FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

CARSON

Re: FK Željezničar

Post Postao/la CARSON » 13 maj 2012, 17:27

Elegant je napisao/la:Drugi put ugasi caps-lock. :roll:
I jos samo ovo da dodam koliko je Amar pogodio uvodenjem Bekrica toliko je pogrijesio kad je mijenjao Jamaka
sastav koji bi ja volio vidjeti u Sirokom je

-----------------------GUSO ---------------------

NYEMA-----------KERLA---------BOGICEVIC-------KVESIC--

---------------JAMAK------------SVRAKA------------------

SELIMOVIC-------------BEKRIC------------ZEBA-------

--------------------------ADILOVIC--------------------------

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 13 maj 2012, 17:32

Derbi je bio dobar,za nas malo neocekivan pocetak tekme,jer nismo navikli da nam bilo ko tako olako prodje i da se iza Guse nadju dvije lopte u mrezi.Odbrana je bila nonsalantna,kao da su unaprijed smatrali da Sarajevo nema kvalitet da ih ugrozi.Pa su se izgleda prevarili.Derbi je derbi ipak,tu uvijek postoji sansa za protivnika.

Akcenat stavljam na nasu slabu igru u odbrani.Nesigurnost je bila nasa prva ranjivost,nismo dobijali duele kad nam predju centar,desna strana u defanzivi kriticna i stoperi krajnje nesigurni.Nisam mogao vjerovati da Bogi moze izgubiti duel od krajnje nespremnog Husejinovica.Dva gola u nasoj mrezi vrlo brzo u utakmici su nam vratili trezvenost u igri,iako i do tada nismo bas tako lose izgledali na terenu,no nesnalazljivost Adilovica je vec postala hronicna.Onda kao posljedica,mora se zrtvovati Nijema u sredini terena i staviti na bok,gdje je ta strana dobila na sigurnosti,ali s druge strane je Svraka dobio na nesigurnosti.I to je ono sto tvrdim cijelo vrijeme.Svraka nije licio na dobro postavljenog igraca jer nije imao sigurnost u Nijemi.Odmah se to osjetilo na njegovoj igri.Bice mu puno lakse u repki,gdje se igra sa boljim igracima i onda ce dobiti svoju sigurnost i dobre savjete na samom terenu od saigraca,koje ce vjerujem iskoristiti kako treba.
Ulazak Bekrica pokrece stvari,i to preokrece utakmicu,onako rastrcan i raspolozen Bekric je upravo pravi dobitak u trenutku kada Zeba ne moze povuci loptu a da se ne napravi faul.Dobro su zatvorili Zebu.Zato je Bekric bio taj igrac trenutka koji je asistencijama i dobrim prodorima uspijevao da probije kako treba tromu odbranu Sarajeva.
Jamak je imao puno izgubljenih lopti i ocekivao sam da ce ga zamijeniti,obradovao sam se kada sam vidio Zolu kako ulazi,ali ubrzo sam se zabrinuo jer od tog trenutka sva nasa igra u vezi se gubi,a Zola ne radi dobro svoje zadatke.Jedna od losijih utakmica malog Zole.To je za shvatiti svakako jer je momak premlad,izgorio u neiskustvu.

Selimovic i Adilovic su nebo i zemlja.Milion puta sam napisao da Adilovic nema osnovne elemente u skoli fudbala.Onako korpulentan igrac,fine visine,ne moze da ostane u duelu,ne moze da primi loptu a da ne padne sam od sebe,na kraju krajeva i momenti u koje se doveo u sansu zbog asistencije drugih,ali opet nasao se u sansi,nije bio u stanju da poentira.Pitanje duela a slicna konstitucija u poredjenju njega i Laze Popovica je nesto sto bi Adilovic mogao malo pogledati na video klipovima pa da proba da uhvati koji fol kako se gradi i kako se dobija duel i u zraku i na zemlji.Nije bilo vazne utakmice u kojoj je Adil zabio gol,ako izuzmemo onaj gol u prekinutoj tekmi protiv Borca.Pa onda je sreca da je Selimovic gotovo u svakoj vaznoj utakmici bio konkretan.Sve vazne golove za Zelju u ovoj sezoni dao je Selimovic,bar veliku vecinu takvih golova.Zbog toga mu odajem najvece priznanje.
E.Colic je posebna prica.Amar kao da namjerno hoce da nas sekira postavljajuci njega u igru.Dokazano vec mnogo puta da je njegov ulazak trenutno igrac manje za nasu ekipu.Nista ni sa cim kod njega.

