FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la hilmo » 14 sep 2009, 12:29

Simpatizer je napisao/la::mrgreen:
Ma samo neka se procisti kukolj da ne bi bilo problema oko licence za Evropu.
Polako, polako možda vam ta licenca neće ni trebati....

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 14 sep 2009, 13:18

ZRINJSKI-MOSTAR je napisao/la:Čestitke Borcu na zasluženoj pobjedi...
Hvala.

Hilmo, nemoj ti nista da se sekiras. ;)
HAJ FAJV

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 14 sep 2009, 13:56

http://www.sportske.net/vest/fudbal/bil ... -6829.html

NEEEEEEE!!!!!

Budu li ga prodali na zimu nek si j.bu mater svi odreda!
HAJ FAJV

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 14 sep 2009, 14:03

Znam da ce ga prodati ali bi morali da ga zadrze do kraja sezone da izborimo Evropu. Jedino ako ovi nude bas neke dobre pare.
Mada, ja bih vise volio da se ostvare one price oko transfera u Dinamo. Maminjo bi sigurno dao mnogo vecu lovu.
HAJ FAJV

sevdalija
Kontakt:

Post Postao/la sevdalija » 14 sep 2009, 14:07

Simpatizer je napisao/la:Znam da ce ga prodati ali bi morali da ga zadrze do kraja sezone da izborimo Evropu. Jedino ako ovi nude bas neke dobre pare.
Mada, ja bih vise volio da se ostvare one price oko transfera u Dinamo. Maminjo bi sigurno dao mnogo vecu lovu.
Kakvu bolan Evropu,a sjedite dole.Nece vas bit nigdje za 3-4 kola.Velez samo Velez.

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 14 sep 2009, 14:09

sevdalija je napisao/la:
Simpatizer je napisao/la:Znam da ce ga prodati ali bi morali da ga zadrze do kraja sezone da izborimo Evropu. Jedino ako ovi nude bas neke dobre pare.
Kakvu bolan Evropu,a sjedite dole.Nece vas bit nigdje za 3-4 kola.Velez samo Velez.
:lol: Daj nemoj me zajebavati!
HAJ FAJV

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 14 sep 2009, 14:17

Meni je i od atmosfere i od pobjede u subotu draze prisustvo onih politickih njuski,bili su svi odreda predsjednik rs,clan predsjednistva bih,gradonacelnik,premijer rs...da vide koliko banjalucani vole svoj borac,a pogotovo gradonacelnik da vidi da treba ovdje ulagati novac a ne davati samo 700 000 godisnje dok za idiotske priredbe tipa noc sampiona i lepa brena za jedno vece isplate 500 000 km za kravitza jos vise a nije doslo ni 3000 ljudi a da ne govorim za smrdljivi rafting kojeg niko na svijetu nece da organizuje oni ispljunu iz gradskog budzeta 6 miliona maraka...kreteni...to su primjeri samo iz ove godine a da ne pricam da se ta noc sampiuona sa delicem,ninicem i ostalim organizuje svake godine samo sto se pevaljke mijenjaju ceca,meca,peca....pa blif,filmski festival kojem se u svijetu filma podsmijevaju je progutao 1,5 milion KM,iako je zamisljeno da bude tradicionalan ove godine ga niko nije ni pomenuo jer su skontali na kakvu su glupost bacili milion i po nasih para,pa za film Sveti Georgije ubiva azdahu su dali 2 miliona km,ma ne mogu vise ni navoditi primjere...a borac koga ljudi stvarno vole i nose u srcu oni drze na vjestackom disanju!
Zamislite kad nam se za Zrinjski trazi karta vise sta bi bilo da nam gostuju La Koruna,Auxere,Salzburg,PSV Eindhoven....namjerno sam naveo klubove iz gradova koji su manji od Banjaluke....
Zadnja izmjena: Schlager, dana/u 14 sep 2009, 14:29, ukupno mijenjano 1 put.

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 14 sep 2009, 14:25

Ovaj grad zasluzuje da ima klub koji ce svake godine igrati evropske tekme, a vala ima i potencijala.

