NK Široki Brijeg

Elegant
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la Elegant » 17 maj 2012, 12:56

Da su nacionalisti nije prvi put da prikazuju, ali da se psuje drzava u kojoj zive, drzava ciju lig i kup igra njihov tim, ista ta BiH koju predstavljaju u Evropi ? :? Koja je to njihova drzava ako nije BiH ?

Ovo se samo viđa u Sirokom Brijegu, Banjoj Luci, i jednom djelu Mostara.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 17 maj 2012, 12:57

Elegant je napisao/la:Da su nacionalisti nije prvi put da prikazuju, ali da se psuje drzava u kojoj zive, drzava ciju lig i kup igra njihov tim, ista ta BiH koju predstavljaju u Evropi ? :? Koja je to njihova drzava ako nije BiH ?

Upravo o tome i pricam ali djaba uvijek se nadju pojedinci da se ku**e, cast izuzetcima stvarno. ;)
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 maj 2012, 13:01

To ti se vidja u apsolutno svakom dijelu Bosne i Hercegovine, na ovaj ili onaj nacin, ne postoji ti neki ''univerzalni'' nacin za takvo sto, ovo je samo jedan vid toga, ne znam sta izoliras ''gradove slucajeve'', ocekivajuci da ne bi naletio na levate i unutar vlastitog grada, unutar (bezveze lupam) Prijedora, Sanskog Mosta, Zenice, ma nebitno.
Ako to ne vidis, onda dobro trebas pogledati u vlastito okruzenje i zapitati se cemu toliko skandala i crne kronike i unutar moga grada ako je to izolirani problem. Nije, vjeruj.
To je sve odraz disfunkcionalne, siromasne i nesredjene drzave, onima isfrustriranim time takvo sto samo dodje kao poligon za izbacivanje tog silnog hajmo reci stresa. Srecom, gdje god dodjes radit ce se o manjini, ekstremnoj, al i dalje manjina. A vidjet ces ti to bilo gdje, vjeruj, al nebitno, nauci covjek na svasta kad zivi na Balkanu.

Kako god, daj bolan, sjebaj.ete opet temu. Jel moze bez toga ikako?
...Život za Široki...

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 17 maj 2012, 13:47

Elegant je napisao/la:Da su nacionalisti nije prvi put da prikazuju, ali da se psuje drzava u kojoj zive, drzava ciju lig i kup igra njihov tim, ista ta BiH koju predstavljaju u Evropi ? :? Koja je to njihova drzava ako nije BiH ?

I na stotine drugih stadiona širom Europe, prvenstveno u Španiji, Belgiji, Srbiji, Makedoniji itd... Psovanje države je najmanji problem, i ja je opsujem svaki dan po par puta kad gledam sirotinju koja kopa po smeću i babine sinove bez dana škole koji se vozaju u mercedesu i troše po milju svaki vikend. Isto tako je psujem kad imam posla s njenom birokratijom, kad mi papiri stoje u Ministarstvu pravde po 3 mjeseca, a ja tu ne mogu ništa.

Veći je problem vrijeđanje drugih naroda ili gađanje igrača/sudije/trenera, to je odraz sportske nekulture i toga je, nažalost, bilo sinoć u Širokom, ali to nije ništa što nismo već vidjeli i na drugim stadionima (pa i Grbavici) i ne treba histerisati- za to je kriva upravo država, tj. njena vlast.

Forumaši koji navijaju za ŠB su izrazili svoje žaljenje zbog tih događaja i zbog toga nema potrebe da se o tome više piše. Čestitke Širokom na fer utakmici, na dosta dobroj sezoni u kojoj su mogli više da su ostavili Karačića na klupi. To je moje mišljenje i baš mi je bilo žao što se on nije više zadržao u našoj ligi. Puno sreće u Europi i idućoj sezoni i nogometnom i košarkaškom klubu. Pozdrav..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

ScooTeR
Kontakt:

Post Postao/la ScooTeR » 17 maj 2012, 14:23

Utakmica prava takticka,Amar je pokazao zasto je najbolji trener u drzavi,Bloudek kao ckapi,nece da se otvori 90 min,do duse mi smo zeljeznicar pa ako se otvoris eto petarde u mrezi.Da se malo osvrenem na navijanje,ne svatam kako je jedno selo toliko zatrovano fasizmom,nacionalizmom.Hvala bogu pa smo za vas gospoda,uzimamo vam kup u sred pecare.Naviknite se na poraze,nismo mi Fk sarajevo! ;)
Amar Osim!!!!
Kraj price!!!!!

