Reprezentacija Italije

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Novi selektor?

1. Mancini
34
29%
2. Conte
53
45%
3. Spalletti
16
13%
4. Guidolin
16
13%

Ukupno glasova: 119

asr_pd
Kontakt:

Re: Reprezentacija Italije

Post Postao/la asr_pd » 13 maj 2012, 20:55

cudi i mene da nema matrija, pa cak i quagliarele, bio je dobar pred kraj sezone, ali dobro, cini mi se po izjavama prandellija da nesto bas gotivi borinija, ne bi me cudilo da na kraju bude na konacnom spisku

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 13 maj 2012, 21:01

Sve je moguće, dosta mladih igrača, ali mislim da bi se mogao pokajati u vezi Matria, ok, nije igrao u zadnje vrijeme, ali takav igrač treba svakoj ekipi, sa Giovincom, Cassanom i Balonjom bi došao do izražaja.
Destro sigurno neće ići tako da nema niti jednog klasičnog špica za Euro.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

ZEno.T.
Kontakt:

Post Postao/la ZEno.T. » 15 maj 2012, 21:27

Matri,Pepe,Santon ?????????????????? :evil:
12.9.2009.

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 16 maj 2012, 09:56

ČETIRI DEBITANTA

Prandellijev širi popis: vraćaju se Cassano i Di Natale, nema Pazzinija, Matrija i Pepea

Četiri debitanta uvrstio je talijanski izbornik Cesare Prandelli na širi popis od 32 nogometaša za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, od kojih će 29. svibnja sastaviti listu od 23 igrača koja će biti prijavljena za natjecanje.

Iz perspektive naše reprezentacije, koja se s “azzurrima” sastaje u drugoj utakmici u skupini 14. lipnja, važnija je vijest da su u kadru napadača za početnih 11 oporavljeni od operacije srca Antonio Cassano te povratnik nakon SP-a 2010 Antonio Di Natale, drugi strijelac Serie A. Od igrača koji su bili standardno pozivani i igrali u kvalifikacijama nema napadača koji su imali relativno loše proljeće: Giampaola Pazzinija (Inter), Simonea Pepea i Alessandra Matrija (Juventus).

Četverac Mattia Destro (Siena), Alessandro Diamanti (Bologna), Emanuele Giaccherini (Juventus) i Marco Verratti (Pescara) dosad nisu nastupali za A-reprezentaciju Italije, a Pescarin vezist Verratti uz braniča Torina Ogbonnu drugi je pozvani iz druge lige, Serie B.

Dakako da je na popisu i friški prvak Engleske Mario Balotelli, kojeg je Prandelli izostavio za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a (0-1) u veljači, a prvi put pod Prandellijem poziv je dobio i vezist Rubina iz Kazanja Salvatore Bocchetti.

Svi osim igrača Juventusa i Napolija, koje 20. svibnja čeka finale talijanskog kupa, na okupu su od ponedjeljka u kampu Saveza u Covercianu, gdje će prva dva dana provoditi zdravstvene i kondicijske testove. Ozlijeđen je (bedreni mišić), a time i upitan za finale Kupa jedino branič Chiellini, važna obrambena karika jer može igrati stopera i lijevog bočnog.

“Azzurri” će odigrati dvije pripremne utakmice, s Luksemburgom u Parmi 29. svibnja te s Rusijom u Zürichu 1. lipnja, a prije svoga starta na Euru protiv Španjolske u Gdansku 10. lipnja cijela momčad, stožer i predstavnici Saveza 6. lipnja posjetit će nekadašnji nacistički koncentracijski logor u Auschwitzu.

