Povratak gostujućih navijača na stadione

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Povratak gostujućih navijača na stadione

Post Postao/la Devil » 13 maj 2012, 17:26

VolimTz je napisao/la:
Devil je napisao/la:
VolimTz je napisao/la:Stani malo ako nemaju obilježja ne mogu nikakvo s r a n j e napraviti. :lol: :lol: :lol:
Ako nisu obelezeni ko im moze zabraniti ulazak na stadion ? :?
Osim ako nemaju zakonsku zabranu ulaska na stadion zbog nekih prekrsaja sto ne verujem da u BIH iko ima. ;)
Čak ni ako se oglase i jasno daju doznanja ko su !?

Onda ta zabrana nema smisla. Znam da su ustavljanje ekipe koje su išle autima po 4-5 i to je "organizovano" i vraćane su.
Naravno,oni nisu organizovano dosli na utakmicu,nije se preko udruzenja navijaca doslo,nije se islo korteima,nije se islo busevima i kombijima pod pratnjom policije kojoj mora da se najavi ako se odlazi organizovano na utakmicu.Isto tako ako se odlazi organizovano na utakmicu tada se protivnickom klubu mora najaviti kako bi on na vreme otvorio tribinu za goste ili stvorio tampon zonu ako ne postoji gostujuca tribina na stadionu.
Od toga se nista nije desilo juce,navijaci su dosli na stadion,ranije se vec znalo gde ce biti smesteni ti koji dodju da podrze Zeljeznicar i njima niko ne moze zabraniti da navija ako je vec dosao na stadion.Pa koliko se puta samo u evropi dogodilo da klub ima zabranu gostovanja pa cak i po inostranstvu,ali u sopstvenoj reziji bez salova bez icega ode tamo par desetina navijaca i skupi se u toku utakmice na tribinu i navijaju.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 maj 2012, 23:46

Ako se ne varam nedavno je kažnjen Travnik radi iste stvari, jer su Robijaši bili na utakmici ??

nisam siguran..

zašto onda dupli aršini?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 13 maj 2012, 23:52

Kaznjen je u 15-om kolu jer smo bili u Travniku i zapalili koju baklju ;) ;)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 14 maj 2012, 00:11

Emir ZENICA je napisao/la:Kaznjen je u 15-om kolu jer smo bili u Travniku i zapalili koju baklju ;) ;)
Na kojo ste tribini bili. Onoj gdje inače idu gosti ili domaći? I jeste li imali kakva obilježja?
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 14 maj 2012, 00:22

Robijaše su smjestili u dio za gostujuće navijače. većina ih nije imala obilježja, a ja jesam iako sam bio tamo gdje su bili i domaći navijači. čak sam se sa jednim nešto i zakačio. :lol: :lol: :lol:
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 14 maj 2012, 00:27

Pasha je napisao/la:Robijaše su smjestili u dio za gostujuće navijače.
Znači u tom zecu leži grm :idea:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 14 maj 2012, 00:32

"ne leži u tom grmu zec". i navijači Željezničara su se izdvojili u poseban dio sigurno po uputi redara.

na Piroti imaš dvije tribine istok i zapad, a na zapadu ima jedan dio u koji smještaju goste. lakše im je bilo da Robijaše izdvoje nego da ih ostave sa ostalom rajom.

najsmješniji detalj je bio kad su rekli delegatu za Robijaše da su tu, a on rekao da ih ne vidi. :lol: :lol: :lol: :lol:

Travnik je kažnjen zbog Robijaša, ali im u kazni piše da su kažnjeni zbog domaćih navijača. službeno Robijaši nisu bili u Travniku...