I to je to.Zato derbi i jeste derbi.Tokom cijele utakmice imao se osjecaj da smo stvarno bolja i kvalitetnija ekipa.Da smo i svakako fizicki spremnija ekipa.Draz derbija lezi u tome da takve ekipe ponekad ne pobijede,nego je motiv onaj faktor koji odlucuje.Mi cim smo pronasli motiv da zaganjamo rezultat,to smo uradili,pa cak i lagano,bez problema.Imali smo moc na terenu u tih dvadesetak minuta.Taman kad smo trebali da preokrenemo i da ih dokrajcimo,stali smo.Naglo smo stali.Onda je to i realan rezultat.
Cestitam plavim momcima i strucnom stabu jer smo opet pokazali karakter kao ekipa i pored slabosti koje su se desavale tokom susreta.Treba imati karakter pa se vratiti u ovakvim utakmicama.Sve cestitke i na kraju sam ponosan na svakog naseg igraca koji u ovoj sezoni nosi nas sveti dres.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

BolanBolan
Kontakt:

Post Postao/la BolanBolan » 13 maj 2012, 18:08

@boccaccio Ček'o sam tvoj "rezime". :D Svaka čast!
"...gledam na svaki preživljeni dan svog života kao na neku veliku pobjedu, a poderotine na mojoj duši sve su veće i niko ih ne može zakrpiti."

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 13 maj 2012, 18:10

Vraća li se Bešlija u srijedu ? Jel mu istekla suspenzija ?
DRUG NEBI TI PUNCA

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 13 maj 2012, 18:11

bagrcavi je napisao/la:Vraća li se Bešlija u srijedu ? Jel mu istekla suspenzija ?
trebalo bi da se vraca...

eliminator
Kontakt:

Post Postao/la eliminator » 13 maj 2012, 18:41

bagrcavi je napisao/la:Vraća li se Bešlija u srijedu ? Jel mu istekla suspenzija ?
vraca ali zato mislim da nyema nema pravo nastupa

MaNiJaK 1312 acab
Kontakt:

Post Postao/la MaNiJaK 1312 acab » 13 maj 2012, 18:55

[youtube][/youtube]
1:32:36 ponado se .... :lol: :lol: :lol:

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 13 maj 2012, 18:59

tm84 je napisao/la:tek sad vidjeh utakmicu na youtube... jucer radio cijeli dan, pa ne vidjeh nista...

dobra utakmica, ali nama nije sviran cist penal u drugom poluvremenu... nadam se da ce sad utihnuti price o tzv. pomaganju od strane sudija... inace... meni nije jasno kako je zeljo stao nakon 2-2... mogli smo ih da smo igrali normalnim nasim tempom utrpati jos 3-4 komada... jel to osim cuvao igrace za siroki? ako jeste, onda mu je oprosteno...

bekric jucer zvijerka na terenu... ;)

Statisticaru nas najdrazi reci nam koliko nas Bajrama nisu pitari dobili?
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 13 maj 2012, 19:24

CARSON je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Drugi put ugasi caps-lock. :roll:
I jos samo ovo da dodam koliko je Amar pogodio uvodenjem Bekrica toliko je pogrijesio kad je mijenjao Jamaka
sastav koji bi ja volio vidjeti u Sirokom je

-----------------------GUSO ---------------------

NYEMA-----------KERLA---------BOGICEVIC-------KVESIC--

---------------JAMAK------------SVRAKA------------------

SELIMOVIC-------------BEKRIC------------ZEBA-------

--------------------------ADILOVIC--------------------------
joj joj, colic citavu sezonu igra perfektno i onda bi ga sad neki izbacivali iz te prve postave ccc, a fol stavljali nyemu na beka, a niko nije ni znao da on to uopste moze igrati ccc
Za zivot cijeli!