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 17 maj 2012, 14:25

ScooTeR je napisao/la:Utakmica prava takticka,Amar je pokazao zasto je najbolji trener u drzavi,Bloudek kao ckapi,nece da se otvori 90 min,do duse mi smo zeljeznicar pa ako se otvoris eto petarde u mrezi.Da se malo osvrenem na navijanje,ne svatam kako je jedno selo toliko zatrovano fasizmom,nacionalizmom.Hvala bogu pa smo za vas gospoda,uzimamo vam kup u sred pecare.Naviknite se na poraze,nismo mi Fk sarajevo! ;)
Ja fkt vise nekontam sto za svaku je***u stvar spominjete ili HZ, ili FKS?
Sta smo to mi nek rupa na sviralu, kozara itd..., molim vas zabidjite nas u sirokom luku komsije. :)
"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 17 maj 2012, 14:28

Nema potrebe trpat sve ljude u isti koš ako ima pojedinaca koji su zadojeni mržnjom i nacionalizmom nisu svi,a ja ovom prilikom čestitam igračima i stručnom štabu te upravi na korektnosti i lijepom ponašanju tokom cijele utakmice i po završetku iste,sve je na samom terenu bilo na nivou što mogu ipak Velike ekipe dostojanstveno priznatiu poraz i čestitati boljem,zbog toga svaka čast i moje poštovanje. :)
Zadnja izmjena: Blagoje Bratić, dana/u 17 maj 2012, 14:28, ukupno mijenjano 2 puta.

ScooTeR
Kontakt:

Post Postao/la ScooTeR » 17 maj 2012, 14:28

RedDevilS je napisao/la:
ScooTeR je napisao/la:Utakmica prava takticka,Amar je pokazao zasto je najbolji trener u drzavi,Bloudek kao ckapi,nece da se otvori 90 min,do duse mi smo zeljeznicar pa ako se otvoris eto petarde u mrezi.Da se malo osvrenem na navijanje,ne svatam kako je jedno selo toliko zatrovano fasizmom,nacionalizmom.Hvala bogu pa smo za vas gospoda,uzimamo vam kup u sred pecare.Naviknite se na poraze,nismo mi Fk sarajevo! ;)
Sta smo to mi nek rupa na sviralu, kozara itd..., molim vas zabidjite nas u sirokom luku komsije. :)
Komsije vi kako znam dole nikada boda niste uzeli,vasi igraci dole mjesto da igraju 400%,uvijek se vracaju porazeni.
Tako da ovaj rezultat i vama treba da je drag.
Amar Osim!!!!
Kraj price!!!!!

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 17 maj 2012, 15:25

Rijesiti se pola momcadi na kraju sezone.U ove dvije utakmice dati priliku juniorima.Kako Zoletic moze igrati a nas ni jedan se ne moze pribliziti prvom timu.A i imamo najbolje juniore u drzavi???Zna se sta je,od juniora ne mogu uzimati lovu kao od ovih taraba sto igraju.Mene jos zaboli kad sam cuo da je Bandovic trazio isto para kao i Maric,majko mila i kukavna.Ubaciti kojeg gruđanina iz kadeta i Kožulja i jos kojeg juniora.Od njih bi trebali imati kakve koristi.Sta imamo od Jure i ostalih picica.Odmah vratiti Zlomu i Tomica,cim sezona zavrsi!!