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 15 maj 2012, 11:26

Napokon na jesen da se odobri dolazak gostujucih navijaca , nije isto bez toga :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 17 maj 2012, 11:19

Očekujem veliku kaznu za Sarjevo, minimum 5 do 6 000 KM!
Ovo je postalo smješno!
Kakva je to zabrana, a dođe ti 3 000 navijača koji se jasno pokažu ko su i za koga navijaju!
Smješna odluka, koja se nepoštuje kada igraju "istonacionalni" klubovi.
Jako dobro za razbijanje kvaliteta i popularnosti ionako popularne lige.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 17 maj 2012, 12:10

mozak je napisao/la:Očekujem veliku kaznu za Sarjevo, minimum 5 do 6 000 KM!
Ovo je postalo smješno!
Kakva je to zabrana, a dođe ti 3 000 navijača koji se jasno pokažu ko su i za koga navijaju!
Smješna odluka, koja se nepoštuje kada igraju "istonacionalni" klubovi.
Jako dobro za razbijanje kvaliteta i popularnosti ionako popularne lige.
Grohotom se smijem. Svi su ovo mogli raditi. Zar se mora svakome crtati pojedinačno ?

Zabranjena su organizovana gostovanja, znači nema kolona i pratnje policije i dodjele sektora na tribinama i određenog broja karata navijačkoj grupi. A kad svako u svom aranžmanu ode na utakmicu, sretne nekoga poznatog/ svoga na tribini i zapjeva ako ima damu, e to nije zabranjeno. Uzmeš ulaznicu kao i svako drugi što dođe na utakmicu, niko ne odgovara za tebe i to ti ne može niko zabraniti.
Who dares, wins !

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 17 maj 2012, 12:16

Vidis da ne mogu skontat,ajd sto pojedinacno moras objasnjavat,jos ces pocet morat i crtat jarane :lol: :lol:
Ko vam brani da idete ? Niko ! Uzmes auto,autobus ili jos bolje voz sjednes dodjes npr u Zenicu odes na stadion platis kartu 2-4 ili 6 km sjednes i gledas ha ja ,ako ce i tvoja grupa ici udjete normalno bez salova,zastava,transparenata i ostalog udjete pojedinacno ili grupno svejedno je i skupite se na jednom mjestu na tribini i navijajte. ;)
Volim te Celik ! ! !

"Njega vole samo njegovi navijaci. Ostalima nije ni simpatican, naprotiv mrze ga i to najvise zahvaljujuci bas onima koji ga vole!"

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 17 maj 2012, 12:43

Neznam šta se imaš grohotom smijat ili kome šta govoriti!
Sad svak tumači na svoj način ovu zabranu!
Ja bi prije rekao da se naziv "zabrana organizovanog dolaska gostujućih navijača" doima logičnom, jer nemožeš zabraniti pojedincu da ode na utakmicu!
Međutim, zašto nije precizirano zašto je nastupila ova zabrana?
Nastupila je iz razloga što je postojala bojazan od nereda na tribinama, a gostujući navijači su dodatna opasnost.
Po mojoj negoj logici, trebalo bi izbaciti sa stadiona svakog onog za kojeg cjeli stadion primjeti da je pripadnik gostujućih navijača! To bi trebali raditi organi sigurnosti. Dakle, ukoliko istakne transparent, zastavu ili gostujući dres, ili grupu koja pjeva i podržava goste.
Zamisli da se igrala utakmica zrinjski-velež pod bjelim brijegom.
Zaputi se tako 1 000 navijača veleža na tribinu, izdvoje se i počnu navijati! U tom trenutku se nalazi 50 ovih naših jadnih policajaca i pokoji ker! Padne mrtva glava, ko je kriv?

Ova zabrana je jedno veliko s..nje!

Baš me zanima kolika kazna će biti za Sarajevo.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 17 maj 2012, 17:52

Nema kazne legendo.
mozak je napisao/la:Zaputi se tako 1 000 navijača veleža na tribinu, izdvoje se i počnu navijati! U tom trenutku se nalazi 50 ovih naših jadnih policajaca i pokoji ker! Padne mrtva glava, ko je kriv?
Ideš na svoju odgovornost.
Who dares, wins !

seyoniii
Kontakt:

Post Postao/la seyoniii » 17 maj 2012, 19:02

VolimTz je napisao/la:Preimenovati u: Zabrana gostovanja za navijačke skupine koje nisu iz sarajeva !

