FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bparena
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bparena » 16 maj 2012, 02:23

Namiks je napisao/la:Dobro, možda ne vrijede za Barcelonu, ali vrijede za njegovu Zlatnu loptu koju će ove godine dobiti.

A siguran sam da bi Mourinho u svojoj ekipi radije imao najboljeg igrača svijeta nego Ronalda...
Ker cvili i ujeda - vjeruj od muke.... :oops:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 16 maj 2012, 13:37

[youtube][/youtube]

naidjo na ovaj klip slucajno :),,, potezi iz mladih dana

al je ovaj canavaro znao ispast u utakmicama protiv barce ko iz voza :D

edit: jos se trese ona stativa na nou campu od kad je on skrsio se od nju :D,kad bez noge ne ostade :lol:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 16 maj 2012, 14:31

[youtube][/youtube]

Svih 72 gola vanzemaljca iz ove sezone....ostalo je još finale Kupa.

Namiks
Kontakt:

Post Postao/la Namiks » 16 maj 2012, 14:47

barca_87 je napisao/la: edit: jos se trese ona stativa na nou campu od kad je on skrsio se od nju :D,kad bez noge ne ostade :lol:
To je razlika između velikog Cannavara i današnjih defanzivaca Reala. On je požrtvovno skakao za svakom loptom, dok recimo Marcelo kad ga neko izbaci najbolje što zna jeste stati tom igraču na nogu.

Ili recimo Ramos, prođeš ga, udari te po nogama i još u prekidu baci na pod par igrača.

Cannavaro je bio i biće veći igrač od svih tih stopera i defanzivaca Reala i Barcelone koji danas igraju, izuzev velikog Puyola, s kojim je u istom rangu.
CAMP MOU!

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 16 maj 2012, 15:29

Preuzeto sa Barça BiH
SLUŽBENO: Dani Alves je danas na treningu slomio kost u predjelu prsa, te će popodne imati operaciju!
:(
Visca el Barça ! Mes que un club !

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 16 maj 2012, 15:36

DesimaL je napisao/la:Preuzeto sa Barça BiH
SLUŽBENO: Dani Alves je danas na treningu slomio kost u predjelu prsa, te će popodne imati operaciju!
Na sta li ce odbrana u kupu liciti,bez Puyola,Abidala i Alvesa,jos na celu sa Pintom :o

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 16 maj 2012, 15:45

Ajde svakako je skoro završila sezona, još je ostao taj kup koji možete sa 2 veznjaka u obrani da odigrate :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 maj 2012, 15:49

raduje me ova prica oko drogbe, moja predvidjanja za pojacanja (bale, vertongen, drogba) poceinju se izgleda i realizirati. drogba ako dodje bice od velike pomoci za razbijanje bunkera i za donosenje neke rutine u napad, vecinom ce biti na klupi, al s obzirom da ima puno utakmica puno ce se i naigrati, i treba nam jednostavno takav jedan back up napadac koji ce rjesavati neke utakmice, da se rastereti messi, jos ako se vilja dobro oporavi i vrati u optimalnu formu, bice to sjajno. najbolje je od svega da je drogba slobodan igrac i njegov transfer ne kosta nista, plata bi imao neku solidnu i ne vjerujem da bi se bunio zbog klupe, po meni bice nam nesto kao larson prije nekoliko godina

sto se tice vertongena tu klub treba brzo djelovati jer opasno ga traze i totenham i arsenal, mogli bi ga i capiti prije nas, njegova cijena je nesto malo preko 10 miliona, sto nije nista puno za mladog i odlicnog stopera za nasu igru

situacija oko bale-a je nejasna jos uvijek, svasta se pise, i da je vec sve dogovoreno, i da nema sanse, to cemo jos vidjeti, al vjerujem ako nasa uprava napavi ofanzivu da ce momak doci

ta tri igraca ukupno bi kostali nekih 50 miliona u vrh glave, i to je otprilike cifra koja se vecinom i potrosi, a s njima trojicom bi sjajno popunili tim
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 maj 2012, 15:51

PatrickBateman je napisao/la:
DesimaL je napisao/la:Preuzeto sa Barça BiH
Na sta li ce odbrana u kupu liciti,bez Puyola,Abidala i Alvesa,jos na celu sa Pintom :o
Ja sam sigurniji kad je Pinto na golu, nego kada je Valdes. Majke mi vise nemam povjerenja u Valdesa ni sekunde. Trebamo golmana pod hitno, moja zelja je ter Stegen, mlad i perspektivan, a golmani koji dolaze iz Njemacke su obicno veliki golmani. Sto se tice ovo za Drogbu, strasno pojacanje bi on bio za nas. Samo dovesti lijevog beka jos i to je to. Nema potrebe bacati pare, kada na stoperu imamo mnogo rjesenja u vidu mladih igraca, oni moraju dobiti sansu, a ne dovoditi neke bez da ove provjerimo. Yaya zeli kod nas preci, ja bih to volio, jer u tom slucaju bi i Sergio mogao igrati stopera, mislim da bi se odlicno tu snasao, dobar u defanzivi a zna i lotpu iznijeti, tako da bi imali samo igraca vise u veznom redu, ali sve ce se znati na kraju sezone. Visca el Barca.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 16 maj 2012, 15:56

