Borussia Monchengladbach
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: Borussia Monchengladbach
Das trifft auf die Stürmer Luuk de Jong (Enschede) und David Hoilett (Blackburn Rovers) zu, die im Gespräch sind. Und auf Granit Xhaka (Basel). Eberl hat gesagt, dass er Xhaka will, andere Namen kommentiert er nicht. "An dem Punkt sind wir noch nicht. Aber wir sind sicherlich in der Phase, in der bald etwas passieren wird", sagt Eberl. 22 Millionen Euro kann er investieren.
Agieren statt reagieren
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ako klub zaista planira uloziti samo 22 mil eura onda se za tu siću ne mogu dovesti kvalitetne zamjene i pojačanja.Samo od prodaje igrača Gladbach u kasici-prasici već ima 22 mil eura+ veća Tv prava+ eventualne pare od LP-a i sponzora.Mislim da se skrtari bez razloga, a pogotovo zbog novih TV prava koja će im donijeti dodatni 10-15 mil eura.Imam utisak da će se Gladbach pojačati otpadom iz Herthe i klubova iz donjeg dijela Bundeslige.Previše neodlučnosti, a i sama cifra je veliko obeshrabrenje kad su u pitanju spomenuti igrači.Nema šanse da se dovedu spomenuti igrači i stoper i pokrpaju ostale rupe za cifru od 22 mil eura.SVe su prilike da grupne faze Gladbach neće vidjeti.Otegla se sapunica oko ovih igrača ima 2-3 mjeseca.Malo je reći da sam razočaran i više sam očekivao od menadžmenta ekipa kojoj je cilj ulazak u grupnu fazu.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
@ FRANK RIBERY
krenimo redom:
1. najlakse je dovesti jednog igraca, ali je istom potrebno obezbjediti primanja za vrijeme trajanja ugovora, a svi koji pratimo Bundesligu znamo da je DFL sto se tice kasnjenja isplate rigorozan i da slijede kazne od oduzimanja bodova, pa cak do preseljenja kluba u trecu ligu
2. i pored odlicne sezone u Bundesligi i sredstava koje imaju na raspolaganju njima je i dalje tesko dovesti igraca/e jer ni jedan igrac svoju doluku o buducnosti nece donositi na osnovu jedne sezone - @ Pale zna o cemu pricam, a uostalom imas nasu diskusiju na prethodnoj stranici
3. 22 miliona Eura je ogormana svota i za te novce mozes dovesti kvalitetna pojacanja ukoliko imas skauting sistem koji funkcionise i ukoliko znas uklapa li se igrac X u sistem koji preferira odredjeni trener - npr. jedan Kagawa je doveden kao slobodan igrac, jedan Falcao je kostao 5 miliona Eura, jedan Luiz je doveden za 500.000 Eura itd itd.
4. novac od TV prava ne moze biti usmjeren samo prema dovodjenju igraca, jer klub ima i tekuce troskove, gdje mora produziti ugovore sa najboljim igracima kako isti ne bi klub napustali za sicu, gdje mora otplacivati rate za stadion, pa zatim produzenje ugovora sa trenerom i njegovim pomocnicima - @ Pale ispravi me ako grijesim ali mislim da je Favre doveo svoje pomocnike - a trebas imati na umu da je Gladbach malo mjesto za uslove Njemacke i da interesovanje sponzora nije kao u Minhenu ili Hamburgu
5. istina je da je lopta okrugla, ali tesko da ce Gladbach do grupne faze LP uzimajuci u obzir njihov koefcijent i prava je steta sto ovako uspjesnu sezonu nisu krunisali direktnim plasmanom u LP
krenimo redom:
1. najlakse je dovesti jednog igraca, ali je istom potrebno obezbjediti primanja za vrijeme trajanja ugovora, a svi koji pratimo Bundesligu znamo da je DFL sto se tice kasnjenja isplate rigorozan i da slijede kazne od oduzimanja bodova, pa cak do preseljenja kluba u trecu ligu
2. i pored odlicne sezone u Bundesligi i sredstava koje imaju na raspolaganju njima je i dalje tesko dovesti igraca/e jer ni jedan igrac svoju doluku o buducnosti nece donositi na osnovu jedne sezone - @ Pale zna o cemu pricam, a uostalom imas nasu diskusiju na prethodnoj stranici
3. 22 miliona Eura je ogormana svota i za te novce mozes dovesti kvalitetna pojacanja ukoliko imas skauting sistem koji funkcionise i ukoliko znas uklapa li se igrac X u sistem koji preferira odredjeni trener - npr. jedan Kagawa je doveden kao slobodan igrac, jedan Falcao je kostao 5 miliona Eura, jedan Luiz je doveden za 500.000 Eura itd itd.
