Kako vratiti gledaoce na tribine bh stadiona?
Re: Kako vratiti gledaoce na tribine bh stadiona?
Znam da južna tribina stadiona Koševo prima manje od sjeverne. Sjeverna-5 700, južna tribina 4 500. Kad naletim na povjerljiv link i informacije o kapacitetu, objavljujem ovdje. Ne mogu sad tražiti, sitni su sati.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- Hordas Doboj
- Kontakt:
Cini mi se da sam negdje vidio sliku (mozda na infu) gdje tacno pise pojedinacno za sve tribine. Ako se dobro sjecam to je ovak kako sam napisao, al opet nisam siguran 100%. Siguran sam za istok i zapad. Znam da sam se iznenadio kad sam vidio da istok prima samo 7500 gledalaca.High je napisao/la:Znam da južna tribina stadiona Koševo prima manje od sjeverne. Sjeverna-5 700, južna tribina 4 500. Kad naletim na povjerljiv link i informacije o kapacitetu, objavljujem ovdje. Ne mogu sad tražiti, sitni su sati.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!
Napisao si da sjever prima 6 700, što je teško za povjerovati. Siguran sam da je kapacitet iste tribine 5 700, kao što sam i napisao. Tačnost važi i za jug.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Tim koji svoje utakmice igra u Vrapčićima, a upravu i sve ostalo ima u Mostaru. Gremlinu.bekicamir je napisao/la:Tema je o povratku gledatelja na stadione a ne o tome sto je "bekic" napisao da tim iz Vrapcica ima malu posjecenost na tribinama ,sramotnu posjecenost imaju i Siroki i Zrinjski ,malo pisite o tome ,sve neke princeze na forumu sto se lako uvrijede...
Prosjek ljudi na stadionima kad se sve uzme u paketu je negdje oko 1000 ljudi ,sto je premalo.
Liga sa 10 klubova i 4 kruga igranja ,sa manjom zimskom pauzom i jacim sponzorima bi doprinijela vecem broju ljudi,a ne ono jucer u Gabeli ,ono je sramota,treba postaviti rigorozne uvijete za sve klubove pa tko ne ispunjava ne moze niti nastupati pa makar imali 4,5 klubova u prvoj ligi!

Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
- Hordas Doboj
- Kontakt:
Onda ove info koje sam procitao nisu tacne. Ugl sad me bas zanima, pokusat cu naci taj link pa cu da ga postavim...High je napisao/la:Napisao si da sjever prima 6 700, što je teško za povjerovati. Siguran sam da je kapacitet iste tribine 5 700, kao što sam i napisao. Tačnost važi i za jug.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!
TRIBINE
4.492 - Željezničar (14)
4.398 - Sarajevo (14)
1.999 - Sloboda (14)
1.497 - Rudar (14)
1.292 - Velež (14)
1.203 - Zvijezda (14)
1.085 - Borac (13)
981 - Zrinjski (14)
823 - Široki Brijeg (14)
810 - Travnik (14)
801 - Slavija (14)
892 - GOŠK (14)
858 - Olimpic (14)
704 - Čelik (14)
611 - Kozara (14)
471 - Leotar (14)
4.492 - Željezničar (14)
4.398 - Sarajevo (14)
1.999 - Sloboda (14)
1.497 - Rudar (14)
1.292 - Velež (14)
1.203 - Zvijezda (14)
1.085 - Borac (13)
981 - Zrinjski (14)
823 - Široki Brijeg (14)
810 - Travnik (14)
801 - Slavija (14)
892 - GOŠK (14)
858 - Olimpic (14)
704 - Čelik (14)
611 - Kozara (14)
471 - Leotar (14)
- Armageddon2012
- Kontakt:
de skinite borac sa ove liste,nemojte me zayebavat

sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
- Armageddon2012
- Kontakt:
btw,iako 9 0d 15 utakmica igramo pred praznim tribinama,bolji smo od pola lige,pa cak i od drugoplasirane ekipe i finaliste kupa

- vidovitadjemila
Postenjem.Prema svim segmentima.Najvise prema onima koji dolaze na stadione.
I mozda veoma vazno.Va nasi VELIKANI ne gube u prvim kolima predkvalifikacija od timova iz Luksemburga .Da igraju bar ravnopravno sa Izraelcima, da nam najveci uspjeh ne bude izbacivanje prvaka nogomtne svjetske velesile kakva je MOLDAVIJA...Jer ako se to desava u Evropi za koju sada nasi timovi ginu u ovom takmicenju koja je svrha svega ovoga.Ko ce gledati ovu ligu.Ja ne znam neka me prosvjetli onaj kome je jasno...
