Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

edinjo-bih
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la edinjo-bih » 22 maj 2012, 21:50

Aleksandar Petrović: Wright će loptama hraniti naše strijelce

Nemanja Mitrović mogao bi biti veliko otkriće, ističe slavni stručnjak
Autor E. J. | Objavljeno 22.05.2012. u 09:18
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Petrović: Ostala još jedna dilema Petrović: Ostala još jedna dilema

Selektor bh. košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović spisak od, kako kaže, "14 plus 1" igrača za pripreme uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2013. u Sloveniji planira saopćiti u narednih sedam dana, odnosno nakon završetka finala plej-ofa za prvaka BiH između Širokog i Igokee.

- Taj "plus jedan" odnosi se na dilemu koju imam oko određenog igrača, a koju ću ubrzo riješiti. Sve ostalo je posloženo i, što se mene tiče, pripreme mogu odmah početi.

To mi djeluje pomalo nestvarno u odnosu na probleme koje sam imao u prošlosti, ali koje, zahvaljujući ljudima u bh. savezu, nisam osjetio - kaže slavni hrvatski stručnjak za naš list.

Idealan izbor

Petrović je potvrdio da će poziciju naturaliziranog igrača popuniti američki plejmejker iz redova zagrebačke Cibone Zak Rajt (Zack Wright, 27 godina, 188 centimetara).

- Pokrenuli smo proceduru za Rajta i vjerujem da ćemo za, najkasnije, dva mjeseca dobiti neophodne dokumente. Možda je bilo i zvučnijih imena u igri, ali ciljano sam išao na Rajta.

Na ostalim pozicijama imamo dosta strijelaca koje Rajt na vrhunski način može hraniti loptama, što je možda bila jedna od boljki reprezentacije. Osim toga, Rajt je sjajan defanzivac koji će idealno leći ovoj ekipi - ističe Petrović.

Trio iz Malage

Kad su u pitanju ostali debitanti u bh. timu, Petrović kaže da će centarski tandem španske Unikahe iz Malage (Nedžad Sinanović, Ognjen Kuzmić) te bek Nemanja Mitrović, koji također trenutno trenira s njima u Malagi, desetak dana prije zvaničnog okupljanja (10. juli) početi s radom u Sarajevu.

- Oni će dodatno trenirati i pokušati iskoristiti šansu. Imam osjećaj da bi Mitrović mogao biti veliko otkriće - kaže Petrović i pojašnjava:

- Mitrovićev koledž u Americi, Portland, gaji evropski stil igre u kojem je on fantastično funkcionirao. U okruženju drugih klasnih igrača, kao što će biti slučaj u reprezentaciji, njegove realizatorske sposobnosti još više mogu doći do izražaja i kažnjavati protivničke odbrane.

Načinom na koji šutira Mitrović me čak podsjeća na Predraga Stojakovića. Naravno, ne na tomu nivou, mada je Nemanja veoma mlad i tek treba pokazati svoje mogućnosti.

Svete mu se preko sina

Zagrebački mediji bruje o verbalnom sukobu Petrovića i direktora Cibone Zdenka Antunovića na završnici juniorskog prvenstva Hrvatske.

Petrović je prethodno na sudu dobio višegodišnji spor sa svojim bivšim klubom Cibonom, koja mu se osvetila time što je njegovog sina Marka udaljila iz igračkog kadra klupske filijale, A-2 ligaša Kaptola.

- Sve je to folklor, nije se desilo ništa spektakularno, ali je tragedija to što mi se svete preko sina - ističe Petrović.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 maj 2012, 23:53

Odlicna partija Djedovica veceras! 19 POENA,5 SKOKOVA I ASISTENCIJA,steta sto su ih sudije pokrale u zavrsnici!
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 23 maj 2012, 00:28

mdss je napisao/la:Danas košarkaški primat drži Široki. Oni su osvojili više trofeja nego svi ostali košarkaški klubovi zajedno. Za igrače otimaju im se brojni klubovi, ali i reprezentacije. Izbornik BiH Aco Petrović želio je pozvati i Posušaka Ivana Ramljaka i Širokobriježanina Darka Planinića, ali je čekao Repešin potez.

