U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bagrcavi
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la bagrcavi » 18 maj 2012, 14:22

:D

Samo meni je sramotno za naše selektore to da mladi igrači koji su rođeni u Bosni i Hercegovini, tačnije u Mostaru (Miličević (Zrinjski) i Barišić (Široki Brijeg)), igraju za drugu državu.Ali, to je njihovo opredjeljenje, koje se može promijeniti vrlo lahko.I Saša Papac je odigrao 1 utakmicu za U20 reprezentaciju Hrvatske a sad je jedan od glavnih igrača u našoj odbrani.
DRUG NEBI TI PUNCA

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 maj 2012, 14:24

bagrcavi je napisao/la::D

Samo meni je sramotno za naše selektore to da mladi igrači koji su rođeni u Bosni i Hercegovini, tačnije u Mostaru (Miličević (Zrinjski) i Barišić (Široki Brijeg)), igraju za drugu državu.Ali, to je njihovo opredjeljenje, koje se može promijeniti vrlo lahko.I Saša Papac je odigrao 1 utakmicu za U20 reprezentaciju Hrvatske a sad je jedan od glavnih igrača u našoj odbrani.
Kako da se promjeni lahko? Ako on zeli da igra za Hrvatsku i ako je dovoljno dobar, on ce i igrat za njih.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 18 maj 2012, 14:28

bagrcavi je napisao/la::D

a jbga,nije ovo tema da o tom pisem,al tu odlucuje srce,nije to neki biznis ili nesto drugo ;)
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 maj 2012, 14:30

bagrcavi je napisao/la: :D

I meni ne ide u glavu kako neki igrač, recimo, koji je rođen u Hercegovini ne može da se indetifikuje sa državom koja se zove Bosna i Hercegovina. Dakle, on neće da predstavlja svoju rodnu grudu, da pokaže svima koliko voli Hercegovinu i da brani njenu čast na terenu.
Ako ode da igra za druge repku, onda on gubi svaku poveznicu s Hercegovinom, jer tog naziva (Hercegovina) nema u imenima drugih država.
Ne mogu to da shvatim... :? Dobije priliku da zastupa i predstavlja Hercegovinu a on to neće, a 'vamo tvrdi da je Hercegovac... :? Niđe veze... :? 8-)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 18 maj 2012, 14:33

Bilo kako bilo ne treba žaliti za njim.Dečko ima tek 19 godina, na početku je karijere i niko ne može garantovati da će on postati "uspješan" fudbaler.Polahko, ako uspije kajaćemo se što ne igra za nas, ako ne uspije onda će nam biti drago što ne igra za nas :lol: :lol: :lol: Vrijeme će pokazati.
DRUG NEBI TI PUNCA

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 maj 2012, 14:33

Pripremite se za 5 stranica off topica.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 18 maj 2012, 14:41

Za one sto nece da igraju za BiH pa i ne moraju.Ima momaka koji su uvijek spremni zaigrati za svoju domovinu,ne treba ih nabrajati.Dovoljno je da se pogleda spisak U-19 i U-21 reprezentacije,a ti koji biraju HR ispred BiH su vise politicki optereceni nego sportski.Takvi barem po meni i nisu potrebni nam.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 18 maj 2012, 15:02

dean_ je napisao/la: a ne smeta ti kad pjanić,spahić,mujdza i drugi odaberu bih?
Pjanić je rođen u Zvorniku. ;)

Vjeruj mi da ne gledam isto na Spahića i na Džek(a)u. ;)

Uvijek sam za to da igrači koji su rođeni u nekoj državi, koji su se tu školovali, odrasli, gdje im roditelji rade itd. da igraju za tu državu.

Kako jedan Ljajić ili Sulejemani izaberu Srbiju? Svaka im čast na tome. Turci hoće Gundogana, Ozila... e pa ne može jaro. Švabe im dale sve... od krova nad glavom, od školovanja, posla, prilike da postane čovjek, dok bi u Turskoj sisali vesla...

Tako sam još uvijek mišljenja da Hercegovac treba predstavljat' svoju Hercegovinu, a to neće radit' ako ode igrat' za drugu repku. ;) 8-)

Mislim, ne znam lika (tog igrača), pa me briga gdje će igrat' neg' samo kažem da to ne mogu shvatim. To je isto kad bi Chiudinelli htio da igra za Italiju (tenis) ili recimo Hazard za Francusku. I u njih su te podjele pristune (u Belgiji), pa ljudi ostaju da brane boje države iz koje potiču, gdje su rođeni...