4. novac od TV prava ne moze biti usmjeren samo prema dovodjenju igraca, jer klub ima i tekuce troskove, gdje mora produziti ugovore sa najboljim igracima kako isti ne bi klub napustali za sicu, gdje mora otplacivati rate za stadion, pa zatim produzenje ugovora sa trenerom i njegovim pomocnicima - @ Pale ispravi me ako grijesim ali mislim da je Favre doveo svoje pomocnike - a trebas imati na umu da je Gladbach malo mjesto za uslove Njemacke i da interesovanje sponzora nije kao u Minhenu ili Hamburgu
5. istina je da je lopta okrugla, ali tesko da ce Gladbach do grupne faze LP uzimajuci u obzir njihov koefcijent i prava je steta sto ovako uspjesnu sezonu nisu krunisali direktnim plasmanom u LP
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
- Kontakt:
@amerosm je fino to sve napisao
realno stanje kakvo trenutno i je; ja bih još samo dodao neke stvari:
- Stephan A.C. Schippers , osoba koja je zadužena za finansije u Borussiji je nadavno u svome intervju-u spomenuo neke bitne činjenice. Iako je Borussia prodajom Reusa i Dantea inkasirala oko 21,5 milion eura, nešto više od 7 mil eura od tih transfera se mora platiti poreza, odnosno u kasu Njemačkog Saveza, jer nije Njemačka Monako, pa da je porezna osnovica mizerna, a amerosm je već gore spomenuo rigoroznost DFL-a
-također tu su i ostali troškovi koji moraju biti na vrijeme solvirani
- novac od TV prava (uvećan za 50%) o kojem priča RIBERY važi od sezone 2013/2014
- Eberl je više putao izjavio da žele da pametno kupuju, i da ekipa koja će biti na raspolaganju nakon završenog ljetnog transfer roka mora biti takva da klub i naredne sezone može da bude u stanju da je plaća a da pritom ne računaju na prihode od evropskih takmičenja, jer ekipa može da naredne sezone ne obezbjedi poziciju koja vodi u Evropu (što je i realno za očekivati), i šta onda? Imaš ekipu koju ne možeš finansijski da podneseš jer si računao na evropu a nisi ostvario taj cilj, pa se onda nađeš u gofnima...Eberl ne želi da se to desi i vrlo mudro radi po tom pitanju
- 22 mil je sasvim fina svota novca za potrošiti, naravno ako imaš jasnu viziju šta želiš napraviti, i dobar scouting
- Borussiji je cilj da se u narednim sezonama etabilira u gornjem domu bundeslige, znači među prvih osma. treba ići polako i korak po korak da bi se do tog cilja i došlo. ovo što se ove sezone desilo niko nije očekivao, i predstavlja jedan pozitivan korak i mogućnost da se preskoči jedna stepenica na ovome putu, ali samo JEDNA !!! ostalo je još dosta stepenica da bi se popeli gdje želimo
- amerosm, što se tiče Favre-a i njegovih pomoćnika zaista ne znam, znam samo da su ovi glavni Co-Traineri (njegovi prvi asistenti) Frank Geideck i Manfred Stefes bili u klubu i prije Favreovog dolaska, tamo negdje od 2009-te ako se ne varam
- misija ulaska u grupnu fazu LP-a će biti zaista teška, zato jer su nam mogući protivnici iznimno teški i neugodni, i ja lično nam ne dajem baš neke velike šanse, no sve ovdje u ovoj priči ovisi od ždrijeba. Čini mi se da Eberl od početka ne krije da pokušavam napraviti kadar koje će moći da napravi solidan (a mogu da kažem i dobar) nastup u EVROPA LIGI. naravno ak bi uspjeli da se plasiramo u grupnu fazu Lige Prvaka normalno je da bi dio tog novca bio automatski utrošen na neko dodatno pojačanje
- i mene pomalo nervira što se ovoliko oteglo oko transfera, ali Eberl je dosta puta izjavio da se intezivno radi na tom polju. Najveći problem je taj što za igrače za koje se mi interesujemo se također interesuje još dosta poznatih evorpskih klubova što dodatno otežava posao. Također je i problem sa visokim odštetama koje klubovi traže, kao npr Basel koji traži po meni nerealnih 12,5 mil eura za 19-godišnjaka Granita Xhaku, koji je izgleda Favre-ova želja br.1 ovoga ljeta...