I mozda veoma vazno.Va nasi VELIKANI ne gube u prvim kolima predkvalifikacija od timova iz Luksemburga .Da igraju bar ravnopravno sa Izraelcima, da nam najveci uspjeh ne bude izbacivanje prvaka nogomtne svjetske velesile kakva je MOLDAVIJA...Jer ako se to desava u Evropi za koju sada nasi timovi ginu u ovom takmicenju koja je svrha svega ovoga.Ko ce gledati ovu ligu.Ja ne znam neka me prosvjetli onaj kome je jasno...
Zadnja izmjena: vidovitadjemila, dana/u 14 maj 2012, 20:51, ukupno mijenjano 1 put.
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
-
- Kontakt:
Jeb'ga kad se naucite ponasat onda možeš nesto pocet pricat ,dotada ....ShuttyArmageddon2012 je napisao/la:btw,iako 9 0d 15 utakmica igramo pred praznim tribinama,bolji smo od pola lige,pa cak i od drugoplasirane ekipe i finaliste kupa![]()
- Armageddon2012
- Kontakt:
tebi bi bilo bolje da se pitas zasto taj tvoj klub nikoga ne zanima i zasto borac ima vise gledalaca na 5 utakmica nego ti na 14,a ne da govoris meni kako cu se ponasati

- vidovitadjemila
Jedno stvarno nezlonamjerno pitanje.Jesi li ti zadovoljan da grad poput B.Luke ima prosjek recimo od 3000 ljudi na tekmi a drugog kluba nema svi navijaju za Borac...Armageddon2012 je napisao/la:tebi bi bilo bolje da se pitas zasto taj tvoj klub nikoga ne zanima i zasto borac ima vise gledalaca na 5 utakmica nego ti na 14,a ne da govoris meni kako cu se ponasati![]()
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...
-
- Kontakt:
Posluso sam te ,zapitao se i došao do zakljucka da je bolje 500 gledatelja koji se normalno ponasaju i u zivaju u utakmicama ,nego 5000 seljaka koji bacaju kamenja po terenuArmageddon2012 je napisao/la:tebi bi bilo bolje da se pitas zasto taj tvoj klub nikoga ne zanima i zasto borac ima vise gledalaca na 5 utakmica nego ti na 14,a ne da govoris meni kako cu se ponasati![]()
Uprava je dovodenjem polupojacanja iz Lat. Amerike otjerala gledatelje s tribina ,zato nam se i dogada da Kvesic i Sesa su medu najboljim pojedincima najvecih rivala
Sve se okrece **** ,dok ste vi u ex-Yu igrali u 1. ligi mi u 4. ,posle rata dok ste bili u drugoj ligi Široki je imao pun stadion svaku utakmicu ,kolo se vrti
Hajmo se kladiti. Zeljo ce imati preko 5.000 u prosjeku kad zavrsi sezona
- Armageddon2012
- Kontakt:
Jedno stvarno nezlonamjerno pitanje.Jesi li ti zadovoljan da grad poput B.Luke ima prosjek recimo od 3000 ljudi na tekmi a drugog kluba nema svi navijaju za Borac...
Nisam (mada mislim da je malo i veci prosjek).....problem je sto banjalucka publika zna fudbal,poredi danasnje nase igrace koji ne mogu u napadu spojiti tri dodavanja,sa nekadasnjim velemajstorima i onda im se zgadi zivot kad vide kakvi antitalenti danas igraju za borac,izuzev 2-3 igraca....nema fudbala,nema igre,nema nista...
mislim da je isti slucaj i u sarajevu,ali ne znam u cemu je problem u sirokom kad nisu ni naucili gledati pravi fudbal i klubove poput zvezde,dinama,partizana,hajduka i tu mocnu ligu poslije koje ova danasnja izgleda mnogo slabije nego nekadasnje regionalna (4 liga!!) u kojoj je igrao banjalucki BSK i kompanija..
- Armageddon2012
- Kontakt:
felix123 je napisao/la:Posluso sam te ,zapitao se i došao do zakljucka da je bolje 500 gledatelja koji se normalno ponasaju i u zivaju u utakmicama ,nego 5000 seljaka koji bacaju kamenja po terenuArmageddon2012 je napisao/la:tebi bi bilo bolje da se pitas zasto taj tvoj klub nikoga ne zanima i zasto borac ima vise gledalaca na 5 utakmica nego ti na 14,a ne da govoris meni kako cu se ponasati![]()
Uprava je dovodenjem polupojacanja iz Lat. Amerike otjerala gledatelje s tribina ,zato nam se i dogada da Kvesic i Sesa su medu najboljim pojedincima najvecih rivala
Sve se okrece **** ,dok ste vi u ex-Yu igrali u 1. ligi mi u 4. ,posle rata dok ste bili u drugoj ligi Široki je imao pun stadion svaku utakmicu ,kolo se vrti
pa to su vam najbolji igraci,ti juznoamerikanci,uz silica mozda..
