Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Henderson
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Henderson » 16 maj 2012, 23:44

OTNYS_YNWA je napisao/la:
Henderson je napisao/la:
Taj isti ćelavac je u prvoj sezoni izgubio obje utakmice protiv Uniteda, 3 utakmice protiv Chelsija i izgubio jednu utakmicu protiv Evertona.
King je samo ove sezone pobjedio 3 puta Chelsea ( četiri puta u 5 utakmica ), jednom Uniteda ( 2 puta u 15 mjeseci ) a Evertona 3 puta u jednoj sezoni.
Taj isti ćelavac je osvojio 58 bodova u prvoj sezoni a King samo 6 manje. Za Kinga se makar ima opravdanje u prećkama i stativama, tj. nedostatku sreće a ćelavac nije imao nikakvog opravdanja.
:lol:

Kakve to veze ima što smo pobijedili 3 puta Chelsea, jednom United kada je prvi imenovani tim osvoji FA Cup i igra finale lige prvaka, a ovaj drugi je istina ostao bez pehara ali i dalje će igrati u prestižnom takmičenju. Da ne spominjem kako je City došao do trofeja, 2 gola u zadnjim trenucima.

Taj ćelavac je u prvoj sezoni osvojio ligu prvaka, takmičenje koje ćemo Bog zna kada zaigrati! ;)
Poenta Jimmy jeste da je Ćelavac ovojio 58 bodova u puno lakšem okruženju ( tada nije bilo jakog Tottenhama niti Cityija ) i osvojio je 6 bodova više od Kinga.
Koliko je dobar Ćelavac bio, tako nam se nakupilo 16 godina bez Wembleya, 6 godina bez trofeja, svojih 223 miliona potrošenih funti je pravdao da nema para na trošenje ...
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

RtoX
Kontakt:

Post Postao/la RtoX » 16 maj 2012, 23:44

Carlo je napisao/la:samo da ne dođe novi hodgson, bojim se katastrofalne sezone
Vece nego ove nije bilo 50 godina.Svima nam je zao ali ovo je samo logican slijed dogadjaja
"You'll Never Walk Alone"

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 16 maj 2012, 23:46

Na LFC Transfer Speculations stranici od 3600 glasaca 2000 je glasalo da zele Beniteza na klupi, izbor je bio posirok, cak i pored Guardiole i Kloppa vecina ljudi zeli Beniteza nazad.. Mislim da je sada on realno najbolja opcija koja moze doci gotivili ga ili ne gotivili.. Cini mi se da je sad za sad Boas najblizi nasoj klupi ali vidjet cemo sta ce se jos desiti..

Ako Rafa dodje sigurno ce pokusati dovesti Muniaina ,Banegu, Soldada.. Ybg ko god dodje trebat ce mu podrska, svidjalo se to nama ili ne.. Samo nemojte sad po vlasnicima americka djubrad i to od kad su dosli dali su pare i mjenjaju cim nevalja ;)

igman
Kontakt:

Post Postao/la igman » 16 maj 2012, 23:51

Red Assassin je napisao/la:Na LFC Transfer Speculations stranici od 3600 glasaca 2000 je glasalo da zele Beniteza na klupi, izbor je bio posirok, cak i pored Guardiole i Kloppa vecina ljudi zeli Beniteza nazad.. Mislim da je sada on realno najbolja opcija koja moze doci gotivili ga ili ne gotivili.. Cini mi se da je sad za sad Boas najblizi nasoj klupi ali vidjet cemo sta ce se jos desiti..

Ako Rafa dodje sigurno ce pokusati dovesti Muniaina ,Banegu, Soldada.. Ybg ko god dodje trebat ce mu podrska, svidjalo se to nama ili ne.. Samo nemojte sad po vlasnicima americka djubrad i to od kad su dosli dali su pare i mjenjaju cim nevalja ;)
Mozda zato sto je ta opcija najrealnija, mislis da bi Klopp napustio Dortmund, a Guardiola svakako pauzira godinu dana, tako da....