....tako da @Frank Ribery, ovdje sigurno nije riječ o nikakvom škrtarenju kao što si ti naveo, već se pokušava da se vodi zdrava i razumna klupska politika......

- Stephan A.C. Schippers , osoba koja je zadužena za finansije u Borussiji je nadavno u svome intervju-u spomenuo neke bitne činjenice. Iako je Borussia prodajom Reusa i Dantea inkasirala oko 21,5 milion eura, nešto više od 7 mil eura od tih transfera se mora platiti poreza, odnosno u kasu Njemačkog Saveza, jer nije Njemačka Monako, pa da je porezna osnovica mizerna, a amerosm je već gore spomenuo rigoroznost DFL-a
-također tu su i ostali troškovi koji moraju biti na vrijeme solvirani
- novac od TV prava (uvećan za 50%) o kojem priča RIBERY važi od sezone 2013/2014
- Eberl je više putao izjavio da žele da pametno kupuju, i da ekipa koja će biti na raspolaganju nakon završenog ljetnog transfer roka mora biti takva da klub i naredne sezone može da bude u stanju da je plaća a da pritom ne računaju na prihode od evropskih takmičenja, jer ekipa može da naredne sezone ne obezbjedi poziciju koja vodi u Evropu (što je i realno za očekivati), i šta onda? Imaš ekipu koju ne možeš finansijski da podneseš jer si računao na evropu a nisi ostvario taj cilj, pa se onda nađeš u gofnima...Eberl ne želi da se to desi i vrlo mudro radi po tom pitanju
- 22 mil je sasvim fina svota novca za potrošiti, naravno ako imaš jasnu viziju šta želiš napraviti, i dobar scouting
- Borussiji je cilj da se u narednim sezonama etabilira u gornjem domu bundeslige, znači među prvih osma. treba ići polako i korak po korak da bi se do tog cilja i došlo. ovo što se ove sezone desilo niko nije očekivao, i predstavlja jedan pozitivan korak i mogućnost da se preskoči jedna stepenica na ovome putu, ali samo JEDNA !!! ostalo je još dosta stepenica da bi se popeli gdje želimo
- amerosm, što se tiče Favre-a i njegovih pomoćnika zaista ne znam, znam samo da su ovi glavni Co-Traineri (njegovi prvi asistenti) Frank Geideck i Manfred Stefes bili u klubu i prije Favreovog dolaska, tamo negdje od 2009-te ako se ne varam
- misija ulaska u grupnu fazu LP-a će biti zaista teška, zato jer su nam mogući protivnici iznimno teški i neugodni, i ja lično nam ne dajem baš neke velike šanse, no sve ovdje u ovoj priči ovisi od ždrijeba. Čini mi se da Eberl od početka ne krije da pokušavam napraviti kadar koje će moći da napravi solidan (a mogu da kažem i dobar) nastup u EVROPA LIGI. naravno ak bi uspjeli da se plasiramo u grupnu fazu Lige Prvaka normalno je da bi dio tog novca bio automatski utrošen na neko dodatno pojačanje
- i mene pomalo nervira što se ovoliko oteglo oko transfera, ali Eberl je dosta puta izjavio da se intezivno radi na tom polju. Najveći problem je taj što za igrače za koje se mi interesujemo se također interesuje još dosta poznatih evorpskih klubova što dodatno otežava posao. Također je i problem sa visokim odštetama koje klubovi traže, kao npr Basel koji traži po meni nerealnih 12,5 mil eura za 19-godišnjaka Granita Xhaku, koji je izgleda Favre-ova želja br.1 ovoga ljeta...
....tako da @Frank Ribery, ovdje sigurno nije riječ o nikakvom škrtarenju kao što si ti naveo, već se pokušava da se vodi zdrava i razumna klupska politika......

Zadnja izmjena: Pale_Companion, dana/u 10 maj 2012, 17:06, ukupno mijenjano 1 put.
