@bertrand
Šta sa Hankeom, e to je dobro pitanje... Ako bi ostala ovakva formacija kao što smo i dosada igrali ( 4-4-2) onda bi sigurno bilo mjesta za Hankea na poziciji nešto malo povučenije 9-tke
No dosta se špekulira da će naredne sezone biti dosta drugačija postavka igre, a u izjavama Favra to se i da naslutiti... kada bi se obistinile ove transfer-špekulacije ekipa bi naredne sezone mogla ovako da izgleda:
-------------------------------------------------ter Stegen------------------------------------------------------------
-----Jantsckhe------------------Stranzl---------------------------------Mbiwa--------------------Daems
-------------------------------------Nordveit-----------------Xhaka-----------------------------------------------
---------------------------------------------------Arango--------------------------------------------------------------
----------Herrmann-----------------------------------------------------------------------Hoilett------------------
--------------------------------------------------De Jong-------------------------------------------------------------
Ovdje bi i Hanke dobio svoju priliku sa vremena na vrijeme, ali De Jong bi ipak bio prvi izbor....
Mislim da bi ova formacija bila veoma produktivna s obzirom na kadar kojim raspolažemo i igru koju težimo postići...
Također na klupi bi imali dosta širine da upotpunimo našu igru i tražimo riješenja kada ova 11-torka ne bude na visini zadatka... Tu su slijedeći igrači: Hanke, De Camargo, Mlapa, Younes, Ring, Cigerci, Wendt, Brouwers itd.....
No opet, ovo je moje viđenje, a također viđenje mnogih navijača Borussie...
Favre će znati kako najbolje postaviti našu igru, a tu je Eberl da odradi posao oko transfera....
Slažem se sa tobom da bi Bundesliga trebala biti prioritet, odnosno da u narednim sezonama trebamo težiti tome da budemo u samome vrhu, a to uistinu i jest cilj... No smatram da Evropska takmičenja trebamo maximalno ozbiljno da shvatimo i da pokušamo da ostvarimo što bolji rezultat, da dostojno predstavljamo Bundesligu. A smatram da smo i u stanju da odgovorimo tom zadatku....
Bitno je da se formiranje igračkog kadra što kvalitetnije i racionalnije privede kraju. Klub ima jasnu viziju i cilj i stvari idu svojim tokom, a to je i najbitnije. A tu je maestro Favre pod čijim nam je vodstvom svijetla budućnost...
Ja još uvijek stojim kod one svoje tvrdnje da ćemo iduće sezone biti još bolji i da ćemo igrati još bolji i dopadljiviji nogomet, i samim tim da ćemo privući još veći broj simpatizera i navijača... Nadam se da će se na ovome forumu pojaviti još koji simptizer ove sjajne ekipe osim mene
Još da nadodam za kraj, mogući protivnici u play-offu za Ligu Prvaka nisu uopće toliko strašni kako se u prvi pogled činilo. Postoje dosta realne šanse da izborimo grupnu fazu, samo da nas malo i sreća još pogleda... A to će biti samo još veći podstrek da se ide naprijed