A to sto kazes za ove guzonje, dobro je sto su dosli i valjda ce se smilovati a ne samo slikati se i pricati bajke.
Eto, nesto se uradilo za RK, valjda ce i za FK.
HAJ FAJV

subzero81
Kontakt:

Post Postao/la subzero81 » 14 sep 2009, 14:27

Ljudi idu izbori, a Banjaluka je najvece izborno tijelo u RS. Normalno da ce biti tu, i da ce biti para za Borac, bar naredne dve godine.

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 14 sep 2009, 14:29

Banjaluka je i prije bila najvece izborno tijelo pa je Borac dobio k.rac a ne pare.
HAJ FAJV

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 14 sep 2009, 14:40

NAS JE BORAC NAMA SVE NA SVIJETU :D :D 8-)
TREĆI PUT ČASTIMO

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 14 sep 2009, 15:01

Schlager je napisao/la:Meni je i od atmosfere i od pobjede u subotu draze prisustvo onih politickih njuski,bili su svi odreda predsjednik rs,clan predsjednistva bih,gradonacelnik,premijer rs...da vide koliko banjalucani vole svoj borac,a pogotovo gradonacelnik da vidi da treba ovdje ulagati novac a ne davati samo 700 000 godisnje dok za idiotske priredbe tipa noc sampiona i lepa brena za jedno vece isplate 500 000 km za kravitza jos vise a nije doslo ni 3000 ljudi a da ne govorim za smrdljivi rafting kojeg niko na svijetu nece da organizuje oni ispljunu iz gradskog budzeta 6 miliona maraka...kreteni...to su primjeri samo iz ove godine a da ne pricam da se ta noc sampiuona sa delicem,ninicem i ostalim organizuje svake godine samo sto se pevaljke mijenjaju ceca,meca,peca....pa blif,filmski festival kojem se u svijetu filma podsmijevaju je progutao 1,5 milion KM,iako je zamisljeno da bude tradicionalan ove godine ga niko nije ni pomenuo jer su skontali na kakvu su glupost bacili milion i po nasih para,pa za film Sveti Georgije ubiva azdahu su dali 2 miliona km,ma ne mogu vise ni navoditi primjere...a borac koga ljudi stvarno vole i nose u srcu oni drze na vjestackom disanju!
Zamislite kad nam se za Zrinjski trazi karta vise sta bi bilo da nam gostuju La Koruna,Auxere,Salzburg,PSV Eindhoven....namjerno sam naveo klubove iz gradova koji su manji od Banjaluke....
Druže al sve od riječi do riječi, kao da sam ja sam ovo napisao, a nebrini da će sada zavući ruku u džep, biće para, eto vidi kako ljudi rade pa su pred utakmici igračima isplatili ciklus premija za prvih dvanaest bodova koje nisu ni malo naivne...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 14 sep 2009, 15:02

borac_sampion je napisao/la:NAS JE BORAC NAMA SVE NA SVIJETU :D :D 8-)
Nije mi jasna poenta ovakvih postova....idemo pokusati ocuvati nivo teme,ipak je ovo tema o jednom fudbalskom velikanu a ne o nekoj seoskoj zadruzi...znaci apsolutno ignorisati ove provokatore ne temi tipa "necete vi nikad vidjeti evropu,...imali ste lak raspored...odigrano je tek 6 kola a vi se digli....niste vi dobri nego je protivnik imao los dan....spasio vas je sudija itd,itd..." na takve stvari uopste ne odgovarati i pisati dalje o nasim temama i stvarima koje su vezane za nas klub i koje se nas ticu...ali pobogu,nemoj da mi sami temu svodimo na nivo predskolskog uzrasta ovim nekim parolama kojima je mjesto na istoku a ne ovdje...osim ako je cilj nabiti sto veci broj postova takvim "mislima"....

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 14 sep 2009, 15:28

Green XXL je napisao/la:
subzero81 je napisao/la:Ljudi idu izbori, a Banjaluka je najvece izborno tijelo u RS. Normalno da ce biti tu, i da ce biti para za Borac, bar naredne dve godine.
Miješaš politiku i sport, no, no!
Ma gdje ti živiš, pa kod nas ako nemaš veze sa politikom ne možeš organizovati pozorišnu predstavu, a tek bilo šta drugo...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 14 sep 2009, 16:00

evo prvi put se javljam na ovom forumu.