Agieren statt reagieren
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ako ti misliš da se De Jong, Xhaka,Hoilett, stoper i još neki mladi igrač mogu dovesti za 22 mil eura onda je to posao stoljeća.NE mozeš uloziti samo pare od prodaje igrača.Drugo, ovi igrači nemaju neka enormna primanja jer su tek na početku ozbiljne karijere.Normalno je da se produzuju ugovori, ali to je tek par mil eura više.Nema vizije.Eberl ne zna hoće li kupovati gotove igrače ili će traziti talente.Treba da se odluče hoće li riskirati ili će se poselamiti sa grupnom fazom LP-a.Ne ide to tako.Ako ne ulozis nema ni rezultata.Vremena su surova.NAletiće na neki Arsenal,Napoli , Valensiju i samo će se džabe obrukati.Moje mišljenje da je LP ipak prevelik zalogaj za Gladbach i da je Euroliga bila dovoljna za početak oporavka kluba.amerosm je napisao/la:@ FRANK RIBERY
krenimo redom:
Prihodi kluba ove godine su značajno skočili.Već sam govorio da im je stadion bio poprilično ispunjen, tv prava su veća ne enormno, ali i to je značajan pomak, bonusi od sponzora postoje za odlazak u Evropu + eventualno pare od LP (preko 15 mil eura ).Od 2013 veća tv prava .Ako sad nisu procjenili da je trenutak da se klub stabilizuje u vrhu onda ne znam kad će.
TV prava za sezonu 2010/2011 - 14,65 mil eura
Tv prava za sezonu 2011/2012 - 19,916 mil eura
Broj gledalaca u sezoni 2010/2011 - 45.189 prosječno po utakmici
Broj gledalaca u sezoni 2011/2012 - 51.847 prosječno po utakmici
Od prodaje igrača zarađeno oko 22 mil eura ( u porez ne ulazim).
Za bonuse ne znam koliko iznose, ali su milionski iznosi.
Novac od Lp zavisi hoće li kvalifikacije proći.
Ovo su podaci koji idu mojoj konstataciji u prilog.Škrtare i to će ih koštati sljedeće sezone jer će se svi klubovi pojačati, a oni su poprilično oslabljeni već sad.
Zalazem se za zdravu politiku, ali ne i za nedostatak ambicija.Gladbach po svemu sudeći planira samo da dovede zamjene za izgubljene igrače.To u Evropi neće proći.Ekipa ima potencijal , ali pojedini klubovi (Wolfsburg, Hoffenheim ) pokazali su puno više ambicija nego ekipa kojoj bi cilj valjda trebao biti grupna faza Lp-a.
Da ne budem samo pesimističan Gladbach je sa manje para napravio senzaciju i ja im želim isto i sljedeće sezone jer im je mjesto u top pet klubova i tu ih zelim gledati narednih 10-15 godina.Međutim suočiće se sa najvećom konkurencijom dosad.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
-
- Kontakt:
sjajan video, presjek sezone. pogledajte i uživajte!
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Agieren statt reagieren
-
- Kontakt:
Kako javljaju brojni njemački i švicarski mediji transfer Xhake je okončan, klubovi su se uspijeli dogovoriti oko odštete i transfer je služben!!! ja čekam još samo potvrdu na službenom sajtu Borussie, ali mislim da je to 99% gotova stvar !
Odlične vijesti, odličan transfer!!! Ovog igrača su mnogi klubovi imali na svome radaru, ali eto, Favre+Eberl su odradili svoj posao i doveli ovog dragulja u naše redove!!! Navodno je potpisao ugovor do 2016. godine, a odšteta još nije poznata !!!
Inače za one koji ne znaju radi se o 19-godišnjem švicarskom reprezentativcu i sjajnom veznom igraču sa velikom potencijalom!! Poznavajući Favrea i njegov rad sa igračima nesumnjivo je to da će on sigurno još izbrusiti ovog igrača i da će on biti u budućnosti nosioc igre veznog reda Borussie.
Inače doveden je ko zamjena za Neustadtera, a ja lično smatram da je Xhaka već sad bolji igrač od Romana, i upravo onakav igrač koji nama treba!! Sjajan u duelima, sjajan pregled igre, sjajan passing - brz, tečan i tačan, a zna dosta često i povući loptu i zabiti sa distance, siguran sam da će ovaj igrač samo dodatno unaprijediti našu igru i digunti je na viši nivo!!!