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 17 maj 2012, 16:09

ŠB.TRN je napisao/la:Rijesiti se pola momcadi na kraju sezone.U ove dvije utakmice dati priliku juniorima.Kako Zoletic moze igrati a nas ni jedan se ne moze pribliziti prvom timu.A i imamo najbolje juniore u drzavi???Zna se sta je,od juniora ne mogu uzimati lovu kao od ovih taraba sto igraju.Mene jos zaboli kad sam cuo da je Bandovic trazio isto para kao i Maric,majko mila i kukavna.Ubaciti kojeg gruđanina iz kadeta i Kožulja i jos kojeg juniora.Od njih bi trebali imati kakve koristi.Sta imamo od Jure i ostalih picica.Odmah vratiti Zlomu i Tomica,cim sezona zavrsi!!
Onaj Zlomislić je pravi tip igrača mene je čudilo kad sam ga vidio u Gošku i da ga se Široki tek tako riješio,a dovodi izraubovanog Bajana starog igrača za ne tako malu lovu,a njihov igrač onakav se kali u Gošku stvarno mi nije jasna ta politika što kažeš ima tu sigurno još mladih igrača kod vas koji mogu igrati u prvom timu. ;)

RedDevilS
Kontakt:

Post Postao/la RedDevilS » 17 maj 2012, 16:43

ScooTeR je napisao/la:
RedDevilS je napisao/la:
Komsije vi kako znam dole nikada boda niste uzeli,vasi igraci dole mjesto da igraju 400%,uvijek se vracaju porazeni.
Tako da ovaj rezultat i vama treba da je drag.
Znam ja da mi nismo odozdo dosli nikad sa pobjedom uvijek poraz ja se slazem, a ta pobjeda vasa je meni draga ja sam juce to vama rekao i pozelio srecu ali su me napali manijaci to je fujj, cast izuzetcima da su svi kao ti , i onaj Blue Tiger.. ;) :P
Zadnja izmjena: RedDevilS, dana/u 18 maj 2012, 10:17, ukupno mijenjano 1 put.

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 17 maj 2012, 20:17

Samo lagano,nikad jači a ostali prolaze.Jedino nam je Željo konkurencija po rezultatima,njega da je skinuti,ako Bog da i hocemo ;) :)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 maj 2012, 20:53

RedDevilS je napisao/la: Znam ja da mi nismo odozdo dosli nikad sa pobjedom uvijek poraz ja se slazem, a ta pobjeda vasa je meni draga ja sam juce to vama rekao i pozelio srecu ali su me napali manijaci to je fujj, cast izuzetcima da su svi kao ti , i onaj Blue Sky.. ;) :P
Nije istina, imao je i Sarajevo jedan pravi rezultat u Kupu.
Blagoje Bratić je napisao/la:
ŠB.TRN je napisao/la:Rijesiti se pola momcadi na kraju sezone.U ove dvije utakmice dati priliku juniorima.Kako Zoletic moze igrati a nas ni jedan se ne moze pribliziti prvom timu.A i imamo najbolje juniore u drzavi???Zna se sta je,od juniora ne mogu uzimati lovu kao od ovih taraba sto igraju.Mene jos zaboli kad sam cuo da je Bandovic trazio isto para kao i Maric,majko mila i kukavna.Ubaciti kojeg gruđanina iz kadeta i Kožulja i jos kojeg juniora.Od njih bi trebali imati kakve koristi.Sta imamo od Jure i ostalih picica.Odmah vratiti Zlomu i Tomica,cim sezona zavrsi!!
Onaj Zlomislić je pravi tip igrača mene je čudilo kad sam ga vidio u Gošku i da ga se Široki tek tako riješio,a dovodi izraubovanog Bajana starog igrača za ne tako malu lovu,a njihov igrač onakav se kali u Gošku stvarno mi nije jasna ta politika što kažeš ima tu sigurno još mladih igrača kod vas koji mogu igrati u prvom timu. ;)
Nije Bajano star nesto posebno ni izrabljen, jednostavno je dosao u losoj formi i nije prosao kompletne pripreme i plus imao je i ozljeda par u kratko vrijeme otkad je tu, sto je ponovno odraz svega toga gore, tako da nije to isto. A naravno, takvi igraci u BiH i dolaze kad im se uslijed svega navedenog smanji cijena. Kako god, Bajano u formi je lagano jedan od najboljih igraca u premijer ligi, al ovako nije ni na 60 posto izdrzljivosti i mogucnosti i samim time ne moze ni biti koristan protiv Zeljeznicara konkretno, koji je trkacki i u defanzivnoj postavi ove godine najbolja momcad u ligi.
Ionako dolazi pomalo smjena igraca, neki se vracaju, neki nadolaze, neki odlaze, to je tako.
Zeljeznicar treba uzivati dok ima jednu pravu ekipu na okupu, jer sve je to prolazno i promjenjivo, tako da, svi ce raditi na tome da stvore vlastitu, pa tako i mi. ;)
...Život za Široki...

