FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Elegant
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Elegant » 18 maj 2012, 10:58

VELEZDOGROBA je napisao/la:puno srece sutra
Utakmica se igra u nedjelju 17 h kao i sve ostale.

Tuzlaci u ova dva kola kroje svoju sudbinu. Ide im u prilog to sto Slavija gostuje Borcu kojem također trebaju bodovi za Evropu. Eventualnim porazom Slavije i njihovom pobjedom nad Velezom su na korak do spasa, a onda idu u Lukavic gdje ih ceka pakao.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 18 maj 2012, 11:16

slika
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 18 maj 2012, 11:18

VELEZDOGROBA je napisao/la:
Fkr.87 je napisao/la:
VELEZDOGROBA je napisao/la:velez u tuzlu dolazi bez 9 igraca
to sam maloprije saznao.

vjerujte da ostajete 100% u ligi jer mi zadnje kolo dobijamo goska!
sve u svemu sretno tuzlaci

da ne kazete velez vam ne valja pa se vi opet lizite sa komsijama nasim ;)
ozb otkud ti ovo sa ultrasima? :? pa njih najvise mrzimo u citavoj Bosni !

kazem ti kad smo dolazili predzadnje kolo u tuzlu kad smo ispadali.
50 navijaca veleza po dolasku u tuzlu prvo je otislo na tuzlansku kapiju i polozilo cvijece za poginule u ratu(tuzlansku mladost)
onda pri ulasku red army na stadion poceli su povici gazi gazi ustase,jebhemo vam mater ustasku!!!!!!

to vam ne ide u prilog al eto nek vam bude

puno srece sutra
Kako se ja ovoga ne sjećam :?: Znam da svi u Tuzli simpatišu Velež, to ti je sigurno. Najviše smo se bunili da vam vrate stadion kao prvo.
Uglavnom forza Velež :) samo od nas da izgubite u nedelju.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 maj 2012, 11:30

sjecam se ja upravu je covjek bili su na kapiji polozili cvijece i bilo je psovki naravno..samo niko od nas nije tad ni znao da su oni bili gore ebiga ...nije ih nesto mnogo doslo ali ebiga..pa sad kad bi tako gledali onda sam i ja morao napustiti mostar jednom ranije zbog kamenica pa nas policija sprovela nazad do kombija tamo cini mi se 1998 nisam siguran izgubili smo 3-1 cini mi se, a mi smo poveli 1:0... ne znam tacno koja je godina bila je li 1997 98 da me ebes ne znam, ali znam da smo zijanili 3-1..Znam kad smo mi taj gol dali da se srusio tamo Mostar na nas :)...ebiga tad je bilo zaebano pobjedit u Mostaru sto jest jest...valjda je ovaj momak bio tad sjeca se ebiga , a ja se sjecam kao da je juce bilo i ako ne znam tanco godinu je li 1997 ili 98

eh sad kad bi mi svi gledali po tome onda gdje bi nam bio kraj ebiga
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 18 maj 2012, 11:35, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 18 maj 2012, 11:34

Ukoliko Sloboda pobjedi Veleža, što očekujem ;) , a Slavija bude poražena u Banjaluci, što je realnost, Slavija bi morala dobiti Slobodu minimum 3-0 ukoliko bude minimalna pobjeda Slobode i minimalan poraz Slavije!
Dakle, Sloboda osim pobjede mora ići na gol više!
U slučaju identičnog bodovnog salda većeg broja timova, Slavija je jedina ispod Slobode sa gol razlikom -1 u odnosu na Slobodu!
Dakle, treba tražiti gol više.
Ukoliko nebude nekih većih iznenađenja, za očekivati je da će se u zadnje kolo ući sa ovakvim rasporedom na tabeli:
10. Čelik - 32
11. Gošk - 32
12. Sloboda - 32
13. Rudar - 31
14. Leotar -30
15. Slavija - 29
16. Kozara - 19