Alves na treningu slomio kljucnu kost i nema ga u finalu kupa.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 maj 2012, 16:33

nema veze, alves ce nedostajati u finalu, al moze se i bez njega pobijediti, mada meni licno ne bi bilo zao ni da bilbao osvoji ovaj kup
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

edibarca
Kontakt:

Post Postao/la edibarca » 16 maj 2012, 19:24

Glasine o Drogbinom dolasku na Camp Nou su se pojavile prije nekoliko tjedana, a posljednjih dana sve su izraženije. Ova Gallardova izjava samo je dodatno podgrijala cijelu situaciju.

Čini se izglednim da će Didier svoju posljednju utakmicu za Plavce odigrati ove subote u finalu Lige prvaka, jer novi ugovor sa ovom ekipom iz Londona ne želi potpisati. Kao razlog odlaska sa Stamford Bridga navodi se neprihvatanje njegovog zahtjeva za dvogodišnjim ugovorom od strane uprave kluba, a navodno je Chelsea bio spreman ponuditi mu samo jednogodišnje produženje.

Gallardo je za jednu španjolsku televiziju izjavio sljedeće:

- Posjedujem dokument poptpisan od strane Drogbe u kojem stoji dopuštenje da započnem pregovore sa Barcelonom!

- Nakon finala Copa del Rey susresti ću se sa sportskim direktorom Barcelone Zubizarretom i potvrditi ću interes Drogbe da zaigra za ovaj klub.

- Novac neće biti problem, jer igrač više brine o sportskim pitanjima.

Mnogi navijači Barcelone smatraju da dovođenje igrača sličnog Zlatanu Ibrahimoviću neće donijeti mnogo toga dobroga klubu, a isto tako kao otežanu okolnost navode njegove godine.
Ljiljani zlatni pjesma se ori navija cijeli stadion,
nad nama nebo ima da gori jer ti si Bosno sampion.

Dushi_Rob
Kontakt:

Post Postao/la Dushi_Rob » 16 maj 2012, 19:24

I Alves sere u par zadnjih utakmica, Montoya ce ga dostojno zamijeniti. Nista se ne treba brinuti ...
Kratke hlače,duga brada,kalašnjikov ambasada...

Be Casual ...

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 16 maj 2012, 19:27

Sve izvjesniji dolazak Drogbe u Barcelonu!

Agent napadača Chelsea Didiera Drogbe, Francois Gallardo, je izjavio da bi ovaj bjelokošćanski igrač ovog ljeta mogao lako postati član FC Barcelone!

Glasine o Drogbinom dolasku na Camp Nou su se pojavile prije nekoliko tjedana, a posljednjih dana sve su izraženije. Ova Gallardova izjava samo je dodatno podgrijala cijelu situaciju.

Čini se izglednim da će Didier svoju posljednju utakmicu za Plavce odigrati ove subote u finalu Lige prvaka, jer novi ugovor sa ovom ekipom iz Londona ne želi potpisati. Kao razlog odlaska sa Stamford Bridga navodi se neprihvatanje njegovog zahtjeva za dvogodišnjim ugovorom od strane uprave kluba, a navodno je Chelsea bio spreman ponuditi mu samo jednogodišnje produženje.

Ovaj 34-godišnji napadač uopće nije bio na radaru Barcelone, ali im je postao zanimljiv nakon što se saznalo da će ovog ljeta postati slobodan igrač, što bi značilo da bi ga Blaugrana u svoje redove mogla dovesti bez odštete!

Gallardo je za jednu španjolsku televiziju izjavio sljedeće:

- Posjedujem dokument poptpisan od strane Drogbe u kojem stoji dopuštenje da započnem pregovore sa Barcelonom!

- Nakon finala Copa del Rey susresti ću se sa sportskim direktorom Barcelone Zubizarretom i potvrditi ću interes Drogbe da zaigra za ovaj klub.

- Novac neće biti problem, jer igrač više brine o sportskim pitanjima.

Mnogi navijači Barcelone smatraju da dovođenje igrača sličnog Zlatanu Ibrahimoviću neće donijeti mnogo toga dobroga klubu, a isto tako kao otežanu okolnost navode njegove godine.

Međutim, Henrik Larsson je bio napadač koji je u prošlosti Barceloni osigurao mnogo pobjeda i pružio mnogo dobrih partija, iako nije bio u cvijetu mladosti.

--------------------------------------------------------------------------------------------

E ne znam više šta reci za ovog Drogbu i njegov eventualni dolazak. MOžda kontaju od njega napraviti "novog Larsona", veterana koji je doveden besplatno na maksimalno dvije godine i koji ce prihvatiti grijanje glupe, to jest ulaziti zadnjih 20-tak minuta po potrebi.
Jeli to toliko nužno, ja ne znam iskreno :? ako dođe kojim slucajem, onda se klub zahvaljuje ili Pedru ili Cuenci ili Tellu ili Afellayu. Nekakvih špiceva i krilnih napadaca pun qurac, a nigdje golova. Messi sam zabi 72 komada.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 16 maj 2012, 19:53

Dushi_Rob je napisao/la:I Alves sere u par zadnjih utakmica, Montoya ce ga dostojno zamijeniti. Nista se ne treba brinuti ...
Cak i da ga moze zamijeniti treba mu par godina da izraste u vrhunskog igraca. Nazalost ne vjerujem da ce iko imati strpljenja za njega i slicne.

