FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: vlakanje
-
- Kontakt:
Re: FK Borac - Banja Luka
Za nas protiv Slavije u nedelju utakmica sezone, pobjeda i definitivno potvrđuje 4. poziciju i evropu!
Iako će gosti doći oslabljeni malo jer će se čuvati za njih utakmicu sezone 3 dana poslije, ne smije biti podcjenjivanja i opuštanja, pobjeda ne smije doći u pitanje!
Iako će gosti doći oslabljeni malo jer će se čuvati za njih utakmicu sezone 3 dana poslije, ne smije biti podcjenjivanja i opuštanja, pobjeda ne smije doći u pitanje!
- Stole iz Bora
- Kontakt:
22.05.2011-Armageddon2012 je napisao/la:rade.....vidim da si stari clan,pa bih te zamolio da nadjes svoj post od prosle godine u kome tvrdis da je borac bolji od zelje....a zavrsili smo sezonu sa osam bodova vise od vas i pobjedili vas obe utakmice!
ti,ili bilo ko drugi od ovih sto se ibrete jer ja ne priznajem da je zeljo bolji od borca...
Moze li ovaj post, jeli prihvatljiv?Stole iz Bora je napisao/la:Kad se spominje igra Borca treba reci da su oni na Grbavicu dosli da ne izgube i tako su se i postavili. Na kraju su pobjedili i to zasluzeno pa neka prica ko sta hoce. Tehnicki potkovanija i fizicki jaca ekipa je dobila danas i zasluzeno uzela titulu.
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!
- Armageddon2012
- Kontakt:
nije lose!
i vi ste zasluzili titulu ove godine.
samo brate,previse se dizete u nebesa,evo skoro sigurno cete primiti vise golova nego mi lani,a putnik namjernik na forumu bi pomislio da vam niko ne moze dati gola
pravi test ovog zeljinog tima ce biti nastup u evropi ovog ljeta. gledam ove protivnike i najbolje bi vam bilo dobiti onaj ventspils sto ga zvezda pobjedi 7-0 ljetos.
samo brate,previse se dizete u nebesa,evo skoro sigurno cete primiti vise golova nego mi lani,a putnik namjernik na forumu bi pomislio da vam niko ne moze dati gola

pravi test ovog zeljinog tima ce biti nastup u evropi ovog ljeta. gledam ove protivnike i najbolje bi vam bilo dobiti onaj ventspils sto ga zvezda pobjedi 7-0 ljetos.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
Po cemu to zakljucujes da cemo primiti vise golova od vas ?Armageddon2012 je napisao/la: samo brate,previse se dizete u nebesa,evo skoro sigurno cete primiti vise golova nego mi lani,a putnik namjernik na forumu bi pomislio da vam niko ne moze dati gola![]()
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- Armageddon2012
- Kontakt:
zakljucujem po tome sto smo mi za cijelu sezonu primili 15,a vi dosad 14,a predstoje vam jos dvije utakmice od kojih cete u trebinju primiti bar 1-2 gola,sto zbog nemotivisanosti,sto zbog toga sto ce leotar ispasti ako ne dadne te golove.
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
pa taj me i rekord jedino brine... jbg, kad moram da se brinem hocemo li jos jedan rekord koji nismo jos oborili, oboriti, ili necemo, onda mozes misliti koliko smo jaci u odnosu na druge klubove u ovoj drzavi...Armageddon2012 je napisao/la:evo skoro sigurno cete primiti vise golova nego mi lani,a putnik namjernik na forumu bi pomislio da vam niko ne moze dati gola![]()
ali eto ako primimo dva gola jos, budite pocasceni da imate jedan rekord u moru koje mi nemamo...

7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
- Stole iz Bora
- Kontakt:
Cuj nije lose ..Armageddon2012 je napisao/la:nije lose!
samo brate,previse se dizete u nebesa,evo skoro sigurno cete primiti vise golova nego mi lani,a putnik namjernik na forumu bi pomislio da vam niko ne moze dati gola![]()