Nećemo više o ovome jer nije mjesto za to.... 8-)
Nek' igra đe ko hoće... Boli me taKi... ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 18 maj 2012, 21:17

Nema Mahinica i Zvonica iz Veleza u mladoj repki pa barem na taj siri spisak da dobiju sansu igraju stalno u svom klubu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 maj 2012, 17:29

Vidim Dalibor Pandza igra u odlicnoj formi otkad je se vratio u BiH, mislim da je zasluzio poziv Jagodica...

Rodeni
Kontakt:

Post Postao/la Rodeni » 20 maj 2012, 18:00

Cartman je napisao/la:Vidim Dalibor Pandza igra u odlicnoj formi otkad je se vratio u BiH, mislim da je zasluzio poziv Jagodica...
dao dva tri gola i odma mislis da je zasluziopoziv treba on jos pure jesti sad nema mjesta on u mladoj repki pored Krpica, Suljica, Brkovica ,J.Mesanovica, Bekica iako Bekic neigra vele u svom klubu on ima ogroman potencijal igrac tipa Ibisevic, ovi svi gore su kljucni igraci u klubu koju i puno znace za klub
Pandza je se zezno sto je otiso iz Sarajeva nije vele napredovao Trenutno ima puno igraca sa istim profilom kao Pandza tako da on nema mjesta onaj visoki spic iz Celika cak ima vecu prednost nego Pandza

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 maj 2012, 18:53

Rodeni je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Vidim Dalibor Pandza igra u odlicnoj formi otkad je se vratio u BiH, mislim da je zasluzio poziv Jagodica...
dao dva tri gola i odma mislis da je zasluziopoziv treba on jos pure jesti sad nema mjesta on u mladoj repki pored Krpica, Suljica, Brkovica ,J.Mesanovica, Bekica iako Bekic neigra vele u svom klubu on ima ogroman potencijal igrac tipa Ibisevic, ovi svi gore su kljucni igraci u klubu koju i puno znace za klub
Pandza je se zezno sto je otiso iz Sarajeva nije vele napredovao Trenutno ima puno igraca sa istim profilom kao Pandza tako da on nema mjesta onaj visoki spic iz Celika cak ima vecu prednost nego Pandza
Pandza nije dao dva tri gola, nego 7. A koliko ih je Krpic dao? 2? Sigurno zasluzuje poziv Pandza, uvijek je bio velik talenat.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 21 maj 2012, 09:12

Prateci ovu sezonu Premier lige BIH, cini mi se da imamo veliki broj taletovanih igraca od 21 godinu ili mladjih po svim klubovima. Gledajuci sastave u svakoj ekipi ima ih 2 ili 3 u prvih 11 a negdje su bogami i nosioci igre. Neznam jel to samo moje subjetkivno glediste, pa reko da to malo prokomentarisemo na forumu.

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 21 maj 2012, 09:39

vendeta87 je napisao/la:Prateci ovu sezonu Premier lige BIH, cini mi se da imamo veliki broj taletovanih igraca od 21 godinu ili mladjih po svim klubovima. Gledajuci sastave u svakoj ekipi ima ih 2 ili 3 u prvih 11 a negdje su bogami i nosioci igre. Neznam jel to samo moje subjetkivno glediste, pa reko da to malo prokomentarisemo na forumu.
statisticki gledano si sigurno upravu... mladih u svim klubovima ima sve vise... o razmjerama njihovog talenta, ne bih govorio, jer talenat treba potvrdit' prelaskom u jaci klub, jacu ligu.. talanata je uvijek bilo u BiH, samo im nije pruzana prilika, jer su za velike pare dovodjeni afirmisani i strani igraci... razlog povecanog broja mladih igraca u PL ce prije bit' cinjenica da klubovi nemaju para za dovodjenje afirmisanih (domacih i stranih) igraca, pa su prinudjeni priliku davati maldim igracima... takva praksa je dovela do pada kvaliteta lige ukupno gledano... tome u prilog govore i nastupi u evropi... nekad su nasi najbolji klubovi dolazili nadomak grupnih faza, dok u posljednje 2,3 godine kontinuirano nasi klubovi odigravaju manje utakmica u evropi: 16 utakmica u sezoni 09/10, 14 u 10/11, 12 11/12... cak su u vremenu dok smo imali 3 predstavnika u europi nasi klubovi odigravali vise utakmica...

nihco

Post Postao/la nihco » 21 maj 2012, 11:18

pitanje je sta smatramo talentima ? po nasim kriterijima , vrlo cesto, igraci sa 22 godine su jos talenti....po mom misljenju, na nivou bih pl, talentima se mogu nazivati igraci do 19 godina , koji su standardni u svojim timovima, sve drugo su vec izgradjeni igraci koji bi morali biti spremni na evropski fudbal. ew koliko je tih mladih igraca koji mogu napredovati do ozbiljnog nivoa?
ja bih volio da mogu vjerovati u nase talente, ali realnost demantuje. nasi najveci talenti ne mogu da se izbore za mjesto u srpskom ili hrvatskom prosjeku. nasi najbolji , izgradjeni , igraci jedva da mogu dobaciti do belgijskog prosjeka....to je realnost. mislim, bolje se pomiriti s istinom i pokusati je promijeniti , nego se obmanjivati i tvrditi kako smo super, ali nas ,eto, svi mrze.
rad s mladima kategorijama naprosto je ocajan.
Sent from my Commodore 64