Zadnje kolo:
Leotar -Željezničar
Rudar.P- Zrinjski
Velež - Gošk
Slavija- Sloboda

Zaključak:
Ispadaju: Kozara 100%, Slavija 80%, Leotar 70%, Rudar 50%, Sloboda 20%, Gošk bi ostao u ligi pobjedom nad Čelikom u kolu odigranom prije.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 maj 2012, 11:37

ma gleda se medjusobne utakmice tako da Slaviji i 2-0 odgovara ... ne odgovara im 2-1 jer mi smo dlai gol u gostima u tom slucaju
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 18 maj 2012, 11:44

otkud to da Gosk ostaje u ligi ako dobije Celika, a izgubi zadnju od Veleza..jer onda i ako Sloboda izgubi u Istocnom Sarajevu stvara se krug od 3 ekipe sa 32 boda i ako sam ja dobro shvatio, onda se pravi mini tabela te tri ekipe(ili koliko ih vec bude sa 32 b) i tu je Gosk najlosiji.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 18 maj 2012, 11:50

Nisam znao da međusobni dueli odlučuju na kraju!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 maj 2012, 12:01

mozak je napisao/la:Nisam znao da međusobni dueli odlučuju na kraju!
samo za titulu, evropu i ispadanje.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 maj 2012, 12:38

Bogami ide na bolje cim vidim i na Ibrakovicu majicu Fukare mora biti dobro :)...Gledaj Sulje lavcine :)

Fukare: Imamoviću dođi na utakmicu!
Sloboda će već danas u karantin. Do nedjelje će ekipa imati lakše treninge, a u nedjelju se, kako kažu, mora poginuti na terenu

slika

Pred posljednje dvije utakmice Premijer lige BiH, prema riječima trenera Abdulaha Ibrakovića, u Slobodi se ne bave kalkulacijama. Ekipa i taktika se spremaju od utakmice do utakmice, a prva naredna je sa Veležom na Tušnju.

"Velež je veliki klub, koji ima dobru ekipu. Rasterećeni su, jer su prebrodili sve brige. No, mi nismo. Nama ultimativno treba pobjeda i te činjenice smo itekako svjesni. Imam sve igrače na raspolaganju, a počet će ekipa kao u Gabeli", kaže Ibraković.

Sloboda će već danas u karantin. Do nedjelje će ekipa imati lakše treninge, a u nedjelju se, kako kažu, mora poginuti na terenu.

"Ne sjećam se da se ijedna utakmica ovako željno iščekivala kao ova sa Veležom. Imamo veliku podršku navijača, a ja ne bih ponavljao stereoptipe o tome kako se trebamo boriti. Nama treba pobjeda i mi ćemo je i ostvariti", kaže najiskusniji igrač u taboru Slobode Alen Mešanović.

Eldar Bajrić ispred navijačke skupine Fukare najavio je spektakl u nedjelju. Oni koji dođu, kaže Bajrić, imat će šta i da vide. Također, na kraju današnje press - konferencije predstavnici navijačke skupine Fukare, pozvali su načelnika Jasmina Imamovića da napokon dođe na utakmicu i da na taj način podrži "crveno - crne" u borbi za goli premijerligaški život.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 18 maj 2012, 12:45

ibrakovic je mangup pravi, frajer je moderan trener upucen je u sve sfere od igre na terenu i administracije u klubu do navijaca na terenu i samo takve osobe mogu valjati svakom klubu a pogotovo slobodi.nadam se da cete prebroditi ovo sve sa opstankom i da cemo na godinu gledati jacu slobodu i neizvjesni kantonalni derbi izmedu zvijezde i vas ;) sretno od srca u nedjelju.
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 18 maj 2012, 12:48

Ne znam jeli Ibraković mangup ali je šminker :mrgreen:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 18 maj 2012, 12:53

tepsija je napisao/la:Ne znam jeli Ibraković mangup ali je šminker :mrgreen:
ma on zna kako nasa liga i savez disu zna puteve mnogih mladih igraca iz tk i ima svoje prste u njihovim transferima u vece klubove,realno slobodi moze biti od velike pomoci pogotovo sto je sloboda rasadnik mladih talentovanih igraca.upamtite da ce ako opstanu i ako on na godinu bude vodio slobodu mnogi veliki privrednici poceti ulagati u slobodu i dignut ce je sigurno iz sivila..ibrak nije prosijak i nije dosao da izmuze slobodu on je dosao da popravi svoj pedigre i da jos vise ojaca sebe kao trenera.ako izbore opstanak bice puno vise cijenjen a to je njemu i najveci cilj
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 maj 2012, 12:57

