste:- Objavljivanje spiska muške seniorske košarkaške reprezentacije BiH - predstojeće kvalifikacije za EP 2013
Na konferenciji će biti prisutni: Aco Petrović/selektor muške seniorske reprezentacije i Harun Mahmutović /Generalni sekretar KS BiH/.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Pravila trebaju da budu jednaka za sve.SVakako da na narednom kongresu Fibe i to pitanje treba da se postavi.Ovaj slučaj je nezapamćen.Sjetite se Saše Vasiljevića kakve je imao problem kad je trebao da igra za repku (iako mu je jedan od roditelja iz BiH), a Hrvatska puna igrača iz susjedne zemlje.PA fino treba naturalizovati sve Amere iz NBa koji ne igraju za SAD pa da se onda šamaramo na Euro.Smiješna i licemjerna Evropa oduvijek i zauvijek.stc je napisao/la:FRANK RIBERY je napisao/la:Riješenje nastalog problema je jednostavno.Ako je svugdje igrač iz druge zemlje naturalizovan zasto u Hrvatskoj moze da igra 10 igrača iz susjedne zemlje.Treba da se dozvoli jedan kako je po pravilima Fibe i onda nećemo imati odbjegle nevjeste i odbijanje poziva.
španjolci su našli rupu u zakonu. a ironije li aj pogodi na kome je prvo testiraju
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
A sta cu ne mozemo svi biti matematicari kao ti..stc je napisao/la: vidim matematika ti nije jača strana
a što se osuđivanja tiče to je bilo više generalno nego osobno. svako kome padne na pamet tako što
Druga stvar, ja pricam o tome sta je napisano na temi Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci, a ne sto bi neciji mozak mogao pomisliti, i to ne na ovoj temi ili forumu, vec generalno kako ti kazes - time tvoj komentar dobija dimenziju vise, koja ga cini jos bolesnijim. Ti kao vrsni matematicar znas o cemu pricam.
Treca stvar ako si imalo pratio temu, a mislim da jesi, vidljivo je da ukoliko se neko pljuje to su Begic, Preldzic i kompanija. Barac, Bogdanovic i ekipa se pominju samo u najljepsim snovima - "sta bi bilo kad bi bilo".
STC@ mijesas dva pojma, neki igrac koji je otisao sa kao dijecak iz bosne i zivi vec duze u nekoj drugoj drzavi ima pravo da bira , i kako god izabere nitko nema pravo da se buni! ali ovi momci zive cijeli zivot u bosni , tu im familja, a igraju za drugu repku! ja to razumjeti nemogu

I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!
ja neznam sto ce igrati za hrvatsku kad je bosna bolja ekipa od hrvatske zar nisu pobjidili hrvatsku na EP..?
-
- Kontakt:
Neverovatna količina gluposti na jednom mestu.
Ljudi, istorija je suviše ozbiljna stvar, tj ozbilnja nauka, da ne bismo morali pročitati divlja maštanja od strane
pojedinih forumaša.
Njima upravo, preporučujem lečenje u mentalnoj ustanovi zatvorenog tipa.
Ljudi, istorija je suviše ozbiljna stvar, tj ozbilnja nauka, da ne bismo morali pročitati divlja maštanja od strane
pojedinih forumaša.
Njima upravo, preporučujem lečenje u mentalnoj ustanovi zatvorenog tipa.
