Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 maj 2012, 01:00

Evo jos jedna.

Ban unutar ; 10, 15, 30, 60 minuta.

Sramota je kakvim se jadnicima dopusta da komentiraju i na koji nacin, to je vec administraciji na cast. Naravno, posto si u svakoj stavci argumentirano pobijen i nadjacan, nemas izbora nego se spustas na svoj uobicajeni nivo, a vidim da je on vrlo, vrlo nizak. ;) Drago mi je, da se bolje zna o kakvom se ''covjeku'' radi.

Laku noc.
...Život za Široki...

slana_krv
Kontakt:

Re: !

Post Postao/la slana_krv » 16 maj 2012, 01:06

ŠB_Fidelis je napisao/la:
slana_krv je napisao/la:Po kojim sve kriterijumima je SB najveci BH klub?

-Broj trofeja?
-Tradicija?
-Trenutni kvalitet?
-Broj navijaca?

ili nesto peto?
Broj trofeja, kvaliteta, pozicija u bosanskohercegovačkom nogometu, popriličan broj nastupa u Europi, sređenost infrastrukture.

Svi varaju pomalo ali Siroki daleko najvise...spomeno si broj nastupa u Europi, a to niste uvijek na terenu izborili, bilo je malo i ispod stola. Tada je Sloboda bila zrtva vasih marvelzacija, tamam smo krenuli uzlaznom putanjom dva finala kupa za redom (oba izgubili) trece mjesto u prvenstvu, saida prodali Werderu...kadeti i juniori prvaci..i otkako su nam zabranili da se takmicimo u europi sve nam je krenulo naopako, ali aBd vratit ces se Sloboda tamo gdje joj je i mjesto.[/quote]

Stanje u Slobodi ti je odraz stanja u gradu (primarno gradske uprave i njenog apsolutnog nemara za sport u gradu, sto jasno vidim na primjeru KK Slobode, ili vajlda smatras da je i za to odgovoran Široki) i stanja u Upravi kluba koja nije dorasla zadatku vodjenja jedne FK Slobode van interesa svog vlastitog dzepa.
Moze se tko hoce ljutiti na to i moze takvo sto boliti, ali smatrati Široki odgovornim za pad Slobode il sto vec pored toliko nesposobne Uprave koja pored tolikog grada, takvog kluba i takvih navijaca nije u stanju nista vise napraviti nego svjesno (!) kockati se (neplacanje poreza i obveza drzavi, dugovanja igracima - tj. dovodjenje igraca za koje su ZNALI da ih nece moci isplatiti ali su ih dovodili da naprave instant rezultat na sest mjeseci do godinu dana max, planirajuci raznorazne europske ambicije, kupovanje licence za nastup na stadionu koji nije zadovoljavao ni premijerligaske kriterije ako cemo realno, i laganje vlastitoj javnosti obecanjima za koja nisu imali realna pokrica) i uvaliti Slobodu u jos veci dug je zaista smijesno.
Opet kazem, mozes se ljutiti na to ako hoces ili smatrati sto hoces, al ovo su cinjenice, zalosno je to sve na drugog prebacivati.
Isto tako, grijesis ako smatras da itko ovdje, evo ja prvi, zeli Slobodi lose ili da nije u vrhu BH nogometa.
No eto, najlakse je naci krivca drugdje, zar se ikad u Bosni i Hercegovini drugacije radilo. Pa budi realan 'eboga zivot... Jos ce vam netko biti kriv i kad nestane soli u gradu na kraju...[/quote]

Slazem se sa tobom da je grad kriv i da smo mi sami krivi... ja sam nejasno napisao, nisam htio navest Siroki kao krivca za stanje u slobodi, ali ono sto je biton to je varanje odnosno jake veze u tadasnjem savezu, kasnije je Sloboda dobila spor na sudu i NSBIH je morao isplatiti oko 100 000 km ili eura, sto je dokaz da su imali uredne licence (za domace utakmice prjavili su Zenicu) ali sta ti to vrjedi kad su vecina igraca napustili Slobodu. Ne trazim krivca za trenutno stanje vec je bit u prevari o toj temi je bilo rjeci.

ljiljan89
Kontakt:

Post Postao/la ljiljan89 » 16 maj 2012, 01:11

ŠB_Fidelis je napisao/la:Evo jos jedna.

