Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

xinxee
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la xinxee » 15 maj 2012, 19:47

Miljan je napisao/la:Volio bih da ovo nije istina sto pisete !!!!! Wright da mjenja Hajru :shock: :shock: :shock: :shock:
Hajro je rekao da ce odmarati ovaj put sto ce tiče reprezentacije...a to je dobro...stariji košarkaši odlaze..gradi se budućnost sa novim,mladim :)

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 15 maj 2012, 21:01

Gdje su oni sto pisu da Persić ima kvalitet za nasu repku,gledaju li ovu utakmicu??? pa cojk cigle baca :lol: :lol: ,umalo da tablu polomi 2,3 puta :ugeek:
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 15 maj 2012, 21:07

Nema covjek pravo na losiji dan? :P
Uostalom cijela ekipa igra lose i bezvoljno, nije to do njega, forsira se i dolazi u situacije ''nikakvog'' suta.
Polako bolan, cime se opterecujes, objasnit ce ti sunderland evo o Persicu.
...Život za Široki...

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 15 maj 2012, 21:56

nema potrebe :lol: :lol: :lol:
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 15 maj 2012, 22:13

Miljan je napisao/la:nema potrebe :lol: :lol: :lol:

Potpis sve videno :lol:
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 16 maj 2012, 10:22

Sinoc citav Siroki igrao lose i javio se ljubitelj lika i djela Dalibora PErsica Minja :lol: Zasto me ne cudi od osobe, koja je tu samo kada se kudi. Gdje si bio kada je odigrao vrhunsku utakmicu portiv PArtizana , pa kada je Široki spašavao po Sloveniji nije te bilo da pohvalis. Čudan si ti lik, ali ako ništa ima ona poslovica bolje je nekada sutiti nego lupati gluposti.

Da si gledao kao sto nisi vidio bi sinoc, da Fran Pilepic nije nista mogao da pogodi, ocajan je bio kao i komplet ekipa Širokog da Vladovic i Planinic nisu pogodili sto su pogodili mogli su se i na kraju gore provesti. Ali opet kazem , mozda ti nisi gledao utakmicu nego si procitao statistiku pa ko veli da napisem i ja nesto samo da se kaze.

Los dan ostali mogu imati a Dalibor ne ?

Veoma zanimljiv nacin vidđenja, Minja :lol:

Do skorog viđenja kada Dalibor Peršić bude u dresu reprezentacije, a ti se i dalje nervirao kod kuće i pisao kako Persic ovo i ono. :lol:
Sloboda je moja nacija

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 maj 2012, 11:22

taman se obradujem da ima novih postova, kad opet prepucavanja... :x

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 maj 2012, 11:40

Novi Amerikanac u bh. taboru: Zach Wright potpisao da želi dres BiH

Cibonin plej trebao bi debitirati u kvalifikacijama za EP 2013.
Autor E. JESENKOVIĆ | Objavljeno 16.05.2012. u 06:06
Verzija za štampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Wright: Dogovor u Sarajevu Wright: Dogovor u Sarajevu

Zak Rajt (Zach Wright) i zvanično je potvrdio želju da postane reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Američki plejmejker, trenutno član zagrebačke Cibone, nakratko je boravio u Sarajevu i potpisom na neophodne dokumente je pristao na promjenu sportskog državljanstva.

Sada je na Košarkaškom savezu BiH da do kraja provede proceduru čijom bi realizacijom 27-godišnji igrač (188 centimetara) dobio pravo nastupa u bh. dresu.

Ukoliko ne bude neugodnih iznenađenja, Rajt bi trebao debitirati u avgustu ove godine, kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013. u Sloveniji.

Prije Cibone, bivši igrač američkog Central Misuri univerziteta igrao je za francuske klubove Šalon, Le Man i Limož te grčki AGOR.

U Grčkoj je ove sezone sakupio 22 nastupa uz prosjek od 28,5 minuta, 13,5 poena, 5,4 skoka i 4,1 asistenciju, dok je u dresu Cibone u Ligi za prvaka Hrvatske bilježio 20,7 minuta, 8,2 poena, 3,6 skokova i 3,5 asistencija.