Još je super što je ovaj igrač Favre-ova velika želja, te mu je ta želja i ispunjena, što bi moglo značiti da bi i vrlo brzo Favre mogao produžiti svoj ugovor koji traje do ljeta 2013.
Odlično!!! naše prvo pojačanje!!! idemo dalje, vjerujem da se na ovome neće stati i da će još biti kvalitetnih transfera i da ćemo iduće sezone gledati još snažniju i još bolju Borussiu !!!

Odlične vijesti, odličan transfer!!! Ovog igrača su mnogi klubovi imali na svome radaru, ali eto, Favre+Eberl su odradili svoj posao i doveli ovog dragulja u naše redove!!! Navodno je potpisao ugovor do 2016. godine, a odšteta još nije poznata !!!
Inače za one koji ne znaju radi se o 19-godišnjem švicarskom reprezentativcu i sjajnom veznom igraču sa velikom potencijalom!! Poznavajući Favrea i njegov rad sa igračima nesumnjivo je to da će on sigurno još izbrusiti ovog igrača i da će on biti u budućnosti nosioc igre veznog reda Borussie.
Inače doveden je ko zamjena za Neustadtera, a ja lično smatram da je Xhaka već sad bolji igrač od Romana, i upravo onakav igrač koji nama treba!! Sjajan u duelima, sjajan pregled igre, sjajan passing - brz, tečan i tačan, a zna dosta često i povući loptu i zabiti sa distance, siguran sam da će ovaj igrač samo dodatno unaprijediti našu igru i digunti je na viši nivo!!!
Još je super što je ovaj igrač Favre-ova velika želja, te mu je ta želja i ispunjena, što bi moglo značiti da bi i vrlo brzo Favre mogao produžiti svoj ugovor koji traje do ljeta 2013.
Odlično!!! naše prvo pojačanje!!! idemo dalje, vjerujem da se na ovome neće stati i da će još biti kvalitetnih transfera i da ćemo iduće sezone gledati još snažniju i još bolju Borussiu !!!

Agieren statt reagieren
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Nek se i ova sapunica završila.Svaka čast na transferu jer su se morale pobijediti neke velike ribetine.
Cestitike Gladbachu na odlicnom transferu, ali po meni su za njegove usluge dali ogorman novac. 8,5 miliona € plus odredjen postotak od narednog transfera - dakle kada se sve sabere ovaj transfer ce Gladbach izaci preko 10 miliona € za jednog 19-to godisnjaka.
Za Luuka De Jong navodno prema pisanju medija su spremni platiti 10 miliona €, i to bi bio odlican potez uprave Gladbacha, ali je pitanje hoce li Twente prihvatiti tu ponudu.
Zelja Favrea kao zamjena za Dante-a je Yanga-Mbiwa iz Montepelliera, ali mislim da ce njega tesko uspjeti dovesti, jer Francuzima zbog direktnog plasmana u LP nisu potrebne pare, on moze igrati u LP, zatim nisam siguran da je Gladbach spreman da plati 7-8 miliona € za stopera i jedina prednost Gladbacha je ta sto je Bundesliga dosta kvalitetnija nego Ligue 1. Ne znam, ali po meni odlicno rjesenje na stoperskoj poziciji bi bio Lukimya koji je slobodan igrac, ili pokusati dovesti Geromela cija ce cijena nakon ispadanja Jarceva biti prihvatljiva, no to je za mene licno mac sa dvije ostirce ukoliko uzmemo u obzir rivalstvo izmedju ova dva kluba.
Za Luuka De Jong navodno prema pisanju medija su spremni platiti 10 miliona €, i to bi bio odlican potez uprave Gladbacha, ali je pitanje hoce li Twente prihvatiti tu ponudu.
Zelja Favrea kao zamjena za Dante-a je Yanga-Mbiwa iz Montepelliera, ali mislim da ce njega tesko uspjeti dovesti, jer Francuzima zbog direktnog plasmana u LP nisu potrebne pare, on moze igrati u LP, zatim nisam siguran da je Gladbach spreman da plati 7-8 miliona € za stopera i jedina prednost Gladbacha je ta sto je Bundesliga dosta kvalitetnija nego Ligue 1. Ne znam, ali po meni odlicno rjesenje na stoperskoj poziciji bi bio Lukimya koji je slobodan igrac, ili pokusati dovesti Geromela cija ce cijena nakon ispadanja Jarceva biti prihvatljiva, no to je za mene licno mac sa dvije ostirce ukoliko uzmemo u obzir rivalstvo izmedju ova dva kluba.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Valjda je sad jasno zasto sam govorio da je 22 mil eura premalo da se dovedu bar ta tri igrača.