Prandellijev širi popis - vratari: Gianluigi Buffon (Juventus), Salvatore Sirigu (Paris Saint Germain), Morgan De Sanctis (Napoli), Emiliano Viviano (Palermo); obrana: Cristian Maggio (Napoli), Domenico Criscito (Zenit St. Peterburg), Ignazio Abate (Milan), Federico Balzaretti (Palermo), Davide Astori (Cagliari), Salvatore Bocchetti (Rubin Kazanj), Leonardo Bonucci (Juventus), Andrea Barzagli (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Andrea Ranocchia (Inter), Angelo Ogbonna (Torino); sredina: Andrea Pirlo (Juventus), Claudio Marchisio (Juventus), Emanuele Giaccherini (Juventus), Daniele De Rossi (Roma), Thiago Motta (Paris Saint Germain), Antonio Nocerino (Milan), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Ezequiel Schelotto (Atalanta), Luca Cigarini (Atalanta), Alessandro Diamanti (Bologna), Marco Verratti (Pescara); napadači: Antonio Cassano (Milan), Mario Balotelli (Manchester City), Sebastian Giovinco (Parma), Antonio Di Natale (Udinese), Mattia Destro (Siena), Fabio Borini (Roma).

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 16 maj 2012, 10:32

Treba dodati da su i Giovinco i Montolivo povrijeđeni, Gio najvjerovatnije dvije sedmice dok će Montolivo i Chiellini 3 sedmice pauzirati, ovo može biti dodatni hendikep.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 16 maj 2012, 15:22

Oxygen je napisao/la:Treba dodati da su i Giovinco i Montolivo povrijeđeni, Gio najvjerovatnije dvije sedmice dok će Montolivo i Chiellini 3 sedmice pauzirati, ovo može biti dodatni hendikep.
Priča se da ce Kijelini biti spreman...

Pa što bar nije zvao Quagliarellu ili Pazzinija, nije mi nešto jasan ovaj sastav zalizanog kad su u pitanju napadači..
Drago mi je što su pozvana dvojica iz Atalante, zaslužili su to dečki iz Bergama s tim da ce jedan sto posto otpasti, i isto tako dobar potez pozivanjem Verrattija, još samo da uđe u 23-icu..
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 16 maj 2012, 15:40

Pazzini nije imao šanse, igra horor sezonu, a Prandelli čini se mnogo više gotivi pokretljive napadače pa zato i nema niti jednog "sidraša".

Devet igrača će otpasti, moje viđenje je da otpadaju: Destro*, Verratti, Schelloto, Cigarini, Diamanti, Viviano, Borini te još dvojica, tu bi moglo biti svašta, ja mislim da će ipak otpasti Giaccherini i jedan između Ogbonne i Astoria.

S obzirom da ostaje puno defanzivaca, a 4 napadača, možda da ipak ostane recimo Destro*, a da otpadne još jedan defanzivac.
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 maj 2012, 18:33

Najbolje je to sto gotovo svi potcenjuju Italiju, a ja verujem da ova ekipa moze cak i da osvoji titulu prvaka Evrope i igra barabar sa Spanijom i Nemackom - dva top favorita. Samo moraju prvo da prodju zayebanu grupu. :D
Cini mi se da su najzayebaniji protivnik za brend fudbala sto ga igraju Spanija i Nemacka, te da se u eventualnoj borbi na izbacivanje ni Spanija, a ni Nemacka ne bi proslavili u tom mecu. Eventualni problemi se dadu videti tek u mecevima sa Holandezima ili Englezima, koji tradicionalno ne leze Azzurrima.
Jeste da Prandelli nema napad, ali su im sve ostale linije adekvatno popunjene WC klasom igraca. Glavni problem je levi bek + klasican spic, te nesto sporiji centralni odbrambeni, ali i to se dade namestiti i popraviti.
Takodje, treba uociti koliko je ova postava "mladja" od onih koje su izvodili Lippi i Donadoni. ;)

slika

Godot
Kontakt:

Post Postao/la Godot » 16 maj 2012, 19:23

Samo mi nije jasno kako Pepea nema, koji je bio jedan od kljucnih igraca Juventusa. :roll:

Povrede su dosta poremetile ambicije Italijana. Jbg..
Zadnja izmjena: Godot, dana/u 16 maj 2012, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
★ ★ ★

Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 16 maj 2012, 19:24

Barzagli će igrati ispred Bonnucia sigurno.