prvo
kakve veze ima genetika sa nacijom, npr. stari grci nemaju skoro nikakve veze sa modernim grcima, pa se smatraju grckim narodom
dva
kakva je to glupost negirati nekome osjecaj nacionalne pripadnosti, sta bi onda mi bili bolji od onoga sto se desavalo u jugoslaviji do 1969 godine kada su se bosnjaci mogli samo izjasniti kao srbi, hrvati ili jugosloveni muslimanske vjeroispovjesti, ja to nikada necu podrzati jer to je totalirizam bez obzira cije nacije ili vjeroispovjesti
trece
sva moderna drustva se zasnivaju na gradjanskoj platformi, tako su u VB svi britanci, u svicarskoj svi svicarci, u kini kinezi (kineski narod ima nekoliko nacija), a da ne pominjem USA
cetvrto
KAKVE VEZE IMA SVE OVO NAPISANO SA JEDNIM SPORTSKIM FORUMOM I AKO IKO NASTAVI O TOME PISATI OVDJE DOBITI CE OD MENE PREPORUKU ZA EKSPRESNI BAN
kakve veze ima genetika sa nacijom, npr. stari grci nemaju skoro nikakve veze sa modernim grcima, pa se smatraju grckim narodom
dva
kakva je to glupost negirati nekome osjecaj nacionalne pripadnosti, sta bi onda mi bili bolji od onoga sto se desavalo u jugoslaviji do 1969 godine kada su se bosnjaci mogli samo izjasniti kao srbi, hrvati ili jugosloveni muslimanske vjeroispovjesti, ja to nikada necu podrzati jer to je totalirizam bez obzira cije nacije ili vjeroispovjesti
trece
sva moderna drustva se zasnivaju na gradjanskoj platformi, tako su u VB svi britanci, u svicarskoj svi svicarci, u kini kinezi (kineski narod ima nekoliko nacija), a da ne pominjem USA
cetvrto
KAKVE VEZE IMA SVE OVO NAPISANO SA JEDNIM SPORTSKIM FORUMOM I AKO IKO NASTAVI O TOME PISATI OVDJE DOBITI CE OD MENE PREPORUKU ZA EKSPRESNI BAN
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
- Kontakt:
i uvijek ce biti stranici u hrvatskoj. ja znam hrpu ljudi sa faksa iz hrvatske i ja katolike iz hercegovine 100 puta vise postijem nego oni, ma hiljadu puta! ali nevazno, neka se nazivaju kako hoce, hrvati, eskimi, indijanci, pekinezi i nek im se radjaju novi jordani, NAMA NETREBAJU!!!
to nije rjesenjeFRANK RIBERY je napisao/la:Riješenje nastalog problema je jednostavno.Ako je svugdje igrač iz druge zemlje naturalizovan zasto u Hrvatskoj moze da igra 10 igrača iz susjedne zemlje.Treba da se dozvoli jedan kako je po pravilima Fibe i onda nećemo imati odbjegle nevjeste i odbijanje poziva.
zasto nekoga ogranicavati za koga hoce da igra
ali zato se ima apsolutna prava zastiti vlastitu ligu i reprezentaciju kroz vec izmisljene module, a takvih ima nekoliko, tipa spanjolskog gdje imas pravo dovesti nekoliko ne evropski igraca i odredjen broj evropskih i takozvanih bosman (igraci iz evrope koja ne pripada EU) igraca i zbog toga u bilo kojoj spanskoj ekipi MORA biti 5-6 igraca sa spanskim kosarkaskim drzavljanstvom tj. da imaju pravo igrati za spansku reprezentaciju, da ne mjesate sa gradjanskim drzavljasntvom (najbolji primjer sinanovic koji je spanski drzavljanin ali igrati ce za BiH) ili npr. rusko/izraelsko/turski model po kojem na parketu svakog momenta MORAJU biti 2 igraca sa njihovim kosarkaskim drzavljanstvom
npr. ja sam uvjek podrzavao ovo zadnje pravilo jer ono tjera timove da imaju 5-6 domacih igraca koji mogu igrati za repku i koji bi uvjek imali dobru minutazu i u takvom slucaju bi onda igraci sirokog i dalje imali izbor, ali bi kosarkaski klub siroki onda pazio da mu neki igraci igraju za BiH kako bi bio i dalje konkurentan i kako bi i dalje kao BiH klub mogao nastupati u regionalnim i europskim parketima
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Mislim da je bila slična incijativa i da nije prošla.Teško da moze proči u ovom ustrojstvu saveza.Prijedlog koliko se ja sjećam da se igrači iz Srbije i Hrvatske smatraju strancima.Znam da su bunu odmah digli iz Sirokog i Igokea-e koji u svojim rosterima jedva da imaju jednog ili dva igrača sa Bh kosarkaskim drzavljanstvom.DOk se ne uredi statut po kojem će maksimalno svaki tim imati 4 stranca (računajući one sa hrvatski i srbijanskim kosarkaskim drzavljansvom) nama nema napredka i imaćemo situacije da u prvaku drzave skoro da i nema Bh košarkaša.nerminh74 je napisao/la:to nije rjesenjeFRANK RIBERY je napisao/la:Riješenje nastalog problema je jednostavno.Ako je svugdje igrač iz druge zemlje naturalizovan zasto u Hrvatskoj moze da igra 10 igrača iz susjedne zemlje.Treba da se dozvoli jedan kako je po pravilima Fibe i onda nećemo imati odbjegle nevjeste i odbijanje poziva.