- Da, pozvat ću i Ramljaka i Planinića - otkrio nam je Repeša.

Zadovoljni osmijeh, raširene ruke i začuđeni pogled. Tako je izgledao Ramljak, kada smo ga pitali hoće li igrati za Hrvatsku. Ovdje se to ne odbija.

Eto da i ovo rijesimo vezano za ovu dvojicu da kasnije ne bude da nema hrvata u repki kao sto sam vec napisao takvi kao ova dvojica nam nisu potrebni sretan im put i igranje za hrvatsku

Hajd neka je rijesena i ta misterija, ako je uopste i bilo :) . Njima neka je sa srecom, ako su tako odlucili, a mi se posvetiti nasim igracima i njih zaboraviti.

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 23 maj 2012, 09:34

zna li iko za braca muric jesuli porijeklom iz BIH.
Edo Muric je vec igrao za sloveniju a dino muric nije. Jeli moguce pozvati dino murica posto je small forward..?

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 maj 2012, 16:05

TKC je napisao/la:zna li iko za braca muric jesuli porijeklom iz BIH.
Edo Muric je vec igrao za sloveniju a dino muric nije. Jeli moguce pozvati dino murica posto je small forward..?
Mislim da su Crnogorci.Što se tiče Planinića i Ramljaka sve se znalo od samog početka.NA pitanje zašto Hrvata nema u reprezentaciji odgovor smo dobili.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 23 maj 2012, 22:46

Peršić,munja nebeska :lol: :lol: :lol:
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 23 maj 2012, 23:47

Miljan je napisao/la:Peršić,munja nebeska :lol: :lol: :lol:
KAd ga spominješ moraš da ustaneš!

KAo da sam u pozadini čuo Bahu sa riječima:"Kakvu ruku ima taj čovjek"
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 maj 2012, 10:05

Ovdje isto savez treba reagovati, Siroki je najbolji BH klub i koristi prostor u regionalnoj ligi koji pripada BH da pravi igrace, rodjene u BiH, za Hrvatsku repku. Treba stati u kraj takvom ponasanju.
Prica, da se igraci iz Sirokog ne zovu u repku, vise ne pije vode.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 24 maj 2012, 10:21

bhsport je napisao/la:Ovdje isto savez treba reagovati, Siroki je najbolji BH klub i koristi prostor u regionalnoj ligi koji pripada BH da pravi igrace, rodjene u BiH, za Hrvatsku repku. Treba stati u kraj takvom ponasanju.
Ramljaku je sigurno obecan angažman u Ciboni i u reprez. on sa 21 godinom nije lud da to odbije ,Planinic takoder
A sta mu BH repka nudi ?????Hrenovke Ovako ?
Malo treba biti realan,jer ovi decki su bili na okupljanju B-repke Hrvatske (kad ih iz BiH nije nitko zvao,nije se nitko osudio nakon bezobrazluka koji su Velicu uradili ,ne plativsi mu ni marke za odraden posao s U-19 ja mislim),tesko je i bilo ocekivat da ce zaigrat za BiH (iako sam potajno mislio da bi Planinic mogao,al repesu nitko ne odbija )

Tko kaze da Široki nece imat svoje igrace u BH reprez. Perisic je tu (vjerojatno bi mogao uc i u 12 izabranih) ,Naletilic takoder ,mozda na sirem spisku

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 24 maj 2012, 10:57

Mene interesuje ovaj Komatina iz Igokee,on je 2x za redom biran za najboljeg igraca RS-a...da li on moze igrati za BiH ?
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2012, 12:41