Nismo primili gola 13 prvenstvenih utakmica iliti 1.170 minuta pa zar to nije za "dizanje"? Koja je ekipa prije nas to uspjela? Mislim ni jedna. Nismo izgubili 25 utakmica u nizu pa mu i to nekako dodje za "dizanje". A to su samo prvenstvene utakmice, kup nije uracunat. Osvojili smo 68 bodova, jos 6 je u igri a igramo kuci sa Kozarom. Dosadasnji rekord prvenstva je bio 64 osvojena boda. Dali smo 65 golova a jos dvije utakmice su u opticaju. Ne znam da li je jos neko dao toliko, mozda i jeste ali malo je timova koji su to uradili do sada. Navijaci drugih timova se ne bi "dizali" da je njihov tim to napravio? Ja vjerujem da bi ali ako ti mislis da ne bi to je tvoje misljenje ...
AMAR OSIM
a hebalo vas to, manite se corava posla
nego el ima neko stranicu onu od uefe gdje ima bodovanje ekipa za evropu ? ja imao a sad ne mogu naci hebem ti sve
da povedemo polemiku o mogucim protivnicima 

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
nije mi bas jasno sta trazis, ako mislis na uefa koeficijent za klubove, imas na ovoj stranicidelko je napisao/la:a hebalo vas to, manite se corava poslanego el ima neko stranicu onu od uefe gdje ima bodovanje ekipa za evropu ? ja imao a sad ne mogu naci hebem ti sve
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... f2012.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ma da mislim na koeficijent, samo imao sam stranicu koja bas detaljno sve prikazuje a ova bas i nije al onoAnelZ je napisao/la:nije mi bas jasno sta trazis, ako mislis na uefa koeficijent za klubove, imas na ovoj stranicidelko je napisao/la:a hebalo vas to, manite se corava poslanego el ima neko stranicu onu od uefe gdje ima bodovanje ekipa za evropu ? ja imao a sad ne mogu naci hebem ti sve
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... f2012.html" onclick="window.open(this.href);return false;

p.s. http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... l2012.html" onclick="window.open(this.href);return false; evo je sve u bod

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Slavija s kombinovanim timom protiv Borca: Čuvaju se za finiš
Slavija, Sloboda ili GOŠK, pa čak možda i Leotar, uz ranije otpisanu Kozaru, najozbiljniji su kandidati za ispadanje iz Premijer lige BiH.
Odluka će biti donesena u posljednja dva kola, koja su na rasporedu u subotu i iduće srijede. Vlado Čapljić, trener tima iz Istočnog Sarajeva, ističe da je optimista, jer njegov tim i pored nezavidne pozicije ima priliku sam odlučivati o svojoj sudbini. Otežavajuća je, međutim, okolnost što u posljednja dva kola mora kombinovati u ekipi. Pravo nastupa u Banjaluci protiv Borca u subotu zbog neparnih žutih kartona nemaju Ognjen Todorović i prvi golman Ratko Dujković, dok još nekoliko igrača ima parne kartone i treba da se čuvaju za posljednje kolo i važan meč protiv Slobode u Istočnom Sarajevu.
"Moramo praviti određene rokade i vjerovatno će u subotu priliku dobiti i neki igrači koji su dosad imali nešto manju minutažu. Nama je utakmica protiv Borca bitna, ali činjenica je da najveću pažnju treba posvetiti Slobodi. Zato moramo neke igrače odmarati, što naravno nikako ne znači da u grad na Vrbasu putujemo s bijelom zastavom. Učinićemo sve da ostavimo što bolji utisak i postignemo odgovarajući rezultat", rekao je Čapljić.
Slaviji bi u subotu protiv Borca sve osim poraza bio veliki vjetar u leđa u nastojanju da izbori opstanak, ali Čapljić je svjestan da to neće biti lako, jer su i domaćini pod imperativom pobjede kako bi osigurali izlazak u Evropu.
"Nismo u sjajnoj situaciji, ali moglo je biti i gore. Dobro je što imamo sve konce u svojim rukama, od nas sve zavisi, a vidjećemo kako ćemo uspjeti sve okončati. Na primjer, s jednim bodom protiv Borca, protiv Slobode bi nam odgovarao bilo kakav trijumf. U slučaju da se iz Banjaluke vratimo poraženi moraćemo pobijediti Slobodu s minimalno dva razlike", rekao je Čapljić i dodao:
"To što su Banjalučani pod imperativom donekle može biti i dobro za nas. Pokušaćemo iskoristiti određeni pritisak pod kojim će oni sigurno biti, jer izlazak na međunarodnu scenu žele osigurati kući, a ne u zadnjem kolu protiv Sarajeva."
Strateg Slavije ističe da ga je iznenadio poraz GOŠK-a od Slobode u prethodnom kolu.
"Iskreno, očekivao sam drugačiji rasplet. Ovako se situacija dodatno zakomplikovala. Ispalo je onako kako sam predviđao kada sam došao, a to je da nas očekuje izuzetno zanimljiva završnica. Šteta je što u nekim ranijim utakmicama nismo uspjeli povoljnije po nas riješiti situaciju i olakšati sebi put, ali šta je tu je. U svakom slučaju predati se nećemo sigurno", zaključio je Čapljić.
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Vi i mi ako odemo u Evropu smo nosioci u 1 pretkolu.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!
Mi cemo pobjedom protiv Slavije izboriti kvalifikacije za LE. Kako se prica vi cete tesko do licence. Zna li se sta vise o tome?
- Sarajlijc@
- Kontakt:
Trebalo bisfpborac je napisao/la:Mi cemo pobjedom protiv Slavije izboriti kvalifikacije za LE. Kako se prica vi cete tesko do licence. Zna li se sta vise o tome?

NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
ne foliraj momka nema ništa od licence ,trebao si sinoć gledati na alfi selimovića i gracićaSarajlijc@ je napisao/la:Trebalo bisfpborac je napisao/la:Mi cemo pobjedom protiv Slavije izboriti kvalifikacije za LE. Kako se prica vi cete tesko do licence. Zna li se sta vise o tome?
.
Zadnja izmjena: ulinsky, dana/u 30 dec 2014, 00:11, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Borac za Evropu, Slavija za opstanak
Susret je izuzetno značajan za obje ekipe. “Crveno-plavi” pobjedom sigurno odlaze u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok bi “Sokolovi” sa tri boda bili blizu opstanka u eliti.
Na Gradskom stadionu svjesni su značaja ovog meča i ništa ne prepuštaju slučaju.
- Ovo je za nas utakmica sezone, jer pobjedom sigurno obezbjeđujemo izlazak na međunarodnu scenu. Žao mi je što je Slavija u teškoj situaciji, ali na Gradskom stadionu nema šta da traži - rekao je šef stručnog štaba Borca Slaviša Božičić i dodao da u ovom susretu ne može da računa na povrijeđene Draška Žarića i Ognjena Radulovića, te Sinišu Dujakovića zbog kartona.
Golman Banjalučana Mladen Lučić dugo je branio boje Slavije i sada će biti u nezahvalnoj ulozi da igra protiv bivših saigrača.
- Teško mi je zbog situacije u kojoj se moj nekadašnji klub našao, ali sam prije svega profesionalac i znam koliko je Borcu važan ovaj meč. Očekujem da zabilježimo pobjedu i ispunimo cilj, koji je pred nas postavljen - naglasio je Lučić.
Fudbaleri Slavije napravili su čudo u proljećnom dijelu sezone i gotovo iz nemoguće misije doveli se u situaciju da i iduće godine zadrže premijerligaški status. Strateg kluba iz Istočnog Sarajeva Vlado Čapljić još uvijek nije odlučio hoće li Borcu suprotstaviti kombinovani sastav ili na teren poslati najbolji tim. Izvjesno je samo da neće biti golmana Ratka Dujkovića koji mora odraditi kaznu žutih kartona.
- Realno, u ovom trenutku kada Borac želi osigurati Evropu teško je tražiti iznenađenje. To je ono što mi ostavlja dilemu da li pokušati pomrsiti Borcu račune ili izbjeći eventualne povrede i kazne igrača koji su iznijeli najveći teret ovog proljeća čime bi izbjegli neželjene izostanke pred, kako stvari stoje, majstoricom sa Slobodom. Odluka kakav će se tim suprotstaviti Borcu, pašće pred put za Banjaluku, koji je planiran za subotu - istakao je Čapljić.
Susret je izuzetno značajan za obje ekipe. “Crveno-plavi” pobjedom sigurno odlaze u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok bi “Sokolovi” sa tri boda bili blizu opstanka u eliti.
Na Gradskom stadionu svjesni su značaja ovog meča i ništa ne prepuštaju slučaju.
- Ovo je za nas utakmica sezone, jer pobjedom sigurno obezbjeđujemo izlazak na međunarodnu scenu. Žao mi je što je Slavija u teškoj situaciji, ali na Gradskom stadionu nema šta da traži - rekao je šef stručnog štaba Borca Slaviša Božičić i dodao da u ovom susretu ne može da računa na povrijeđene Draška Žarića i Ognjena Radulovića, te Sinišu Dujakovića zbog kartona.
Golman Banjalučana Mladen Lučić dugo je branio boje Slavije i sada će biti u nezahvalnoj ulozi da igra protiv bivših saigrača.
- Teško mi je zbog situacije u kojoj se moj nekadašnji klub našao, ali sam prije svega profesionalac i znam koliko je Borcu važan ovaj meč. Očekujem da zabilježimo pobjedu i ispunimo cilj, koji je pred nas postavljen - naglasio je Lučić.
Fudbaleri Slavije napravili su čudo u proljećnom dijelu sezone i gotovo iz nemoguće misije doveli se u situaciju da i iduće godine zadrže premijerligaški status. Strateg kluba iz Istočnog Sarajeva Vlado Čapljić još uvijek nije odlučio hoće li Borcu suprotstaviti kombinovani sastav ili na teren poslati najbolji tim. Izvjesno je samo da neće biti golmana Ratka Dujkovića koji mora odraditi kaznu žutih kartona.
- Realno, u ovom trenutku kada Borac želi osigurati Evropu teško je tražiti iznenađenje. To je ono što mi ostavlja dilemu da li pokušati pomrsiti Borcu račune ili izbjeći eventualne povrede i kazne igrača koji su iznijeli najveći teret ovog proljeća čime bi izbjegli neželjene izostanke pred, kako stvari stoje, majstoricom sa Slobodom. Odluka kakav će se tim suprotstaviti Borcu, pašće pred put za Banjaluku, koji je planiran za subotu - istakao je Čapljić.
-
- Kontakt:
I to je to, Evropa je izborena 3. put za redom!
Sada treba se dobro pojačati, još ako Bilbija se vrati u Vošu, a vjerovatno hoće, i produžiti ugovore sa važnim igračima, i za dosta njih se zahvaliti na saradnji... Kunić i Subić i Dujaković su budućnost kluba!
Isto potpisati stabilan ugovor sa Božičićem čovjek je pokazao da zna posao, dosta je bilo mjenjanja trenera kao na traci, to nas je i koštalo ove god. trofeja!
Evo zvanične potvre za ekipe koje su sigurno izborile ligu evrope jesu li nosioci ili nisu, Borac će biti nosioc, ali ništa to ne vrijedi ako se ne pojačamo: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... l2012.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sada treba se dobro pojačati, još ako Bilbija se vrati u Vošu, a vjerovatno hoće, i produžiti ugovore sa važnim igračima, i za dosta njih se zahvaliti na saradnji... Kunić i Subić i Dujaković su budućnost kluba!
Isto potpisati stabilan ugovor sa Božičićem čovjek je pokazao da zna posao, dosta je bilo mjenjanja trenera kao na traci, to nas je i koštalo ove god. trofeja!
Evo zvanične potvre za ekipe koje su sigurno izborile ligu evrope jesu li nosioci ili nisu, Borac će biti nosioc, ali ništa to ne vrijedi ako se ne pojačamo: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... l2012.html" onclick="window.open(this.href);return false;
uh tako je, ponovo evropa sto je ODLICNO !!! Borac nosioc zahvaljuci proslogodisnjoj pobjedi a i bodu protiv lozane, al i sto je prvo kolo(mada nebi puno falilo i da u drugom bude nosioc)
nakupilo se kap po kap pa da smo jednom nosioci
kao sto rece tip ispred nista ako se ne pojacamo, valja dovesti poneko zvucnije ime a sto se tice napada Kunic odlicno igra tako da njega uz jednog ''matorca'' i bilbija moz se i vrati u Vosu ako hoce
bilo kako bilo aj borac 