ali zato se ima apsolutna prava zastiti vlastitu ligu i reprezentaciju kroz vec izmisljene module, a takvih ima nekoliko, tipa spanjolskog gdje imas pravo dovesti nekoliko ne evropski igraca i odredjen broj evropskih i takozvanih bosman (igraci iz evrope koja ne pripada EU) igraca i zbog toga u bilo kojoj spanskoj ekipi MORA biti 5-6 igraca sa spanskim kosarkaskim drzavljanstvom tj. da imaju pravo igrati za spansku reprezentaciju, da ne mjesate sa gradjanskim drzavljasntvom (najbolji primjer sinanovic koji je spanski drzavljanin ali igrati ce za BiH) ili npr. rusko/izraelsko/turski model po kojem na parketu svakog momenta MORAJU biti 2 igraca sa njihovim kosarkaskim drzavljanstvom
npr. ja sam uvjek podrzavao ovo zadnje pravilo jer ono tjera timove da imaju 5-6 domacih igraca koji mogu igrati za repku i koji bi uvjek imali dobru minutazu i u takvom slucaju bi onda igraci sirokog i dalje imali izbor, ali bi kosarkaski klub siroki onda pazio da mu neki igraci igraju za BiH kako bi bio i dalje konkurentan i kako bi i dalje kao BiH klub mogao nastupati u regionalnim i europskim parketima
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
pa to i jeste poenta citave situacije
mada po meni treba lo bi pokusati sa tim po cjenu neigranja vise nikakve lige u BiH, pa kada bi to onda ugrozilo nastupe navedenih klubova u regiji i sire da vidis kako bi se nasao kompromis
mada po meni treba lo bi pokusati sa tim po cjenu neigranja vise nikakve lige u BiH, pa kada bi to onda ugrozilo nastupe navedenih klubova u regiji i sire da vidis kako bi se nasao kompromis
nermine.nerminh74 je napisao/la:pa to i jeste poenta citave situacije
hajde pogodi prvi 14..? koji ce biti pozvani..?
-
- Kontakt:
da ja pokusam hehe 
teletovic
djedovic
kikanovic
gordic
wright
sinanovic
bavcic
kuzmic
pasalic
persic
?
?

teletovic
djedovic
kikanovic
gordic
wright
sinanovic
bavcic
kuzmic
pasalic
persic
?
?
daj, sto vise ne nazovete stvarima onakvim kakve jesufelix123 je napisao/la:Ramljaku je sigurno obecan angažman u Ciboni i u reprez. on sa 21 godinom nije lud da to odbije ,Planinic takoderbhsport je napisao/la:Ovdje isto savez treba reagovati, Siroki je najbolji BH klub i koristi prostor u regionalnoj ligi koji pripada BH da pravi igrace, rodjene u BiH, za Hrvatsku repku. Treba stati u kraj takvom ponasanju.
Prica, da se igraci iz Sirokog ne zovu u repku, vise ne pije vode.
A sta mu BH repka nudi ?????Hrenovke Ovako ?