Ono sto je bitno za borac, to je da prvi put kvlaitet (kakav god on bio) gradi na domacim snagama, na mladim momcima , sto govori i cinjenica da je jedan od najeftinijih klubiva u PL, a i pored toga ostvaruje odluicne rezultate

Nije problem dovoditi strance, nemam nista protiv, odakle god bili, dok god ti baza tima, osnova lezi na domacim snagama, narocito u ligama tipa PL, i klubiovima koji nemaju novaca napretek.

Po logici kupovine, sv ako selo bi moglo izdvojiti pare i kupiti igrace i imati klub za prvaka, sto se i desavalo, ali samo u konkurenciji u kojoj to svi rade, mi ne trebamo da kupujemo igrace, nego treba da budemo rasadnik igraca.
To se ne moze, ako se prilika nece davati mladim momcima iz domace fudbalske skole.

Tek kad imas dobar temelj zasnovan na domacem pogonu, kad djeca pocnu da igraju fudbal i umjesto ronaldinja i sl, pocnu da se identifiuju sa igracima kluba iz svog grada, raste popularnost, interes, veci broj djece pocinje da trenira, konkuirencija u fudbalskim skolama jaca, i to pored opstalog i iz razloga, sto djeca imaju motzivacijui, jer ako su dobri mogu zacas zavrsiti u prvom timu.
tek tada, mozes finansijskida ojacas, i da pocnes da kupujes pomalo.

a ne samo prodajes.

kad su u pitanju prognoze, borac ove sezone ima ekipu za titulu i to je ocito, igra najdiopadljiviji i najljepsi fubal u prvih sest kola.

Efikasnost je na visokom nivou, ziceri se ne promasuju, motivacija je predobra, euforija je u gradu, sto znaci da borac ima krila io moze daleko da poleti, i to ne samo na domacoj sceni, nego ako bog da ako izadje u evropu i tamo, mada to nekom moze iz ove perspektive izgledati nerealno.

OVo sto se desava borcu ima odlike svojevrsne revolucije, a revolucije mogu da budu ili skrhane ili zauvjek mijenjau postojece stanje.

sta ce bioti s borcem, vidjecemo, nadam se da ce ovaj trend biti nastavljen. ima tim za visoke domete, ima izuzetnog trenera koji zna uliti entuzijazam igracima, i sad vec ima ono najvaznije za prvaka, ima pobjednicki mentalitet.

No , daleko je od gotovog, sezona je tek pocela, ia jos puno da se igra i razne su oscilacije moguce, ne treba gajiti iluziju da je borac nepobjediv, naprotiv sve su ekpie pobjedive, nekad je dovoljno da samo imaju los dan, to govorim zbog toga sto se moze desiti da prvi poraz borca ispuse ovaj balon u gradu a time i igrace, sto se ne smije desiti, jer kao i pobjede i porazi su satavni dio fudbalske igrem, i veliki su oni timovi koji se znaju psihicki nositi i sa vlastitim porazima.
Borac ove godine jos nije bio u toj situaciji, a ona ce jednom doci, to ce biti čravi ispiti kako za igrace i upravu kluba tako i grad u cjelini.

Ono sto zelim da azem, je u dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci.

s

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 14 sep 2009, 16:25

jovanbl,dobrodosao na forum i jako sam sretan kad vidim da nam se na nasoj temi prikljucuju novi clanovi sa izuzetno kvalitetnim postovima....

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 14 sep 2009, 16:32

Zna li neko kakva nam je situacija sa kartonima, tj. hoce li biti svi na raspolaganju protiv Slavije? Vidim da su protiv Zrinjskog zute dobili Zaric, Kajkut, Maksimovic i Vranjes.
HAJ FAJV

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 14 sep 2009, 16:50

Odlicno, to za kartone sam i ja htjeo da pitam, ali ide kup, a tamo se kartoni brisu...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 14 sep 2009, 18:15

Schlager je napisao/la:jovanbl,dobrodosao na forum i jako sam sretan kad vidim da nam se na nasoj temi prikljucuju novi clanovi sa izuzetno kvalitetnim postovima....
hvala na dobrodoslici, bolje te nasao :)

postoji jos nekoliko stvari koje želim da istaknem.