Ne znam, sve mi miriše da će Prandelli igrati 4-3-3 formaciju, odnosno takav tip igrača je pozvao.
Di Natale, Cassano, Giovinco, Borrini - sve krilni napadači, recimo da bi Balotelli najvjerovatnije tada bio taj centralni špic i to je po meni najbolje rješenje.

Sada, kada pogledam grupu, mislim da su šanse u promilima da će Italija takvo nešto odigrati protiv Španije ili Hrvatske, to će biti plan B kada/ako rezultat ne bude povoljan.

Što se tiče ove MaGicine ekipe, kao što sam rekao, Barzagli vjerovatno umjesto Bonnucia, a sumnjam u Montoliva, slaba sezona, vuče još povredu, iza napadača - čisto sumnjam, iako je ljubimac Prandellia kao igrač Fiorentine.

Ako bi se igrao taj romb, ja bih onda ovako:

Di Natale/Cassano ---------------- Balotelli
---------------------Giovinco----------------------
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 16 maj 2012, 19:26

Ni ja Pepea nikad ne bi zvao ... svaka mu čast za sve što je radio u Juventusu ali smatram da nije dovoljno dobar za reprezentaciju.

Ali isto tako smatram i da dosta igrača koje je Prandelli uvrstio u širi spisak, ja lično nikad ne bi zvao.

Al' dobro, ko sam ja da o tome pričam :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Godot
Kontakt:

Post Postao/la Godot » 16 maj 2012, 19:30

O Pepeu bi se dalo diskutovat, ali kako može Giaccherini (lično meni vrlo drag igrač), koji je većinom rezerva bio, da se nađe na ovome popisu ispred Pepea, za ostale da ne govorim...

Šteta, Pepe je zahvalan igrač i ne razumijem tu odluku.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
★ ★ ★

Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 16 maj 2012, 19:31

čitam sam negdje izjavu Cesarea i rekao je da će baza priprema biti 4-3-1-2 formacija.. ;)

zatim kako ima na raspolaganju malo napadača i da gotovo sigurno niko od napadača neće otpasti sa spiska...

bez obzira koliko Montolivo bio drag Cesareu vjerujem da mu je draži posao nego on...Montolivo nije bio nešto ove sezone...on meni sigurno ne bi igrao u prvoj postavi...

par imena na spisku su mi sumnjiva ali haj šta ćeš...

Buffon-Maggio-Barzagli-Chiellini-Criscito-De Rossi-Pirlo-Claudio-Giovinco-Cassano/Di Natale-Balotelli...vjerujem da će to tako nekako izgledati...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 16 maj 2012, 19:32

Oxygen je napisao/la:Barzagli će igrati ispred Bonnucia sigurno.

Ne znam, sve mi miriše da će Prandelli igrati 4-3-3 formaciju, odnosno takav tip igrača je pozvao.
Di Natale, Cassano, Giovinco, Borrini - sve krilni napadači, recimo da bi Balotelli najvjerovatnije tada bio taj centralni špic i to je po meni najbolje rješenje.

Sada, kada pogledam grupu, mislim da su šanse u promilima da će Italija takvo nešto odigrati protiv Španije ili Hrvatske, to će biti plan B kada/ako rezultat ne bude povoljan.

Što se tiče ove MaGicine ekipe, kao što sam rekao, Barzagli vjerovatno umjesto Bonnucia, a sumnjam u Montoliva, slaba sezona, vuče još povredu, iza napadača - čisto sumnjam, iako je ljubimac Prandellia kao igrač Fiorentine.

Ako bi se igrao taj romb, ja bih onda ovako:

Di Natale/Cassano ---------------- Balotelli
---------------------Giovinco----------------------
Odličan bi to bio trident u napadu .. samo što bi uvijek favorizovao Cassana prije Tota ... jednostavno zbog toga što mislim da ovaj nije igrač za velika takmičenja, niti je dobar za repku ... iako njegov učinak u ligi, unazad 3 godine govori u njegovo ime, nikad nisam imao povjerenja u njega ... mali je to igrač, sitna duša.