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 13 maj 2012, 19:24

Odavno bolji fudbal, a manje raje na Koševu nije bilo, al eto, šta je tu je, komisija za normalizaciju je. Loš početak meča za nas, al kasnije otvaranje i prilike sa obje strane učinili su ovaj derbi stvarno jednim od boljih u ovom poslijeratnom vremenu. Kad smo primili prvi, mislio sam da je Hulk zabio gol, kad ono neki naški :) drugi gol, pa nevjerovatno da je čovjek izvozao odbranu onoliko, al eto. Šlag na tortu prvog poluvremena je bio naš go, to jest za Pitare jeftino primljen gol, a i početak drugog kad smo ga zabili mislio sam da će i treći ubrzo, al neznam sto stadoše, umiriše se, valjda se sažališe da i komšije odu u Evropu. Pitari, onako solidna atmosfera, u više navrata Manijaci dosta glasniji, valjda zato što se ipak za Torpedo navija, a Željo se voli. Samo Amar je kralj svih kraljeva, kad ga samo vidim kako se naslonio na klupu za "gostujući" tim, isto ja kad nekad čekam bus :D

black64
Kontakt:

Post Postao/la black64 » 13 maj 2012, 19:24

slika
Evo jedan timeline
ps desni klik -> open image in new tab

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 13 maj 2012, 19:31

za_zivot_cijeli je napisao/la:Kako je jutro pametnije od noci, komentar sam ostavio za danas nakon smirivanja strasti.

Prije svega drago mi je da smo konacno mogli gledati pravi pravcati derbi sa puno trke, prilika i u konacnici golova. Po meni, jucer je bio praznik za oci svim ljubiteljima domaceg fudbala. Da je vise ovakvih utakmica siguran sam da bi se liga u cjelosti popravila, publika bi se vratila na stadione a sponzori bi odrjesili kese. Ali ne lezi vraze...

Nakon dugo vremena jucer sam osjetio onaj naboj koji me uvijek obuzimao na derbiju. Onaj osjecaj kad srce lupa, pritisak u glavi kao da ce mozak eksplodirati, grlo promuklo a dlanovi bride. To je onaj osjecaj zbog kojeg volim fudbal, Zelju i sve sto je vezano za to...

Jucer smo vidjeli neko drugo Sarajevo u odnosu na cijelu sezonu. Vidjeli smo da komsije vise zele pobjedu, da im je ona izvlakusa za cijelu sezonu. U toj zelji, borbenosti i htjenju dali su nam dva gola iz dvije prilike nakon nasih gresaka.
Jucer smo takodjer vidjeli nekog drugog Zelju u odnosu na cijelu sezonu. Olako smo usli u susret, nosevima smo parali nebo i to nam se odbilo od glavu. Srecom kvalitet je na nasoj strani, i ekipa se nakon maestralnih izmjena naseg sefa, vrlo brzo vratila u ritam i postigli smo taj prijeko potrebni gol netom prije poluvremena. Prevagu na terenu je napravio Bekric koji me podsjetio na onog starog Bekrica koji nas je nekad odusevljavao. Raduje me njegova jucerasnja partija koja je, siguran sam, samo uvod u njegove bravure u nadolazecim euro utakmicama i narednoj sezoni. Prije svega, u kupu koji nas ceka vec ove srijede.
Osim Benje, koji je jucer zakazao u odnosu na ranije partije, posebno me iritirao Adilovic. Nervira me njegovo konstantno padanje iako ima 80 i kusur kila i reklo bi se da je kao od vrda odvaljen. U svakom malo jacem duelu on zavrsi na podu. Osim toga, nedostaje mu koncentracija u zavrsnici. Nije problem dati gol iz peterca na asistenciju Zebe tamo nekom Gosku, ali problem nastaje u duelima jedan na jedan gdje se ocekuje dribling i precizan sut. Tu kvalitetu Adilovic jos uvijek nema. Hoce li se to promjeniti pod palicom Amara Osima, ili su to neki njegovi nepremostivi limiti vidjet cemo u narednoj sezoni. U Evropi sa takvim napadacem malo toga mozemo ocekivati. Najsretniji bi bio da grijesim, i da nakon evropskih utakmica moram povuci sve sto sam rekao. Ali...