Miljan je napisao/la:Mene interesuje ovaj Komatina iz Igokee,on je 2x za redom biran za najboljeg igraca RS-a...da li on moze igrati za BiH ?
Ne moze jer je Crnogorac.Peršić i NAletilić nemaju kvalitetu za reprezentaciju.Nek ih zove Repeša u svoju vještačku repku.Ovdje mjesta sigurno nemaju.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 24 maj 2012, 14:38

felix123 je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Ovdje isto savez treba reagovati, Siroki je najbolji BH klub i koristi prostor u regionalnoj ligi koji pripada BH da pravi igrace, rodjene u BiH, za Hrvatsku repku. Treba stati u kraj takvom ponasanju.
Ramljaku je sigurno obecan angažman u Ciboni i u reprez. on sa 21 godinom nije lud da to odbije ,Planinic takoder
Malo treba biti realan,jer ovi decki su bili na okupljanju B-repke Hrvatske (kad ih iz BiH nije nitko zvao,nije se nitko osudio nakon bezobrazluka koji su Velicu uradili ,ne plativsi mu ni marke za odraden posao s U-19 ja mislim),tesko je i bilo ocekivat da ce zaigrat za BiH (iako sam potajno mislio da bi Planinic mogao,al repesu nitko ne odbija )

Tko kaze da Široki nece imat svoje igrace u BH reprez. Perisic je tu (vjerojatno bi mogao uc i u 12 izabranih) ,Naletilic takoder ,mozda na sirem spisku
cuj persic da udje u 12...ne moze ni na siri spisak...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 24 maj 2012, 14:48

Papastathopoulos je napisao/la:
felix123 je napisao/la:

cuj persic da udje u 12...ne moze ni na siri spisak...

Potpis ni on ni ovaj drugi mislim mogu oni komotno ici Repesi,a sto se tice price oko širokog i njihovih igraca to je davno zavrsena prica tako da nema smisla zvati njihove igrace jer oni ce igrati za sve selekcije Hrvatske.
Imamo dovoljno igraca koji zele igrati za BiH
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 maj 2012, 15:56

felix123 je napisao/la:nije se nitko osudio nakon bezobrazluka koji su Velicu uradili ,ne plativsi mu ni marke za odraden posao s U-19
u-18 je u pitanju i odradio je "sjajan" posao - debakl dozivio covjek, obrukao zamlju :roll:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 24 maj 2012, 18:17

Svi ti odlasci igraca pod druge zastave su slucajevi koji su se događali i događati ce se. Od Rizvica, Begica, Preldzica pa do ove dvojice ili vise njih. Nije vazno. Vazno je da se samo za KK Siroki moze reci da to radi sistemski, vec godinama.

Problem je u pasosima i drzavljanstvima. Nadam se, da ce Hrvatska jednog dana zaustaviti tu smijuriju kao sto im je oduzela pravo glasa .. Jer, ovako nas podlo i ne skrivajuci unistavaju...

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 maj 2012, 19:13

Riješenje nastalog problema je jednostavno.Ako je svugdje igrač iz druge zemlje naturalizovan zasto u Hrvatskoj moze da igra 10 igrača iz susjedne zemlje.Treba da se dozvoli jedan kako je po pravilima Fibe i onda nećemo imati odbjegle nevjeste i odbijanje poziva.

stc
Kontakt:

Post Postao/la stc » 24 maj 2012, 19:24

FRANK RIBERY je napisao/la:Riješenje nastalog problema je jednostavno.Ako je svugdje igrač iz druge zemlje naturalizovan zasto u Hrvatskoj moze da igra 10 igrača iz susjedne zemlje.Treba da se dozvoli jedan kako je po pravilima Fibe i onda nećemo imati odbjegle nevjeste i odbijanje poziva.

španjolci su našli rupu u zakonu. a ironije li aj pogodi na kome je prvo testiraju :mrgreen:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 24 maj 2012, 19:28

treba izbaciti siroki iz nase lige! uzimaju mjesto BH kluba a prave GODINAMA igrace za tudju reprezentaciju.. .

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 24 maj 2012, 19:28

stc je napisao/la:
FRANK RIBERY je napisao/la:Riješenje nastalog problema je jednostavno.Ako je svugdje igrač iz druge zemlje naturalizovan zasto u Hrvatskoj moze da igra 10 igrača iz susjedne zemlje.Treba da se dozvoli jedan kako je po pravilima Fibe i onda nećemo imati odbjegle nevjeste i odbijanje poziva.

španjolci su našli rupu u zakonu. a ironije li aj pogodi na kome je prvo testiraju :mrgreen:
bio sam napisao poduzi post, ali se ne isplati sa tobom raspravljati jer ti vidis samo jedan pravac! :roll: :roll: :roll:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Kapetan i 21 gost.