dean_ je napisao/la:
a ne smeta ti kad pjanić,spahić,mujdza i drugi odaberu bih?
Pjanić je rođen u Zvorniku.
Vjeruj mi da ne gledam isto na Spahića i na Džek(a)u.
Uvijek sam za to da igrači koji su rođeni u nekoj državi, koji su se tu školovali, odrasli, gdje im roditelji rade itd. da igraju za tu državu.
Kako jedan Ljajić ili Sulejemani izaberu Srbiju? Svaka im čast na tome. Turci hoće Gundogana, Ozila... e pa ne može
jaro. Švabe im dale sve... od krova nad glavom, od školovanja, posla, prilike da postane čovjek, dok bi u Turskoj
sisali vesla...
Tako sam još uvijek mišljenja da Hercegovac treba predstavljat' svoju Hercegovinu, a to neće radit' ako ode igrat' za drugu repku.
Mislim, ne znam lika (tog igrača), pa me briga gdje će igrat' neg' samo kažem da to ne mogu shvatim. To je isto kad bi Chiudinelli htio da igra za Italiju (tenis) ili recimo Hazard za Francusku. I u njih su te podjele pristune (u Belgiji), pa ljudi ostaju da brane boje države iz koje potiču, gdje su rođeni...
Nećemo više o ovome jer nije mjesto za to....
Nek' igra đe ko hoće... Boli me taKi...

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!