Mislim da je najbolje da se po toj cinjenici nadjemo u zlatnoj sredini.FRANK RIBERY je napisao/la:Valjda je sad jasno zasto sam govorio da je 22 mil eura premalo da se dovedu bar ta tri igrača.

Evo ti samo jedan primjer: Borussia Dortmund
1. Weidenfeller - presao iz Kaiserslauterna kao slobodan igrac
26. Piszczek - presao iz Herthe kao slobodan igrac
4. Subotic - presao iz Mainza za 4,5 miliona €
15. Hummels - presao iz Bayerna za 4,2 miliona €
29. Schmelzer - igrac koji dolazi iz vlastite fudbalske skole
5. Kehl - presao iz Freiburga za 3,2 miliona €
21. Gündogan - presao iz Nürnberga za 4,5 miliona €
16. Kuba - presao iz Wisle za 3 miliona €
23. Kagawa - presao iz Osake kao slobodan igrac
19. Grosskreutz - presao iz Ahlena kao slobodan igrac - iako je fudbalsku karijeru poceo u BVB-u
9. Lewandowski - presao iz Lecha za 4,7 miliona €
Dakle ekipa koja je iznijela vecinski teret protekle sezone BVB-a je kupljena za 24,1 milion €, no da nije bilo povrede Götze-a i da ga stavimo na mjesto Kube dodjemo do podatka da je BVB svoju sampionsku ekipu platio 21,1 miliona €. Jos ako u obzir uzmemo cinjenicu da je jedan Bender dosao kao slobodan igrac, da je Leitner placen 800.000 €, jedan Santana 2 miliona €, jedan Perisic 5,5 miliona €, a jedan Barrios 4 miliona €.
Hebiga Dortmund za 35 miliona € sastavio sampionsku ekipu - jer imaju odlican skauting i sistem - a ti kazes Gladbachu malo 22 miliona €.
Sada ja mogu postaviti pitanje sta jedan Xhaka vrijedi vise od Gündogana ili Bendera?
-
- Kontakt:
ma polako, ima tu još igrača koji su na našem radaru, ima tu zanimljivih igrača
ako dođe De Jong treba se pokloniti Eberlu, mada sumnjam da ce doci jer su za njega zagrizle velike ribe koje mogu i ponuditi više za njega..nawodno Twente traži 15 mil eura
također mislim da od Mbiwa nema ništa, nerealno je to očekivati, on će preći u nekog giganta sigurno...
@Ribery, cifra od 22 mil je navedena u jednom novinarskom članku, to nije službena izjava od strane kluba tako de je moguće da možda baratamo i sa većom cifrom
uglavnom Eberl je izjavio da se neće škrtariti nego da će se dobiveni novac uložiti u rekonstrukciju momčadi
@Amerosm
hebiga, nije se moglo ispod te cijene nikako, pokušao je Eberl na sve načine ali nije išlo. Kad se sjetim da je prvobitno Basel tražio za njega 12,5 mil eura, 8,5 zvuči dobro i opet dobro odrađen posao Eberla koji je uspio spustiti cijenu i potući konkurenciju u vezi dovođenja Xhaka
odličan drugi post, to je to, dobar scouting i jasna vizija kluba i ljudi koji ce tu viziju iznijet čini čuda...
nadam se da će Xhaka opravdat cijenu koja je placena za njega, tj. ubijeđen sam u to. pod palicom Favrea nadam se da ce kroz koju sezonu pokazati zašto je placen više od recimo Gundogana
ako dođe De Jong treba se pokloniti Eberlu, mada sumnjam da ce doci jer su za njega zagrizle velike ribe koje mogu i ponuditi više za njega..nawodno Twente traži 15 mil eura
također mislim da od Mbiwa nema ništa, nerealno je to očekivati, on će preći u nekog giganta sigurno...