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 17 maj 2012, 21:31

Što nisu uspjeli seniori sinoć, uspjeli su juniori večeras.. Bravo momci.. ;)
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 17 maj 2012, 21:37

Takodjer, cestitke i od mene, trofej je trofej, a vrlo rijetko ce proci nogometna sezona bez da NK Široki Brijeg ne osvoji neku titulu il trofej makar u jednoj konkurenciji. ;)

Juniorima svaka cast. Nadam se da ce nastaviti sa istim radom i u profesionalnom nogometu te da ce neki od njih i uspjeti u tom svijetu i nametnuti se kao ozbiljan prvotimac.

Juniori Širokog Brijega pobjednici su Kupa BiH! Nakon pobjede u prvom susretu u Banjoj Luci 1:0, u uzvratu na Pecari nije bilo golova pa su "Plavo-bijeli" podigli pobjednički pokal.

ŠIROKI BRIJEG – Stadion Pecara. Gledatelja 500. Sudac: Alečković (Sarajevo).
ŠIROKI BRIJEG: Pehar, Ćuže, Kukavica, Špikić, Marković, Odak, Kožulj, Kvesić, Karačić, Buhač, Barišić (još su igrali: Sušić, Kovačić, Ćorluka, Miličević). Trener: Toni Karačić.
BORAC: Krčić, Ivić, Škrbić, Jotanović, Vidović, Špica, Simić, Subić, Zečević, Kunić, Savanović (još su igrali: Dedić, Predragović, Cvijanović). Trener: Stojan Malbašić.

U prvom poluvremenu nije bilo izglednijih prigoda za postizanje zgoditaka. Nastavak je donio znatno više uzbuđenja, a Širokobriježani su i prije posljednjeg Alečkovićeva zvižduka mogli „ovjeriti“ osvajanje Kupa.
Međutim, Buhač iz neposredne blizine u 59. minuti nije uspio proslijediti loptu u mrežu Krčića nakon odličnog Miličevićeva ubacivanja, a pet minuta kasnije Sušić je odlično probio lijevu stranu i iz blizine umjesto mreže ili, pak, povratne lopte u sredinu za bolje postavljene suigrače pogodio – vratnicu.
Široki Brijeg je u 59. minuti postigao zgoditak, no on je poništen zbog Buhačeva zaleđa. Banjolučani su se u završnici oslobodili pritiska domaćih, imali u 83. minuti i dobru prigodu preko Cvijanovića, ali ostalo je 0:0. Dovoljno da Širokobriježani radosno dočekaju kraj utakmice i visoko podignu pobjednički pokal namijenjen pobjedniku Kupa BiH.
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 18 maj 2012, 14:21

slika

Trofej je trofej, titula je titula. :) Bravo momci. ;)

Na najboljem su putu da osvoje i ligu.
...Život za Široki...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 maj 2012, 14:23

ŠB_Fidelis je napisao/la:slika

Trofej je trofej, titula je titula. :) Bravo momci. ;)

Na najboljem su putu da osvoje i ligu.
To da ne bude da smo mi sve uzeli :lol: al iduce godine ako Bog da i ovo :mrgreen:
Salim se nek je sa srecom, ovo bi trebao da znaci dobar radi sa mladjim kategorijama sto donosi dobre stvari u buducnosti.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 19 maj 2012, 15:42

Čestitke Široko Briježanima na pokalu.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 20 maj 2012, 08:21

Može li samo jedna informacija. Zanimaju me koje su bile cijene ulaznicu za sve tribine finala kupa BiH protiv Željezničara. Hvala :)

felix123
Kontakt:

Post Postao/la felix123 » 20 maj 2012, 09:29

AnelZ je napisao/la:Može li samo jedna informacija. Zanimaju me koje su bile cijene ulaznicu za sve tribine finala kupa BiH protiv Željezničara. Hvala :)
Kavez 3
Sjever 5
jug(natkriven) 7
Na Istok su se smjestili pioniri Troglava i juniori Borca BL

Znaci kao i na svakoj drugoj utakmici

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: 2sb1996, Amazon [Bot] i 32 gosta.