-
- Kontakt:
Ješe je najbolji nas igrac ove sezone ,pa tek onda Wagner i BajanoArmageddon2012 je napisao/la:felix123 je napisao/la:Posluso sam te ,zapitao se i došao do zakljucka da je bolje 500 gledatelja koji se normalno ponasaju i u zivaju u utakmicama ,nego 5000 seljaka koji bacaju kamenja po terenuArmageddon2012 je napisao/la:tebi bi bilo bolje da se pitas zasto taj tvoj klub nikoga ne zanima i zasto borac ima vise gledalaca na 5 utakmica nego ti na 14,a ne da govoris meni kako cu se ponasati![]()
pa to su vam najbolji igraci,ti juznoamerikanci,uz silica mozda..
Ne govoim za sadasnje juznoam. nego prije su se dovodili polovnjaci dok nasu djecu su tjerali u Brotnja ,Posusje itd.
Pocelo je pomalo ic na bolje ,sve vise nasih igra ,ali trebat ce jos vremena da opet Pecara bude puna kao sto je dvorana jer u KK Široki su 80% nasi momci zato i imamo najbolju posjetu posle Partizana
- vidovitadjemila
Ma ne samo Banjalucka publika ,nego sva na ovim prostorima zna sve o nogometu.Kvalitet je u pitanju.Ja se sjecam Republicke BH lige 3 po rangu u kojoj je moj Travnik igrao i tvrdim da je bio veci kvalitet igraca i naboj i veca posjeta 3 puta na Piroti nego sada.Ja kada pitam stariju raju ovdje zasto ne idu da gledaju tekmu ,ljudi mi se nasmiju i kazu da nisu pobudalili da ovo gledaju.Tome je doprinjelo seljacko ponasanje na nasim stadionima,prodaja i stimanje tekmih od strane svih klubova u ligi.Unistavaju se talenti kojih je sve manje i manje iz razloga sto danas siromasno djete nema sanse da zaigra za ni jedan prvi tim u drzavi ma koliko kvalitetno bilo.Znas koliko je talenata propalo u omladinskim kategorijama Travnika zbog toga.Zato sto im roditelji nisu budje.Danas u nasem timu ima par momaka iz omladinskog pogona .Par njih su djeca direktora a par njih lokalnih mafijasa.Ostali nemaju sansu ,nego ako uopste igraju ,igraju po raznim Vlasicima ,Karaulama Jardolima i sl.A 3 puta su vise talentovana od ovih.Mislim da je to osnovni problem zasto nema novih mladih kvalitetnih igraca.Cak vecina roditelja kod nas na primjer ne daju vise djeci da treniraju u NK Travniku,vec ih salju u nogometne skole poput Bubamare i odatle u par primjera djeca idu direktno sa 15-16 godina u inostranstvo preko menadjera ,a da nikada nase lige nisu ni vidjeli.Armageddon2012 je napisao/la:Jedno stvarno nezlonamjerno pitanje.Jesi li ti zadovoljan da grad poput B.Luke ima prosjek recimo od 3000 ljudi na tekmi a drugog kluba nema svi navijaju za Borac...
Nisam (mada mislim da je malo i veci prosjek).....problem je sto banjalucka publika zna fudbal,poredi danasnje nase igrace koji ne mogu u napadu spojiti tri dodavanja,sa nekadasnjim velemajstorima i onda im se zgadi zivot kad vide kakvi antitalenti danas igraju za borac,izuzev 2-3 igraca....nema fudbala,nema igre,nema nista...
mislim da je isti slucaj i u sarajevu,ali ne znam u cemu je problem u sirokom kad nisu ni naucili gledati pravi fudbal i klubove poput zvezde,dinama,partizana,hajduka i tu mocnu ligu poslije koje ova danasnja izgleda mnogo slabije nego nekadasnje regionalna (4 liga!!) u kojoj je igrao banjalucki BSK i kompanija..
S druge strane menadjer je danas svak ko ima novac i on svoje IGRACINE protura u klubove tako sto se uleti malo predsjednicima direktorima i trenerima .To je toliko daleko otislo da se to desava i na reprezentativnom nivou.