@Ribery, cifra od 22 mil je navedena u jednom novinarskom članku, to nije službena izjava od strane kluba tako de je moguće da možda baratamo i sa većom cifrom

uglavnom Eberl je izjavio da se neće škrtariti nego da će se dobiveni novac uložiti u rekonstrukciju momčadi
@Amerosm
hebiga, nije se moglo ispod te cijene nikako, pokušao je Eberl na sve načine ali nije išlo. Kad se sjetim da je prvobitno Basel tražio za njega 12,5 mil eura, 8,5 zvuči dobro i opet dobro odrađen posao Eberla koji je uspio spustiti cijenu i potući konkurenciju u vezi dovođenja Xhaka
odličan drugi post, to je to, dobar scouting i jasna vizija kluba i ljudi koji ce tu viziju iznijet čini čuda...
nadam se da će Xhaka opravdat cijenu koja je placena za njega, tj. ubijeđen sam u to. pod palicom Favrea nadam se da ce kroz koju sezonu pokazati zašto je placen više od recimo Gundogana

Agieren statt reagieren
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Gundoghan je dosao iz Nurnberga koji je mali klub.BAsel je čuda pravio ove godine, a Xhaka je i reprezentativac Švicarske.NAravno da Xhaka nije bolji igrač od Gundoghana u ovom trenutku, a kako će se razvijati spomenuti igrači to je teško procjeniti.22 mil eura je ogroman novac i sa tim parama se čitav tim moze kupiti.Hoffenheim je napravio čitav tim za toliko novca.Međutim tržište je opasno sjebano zadnjih godinja i jedna Xhaka za kojeg realno treba dati 5 mil eura sad vrijedi 8,5.De Jong ima tek jednu ozbiljnu sezonu iza sebe u prosječnoj ligi i ovi papci traze ogromnu sumu i sl.Apsolutno stoji da se za 22 mil eura uz dobar skauting moze napraviti i šampionski tim.Da sam na mjestu Eberla ja bih se posvetio dovođenju mladih igrača.Pokupio bih igrače poput Merkela, Kittela, Arnolda, Bella, Thya , Kirchoffa i naredne sezone pripremao ekipu za velike stvari.Poenta je u kvantiteti jer se od velikog broja mladih igrača moze napraviti dobar tim.Gladbach sebi ne moze dozvoliti promašen transfer, a da pritom da 8-10 mil eura.Svakako da ovo sto se radi sad je rizik jer su spomenuti igrači skupi, ali sa njim se dize i rejting tim.Gladbach je veliki klub i mora pod svaku cijenu se ustaliti u vrhu.Dosta je bilo borbe za opstanak.
SJećam se da sam upravo ja postavio spekulaciju da će Gladbach na transfere potrošiti priblizno 30 mil eura . Mislim da je istini puno bliza ova cifra.
Sasvim realno je da i David Hoilett dođe za male novce jer je Blackburn ispao iz lige.Vidim da ga na Gladbachovom forumu već stavljaju u idealnih jedanaest za sljedeću sezonu.
SJećam se da sam upravo ja postavio spekulaciju da će Gladbach na transfere potrošiti priblizno 30 mil eura . Mislim da je istini puno bliza ova cifra.
Sasvim realno je da i David Hoilett dođe za male novce jer je Blackburn ispao iz lige.Vidim da ga na Gladbachovom forumu već stavljaju u idealnih jedanaest za sljedeću sezonu.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Gladbach nije tim koji u ovom trenutku moze razmisljati o jeftinim alternativama, to bi valjda trebalo da bude jasno.
Oni nisu zavrsili sezonu u sredini tabele, nego na poziciji koja vodi u LP-a i trenutno dovodjenje nekih anonimusa koji bi bili previse jeftini je skoro pa nemoguce, Zim se mora graditi od koliko toliko provjerenih igraca, ipak se moraju spremati za najelitnije takmicenje.
Druga prica bi bila da su oni zavrsili na poziciji koja ne vodi u Europu, pa da se dovode igraci iz recimo druge lige.
Slazem se da je 20-ak miliona dobra svota novca sa kojim se moze dovesti nekoliko igraca, ali trziste je otislo u tacku, taako da se igrac koji je imalo predvidjen kao neki potencijal procjenjuje na nekoliko miliona.
Oni nisu zavrsili sezonu u sredini tabele, nego na poziciji koja vodi u LP-a i trenutno dovodjenje nekih anonimusa koji bi bili previse jeftini je skoro pa nemoguce, Zim se mora graditi od koliko toliko provjerenih igraca, ipak se moraju spremati za najelitnije takmicenje.