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 16 maj 2012, 23:57

E ako ćemo sada sve uzimati u obzir, onda neću ni prihvatiti da je ovo bila prva sezona Dalglisna na klupi Liverpoola. Imao je puno više vremena da sklopi tim za 'narednu' tj. ovu sezonu pa je opet katastrofalna.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 maj 2012, 00:02

igman je napisao/la:
Red Assassin je napisao/la:Na LFC Transfer Speculations stranici od 3600 glasaca 2000 je glasalo da zele Beniteza na klupi, izbor je bio posirok, cak i pored Guardiole i Kloppa vecina ljudi zeli Beniteza nazad.. Mislim da je sada on realno najbolja opcija koja moze doci gotivili ga ili ne gotivili.. Cini mi se da je sad za sad Boas najblizi nasoj klupi ali vidjet cemo sta ce se jos desiti..

Mozda zato sto je ta opcija najrealnija, mislis da bi Klopp napustio Dortmund, a Guardiola svakako pauzira godinu dana, tako da....
Vidjeti Kloppa ili Guardiolu na klupi Liverpoola je science fiction, mnogo relanije opcije su Martinez pa čak i Benitez.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Cavani
Kontakt:

Post Postao/la Cavani » 17 maj 2012, 06:35

Pozdrav za sve novi sam na forumu , inace sam veliki navijac Liverpoola pratim vas duze vrijeme mislio sam ne pisati i ne registrirati se zbog onih silnih svađa i slicno ali eto ipak cu i ja reci nesto. Prvo jos uvijek ne vjerujem da je Liverpool pao ovako nisko tko bi to rekao prije par godina ? Otkaz Kennya je po meni krivi potez ali eto sto je tu je , ono sto je potrebno liverpoolu je pravi strucnjak i par kvalitetnih pojacanja .Krenut cemo od trenera koji je mozda i najpotrebniji ovog ekipi mnogi tu vec vide Beniteza ali ne slazem se da bi on trebao ponovo doci na klupu iz prostog razloga sto je fakticki od kako je on ostavio Liverpool bez CL Liverpool je krenuo krivim putem. Mislim da bi taj strucnjak treba biti netko od ovih imena Klopp mada ce on tesko iz Borusije ali nista nije ne moguce , Drugi izbor bi bio Don Fabio pravi trener pun iskustva dosta ambiciozan jer se sigurno zazelio klubskog nogometa , i treci i onaj koga bi ja najvise volio vidjeti je Marcelo Bielsa sigurno se dokazao kroz ove godine i jos da nam povede s sobom Muniaina nitko sretniji od mene . :D Sto se tice pojacanja mislim da je zadnja linija djelovala fascinantno ove sezone i tu nista ne treba mijenjati međutim u veznom redu fali kreacije i mastovitosti Tu vidim Younes Belhanda momak je strasan igrac ne boji se odgovornosti bas jedan kakav treba Liverpoolu :D i ono kvalitetno krilo vidim u Laveziju ali to su moje zelje i nemojte mi puno zamjeriti nemam bas iskustva u pisanju i slicno . :mrgreen: I ovo je sastav liverpoola koji bi ja volio vidjeti na godinu :D
reina
glen skrtel agger enrique
lucas
belhanda gerard
suarez lavezi

carroll/ rossi
ali eto zelje su jedno mogucnosti drugo .

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 17 maj 2012, 08:26

Boaš ce preuzeti Liverpool.Benitezu su male sanse i ako on tvrdi da bi volio da se vrati jednog dana na klupu LFC i jos uvijek živi tu u blizini nikad nije prodao kucu :) :) ....Mada vlasnici žele brz preokret i povratak Liverpoola medju prve 4 ekipe ,to znaci da im Benitez nije u opticaju,pouceni njegovim proslim angazmanom(5 godisnjim planom)

Nekako se Vilas Boas najvise spominje,i uklapa se u viziju nekih ljudi iz kluba koji zele mladjeg trenera tu negdje do 45 godina starosti....Ko zna sta ce se desiti u ovih par dana...Spominjao se i Anđeloti ali to ce vec teze da bude...