Ban unutar ; 10, 15, 30, 60 minuta.

Sramota je kakvim se jadnicima dopusta da komentiraju i na koji nacin, to je vec administraciji na cast. Naravno, posto si u svakoj stavci argumentirano pobijen i nadjacan, nemas izbora nego se spustas na svoj uobicajeni nivo, a vidim da je on vrlo, vrlo nizak. ;) Drago mi je, da se bolje zna o kakvom se ''covjeku'' radi.

Laku noc.
znas li ti sta je argument :D

koje si ba ti argumente dao?
http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 maj 2012, 01:17

Objasniti koncept argumenta liku koji isti ne shvaca te konfliktira i proturjeci sam sebi vlastitom nepostojecom logikom kriminala i poslovanja, a potom direktno i otvoreno vrijedja i izbacuje frustracije i zadojenost prema jednoj sredini, bi mi bilo korisno kao i prevodjenje sumrak sage na esperanto.

Sramotis se lik. Sramotis se. Ali, kao sto rekoh, drago mi je da pritom makar jasno pokazujes o kakvoj se nuli od osobe radi, svaka cast, bez icije pomoci si sve o sebi rekao, cestitam na odgoju.

Toliko na tu temu. Umaras me bez potrebe i bez ikakvog realnog izazova.
...Život za Široki...

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 16 maj 2012, 01:21

Pročitao sam gore negdje, spominje se uskraćivanje licence Slobodi za evropska takmičenja.
Sloboda je ispunila sve uslove, tako da je na apsolotuno neregularan i lopovski način evropa pripala Širokom, nauštrb Slobode.

Tekme bi se inače igrale na BP.

Uostalom, na sudu je dokazano da je Sloboda oštećena.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 16 maj 2012, 07:22

JTS je napisao/la:Pročitao sam gore negdje, spominje se uskraćivanje licence Slobodi za evropska takmičenja.
Sloboda je ispunila sve uslove, tako da je na apsolotuno neregularan i lopovski način evropa pripala Širokom, nauštrb Slobode.

Tekme bi se inače igrale na BP.

Uostalom, na sudu je dokazano da je Sloboda oštećena.
Klubu koji plaća sve poreze državi lopovski pripala licenca :lol: :roll: .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 16 maj 2012, 07:41

Široki je regularno dobio licencu te godine. ali je savez oštetio Slobodu, jer je njima neregularno uskratio licencu i to je kasnije priznao. zato je savez isplatio ili mora platiti otštetu. zato nemoj da opet te moramo upozoravati za trolovanje teme. ;)
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 16 maj 2012, 07:45

ma te godine mi smo samo imali dug za Slomica prema Buducnosti kome smo mi isplatili bili, ali na koji nacin je do saveza doslo da smo kasno to obavili ne znam i mislim za Cejvanovica ali nisam siguran..uglavnom mi smo to isplatili i osteceni smo za evropu te godine
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 16 maj 2012, 08:27

BlueBoy1921 je napisao/la:1. Svaka čast širokom na organizaciji i uspjesima to je fakat, kako ste došli do toga to je opet vaša stvar.
2. Ne svidja mi se što nema ni jednog bošnjaka u ekipi i mislim da je to fašistički, ali opet to je vaša stvar.
3. Ne svidja mi se što ste filijala Dinama koji vam plaća lovu za polovne igrače, ali opet vaša stvar.
4. Ne svidja mi se što su vam svi sponzori iz hrvatske ili hrvatske firme iz bih koje uzimaju grdnu lovu iz ove države a sponzoriraju samo vas, ali opet to je vaša stvar.
5. Ne svidja mi se što ste doveli 10 brazilaca umjesto da stvarate domaće igrače.
6. Svidja mi se što ipak poštujete premier ligu i državu u kojoj ste bez obzira na ispade sa kukastim krstovima i umetnutim nacionalizmom.
7. Svidja mi se što je kod vas uvijek divno igrati jer ste ekipa koja poštuje fair play i ne igra krkanski.

Nadam se da će u budućnosti prevagnuti jos zdravog razuma i da će "velike" ekipe našeg fudbala ili-ti nogometa sve više zajednički suradjivati i pomagati organizaciono jedni drugima da imamo ispunjene standarde.

