FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Petardaa
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Petardaa » 15 maj 2012, 14:32

U prvih 26 kola Primere, u korist Barçe su dosuđena svega tri penala. U tri posljednja susreta, kada su ishodi utakmica praktično postali nebitni, dosuđena su čak četiri!
Na utakmici sa Malagom prije 3 kola, sudjen je penal nad Messijem nakon 515 dana.
:shock: :roll:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 15 maj 2012, 19:52

xaviesta je napisao/la:Thiago Silva, Martinez ili Verthongen, jedan od njih bi trebao pojacati Barcu ovog ljeta. Izgleda da u Barci traze jos jednog igraca napoziciji stopera. Navodno je Tito zainteresovan za Iñigo Martíneza iz Sociedada.

Momka nikad nisam gledao, ali jako je mlad i ako nece kostati puno moza ne bi bilo lose dovesti ga ili pruziti priliku Bartri. Također, Muniesa je taj od kojeg ocekujem najvise od ovih mladih defanzivaca, ali mislim da je rano za njega da ga prekomanduju u prvi tim, mozda bi mu dobro dosla neka posudba u tim iz Primere u kojem ce imati prostora za igru.
ingo martinez izjavio da ce ostati u sociedadu ,a thiago silva isto izjavio da hoce da bude novi baresi (posto ga porede sa njim ) i da hoce da ostane jos dugoo u milanu ko on ,znaci da nista od te dvojice ;)

ma ne vjerujem ja od odbrambenih igraca nikom osim montoyi iz barce b,njegova je samo nesreca sto igra na toj poziciji alvesa,a bartra i muniesa nezz nikako mi nisu za neke top utakmice osim za utakmice kupa :D,
treba boitju vratit iz giona ak nish,a ja mislim da ce vertongen prec od ovih igraca sto se spominju on je najrealnija opcija ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

edibarca
Kontakt:

Post Postao/la edibarca » 15 maj 2012, 20:43

evo popis igraca koji su odigrali najvise utakmica ove sezone:Valdes,Alves,Puyol,Mascherano,Abidal,Xavi Busquets,Cesc,Alexis,Messi i Iniesta. :D
Ljiljani zlatni pjesma se ori navija cijeli stadion,
nad nama nebo ima da gori jer ti si Bosno sampion.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 maj 2012, 20:48

tiago silva nece iz milana nikuda, ako bi isao kuda dosao bi nama, al dobro je covjeku tamo i klub ga nece pustiti, tako da se tu nemamo sta nadati

ali zato sin vjetra bi se mogao dovesti, a tako ce i biti, imat cemo tornado po lijevoj strani
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 15 maj 2012, 22:29

Mourinho: "Messijevih 50 golova ne vrijede nista"

Koja bolna istina.
Zadnja izmjena: D10S, dana/u 15 maj 2012, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 15 maj 2012, 22:34

D10S je napisao/la:Mourinho: "Messijevih 50 golova ne vrijede nista"
Kakav je to kompleksaš i jadnik.

Evo citam Didier je pred dolaskom u Barcelonu.Sto bi bila odlicna opcija za Katalonce.Dosao bi kao slobodan igrac.

Vertongen i Bale kad bi se doveli to bi bilo to.Napad je dovoljno dobar sa povratkom Ville i mogucim dolaskom Drogbe.
Vezu ne treba komentarisati.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 maj 2012, 22:39

Drogba ? fucking disrcase ?

nesto sumnjam,jest da ima 34 god. al vidjeli smo da nesmeta previse :D
mada zbog svega pomenutog pa na kraju krajeva i zbog krstenice jer mora stati mislim da nema potrebe za tim i da je Vilja sasvim dovoljan.
jer jedinim skupocjenim napadacem ala Llorente npr. neko skup bi morao sjedit.
krilne pozicije sa Sanchezom,Pedrom,Tellom i Cuencom su dobrano popunjene.

Lijevi bek(bio Alba il Bale mogu ordinirati i sa 4 pozadi i sa 3)
stoper ? hm...Masch,Pike + Puyol..ne znam da treba neki skupocjeni momak.
Vertonghen bi bio dobar.

sve ostalo bi bio nepotreban luksuz.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 15 maj 2012, 22:41

Koja bolna istina.
Stvarno je djubre i ološ, a znam da ga volite baš zbog što radi Barci ;) :mrgreen: ali opet ispada papak.

A što mu ovo sve treba :?: , da uvijek sranja i pizdarije izbacuje :shock: cemo ovo omalovažavanje Messijevih 50 golova :?: prošle godine pominje Guardiolu kako niti jednu LP nije uzeo pošteno i još ga ko fol žali zbog toga.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 15 maj 2012, 22:46

mada zbog svega pomenutog pa na kraju krajeva i zbog krstenice jer mora stati mislim da nema potrebe za tim i da je Vilja sasvim dovoljan.

Mozes li mi prevesti ovaj dio , jer ovo je sve samo ne Bosanski jezik.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 15 maj 2012, 22:50

Koja bolna istina.
Hajde bola Portillo ne smaraj, pa prošle sezone si svršav'o ovuda na Ronalda i na njegov Pičić' ...pročitan si momčino, davno...