Sada dolazi po naplatu uspjeh iz prethodnih sezona. Xavi i Iniesta nisu bili ni priblizno kvalitetni kao recimo Thiago sa 20 godina, ali vremenom su izrasli u najbolje veznjake na svijetu. Od ovih djecaka iz La Masije se ocekuje da odmah igraju na najvecem nivou, sto je nemoguce. Ne desava se svake godine da dobijes igraca poput Messija koji ce sa 19 godina biti vođa tima...
Don't hate what you don't understand.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 maj 2012, 19:59

alves moze izvuci jos dvije vrhunske sezone barem, nema igraca u svijetu koji bi ga mogao zamijeniti prema tome vjerovatno ce i ostati, montoya jos vagon prohe mora pojesti da bi bio prvi pik na desnom beku
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 16 maj 2012, 20:00

xaviesta je napisao/la:
Dushi_Rob je napisao/la:I Alves sere u par zadnjih utakmica, Montoya ce ga dostojno zamijeniti. Nista se ne treba brinuti ...
Cak i da ga moze zamijeniti treba mu par godina da izraste u vrhunskog igraca. Nazalost ne vjerujem da ce iko imati strpljenja za njega i slicne.

Sada dolazi po naplatu uspjeh iz prethodnih sezona. Xavi i Iniesta nisu bili ni priblizno kvalitetni kao recimo Thiago sa 20 godina, ali vremenom su izrasli u najbolje veznjake na svijetu. Od ovih djecaka iz La Masije se ocekuje da odmah igraju na najvecem nivou, sto je nemoguce. Ne desava se svake godine da dobijes igraca poput Messija koji ce sa 19 godina biti vođa tima...
Upravo to. Thiago, Montoya, Cuenca, Tello su momci od 20 godina i još trebaju da uce i sazrijevaju. Sjetimo se da je Xavi tek sa 26 postao glavna poluga u Barci.
Što se tice Alvesa, pred njim ima još najmanje 2-3 sezone na tom vrhunskom nivou.

golgeter242
Kontakt:

Post Postao/la golgeter242 » 16 maj 2012, 20:02

Auu kako bi se Drogba uklopio u Barcu, strasno.
Prije svega zbog toga sto ima izniman talenat da dobro padne i odglumi a onda na red dolaze njegove fudbalske vjestine :lol: :mrgreen:
Manchester United! FK Sarajevo! Roger Federer! Miami Heat!
Dok Sarajevo postoji i Miljacka tece, Horde tvoje ime zaboraviti nece!
VEDRAN PULJIC!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 maj 2012, 20:17

drogba se fino moze uklopiti u Barcu, doduse naravno kao back up igrac, on iako je grdosija ima i solidno tehniku, solidan pas i pregled igre, jak u gradjenju, skok igri itd. njegov bi posao bio da udje u zadnjih pola sata utakice a messi bi ta se malo izvukao u stranu i to je to, a ponekad bi drogba mogao pocinjati i od pocetka

normalno da se od njega ne bi ocekivalo da igra ko u najboljim danima, ali za back-up-a bi bio i vise nego dobar, dosta utakmica ima u ligi kad se protivnici zatvaraju u bunkere i tu bi im Droca dosao kao apaurin, a i u nekim velikim utakmicama bi svakako mogao uci i donijeti novu dimenziju

nije neki problem ako i ne dodje, al zaista bilo bi lijepo vidjeti ga u nasem dresu, veliki je igrac, jes malo znao biti i prgav, al u barci bi to bila druga prica

a narocito su mi smijesne sad ove price kako je drogba glumac itd, kad je padao u onoj cuvenoj utakmici protiv celzija i kad overbo nije svirao penale, i kad smo mi govorili da je osim jednog cistog penala sve drugo bilo pokusaj iznudjivanja penala, niko nije tad tvrdio da se radilo o glumi, a cim se covjek sad dovede u vezu s barcom odmah glumac

jadni su ljudi koji mrze hegemoniju
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 16 maj 2012, 20:21

Romariooo je napisao/la: a narocito su mi smijesne sad ove price kako je drogba glumac itd, kad je padao u onoj cuvenoj utakmici protiv celzija i kad overbo nije svirao penale, i kad smo mi govorili da je osim jednog cistog penala sve drugo bilo pokusaj iznudjivanja penala, niko nije tad tvrdio da se radilo o glumi, a cim se covjek sad dovede u vezu s barcom odmah glumac

jadni su ljudi koji mrze hegemoniju
8-)

Taman nešto čitam i razmišljam o ovom, pogodio si u sridu ;)

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.