@godot

zato sam i rekao kako ih dosta ne bi pozvao .. zavolio sam i pepea i đakerinija ali džaba sve kad nisu dovoljno dobri za reprezentaciju
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

asr_pd
Kontakt:

Post Postao/la asr_pd » 16 maj 2012, 21:34

........................Buffon.......................
Maggio/Abate..Barzagli..Bonucci...Chiellini.
........Marchisio......DDR.....Pirlo.............
...................Nocerino/Giovinco.............
...............................Cassano..............
.................Di Natale/Balotelli...............

ne bi mozda bilo lose staviti Chiellinija na beka, igrao je tako nekoliko utakmica u kvalifikacijama, a cudi me da na spisku nema Santona, imao je dobru sezonu u Newcastleu...
Nocerino mozda nije 'WC' igrac, ali me u duelima Milana sa Arsenalom i Farsom uvjerio da je itekako koristan igrac, ko zna... :lol:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 maj 2012, 21:35

Prikaz momcadi Azzurra po pozicijama i ucinku ove sezone ;)

slika

Golmani: Gigi broj 1, a Sirigu prva rezerva, De Sanctis ili Viviano 3 pozicija ;)

Odbrana ;)

slika

Flanks;)

slika

Vezni red ;)

slika

Trequartisti 8-)

slika

Napadaci ;)

slika

The feeling is that Prandelli will choose 3 goalkeepers, 4 centre-backs, 4 players to patrol the flanks, 6 midfielders, and then 6 attacking players from the seven he has in the provisional list. The line-up could switch between a 3-5-2 and a 4-4-2 with a diamond formation, and dynamic midfield. One of either Giovinco or Cassano should always be on the pitch, and at least 4 Serie A Champions will also be present (Buffon, Chiellini, Barzagli, Pirlo).
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 20 maj 2012, 15:17

i ja bas razmisljam da bi mu bilo odlicno da se prebaci na 3-5-2 , ali tesko da ce do toga doci jer za tu formaciju Pepe bi mu bio vise nego potreban a nije ga zvao. Jako malo kvaliteta u napadu. Uzdaju se u povrijedjenog Djovinka, Kasana koji fakticki nije ni imao ovu sezonu i onog ludjaka Balotelija. Nisam previse optimistican.

sto se tice prve postave: Bufon; Madjio, Kijelini, Barzaglji/Bonuci, Krisito/Balzareti; Pirlo, De Rosi, Markizio, Djovinko/ Montolivo,; Baloteli, Kasano/ Djovinko...

Viviano, Di Santis; Abate, Bonuci, Balzareti, Astori; Nocerino- Montolivo- T.Mota; Destro, Borini/Diamanti, Di Natale.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 maj 2012, 17:40

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Huska
Kontakt:

Post Postao/la Huska » 22 maj 2012, 19:10

Bit ce zanimljivo vidjeti koga ce Cesare izabrati za vezni red, mala je razlika izmedju igraca, svi su tu negdje, jedino je Pirlo siguran :D

30Scudetta
Kontakt:

Post Postao/la 30Scudetta » 22 maj 2012, 20:45

Huska je napisao/la:Bit ce zanimljivo vidjeti koga ce Cesare izabrati za vezni red, mala je razlika izmedju igraca, svi su tu negdje, jedino je Pirlo siguran :D
Ma vezni red se zna 99%... DMC-Pirlo ispred CM-ovi Marchisio i De Rossi a kao AMC Montolivo ili u nekim kombinacijama Seba.... Ovo je ako bude baklava formacija koju dosta forsira Prandeli...
Alex mozda nije najbolji fudbaler svih vremena ali je definitvno najveci gospodin koji je igrao ovu igru...
Iako ces otici u nasim srcima zauvijek ces biti nas Il Capitano...

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.