Kvalitet nogometne igre je katastrofalan u odnosu na druge i to mozemo vec godinama osjetiti u Evropi.I kada se vide one petarde koje primamo od ekipa sumnjivog kvaliteta,realno trecerazrednih Evropskih ekipa kome je do nase lige.Ako jos dodamo nacionalizam i divljastvo na stadionima sve je jasno.O stimanju da i ne pricam i kada sve zbrojis dobro i ovoliko ljudi dolazi.Komitet nesto pokusava to je istina ,ali mislim da se mora nesto uraditi po pitanju mladjih kategorija da se iskorjeni guranje tatinih sinova i upropastavanje igraca iz nase najvece baze koju imamo.BOSANSKE SIROTINJE .Jer nema igraca ako nije poceo igrati na ulici.To garantujem.Nema toga igraca sa ovih prostora da ga je nikakva nogometna skola napravila.Jer na ulici i ulicnom nogometu se dobija ono sto smo nekada imali samo mi sa ovih prostrora u Evropi.Ta nevidjena kreativnost i inteligencija koju nije imao niko. I zato smo bili vrh a danas smo dno.Bosanski nogomet ce proraditi onda kada ga bude igrala Bosanska sirotinja a ne oni koji imaju sve.Jer ako imas sve za sta ces se onda boriti.Zato su Brazilci i Argentinci pojam u nogometnom svjetu.Zato sto najbolji svjetski igraci i iz njihovih redova bili su DJECA IZ GETA....
Uprava i navijači FK Sarajevo jednostavno moraju biti zadovoljni dosadašnjom posjetom na Koševu, s obzirom na rezultate kluba, mnoge probleme, poteškoće i nedaće, i više nego odlično. Pogotovo kad se uzme u obzir da smo ostali ''kraći'' za utakmice Kupa BiH, takmičenje iz kojeg smo ispali prije nego što smo i očekivali. Na tim utakmicama bi sigurno dobili koju hiljadu više, što i nije tako loše-za naše uslove, iako zvuči jadno. Svakako, ne treba zaboraviti i onu aferu viršle, kobasice, neisplaćena dugovanja, rasprave, prepucavanja, licence, i ostalo... Iz svega toga smo opet izašli jači, parirali klubovima koji bolje stoje finansijski od nas, nije to tako loše. Ne smijem ni zamisliti koja bi posjeta bila da smo šampioni. Ruku mogu dati da bi svaku domaću bilo 7 000/8 000 na Koševu, na ovim boljim utakmicama i više. Kako god, nije to tako loše, u sljedeću sezonu treba agresivnije, u svim oblastima.
- Armageddon2012
- Kontakt:
@vidovitadjemila
Eto,fino si to napisao sve,potpuno isto ti je i ovdje,samo to pomnozi jos sve sa puta 2 kad je razmazenost publike u banjaluci u pitanju,jer se mnogo jaci fudbal igrao u banjaluci nego u travniku,ili puta 3 kad je sarajevo u pitanju koje je gledalo i polufinale kupa uefa izmedju ostalog...
sto se tice protekcije tatinih sinova, nazovimanagera i svega ostalog,po tome je svagdje isto...
tesko u banjaluci moze nekoga zainteresovati gostovanje gradacca,goska,kozare,slavije,olimpica...jedino ova dva sarajevska kluba,ili kad bi se u vrh vratio velez,sloboda,celik....
jedina mi je nada da zazivi ta yebena regionalna liga kao i u svim drugim sportovima i da borac izbori ucesce u njoj,ili bar da se za pocetak ova bosanska skrese na 10 klubova kako bi se koncentrisao kakav-takav kvalitet...
Eto,fino si to napisao sve,potpuno isto ti je i ovdje,samo to pomnozi jos sve sa puta 2 kad je razmazenost publike u banjaluci u pitanju,jer se mnogo jaci fudbal igrao u banjaluci nego u travniku,ili puta 3 kad je sarajevo u pitanju koje je gledalo i polufinale kupa uefa izmedju ostalog...
sto se tice protekcije tatinih sinova, nazovimanagera i svega ostalog,po tome je svagdje isto...
tesko u banjaluci moze nekoga zainteresovati gostovanje gradacca,goska,kozare,slavije,olimpica...jedino ova dva sarajevska kluba,ili kad bi se u vrh vratio velez,sloboda,celik....
jedina mi je nada da zazivi ta yebena regionalna liga kao i u svim drugim sportovima i da borac izbori ucesce u njoj,ili bar da se za pocetak ova bosanska skrese na 10 klubova kako bi se koncentrisao kakav-takav kvalitet...