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 15 maj 2012, 22:53

mandraX je napisao/la:

Koja bolna istina.
Hajde bola Portillo ne smaraj, pa prošle sezone si svršav'o ovuda na Ronalda i na njegov Pičić' ...pročitan si momčino, davno...
Znaci ipak priznajes da ne vrijede nista? Uostalom, nauci se citati, otvorio sam navodnike i citirao Mourinhove rijeci.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 maj 2012, 22:56

Johny je napisao/la:

Mozes li mi prevesti ovaj dio , jer ovo je sve samo ne Bosanski jezik.
imam potrebu da skratim recenicu ocekujuci da sugovornik sam razumi istu,nerijetko moram objasnjavat ponovo.
ruzna navika.

fucking disrcase il kako se vec pise su bile rijeci Drogbe kada je barcelona kako je vec izbacila plavce 2009 iz polufinale i znamo sta je sve govorio i ima tu zle krvi,pa mi nekako papucarski djeluje da ce na kraju otici upravu u barcelonu.
krštenica=mozemo ravnati godine po istoj,a Drogbina pokazuje 1978 i zbog ove zle krvi smatram da isti nece doci.
a u drugoj varijanti gdje bi doveli skupo pojačanja ala.- (aka. npr. kao) Llorente,Falcao jedan skup(pod tim nemislim samo na platu vec na ime koje su jedan i drugi zasluzili,ako do tog drugog dodje) bilo previse da jedan sjedi na klupi,preskupo kako hoces.

sad kad pogledam ovo nema puno vise redova od onog citiranog al ajde.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 15 maj 2012, 23:02

Ma jasno mi je ovo bilo sto je Drogba rekao nakon one utakmice.

Medjutim ovo mi je djelovalo tako nepovezano i neuredno da mi je bilo mrsko citati drugi put da bi ensta razumio.
Pa meni je sasvim OK, da Drogba dodje na 1 sezonu.Došao bi free a plata mu ne bi bila veca od 5 miliona.Za godinu dana siguran sam da bi se isplatilo.Prihvatio je sjediti na klupi u Chelsea na velikom broju utakmica zasto to ne bi u Barceloni ;)

Bale i Vertongen su mi nekako idealni igraci za Barcelninog sistema i rado bi ih vidio kao Culese.Misljenja sam da je to vrlo vjerovatno i ostvarivo.Sve se krije u planovima uprave Barcelone.Bale , Verthongen , Drogba etc... Barcelonu jednostavno ne mogu odbiti , jer se ona ne odbija ;)

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 15 maj 2012, 23:09

Ma godine i nisu neki problem,tamam da ponudi jednu kvalitetnu godinu ovoj generaciji barcelone.
dosao bi besplatno,plata prihvatljiva sve se uklapa.

ali govorim s aspekta Drogbe,koji mi barem djeluje kao jaka ličnost da bi podvio rep,pojeo svoje riječi i došao u barcelonu.
i to baš onda kada su(ih) je konačno nadjačao.

nekako mi daleko to djeluje,bas kao i Bale.

Alba igra kvalitetno za treci tim Španije,prosao je La Masilu i on se cini logicnim,a obicno izaberu upravo tu logiku.
Ibrahimovic je izuzetak pa smo vidjeli kako je to izaslo.

a vidjet cemo vec,barcelona bi svakako trebala napadati vise trziste nego Real.

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 15 maj 2012, 23:15

Raul_64 je napisao/la:Ma godine i nisu neki problem,tamam da ponudi jednu kvalitetnu godinu ovoj generaciji barcelone.
dosao bi besplatno,plata prihvatljiva sve se uklapa.

ali govorim s aspekta Drogbe,koji mi barem djeluje kao jaka ličnost da bi podvio rep,pojeo svoje riječi i došao u barcelonu.
i to baš onda kada su(ih) je konačno nadjačao.

nekako mi daleko to djeluje,bas kao i Bale.

Alba igra kvalitetno za treci tim Španije,prosao je La Masilu i on se cini logicnim,a obicno izaberu upravo tu logiku.
Ibrahimovic je izuzetak pa smo vidjeli kako je to izaslo.

a vidjet cemo vec,barcelona bi svakako trebala napadati vise trziste nego Real.
Ma to "fucking disrcase" je glupost obicna, rijeci isfrustriranog covjeka koji malo prije toga izgubio u polufinalu LP i na koncu - to "fucking disgrace" je pomenuo za sudiju i suđenje ,a ne za Barcu kao klub. Nema tu "zle krvi" o kojoj govoriš ;)
Sad što se tice konkretno Drogbe i eventualnog transfera u Barcu, to bi bilo jako jeftina varijanta na maximalno 2 godine, gdje bi on bio kao veteran backup napadac - nešto kao svojevremena varijanta sa Larsonom.
Mada mislim da nema ništa od svega toga.

I nekako sam uvjeren da cemo naredne sezone gledati Albu u dresu Barce ,a ne Bale-a.
Još jednog stopera ce sigurno dovesti.
Zadnja izmjena: tech, dana/u 15 maj 2012, 23:17, ukupno mijenjano 2 puta.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 15 maj 2012, 23:16

D10S "Znam i ja da je Messi najbolji "

Koja bolna istina.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 16 maj 2012, 00:21

Najbolji se zna. ;)

slika
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 16 maj 2012, 02:24, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 16 maj 2012, 00:28

Messi je fenomenalan igrač medjutim mislim da 50 golova u snovima ne bi zabio u Calciu...
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 16 maj 2012, 00:33

IlPrincipino je napisao/la:Messi je fenomenalan igrač medjutim mislim da 50 golova u snovima ne bi zabio u Calciu...
Ne bi 50 samo, zabio bi 70.

Namiks
Kontakt:

Post Postao/la Namiks » 16 maj 2012, 01:00

Dobro, možda ne vrijede za Barcelonu, ali vrijede za njegovu Zlatnu loptu koju će ove godine dobiti.

A siguran sam da bi Mourinho u svojoj ekipi radije imao najboljeg igrača svijeta nego Ronalda...
CAMP MOU!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.