Opet ce da bude plan od 5 godina razvoja kluba, samo Beniteza nece biti garant..
Benitez ima najbolji postotak pobjeda sto se tice svih trenera Liverpoola preko 60%
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 maj 2012, 09:41

OTNYS_YNWA je napisao/la:E ako ćemo sada sve uzimati u obzir, onda neću ni prihvatiti da je ovo bila prva sezona Dalglisna na klupi Liverpoola. Imao je puno više vremena da sklopi tim za 'narednu' tj. ovu sezonu pa je opet katastrofalna.
nisam bas od tebe ocekivao da ces pljuvati dalglisha najvecu legendu liverpoola a glorifikujes tamo nekog spanca. ja bi volio da se rafa vrati pa da malo vidite sta ste sve zaboraviti, vidim jedva ste docekali da pljujete kinga... on se bar nije vucarao 3 sezone na silu cim nije islo otisao je a rafa sigurno ne bi otisao da je osvojio neki trofej i u zadnjoj sezoni.
samo sebe sramotite jer nece dalglish biti nista manja legenda ako ga vi pljujete niti ce rafa biti bolji trener ako se pravite da je nepogrijesiv i obrnuto.
prilicno sam siguran da ce se bas on vratiti u liverpool pa eto uzivajte i pljujte legende kluba tako pokazujete da ste pravi navijaci :roll:

hajmo sad navalite rumeno je opet u modi...
You are someone else I am still right here

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 17 maj 2012, 10:26

Ja sam siguran da Rafa nece biti novi menager, a ne trebam ni pisati koliko bi volio da on dođe, da dođe covjek u cije smo vrijeme bili nakon toliko godina neko i nesto, a i poslije njega nas nema nigdje, ali nadam se da pojedinci uzivaju u ovom Liverpoolu...

sto se tice KD, on je kralj Liverpoola i uvijek ce biti, ali do ovoga je moralo doci, jer neko je morao odgovarati za lose poteze, a drago mi je sto su vlasnici pokazali da nece trpiti neuspjeh, i da ce na kraju sezone svako odgovarati za ono sto je lose uradio, i ocekujem daleko bolji Liverpool sledece sezone, a gori ne moze biti sigurno.....
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 17 maj 2012, 10:36

Ja sam, naravno, volio i poštovao Beniteza dok je bio menadžer Liverpoola. Međutim, nakon njegovog odlaska počeli su ga ljudi uzdizati na stepen meleka ( melek - nevidljivo bezgriješno duhovno biće stvoreno od svijetlosti koje nema potrebe za hanom, pićem, seksualnim porivima niti je u stanju da napravi grijeh ). Hajd da nisam bio živ od 2004. do 2010. pa bih možda povjerovao u tu spiku, ali Bogami jesam i znam cijelu priču.
Pa pobogu ljudi imao je svojih 6 godina i hvala mu na njima, ali da je bio odličan menadžer ostao bi na klupi Liverpoola. Da je bio odličan menadžer ostao bi na klupi Intera. Međutim nije, sada radi kao stručni komentator na EUROSPORTU.
Mislim da će trener Liverpoola biti Didier Deschamp ili AVB, dok će Comollija zamjeniti David Dein.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 17 maj 2012, 10:46

Na klupi bi definitivno najvise volio vidjeti Capella, medjutim u toj konkurenciji Martinez, Lambert i Benitez. Definitivno mi se Rafa cini kao najbolje rjesenje. Sto se tice pojacanja, definitivno nisam za dovodjenje talenata iz EPL. AKo vec nema novca za zvijezde tipa Hazard, Cavani i sl onda bi vise volio da u LFC dodju Belhanda, Mertens, Strootman, Rossi, Borja Valero nego Diame, Moses, Holliet i sl.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 maj 2012, 10:53