Malo treba biti realan,jer ovi decki su bili na okupljanju B-repke Hrvatske (kad ih iz BiH nije nitko zvao,nije se nitko osudio nakon bezobrazluka koji su Velicu uradili ,ne plativsi mu ni marke za odraden posao s U-19 ja mislim),tesko je i bilo ocekivat da ce zaigrat za BiH (iako sam potajno mislio da bi Planinic mogao,al repesu nitko ne odbija )
Tko kaze da Široki nece imat svoje igrace u BH reprez. Perisic je tu (vjerojatno bi mogao uc i u 12 izabranih) ,Naletilic takoder ,mozda na sirem spisku
kakva B-repka, to je u osnovi samo produzeni trening inace niko ne daje nikakvu vaznost takvim reprezentacijama, a nije bilo interesovanja od BiH repke jer su oba igrali za U18 hrvatsku repku, da nisu ili da j bilo naznaka da bi zelili budi siguran da bi oba bila u rosteru na EP
onda glupi izgovori sta bi radili u BiH repki, pa sta bi to radili u hrvastkoj repki punili baterije preko hrvatske elektroprivrede, gluposti, u BiH repki bi oba imali solidnu minutazu i tu bi izasli u najaci europski izlog osim EL inace u repki koja je otresla tu istu hrvatsku
prema tome nazovi stvari onakvim kakve jesu, tj. da ce ogromna vecina zapadnih hercegovaca radije biti 12-ti u hrvatskoj repki, nego medju prvih 5-6 u BiH repki i iskreno zao mi je sto nisu se odlucili za BiH, ali ni blizu koliko mi je bilo zao sto se ispostavilo da je preldzic u osnovi prodana dusa i sto nam je bukvalno za jedno vece izmakao povratak begica, a ova dvojica su za ovu dvojicu ipak minimum minimuma 3 klase iznad
inace mislim da su profesionalno donjeli pogresne odluke, jednostavno tesko ce ikada planinic imati ikakvu iole ozbiljniju ulogu kada su daleko ispred njega tomic, barac, zorzic, a trenutno i andric i bilan pa cak i u nivou je radosevic, dok je ramljak u nesto manje losoj situaciji, ali opet tu su bogdanovic, rudez, peric, tomas, a dolazi na velika vrata i saric, ukratko hrvatska reprezentacija je veoma jaka na tim pozicijama upravo gdje smo mi trenutno slabi
iskreno nadam se da ce nurkic dosegnuti svoj potencijal, da ce salic zaigrati za nas, kuzmic pokazati da ce biti ozbiljan centar i sehic osvariti barem 2/3 svog potencijala, tako da nam nedostatak planinica nece biti ipak toliko vazan
a za istu stvar se nadam za vrapca, nedima buzu, todorovica i muminovica
znam za oveTKC je napisao/la:nermine.nerminh74 je napisao/la:pa to i jeste poenta citave situacije
hajde pogodi prvi 14..? koji ce biti pozvani..?
wright, gordic, pasalic, mitrovic, djedovic, jeftic, teletovic, bavcic, sinanovic, kuzmic, kikanovic i nurkic
mislim isto da su jos dvojica masic i suton, ako ne njih dvojica onda persic i naletilic
takodjer mislim da je 15 koji se koleba planinic
jedan je takodjer trebao biti savovic sa cijim se agentom ozbiljno razgovaralo, ali je on glatko odbio jer misli da sada ima sanse da zaigra za srbiju
-
- Kontakt:
drago mi je za jeftica. steta sto zbog povrde nije skroz realizovao svoje mogucnosti, ali jos je mlad (89. godiste).
nerminh74 je napisao/la:daj, sto vise ne nazovete stvarima onakvim kakve jesufelix123 je napisao/la:Ramljaku je sigurno obecan angažman u Ciboni i u reprez. on sa 21 godinom nije lud da to odbije ,Planinic takoderbhsport je napisao/la:Ovdje isto savez treba reagovati, Siroki je najbolji BH klub i koristi prostor u regionalnoj ligi koji pripada BH da pravi igrace, rodjene u BiH, za Hrvatsku repku. Treba stati u kraj takvom ponasanju.
Prica, da se igraci iz Sirokog ne zovu u repku, vise ne pije vode.
A sta mu BH repka nudi ?????Hrenovke Ovako ?