Nadam se da se nikada nece ponoviti Vedran Puljic i da ce navijacke grupe nekada na jenom velikom saboru utvrditi neka generalna pravila ponasanja na tribini i navijanja. Bez isticanja nacionalistickih simbola i pogrdnih nazivanja

Neka pobijedi nogomet ili-ti fudbal
s ovi ms sve rekao
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 16 maj 2012, 08:33

ljiljan89 je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Jel se ti bolan salis il sta? Sta ti mislis koliko je takvih firmi u Sarajevu? O cemu ti bolan pricas?
Ti pojma nemas tko su sponzori Širokog Brijega, ni Zrinjskog. Shvacam ja da bi ti volio da se ti klubovi ugase, ali nece, vjeruj. Sad je valjda i Aluminij kriminal u odnosu na sve ostale. Nema Aluminija, nema jakog Zrinjskog. Ne sekiraj se - bit ce.
Tebi i takvima je za sve kriv onaj drugi. Sve je nelegalno, sve je kriminal, dok ovi ostali posluju normalno, uredno.
To sto godinama varaju drzavu, ne placaju marke poreza, to je druga stvar, rijec je o velikanima, oni to mogu, oni to smiju. Njih je kriminal ovih drugih unistio, boze sacuvaj da bi ih unistili kriminalci unutar vlastite Uprave i lopovi.
Pa ti taman kao da pricas sa djetetom, sta je tebi, s koliko sam dosad ljudi pricao iz cijele BiH, vode firme i ugledni su poslovni ljudi, sta mislis koliko ih operira nelegalno? Svi. Al drzi se ti svoje filozofije, nije do nas, do onih je pokvarenjaka dole, oni su krivi.

Pa ova zadnja dva posta su ti zaista, sada sam bez sumnje uvjeren, nesto najgluplje napisano na ovom forumu. Ikad.
A vjeruj da si u jako zestokoj konkurenciji.
i ja mislim :D

gdje ti babo radi?
prima po 3 penzije, a nije navrsio 30 godina :D

ma svi ste ba kriminalci teski, to vam je u krvi... treba jedan zatvor napraviti pa da tucate to kamenje. da bude neke koristi od vas
babo ti je kriminalac...derište jedno bezobrazno
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 16 maj 2012, 09:02

Što se tiče Širokog ne bih ulazio u neku financijsku tematiku ali kao klub i kao sportski kolektiv,skupa sa KK Širokim su jedan fenomen.Fantastični rezultati dugi niz godina,sa vrlo malo oscilacija,konstanta su.Dakle,gledajući samo sportske rezultate,odličan klub za naše uvjete.
I meni su,ako tako mogu reći,jedno 100 puta draži od zrinjskog :mrgreen:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 16 maj 2012, 10:56

Hoće li ko ovog @ljiljana banovati, konstantno vrijeđa pripadnike drugih nacija u BiH i to radi otkad se prijavio na forum... Ako ne, mogu li ja vratiti istom mjerom?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 16 maj 2012, 12:40

Nimla_RZ je napisao/la:Čovjek je rekao ponajveći bh. klub, i jeste tako, u poslijeratnom periodu.

A što se tiče posjete u Širokom Brijegu, pa šta očekujete kad je najveća prosječna posjeta u ligi (Željezničar) oko 5000 ljudi. Katastrofa! Ljudi jednostavno ne žele da idu na utakmice naše lige.

netocno

3850 je najveci prosjek
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 16 maj 2012, 13:50

Rosas7 je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:Čovjek je rekao ponajveći bh. klub, i jeste tako, u poslijeratnom periodu.

A što se tiče posjete u Širokom Brijegu, pa šta očekujete kad je najveća prosječna posjeta u ligi (Željezničar) oko 5000 ljudi. Katastrofa! Ljudi jednostavno ne žele da idu na utakmice naše lige.

netocno

3850 je najveci prosjek
__________________________________________________________________________________________________

Da se ne bi svađali, evo Vam prosjek gledatelja po utakmici. Sve ekipe su do sada imale 14 domaćih utakmica.