sto se rafe tice cijenim dobre stvari koje je uradio ALI svjestan sam i losih stvari i gresaka koje je pravio. na dalglisha gledam isto tako bas isto... e sad sto neki ne znaju za liverpool prije rafe ili nece da znaju i sto im je ocigledno nevazno sve sto se desilo u klubu i desavalo prije nego sto su se oni rodili ili poceli da prave liverpool to je druga stvar... a opet kad se svađaju sa navijacima drugih prvi ti koji ne znaju za liverpool prije rafe se prihvate price o 18 naslova epl 5 naslova prvaka europe itd.
protiv rafe stvarno nemam nista (prije ga nisam podnosio sad mi je svejedno) ali smijesno je da neki misle da je on "veci" ili jednak dalglishu... ustvari to je vise tuzno.
kao sto rizo rece previse ga dizete zato bi ja volio da se rafa vrati samo da vidite koliko u stvari zivite u snovima, mada ja sam siguran da bi vam opet svi drugi bili krivi za lose stvari samo ne sveti rafa.
ima par ljudi koji velicaju dalglisha malo vise nego sto bi trebalo ni njih ne podrzavam ali me fascinira cinjenica da takvih ima najvise trojica dok su ovi rafoljubci daleko rasireniji na ovim nasim prostorima, ovdje ne pricam o normalnim navijacima nego o ljudima koji su slijepi da vide istinu i kako zaista stvari stoje.
i jedan i drugi su uradili dosta za klub i hvala im ali po meni pricati da je rafa veci i bolji od dalglisha pa cak i stavljati između njih dvojice neki znak jednakosti je smrtni grijeh. jedan je KING.

kumkalesic
Kontakt:

Post Postao/la kumkalesic » 17 maj 2012, 11:30

Žao mi je što je sve ovako na kraju ispalo, ali ne mogu lagati i reći da ovo nisam očekivao...
Liverpool više nije onaj klub za kojeg sam počeo navijati kao dječak tamo sredinom devedestih godina. Da jeste, ovo se ne bi sasvim sigurno dogodilo.
Nažalost, usljed ove globalizacijske revolucije, koja je sasvim očigledno pogodila i engleski fudbal, svaki neuspjeh se plaća ozbiljno. Rezultati su jedino mjerilo nečijeg dobrog rada, zapostavljajući sve ostale činioce i razloge u slučaju da se nešto suprotno desi.
Liverpool je davno prestao biti klub navijača i postao je klub gdje će neki belosvjetski tajkuni povećavati svoje bogastvo, zanemarujući sve ostale faktore, pa tako i navijače, koji bi trebali biti ono najvažnije, ali to je izgleda već postala utopijska ideja.
I prije samog imenovanja na klupu Liverpoola, napisao sam nešto što se sada pokazalo kao tačno. Ako se netko sjeća, napisao sam da ne bih volio da se Kenny vrati na mjesto menadžera Liverpoola, jer se mnogo toga promijenilo od njegovog zadnjeg manadata na klupi ovog kluba. Danas možete vidjeti šta se ponajviše promijenilo, jer da je ovo onaj stari Liverpool, nema šanse da bi Dalglish dobio otkaz, ali, nažalost, nije i desilo se to što se desilo.
Danas se rezultat traži 'preko noći' i ne uvažavaju se ostali činioci potrebni za to, iako se često spominje u klubu taj izraz "dugoročni plan". Poslije ovog otkaza, stvarno bih volio da ovi Amerikanci objasne ovaj izraz kojeg su sa sobom donijeli iz države Massachusetts...
Koga će sljedećeg dovesti da predvodi ove fudbalere za mene je sada i nebitno, jer se neće ništa promijeniti ako se ovako i dalje nastavi. Mi sa ovakvom politikom ne možemo se ni približiti Cityu, Unitedu, Arsenalu, Chelseu, pa ni Tott'namu, bez obzira tko nas vodio u narednom periodu.
Kenny je imao plan i siguran sam da bi s Clarkom i uspio nešto napraviti u budućnosti, ali to je sada već prošlost i sretno im obojici, a nama, hmmm, nek' nam je Bog na pomoći...
Joint_fc

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 maj 2012, 11:34

kumkalesic je napisao/la:Žao mi je što je sve ovako na kraju ispalo, ali ne mogu lagati i reći da ovo nisam očekivao...
Liverpool više nije onaj klub za kojeg sam počeo navijati kao dječak tamo sredinom devedestih godina. Da jeste, ovo se ne bi sasvim sigurno dogodilo.