Prije svega krenuću od navijača.
Isitini za volju postoji dobar dio onih kojima je za subotnju utakmicu tre4bao GPS da bi pronasli stadion :)

medjutim , treba istaći da su vulturesi bili zaista dobri, tokom cijele utakmice i napravili pravu fudbalsku atmosferu na stadionu.
Ovo je bila prva utakmica ove sezone na gradskom stadionu pred publikom, i moram da istaknem da nije bila ama baš nijedna nacionalistička ili šovinistička parola ( što mi je zaista drago, jer jednostavno tome nije mjesto na stadionima , jer dosta nam je politike i u ovim ( ako je fubal nasjvaznija sporedna stvar na svijetu ) glavnim stvarima u zivotu.
Pokazalo se da se i bez toga izvrsno može navijati za svoj klub i napraviti euforičnu atmosferu.

Ono sto je dobro, je cinjenica da ce vec u sledecu subotu stadion biti jos puniji ( sad kazu bilo oko 11000) u derbiju protiv zelje, i takose polako stvaraju i navike ljudi da se subotom ide na utakmicu ( a koje su poprilicno izgubili zbog godina losih predstava borca je to razumljivo).
medjutim i pored dobre igre, ja moram da istaknem i neke slabosti koje sam uocio kod borca

Naime, odbrana izuzetno slabo reaguje u prekidima, djeluju konfuzno, zbunjeno, ne pokrivaju igrace, i samo pukom srecom neka frljoka u 16 se nije odbila do napadaca zrinjskog npr , sto je onda problem.
Jednostavno cini mi se da je svaki prekid za odbranu borca pravi problem, koji iozaziva pancno ponasanje u odbrani, iako za to ne postoji ni jedan razlog.
Mislim da bi stojnic morao sa ekipom poraditi na odbrani u prekidima, iknace cemo poceti dobijati golove od protivnika i bez da stvarju prilike , nako zbog konfuzije i panike.

Ne znam, mozda grijesim, ali zaista sam stekao takav utisak.

moram da priznam da je starcevic golman , pa hajmo reci ne bas prvorazredni, nego onako moze da prodje kad vec nema bolji, i misim da bi na golu borca morao biti sigurniji golman, jer mi se cini da je on sklon pogresnim procjenama i izletanjima.

srednji red djeluje zaista dobro, i ono sto jenajbitnije, postoji onaj zadnji pas koji je zaista dubok i dovodi spica u gol sansu.

Ono sto mislim da je pogresno, i pored cinjenice da je mali bilbija jedan pravi dragulj od 18,5 godina, kojem se smjesi bilstava fudbalska buducnost, pravljenje u ekipi situacije da bez bilbije borac ne moze da funksionise.
Ekipa se mora postaviti kao kolektiv u kome kolektiv pravi zvijezde, a ne obrnuto, jer koga njema bez njega se moze i mora.
U dobrom kolektivu svi daju svoje maksimume ( ne sporim znacaj talenata) ali ipak se mora voditi racuna o tome da se ne pravi atmosfera nezamjenljivosti, jer bi u slucaju odlaska bilbije ili vranjesa ( sto je sasvim moguce ) ekipa mogla psihicki pasti, a to je nedopustivo.

Ono sto je po meni takodje problem borca, je losa klupa i mislim da stojnnic u stvari i nema na klupi neke prave alternative, zbog cega mislim da mladim momcima sa klupe treba cesce davati sansu makar u " laksim " utakmica, jer utakmice prave igrace. To se pokazalo i u prtijatelsjkjoj utakmici sa zagrebom, gdje je fakticki igrala druga ekipa borca i dobila zagreb ( koji je svako los u hr ligi sima samo 1 bod) sa 3-1.

dajuci sansu tim jos mladjim momcima, jednostavno imamo stalno nove i nove bilbije itd, jer banjaluka to moze dati iz svojih fudbalskih skola, ti momci samo trebaju dobiti priliku, jer prilike stvaraju igrace.

lešinar

Post Postao/la lešinar » 14 sep 2009, 18:25

pa jovane brate mili mojne tolko pisati banovace te ovi odozdo odma ko i mene što su razumiješ ;)

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.