Malo treba biti realan,jer ovi decki su bili na okupljanju B-repke Hrvatske (kad ih iz BiH nije nitko zvao,nije se nitko osudio nakon bezobrazluka koji su Velicu uradili ,ne plativsi mu ni marke za odraden posao s U-19 ja mislim),tesko je i bilo ocekivat da ce zaigrat za BiH (iako sam potajno mislio da bi Planinic mogao,al repesu nitko ne odbija )
Tko kaze da Široki nece imat svoje igrace u BH reprez. Perisic je tu (vjerojatno bi mogao uc i u 12 izabranih) ,Naletilic takoder ,mozda na sirem spisku
kakva B-repka, to je u osnovi samo produzeni trening inace niko ne daje nikakvu vaznost takvim reprezentacijama, a nije bilo interesovanja od BiH repke jer su oba igrali za U18 hrvatsku repku, da nisu ili da j bilo naznaka da bi zelili budi siguran da bi oba bila u rosteru na EP
onda glupi izgovori sta bi radili u BiH repki, pa sta bi to radili u hrvastkoj repki punili baterije preko hrvatske elektroprivrede, gluposti, u BiH repki bi oba imali solidnu minutazu i tu bi izasli u najaci europski izlog osim EL inace u repki koja je otresla tu istu hrvatsku
prema tome nazovi stvari onakvim kakve jesu, tj. da ce ogromna vecina zapadnih hercegovaca radije biti 12-ti u hrvatskoj repki, nego medju prvih 5-6 u BiH repki i iskreno zao mi je sto nisu se odlucili za BiH, ali ni blizu koliko mi je bilo zao sto se ispostavilo da je preldzic u osnovi prodana dusa i sto nam je bukvalno za jedno vece izmakao povratak begica, a ova dvojica su za ovu dvojicu ipak minimum minimuma 3 klase iznad
inace mislim da su profesionalno donjeli pogresne odluke, jednostavno tesko ce ikada planinic imati ikakvu iole ozbiljniju ulogu kada su daleko ispred njega tomic, barac, zorzic, a trenutno i andric i bilan pa cak i u nivou je radosevic, dok je ramljak u nesto manje losoj situaciji, ali opet tu su bogdanovic, rudez, peric, tomas, a dolazi na velika vrata i saric, ukratko hrvatska reprezentacija je veoma jaka na tim pozicijama upravo gdje smo mi trenutno slabi
iskreno nadam se da ce nurkic dosegnuti svoj potencijal, da ce salic zaigrati za nas, kuzmic pokazati da ce biti ozbiljan centar i sehic osvariti barem 2/3 svog potencijala, tako da nam nedostatak planinica nece biti ipak toliko vazan
a za istu stvar se nadam za vrapca, nedima buzu, todorovica i muminovica
Potpis hrvatska ima toliko dobrih igraca da u biti ova dvojica tesko da ce parketa vidjeti al to je njihov izbor umjesto da igras za BiH repku ti ces biti 12 ili neces biti u timu hrvatske,a sto kazes prodana dusa preldzic ili begic su definitivno bolji 3 puta od ove dvojice tako da nam nisu potrebni ni sad ni ubuduce
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ti sto se bune,fino ima 1 liga herceg bosne i 1 liga rs-a(valjda se tako zovu) pa nek tamo igraju,a ne vjerujem da se u nlb moze preko tih ligaFRANK RIBERY je napisao/la:Mislim da je bila slična incijativa i da nije prošla.Teško da moze proči u ovom ustrojstvu saveza.Prijedlog koliko se ja sjećam da se igrači iz Srbije i Hrvatske smatraju strancima.Znam da su bunu odmah digli iz Sirokog i Igokea-e koji u svojim rosterima jedva da imaju jednog ili dva igrača sa Bh kosarkaskim drzavljanstvom.DOk se ne uredi statut po kojem će maksimalno svaki tim imati 4 stranca (računajući one sa hrvatski i srbijanskim kosarkaskim drzavljansvom) nama nema napredka i imaćemo situacije da u prvaku drzave skoro da i nema Bh košarkaša.nerminh74 je napisao/la:to nije rjesenjeFRANK RIBERY je napisao/la:Riješenje nastalog problema je jednostavno.Ako je svugdje igrač iz druge zemlje naturalizovan zasto u Hrvatskoj moze da igra 10 igrača iz susjedne zemlje.Treba da se dozvoli jedan kako je po pravilima Fibe i onda nećemo imati odbjegle nevjeste i odbijanje poziva.

>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
-
- Kontakt:
Nebrojano puta sam to zagovarao jer nas narod je žedan ,željan ,ama zivi za derbi Vogošće-KakanjMelo15 je napisao/la: Ti sto se bune,fino ima 1 liga herceg bosne i 1 liga rs-a(valjda se tako zovu) pa nek tamo igraju,a ne vjerujem da se u nlb moze preko tih liga![]()
Melo nadam se da ti 15 nisu godine jer se brukas i za te godine

-
- Kontakt:
jok zivim za siroki i mlade "hrvatske" nade pametnjakovicu!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.