Nažalost, usljed ove globalizacijske revolucije, koja je sasvim očigledno pogodila i engleski fudbal, svaki neuspjeh se plaća ozbiljno. Rezultati su jedino mjerilo nečijeg dobrog rada, zapostavljajući sve ostale činioce i razloge u slučaju da se nešto suprotno desi.
Liverpool je davno prestao biti klub navijača i postao je klub gdje će neki belosvjetski tajkuni povećavati svoje bogastvo, zanemarujući sve ostale faktore, pa tako i navijače, koji bi trebali biti ono najvažnije, ali to je izgleda već postala utopijska ideja.
I prije samog imenovanja na klupu Liverpoola, napisao sam nešto što se sada pokazalo kao tačno. Ako se netko sjeća, napisao sam da ne bih volio da se Kenny vrati na mjesto menadžera Liverpoola, jer se mnogo toga promijenilo od njegovog zadnjeg manadata na klupi ovog kluba. Danas možete vidjeti šta se ponajviše promijenilo, jer da je ovo onaj stari Liverpool, nema šanse da bi Dalglish dobio otkaz, ali, nažalost, nije i desilo se to što se desilo.
Danas se rezultat traži 'preko noći' i ne uvažavaju se ostali činioci potrebni za to, iako se često spominje u klubu taj izraz "dugoročni plan". Poslije ovog otkaza, stvarno bih volio da ovi Amerikanci objasne ovaj izraz kojeg su sa sobom donijeli iz države Massachusetts...
Koga će sljedećeg dovesti da predvodi ove fudbalere za mene je sada i nebitno, jer se neće ništa promijeniti ako se ovako i dalje nastavi. Mi sa ovakvom politikom ne možemo se ni približiti Cityu, Unitedu, Arsenalu, Chelseu, pa ni Tott'namu, bez obzira tko nas vodio u narednom periodu.
Kenny je imao plan i siguran sam da bi s Clarkom i uspio nešto napraviti u budućnosti, ali to je sada već prošlost i sretno im obojici, a nama, hmmm, nek' nam je Bog na pomoći...
to je to kume a vecina ljudi ovdje to ne zna nazalost i ne moze ni vidjeti takve stvari jer znaju samo za houliera, rafu i roya... klub je daleko od onog sto je nekad bio sad me samo gerrard i carra koliko toliko podsjecaju na ono sto smo nekad bili a ako pratis ovaj forum vidjeces da ni njih ljudi ovdje bas ne vole.
ne bi me cudilo da uskoro zaigramo u prestiznom championshipu jer nakon ovakve oluje tesko da ce doci sunce...

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 17 maj 2012, 12:11

Ovo što rade iz FSG-a može biti i dobro i loše. Dobro je svakako što je očigledno da ne trpe neuspjehe, ali loše je što izgleda nemaju strpljenja.
FK Pjetlovi

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 maj 2012, 12:21

reds je napisao/la:Ovo što rade iz FSG-a može biti i dobro i loše. Dobro je svakako što je očigledno da ne trpe neuspjehe, ali loše je što izgleda nemaju strpljenja.
i ja to kazem, s tim da bi ja dodao jos jednu losu stvar brzi su na otkazu ali spori kad treba popuniti upraznjeno mjesto. zato se ja bojim da najgore tek dolazi...

King Kenny
Kontakt:

Post Postao/la King Kenny » 17 maj 2012, 13:47

"S o u r c e s in Portugal claim Andre Villas-Boas would prefer a move to Anfield."
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~

YNWA!

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 17 maj 2012, 13:48

Liverpool striker Luis Suarez admits he is dreaming of a switch to Spain later in his career.

Ovo poslije moze da znaci posljednjih dana ovog prelaznog roka ako stigne kakva dobra ponuda ;)

Liverpool begin talks with André Villas-Boas | This Is Anfiel Predpostavio sam prije 2 sedmice da bi on mogao zamjenit Kenija, ne znam sto ali nekako ima profil koji nasi vlasnici traze, mlad, ima svoju viziju i stil igre, voli davati priliku mladjim igracima..

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 17 maj 2012, 13:49

samo da henry ne postane vlasnik tipa abramović što se tiče otkaza.

ne bih se protivio boasu ako već naši nisu zainteresovani za Rodgersa ili ako ne mogu nekog većeg trenera dovesti.

i da, nerviraju me ti igrači koji žele igrati u španiji, evo i suarez to izjavljuje. žao će mi biti ako ode, ali iskreno ko ga ebe, nije jedini napadač na svijetu, neka fino iskeširaju 50m i njihov je.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.