TRIBINE
4.492 - Željezničar (14)
4.398 - Sarajevo (14)
1.999 - Sloboda (14)
1.497 - Rudar (14)
1.292 - Velež (14)
1.203 - Zvijezda (14)
1.085 - Borac (13)
981 - Zrinjski (14)
823 - Široki Brijeg (14)
810 - Travnik (14)
801 - Slavija (14)
892 - GOŠK (14)
858 - Olimpic (14)
704 - Čelik (14)
611 - Kozara (14)
471 - Leotar (14)
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 16 maj 2012, 13:54

Gdje su oni što su se rugali Veležovoj posjeti i omalovažavili tribine?
A da,evo ih ispod Veleža,na skali,na ljestvici :mrgreen:
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 16 maj 2012, 14:01

TRIBINE
4.492 - Željezničar (14)
4.398 - Sarajevo (14)
1.999 - Sloboda (14)
1.497 - Rudar (14)
1.292 - Velež (14)
1.203 - Zvijezda (14)
1.085 - Borac (13)
981 - Zrinjski (14)
823 - Široki Brijeg (14)
810 - Travnik (14)
801 - Slavija (14)
892 - GOŠK (14)
858 - Olimpic (14)
704 - Čelik (14)
611 - Kozara (14)
471 - Leotar (14)
Ove brojke su malo je reći žalosne.

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 16 maj 2012, 14:05

voltron30 je napisao/la:
TRIBINE
4.492 - Željezničar (14)
4.398 - Sarajevo (14)
1.999 - Sloboda (14)
1.497 - Rudar (14)
1.292 - Velež (14)
1.203 - Zvijezda (14)
1.085 - Borac (13)
981 - Zrinjski (14)
823 - Široki Brijeg (14)
810 - Travnik (14)
801 - Slavija (14)
892 - GOŠK (14)
858 - Olimpic (14)
704 - Čelik (14)
611 - Kozara (14)
471 - Leotar (14)
mislim da ova statistika nije tacna nevjerujem da rudar prijedor ima ovoliki prosjek
Zadnja izmjena: astra1922, dana/u 16 maj 2012, 14:24, ukupno mijenjano 1 put.
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 16 maj 2012, 14:12

Evo, pod uvjetom da su ovi podaci manje-vise tocni, nebitno, ponavljam, odnosno molim jos jednom ove dezurne komentatore da mi kazu, pokazu koji to klub ima dobru posjetu i po cemu ovo nije problem kompletne lige kao sto i rekoh? Pogotovo ovi iz vecih sredina ciji je postotak posjete/stanovnistva porazavajuci.
...Život za Široki...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 16 maj 2012, 14:14

astra1922 je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:
TRIBINE
4.492 - Željezničar (14)
4.398 - Sarajevo (14)
1.999 - Sloboda (14)
1.497 - Rudar (14)
1.292 - Velež (14)
1.203 - Zvijezda (14)
1.085 - Borac (13)
981 - Zrinjski (14)
823 - Široki Brijeg (14)
810 - Travnik (14)
801 - Slavija (14)
892 - GOŠK (14)
858 - Olimpic (14)
704 - Čelik (14)
611 - Kozara (14)
471 - Leotar (14)
mislim da ova tatistika nije tacna nevjerujem da rudar prijedor ima ovoliki prosjek
Prijedor je grad sa preko sto hiljada ljudi. Prosjek im je nabio Borac, Željo, Sarajevo... Evo pogledaj Sloboda na 2000 došla i to zahvaljujući gore pomenutim ekipama, a i ulaz besplatan. Sarajevo nakon derbija došlo Želji na 100 gledatelja i zadnja tekma Želje je Kozara- proslava titule, a Sarajevu dolazi Borac za Evropu i neće se znati do kraja, ko ima najveću posjetu, iako su sve prilike da će to biti Željo, upravo zbog proslave titule, a možda i duple krune. Mislim da je ova tabela sa prosjekom gledatelja dosta realna.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 16 maj 2012, 14:16

ŠB_Fidelis je napisao/la:Evo, pod uvjetom da su ovi podaci manje-vise tocni, nebitno, ponavljam, odnosno molim jos jednom ove dezurne komentatore da mi kazu, pokazu koji to klub ima dobru posjetu i po cemu ovo nije problem kompletne lige kao sto i rekoh? Pogotovo ovi iz vecih sredina ciji je postotak posjete/stanovnistva porazavajuci.
Potpuno si upravu, a najveće negativno iznenađenje su Čelik i Zrinjski.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.