astra1922 je napisao/la:
tepsija je napisao/la:Ne znam jeli Ibraković mangup ali je šminker :mrgreen:
ma on zna kako nasa liga i savez disu zna puteve mnogih mladih igraca iz tk i ima svoje prste u njihovim transferima u vece klubove,realno slobodi moze biti od velike pomoci pogotovo sto je sloboda rasadnik mladih talentovanih igraca.upamtite da ce ako opstanu i ako on na godinu bude vodio slobodu mnogi veliki privrednici poceti ulagati u slobodu i dignut ce je sigurno iz sivila..ibrak nije prosijak i nije dosao da izmuze slobodu on je dosao da popravi svoj pedigre i da jos vise ojaca sebe kao trenera.ako izbore opstanak bice puno vise cijenjen a to je njemu i najveci cilj
to je istina i vec ima ljudi koji su se javili da ce biti tu na raspolaganju , ali kad se formira ova uprava ...znaci nije bitno hocemo li ostati u ligi ili ne ...mene u posljednje vrijeme pravo raduju neke informacije koje dobijam sto se tice ovih stvari, ali o njima neki drugi put, jer dok ja to ne vidim i ne osjetim nema razloga ni da se pominje... uglavnom vjerujem da idu bolji dani za nas klub
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 18 maj 2012, 13:23

ako odradimo ova 2 kola na najbolji moguci nacin te ostanemo u ligi Sloboda ce se iduce sezone borit za titulu ili kup eventualno...zapamtite ovo dobro...prema nekim info...par strasno ekonomski jakih ljudi je spremno da ulozi za nase prilike ogromne pare te Slobodu izbaci tamo gdje joj je mjesto..u vrhu...ali ne da tu ostane jednu sezonu nego da se po borcevom receptu radi kontinuirano i konstantno....vec su poceli radovi i na pomocnom stadionu i mislim da ce aBd Sloboda konacno stat na svoje noge...sve to naravo donkle zavisi i od razvoja situacije na praju ove sezone...
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 18 maj 2012, 13:25

Izgleda da sve ide nabolje, evo grade pomocni stadion, u strucnom su stabu Ibrakovic i sto mene posebno raduje Memisevic po meni jedan od najbolji trenera u BiH.

Ibrakovic ima dara da prepozna dobrog igraca, kada je prvi put vodio Slobodu iz Viteza dovodi Vidica i Vojvodica(ne znam iz kojeg kluba) pomenuta dvojica kasnije postaju nasi najbolji igraci, dok je Vidic dosao do reprezentacije.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 18 maj 2012, 13:34

Vojvodic je dosao iz Kozare tad ...Vidic je bio fenomenalan ebiga, ali ode covjek poslije onih batina sto je dobio u robnoj kuci :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 18 maj 2012, 14:47

Ima li neko da kaze zasto pozivaju Jasmina Imamovica? Jel predizborna? Jesu li dobili sta djeparca?
Ili da ga prozovemo za ovo sve sto nije uradio za sport u Tuzli?
Ja nemam pojma, ima li neko da zna? :?:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 18 maj 2012, 14:52

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj sjednici donijela je odluku o povlačenju tužbe i oprostu duga FK Sloboda. Riječ je o dugu od 23. 000 KM, koji je nastao u periodu 2008. - 2011. godina, a koji se odnosi na troškove obezbjeđivanja utakmica od strane MUP-a TK.

Pošto MUP TK nije mogao naplatiti svoja potraživanja podignuta je tužba, ali je Vlada TK danas donijela odluku o povlačenju tužbe protiv FK Sloboda i oprostu duga. Na taj način kantonalna vlast je iskazala želju da pomogne najstarijem klubu u sjeveroistočnoj Bosni, a primjer Vlade TK mogli bi slijediti i mnogi drugi. Očekuje se da se u pomoć Slobodi na jači način uključi Općina Tuzla. Svojevremeno je Općina Tuzla izdvala 20.000 KM mjesečno za Slobodu, a trenutno je ta suma oko 7.000 KM.

Nepoznata je ukupan suma dugova FK Sloboda. No, jasno je kako najveći problem za poslovanja kluba predstavljaju ogromne kamate, koje su odavno premašile iznos glavnice. U Slobodi se nadaju da će kamate nekada biti otpisane, a da će klub izmiriti svoje obaveze prema fondovima i drugim dobavljačima.

Krenulo vas je :)
NO PYRO NO PARTY

ahmad_tz
Kontakt:

Post Postao/la ahmad_tz » 18 maj 2012, 14:57

Treba ba samo nekako dogovorit sjever, jbt pa bice 2000 ljudi na sjeveru samo. Naravno pod uslovom da se pojavi par likova :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.