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 21 maj 2012, 11:23

nihco je napisao/la: ja bih volio da mogu vjerovati u nase talente, ali realnost demantuje. nasi najveci talenti ne mogu da se izbore za mjesto u srpskom ili hrvatskom prosjeku. nasi najbolji , izgradjeni , igraci jedva da mogu dobaciti do belgijskog prosjeka....to je realnost. mislim, bolje se pomiriti s istinom i pokusati je promijeniti , nego se obmanjivati i tvrditi kako smo super, ali nas ,eto, svi mrze.
rad s mladima kategorijama naprosto je ocajan.
Slazem se sa tobom, ali isto tako mislim da se vec pocelo raditi na boljitku i promjenama. Jos ako dodje do smanjena lige na 10 ili 12 timova mislim da smo na pravom putu.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 21 maj 2012, 11:29

Mene je impresionirao 19godisnji Zolotic na defanzivnom veznom kod Zeljeznicara. Protiv Sirokog je odigrao utakmicu kao da mu je 30 godina a sto ej vaznije fizicki je bio jaci od protivnika...Pravi pitbul.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 21 maj 2012, 11:32

Bundesligaši počinju pregovore s Teplicama u vezi Čajića
Čajić je prije godinu i pol bio na probi u Wlofsburgu, a od tada se povezivao sa nizom drugih njemačkih klubova
Dvije godine standardan prvotimac Teplica
Ove sedmice
Piše: ****
21.05.2012 u 10:59 sati.

Aldin Čajić, 19-godišnji veznjak Teplica, koji se odavno povezuje sa prelaskom u Njemačku, mogao bi ovoga ljeta obući dres nekog bundesligaškog kluba.

Čajić je prije godinu i pol bio na probi u Wlofsburgu, a od tada se povezivao sa nizom drugih njemačkih klubova. Ove sedmice počet će pregovori Teplica sa klubovima iz Bundeslige, koji su zainteresovani za mladog veznjaka.

"Ove sedmice počet će pregovori između Teplica i nekoliko njemačkih klubova.Još uvijek nema ništa konkretno, tako da ne mogu govoriti o imenima. Na kraju odlučit ću sa svojim menadžerom šta je najbolje za mene", rekao je Čajić za ****.ba.

Bosanskohercegovački veznjak došao je u Teplice prije dvije godine iz juniorskog tima Sparte iz Praga, gdje je nosio kapitensku traku, a odmah je izborio standardno mjesto u prvom timu. U prvoj sezoni odigrao je 20 utakmica i postigao jedan pogodak, a u protekloj upisao je dva nastupa više i postigao jedan gol.

nihco

Post Postao/la nihco » 21 maj 2012, 11:33

vendeta87 je napisao/la:
Slazem se sa tobom, ali isto tako mislim da se vec pocelo raditi na boljitku i promjenama. Jos ako dodje do smanjena lige na 10 ili 12 timova mislim da smo na pravom putu.
pa eto, bilo bi super.... ono sto je neophodno je unaprijediti rad s mladim selekcijama. prije svega ,pri samom selektovanju,jer je nemoguce da u bh nema djecaka koji trce brzo? da se razumijemo, u modernom fudbalu, bez obzira koliki talenat bio, bez minimalne prihvatljive brzine i pokretljivosti, se ne isplati ulagati, nikada nece postati ozbiljan igrac....uz to, povesti racuna na atletski segment treniranja i pripremanja mladih igraca, sto se tice talenta, toga ce ovdje uvijek biti.
Sent from my Commodore 64

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 21 maj 2012, 11:41

Treba uvesti par pravila što se tiče mladih igrača. Kao naprimjer da u jednom timu mora biti bar 3-4 igrača ispod 21 godina, ili ponovo primijeniti ono pravilo iz bivše Jugoslavije da igrač ne može ići vani prije 28 (kod nas granica može biti do 24 da igrači ne bi stagnirali).Sve to treba očekivati onog dana kad dobijemo udruženje premijerligaša i skraćenje lige.Ali prije svega treba malo uložiti u omladinske selekcije, dati im dobre uslove, i biće i rezultata.
DRUG NEBI TI PUNCA

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, HariTz, hurem, jasmin10, Venom i 23 gosta.