Zamjena za Domercanta

Rajt je postao glavna opcija na poziciji naturaliziranog igrača u našoj reprezentaciji nakon što je propao dogovor sa bekom španskog Bilbaa Aronom Džeksonom (Aaron Jackson), koji je bio prvi na listi želja našeg selektora Aleksandra Petrovića.

Mjesto naturaliziranog košarkaša u posljednjih nekoliko godina bilo je rezervirano za Henrija Domerkanta (Henry Domercant), koji je u dresu BiH igrao na dva evropska prvenstva (2005., 2011.).

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 maj 2012, 11:45

evo malo fun-a :)

" onclick="window.open(this.href);return false;

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 maj 2012, 12:02

Cibona pregazila Zadar
U prvoj utakmici polufinala doigravanja, Cibona svladala Zadar 86:57 te povela s 1-0 u seriji na dvije pobjede
objavljeno danas u 00:10; autor: ****
Ključni pojmovi:
Cibona
,
Zadar

Nije bilo ni trunke drame u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja. Zadar se na pristojnom zaostatku od 15 poena držao do sredine druge četvrtine, no potom pretrpio težak poraz.

Cibona je na krilima Zubčića i Sutona otvorila utakmicu vodstvom 15:2, a onda krajem druge četvrtine s tri trice Kusa i Rudeža i parcijalnih 9-2 otišla na +22 uključujući i sjajan alley-oop El-Amina za Wrighta.

Iako nije imala Barboura, a Žižić je na početku utakmice zaradio ozljedu, i u nastavku se razlika održavala do 26. minute, da bi unutar sedam minuta Cibona napravila 26-6 i u 32. minuti imala ogromnih duplih +38 (76:38).

Najefikasniji Cibonin igrač bio je Rudež s 18 poena, Zubčić je ubacio 15, a Wright dodao 14 poena i pet asista. Suton je završio s 12 poena, a Rozić imao 11 koliko i Vrbanc i Krapić kod Zadrana s tim da je Vrbanc sve svoje koševe zabio u nastavku. Gostima nije pomogao niti 21 napadački skok.

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 16 maj 2012, 12:51

Sunderland je napisao/la:Sinoc citav Siroki igrao lose i javio se ljubitelj lika i djela Dalibora PErsica Minja :lol: Zasto me ne cudi od osobe, koja je tu samo kada se kudi. Gdje si bio kada je odigrao vrhunsku utakmicu portiv PArtizana , pa kada je Široki spašavao po Sloveniji nije te bilo da pohvalis. Čudan si ti lik, ali ako ništa ima ona poslovica bolje je nekada sutiti nego lupati gluposti.

Da si gledao kao sto nisi vidio bi sinoc, da Fran Pilepic nije nista mogao da pogodi, ocajan je bio kao i komplet ekipa Širokog da Vladovic i Planinic nisu pogodili sto su pogodili mogli su se i na kraju gore provesti. Ali opet kazem , mozda ti nisi gledao utakmicu nego si procitao statistiku pa ko veli da napisem i ja nesto samo da se kaze.

Los dan ostali mogu imati a Dalibor ne ?

Veoma zanimljiv nacin vidđenja, Minja :lol:

Do skorog viđenja kada Dalibor Peršić bude u dresu reprezentacije, a ti se i dalje nervirao kod kuće i pisao kako Persic ovo i ono. :lol:
Srce slatko,gledala se tekma,gledala :D :D Nezz kad pisem o Persicu,zato se ocjecas prozvanim,pa imas potrebu replicirati (Nemoj se osjecati prozvanim,pa neces imati obvezu da repliciras )??? Ako iole trezveno razmisljas znas da on nema kapacitet za repku.Nit igra odbranu kao Diamant,ni kao AK47,a Bgm ni kao sinisa kovacevic ;) .. No nebitno,zna kad kad i "ciglu"neku pogodit.