Od igraca Sarajeva najvise me impresionirao mali Suljic koji je pokazao da zna igrati lopte. Lagan i brz na nogama, sa solidnom tehnikom predstavljao je ozbiljnu prijetnju nasoj odbrani. Medjutim, njegova mana jeste defanzivna igra. Tu je i Husejinovic koji i u losoj formi, zapusten, izgleda opasno.

Tribine na derbiju zalosne. Desetak hiljada navijaca je zaista sramota za ovakvu utakamicu, najveci BiH derbi. Nekad je samo na Grbavici znalo biti desetak hiljada navijaca protiv Zmaja od Bosne, ili na Kosevu kada je igralo Sarajevo protiv Capljine. Danas je to druga prica, a svi vrlo dobro znamo razloge. To je nesto sto se mora promjeniti u narednom periodu jer ako zelimo uspjeh nasih ekipa u Euro takmicenjima onda izmedju ostalog i posjete na stadionima moraju biti vece, sto zbog novca, sto zbog naboja, sto zbog popularnosti....

Sve u svemu, zadovoljan sam jucerasnjom predstavom i jedne i druge ekipe. Sarajevo je pokazalo vecu zelju, mi veci kvalitet kako na terenu tako i na klupi.

Posebno mi je drago sto su navijaci Sarajeva na svojoj kozi osjetili onu narodnu "Dabogda imao, pa ne imao" :mrgreen:
Palac gore ;) To je to.

rossoneri83sa
Kontakt:

Post Postao/la rossoneri83sa » 13 maj 2012, 19:38

Zna li neko gdje se može vidjeti statistika jučerašnjeg derbija!?

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 maj 2012, 19:43

moj je utisak da adilović više pokušava na silu iscenirati neki faul gdje ga nema, nego što je stvarno slab u duelu. a ne ide mu, i to je umijeće svoje vrste.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 13 maj 2012, 19:45

rossoneri83sa je napisao/la:Zna li neko gdje se može vidjeti statistika jučerašnjeg derbija!?
Da ti sad nebi slikao imas na 1:52:56
" onclick="window.open(this.href);return false;
NO PYRO NO PARTY

CARSON

Post Postao/la CARSON » 13 maj 2012, 19:49

Ljudi kako mi je bilo drago vidjeti Dinu Mehmeta Mujkica kako na zapadu prati Zelju kazu da je dogovoreno da on vodi program kad se bude slavila Titula kao i da ce biti Dzeko ,Zabranjeno pusenje i Tifa

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 13 maj 2012, 20:02

Jel Zurzinov igra desnog ili lijevog beka u Zrinjskom? dobro bi bilo dovest njega da pojacamo malo sigurnost na bekovskim pozicijama. Njega, Antolovica i jednog dobrog napadaca dovesti i mislim da smo spremni za evropske utakmice :)
Volim te Zeljo!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 maj 2012, 20:02

CARSON je napisao/la:Ljudi kako mi je bilo drago vidjeti Dinu Mehmeta Mujkica kako na zapadu prati Zelju kazu da je dogovoreno da on vodi program kad se bude slavila Titula kao i da ce biti Dzeko ,Zabranjeno pusenje i Tifa
Jarane to neko treba da plati, jer Dino (Milan Pavlovic), Tifa, Zabranjeno pusenje nece tek tako doci.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 13 maj 2012, 20:02

carson UDUNI caps lock kad pises :D
igrao je lijevog beka protiv sherifa, na desnog sam mislio
Za zivot cijeli!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 13 maj 2012, 20:03

hajd' ga znaj, svi su veliki navijači želje, što ne bi džabe došli?

al' vala neka se i uprava oko nečega malo potrudi...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Balorda i 33 gosta.