Druga prica bi bila da su oni zavrsili na poziciji koja ne vodi u Europu, pa da se dovode igraci iz recimo druge lige.
Slazem se da je 20-ak miliona dobra svota novca sa kojim se moze dovesti nekoliko igraca, ali trziste je otislo u tacku, taako da se igrac koji je imalo predvidjen kao neki potencijal procjenjuje na nekoliko miliona.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
-
- Kontakt:
David Hoilett je na ljeto slobodan igrač i koštao bi nas samo ''handgeld''. to bi bio odličan transfer po nas i odlično bi se uklopio u naš sistem igre. ali njega također žele i arsenal, liverpool, tottenham i još klubova, tako da nam je dovođenje ovog igrača znatno otežano... David već ima iskustvo igranja u Njemačkoj jer je bio dvije sezone na posudbama, a i roditelji mu žive u Mainzu.
i slažem se s vama apsolutno da je tržište u qurcu i prave vrijednosti tržišta i igrača su se užasno poremetile
i slažem se s vama apsolutno da je tržište u qurcu i prave vrijednosti tržišta i igrača su se užasno poremetile
Agieren statt reagieren
@ FRANK RIBERY
slazem se sa tvojim posljednjim postom u potpunosti. Ovaj prijelazni rok za Gladbach je mac sa dvije ostirce i ukoliko ne pogode sa pojacanjima tesko ce se oporaviti, ali se ja nadam da ipak do toga nece doci.
Gladbach ukoliko i naredne sezone zeli da bude konkurentan mora pored kljucnih pojacanja ostaviti novca da ekipu pojaca u kvanitetom i da ima solidna rjesenja na klupi.
slazem se sa tvojim posljednjim postom u potpunosti. Ovaj prijelazni rok za Gladbach je mac sa dvije ostirce i ukoliko ne pogode sa pojacanjima tesko ce se oporaviti, ali se ja nadam da ipak do toga nece doci.
Gladbach ukoliko i naredne sezone zeli da bude konkurentan mora pored kljucnih pojacanja ostaviti novca da ekipu pojaca u kvanitetom i da ima solidna rjesenja na klupi.
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Ako bude pametan doći će u Gladbach koji mu moze dati šansa da igra i da napreduje.U svim spomenutim klubovima bio bi rezerva sto za talentovanog mladog igrača znači stagniranje.Ja ga nekako vidim u Gladbachu.Pale_Companion je napisao/la:David Hoilett je na ljeto slobodan igrač i koštao bi nas samo ''handgeld''. to bi bio odličan transfer po nas i odlično bi se uklopio u naš sistem igre. ali njega također žele i arsenal, liverpool, tottenham i još klubova, tako da nam je dovođenje ovog igrača znatno otežano... David već ima iskustvo igranja u Njemačkoj jer je bio dvije sezone na posudbama, a i roditelji mu žive u Mainzu.
Odlican transfer kojim je M'gladbach definitivno pokazao visoke ambicije u narednom periodu.
Najslabiji dio ekipe je upravo bila pozicija centralnog veznog, jer ruku na srce duo NN nema neku zavidnu kreativnost sto se i vidjelo u mecevima protiv zatvorenijih ekipa.
Sigurno bi budzet za transfere bio barem 10 milki veci da su izborili direktan plasman u LP, ali i ovo je za svaku pohvalu. Tko zna, mozda investiraju dodatno ako uspiju uci u grupu fazu LP, a sanse im sigurno nece biti male kao sto smo ocekivali, jer konkurencija nece uopce biti toliko strasna.

Sigurno bi budzet za transfere bio barem 10 milki veci da su izborili direktan plasman u LP, ali i ovo je za svaku pohvalu. Tko zna, mozda investiraju dodatno ako uspiju uci u grupu fazu LP, a sanse im sigurno nece biti male kao sto smo ocekivali, jer konkurencija nece uopce biti toliko strasna.

Der Mann für die entscheidenden Tore.
- IlPrincipino
- Kontakt:

odlično pojačanje...navodno je plaćen 8.5 milliona...potpisao je petogodišnji ugovor...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot
Odlično pojačanje sigurno, prvi put sam čuo za njega kada je Juventus pokazao interes, a kasnije je navodno i Manchester United pratio ovog momka.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.