Sad da cu se ja prepucavat' s tobom oko njega,necu vjeruj mi !!! Ti imas svoje razmisljanje,mislis da si u pravu,uredu,postivat cu ga !!!
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

Sunderland
Kontakt:

Post Postao/la Sunderland » 16 maj 2012, 13:18

Prvo nisam srce slatko, pogtovo kada mi kompliment daje muskarac i to jos takav, osjecam se nelagodno. Jedino da ne volis decke, sto ja naravno postujem jer svako ima pravo na to, ali zaobidzi mene iz te branse nisam. :lol:

A na ovaj drugi dio odgovoricu ti kontra pitanjem.

Zasto ti kada Persic odigra lose, imas potrebu da ga prozivas i slicno ? Kada odigra dobro usutis se i nigdje te nema.

Pozdrav i tebi i uzdravlje
Sloboda je moja nacija

Miljan
Kontakt:

Post Postao/la Miljan » 16 maj 2012, 13:49

Kao sto vidis ja nikada ne sutim ,tako da...
*** ŽIVOT ZA IGOKEU ***

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 16 maj 2012, 23:04

ne zaboravite sta je ovdje tema!
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 18 maj 2012, 22:42

Ovaj Wright po statistici ima bukvalno sve osim suta :lol: Bice zanimljivo vidjeti kako ce igrati protiv Cedevite, to je ipak mnogo ozbiljnija utakmica od ovih sa Zadrom.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 19 maj 2012, 17:24

U razgovoru za hrvatske medije Rajt je potvrdio ono o čemu smo već pisali, a to je da je pristao postati član reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon što je igrama privukao pažnju našeg selektora Aleksandra Petrovića.

- Razgovarao sam sa predstavnicima Košarkaškog saveza BiH i volio bih pomoći. To je dobra prilika za moju karijeru. Trenutno sam u poziciji da sređujemo dokumente - izjavio je Rajt, koji bi u našoj selekciji preuzeo mjesto naturaliziranog igrača.
Dajte nam Hajru pa makar ispali u kvalifikacijama,čovjek igra srcem

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 19 maj 2012, 18:37

Kuko je napisao/la:Ovaj Wright po statistici ima bukvalno sve osim suta :lol: Bice zanimljivo vidjeti kako ce igrati protiv Cedevite, to je ipak mnogo ozbiljnija utakmica od ovih sa Zadrom.
Nije mu sut toliko los,koliko se prica..
Odlicno pojacanje,u glavnom ne trosi lopte mnogo.
P.S mutapcic samo ima pohvale za tog momka.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 maj 2012, 15:09

lumani je napisao/la:
Kuko je napisao/la:Ovaj Wright po statistici ima bukvalno sve osim suta :lol: Bice zanimljivo vidjeti kako ce igrati protiv Cedevite, to je ipak mnogo ozbiljnija utakmica od ovih sa Zadrom.
Nije mu sut toliko los,koliko se prica..
Odlicno pojacanje,u glavnom ne trosi lopte mnogo.
P.S mutapcic samo ima pohvale za tog momka.
Mislim da me podsjeca na Terry Castlea :)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

mdss
Kontakt:

Post Postao/la mdss » 22 maj 2012, 21:10

Danas košarkaški primat drži Široki. Oni su osvojili više trofeja nego svi ostali košarkaški klubovi zajedno. Za igrače otimaju im se brojni klubovi, ali i reprezentacije. Izbornik BiH Aco Petrović želio je pozvati i Posušaka Ivana Ramljaka i Širokobriježanina Darka Planinića, ali je čekao Repešin potez.

- Da, pozvat ću i Ramljaka i Planinića - otkrio nam je Repeša.

Zadovoljni osmijeh, raširene ruke i začuđeni pogled. Tako je izgledao Ramljak, kada smo ga pitali hoće li igrati za Hrvatsku. Ovdje se to ne odbija.

Eto da i ovo rijesimo vezano za ovu dvojicu da kasnije ne bude da nema hrvata u repki kao sto sam vec napisao takvi kao ova dvojica nam nisu potrebni sretan im put i igranje za hrvatsku
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.