★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★
Božičić ostaje na klupi Borca
Srbijanski trener Slaviša Božičić će i u narednoj sezoni da sjedi na klupi Borca, saznejmo iz izvora bliskih klubu.
vaj trener je momčad preuzeo poslije 17. kola i to nakon što je tadašnji trener Velimir Stojnić podnio ostavku poslije poraza od 0:3 u Trebinju.
Stojnić je ispunio cilj koji je uprava pred njega postavila, a to je plasman u Evropu, pa bi odmah poslije utakmice na Koševu Božičić trebalo da stavi potpis na najvjerovatnije dvogodišnji ugovor.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/bozicic- ... orca/80911" onclick="window.open(this.href);return false;

Srbijanski trener Slaviša Božičić će i u narednoj sezoni da sjedi na klupi Borca, saznejmo iz izvora bliskih klubu.
vaj trener je momčad preuzeo poslije 17. kola i to nakon što je tadašnji trener Velimir Stojnić podnio ostavku poslije poraza od 0:3 u Trebinju.
Stojnić je ispunio cilj koji je uprava pred njega postavila, a to je plasman u Evropu, pa bi odmah poslije utakmice na Koševu Božičić trebalo da stavi potpis na najvjerovatnije dvogodišnji ugovor.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/bozicic- ... orca/80911" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.