Predlažem novi ustav BiH. Feudalni sistem sa sarajevom kao glavnim i jedinim gradom. Sve nesarajlije kao nižu rasu treba pretvoriti u kmetove. 8-)
ti se nashao ajviti i komentarisat oko doalska gostujicih navijaca..haje da se je javio robijas, lesianr, ultras, manijak, red armi a ti se javio bolan jesi li svjestan da ste vi jedna velika rinaka sto se tice tifo scene na prostoru BIH...vas nema vi ste propali..vishe icjenim navijacku skupini red dragons nego vas iz tuzle popularne fukarice...vi i kad nije iblo zabrane gostujucim navijacima nije vas bilo vishe od 10-15..i ti se sad nashao tu da pametujes kako nama i manijacima nesto nije zabranjeno a vama jeste..

Emir ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir ZENICA » 17 maj 2012, 23:06

Ovo je vise stvar grupa,da li je ona sposobna otici ne organizovano i da li im se jednostavo ide :D
Ja sam protiv ove zabrane jer idem na utakmice,ali dobro nam je dosla jer se previse desavanja desilo u kratkom vremenskom periodu,pala bi glava sigurno.Neka ovako da se smiri malo,samo dugo traje ova pauza.Valjda cemo normalno moci sljedece sezone na gostovanje :mrgreen:
Volim te Celik ! ! !

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 18 maj 2012, 10:57

Emir ZENICA je napisao/la:Ovo je vise stvar grupa,da li je ona sposobna otici ne organizovano i da li im se jednostavo ide :D
Ja sam protiv ove zabrane jer idem na utakmice,ali dobro nam je dosla jer se previse desavanja desilo u kratkom vremenskom periodu,pala bi glava sigurno.Neka ovako da se smiri malo,samo dugo traje ova pauza.Valjda cemo normalno moci sljedece sezone na gostovanje :mrgreen:

Abd !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 maj 2012, 16:15

Pasha je napisao/la:"ne leži u tom grmu zec". i navijači Željezničara su se izdvojili u poseban dio sigurno po uputi redara
moram samo reci da nas niko nije odvajao, mislim na ovu tvoju konstataciju da smo se izdvojili po uputama redara. Bilo je logicno gdje ce manijaci i ostali simpatizeri Željezničara biti. Sigurno nece biti na sjeveru, a vala ni na istoku koji je u derbijima njihov. Onda jug zatvoren, sto ostavlja samo zapad, a posto je zapad podjeljen na tri dijela, jedan blizi sjeveru, centralni i dio blizi jugu, svi su jednostavno znali gdje da idu i da ocekuju ljude koje vole Želju. Niko nije organizovano dosao, niti je sama grupa izdala saopstenje da dolaze i da pozivaju navijace kao sto bi uradili da nema ovog zakona (bilo bi onda jos okupljanje pred Grbavicom i korteo do stadiona). Medjusobno se jesmo pozivali, ono mahalski, zoves prijatelja i sl i malo preko FB, ali to je to, jedino smo se mogli prepoznati kada smo izlazili iz trolebusa, jer smo izlazili dvije stanice prije stadiona.

Cak je jedan moj prijatelj kupio kartu sa istocne strane stadiona i kada je krenuo prema zapadu, htio je ici iza juga, ali tu su redari stajali i rekli mu da je jug zatvoren i da ne moze ici tim putem i momak je morao proci iza sjevera, kako bi dosao do jugo-zapada :)

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 18 maj 2012, 23:23

to nije previše bitno, jeste li išli tamo po uputi redara ili ne. razlika je između tribine na Piroti i tribine na Asim Ferhatović Hase stadionu. tamo su domaćini procijenili, kad su već Robijaši došli da im je sigurnije ih izdvojiti, nego ih ostaviti sa ostalom rajom. a koliko znam niko iz Zenice nije organizovano došao. ja sam recimo došao svojim autom, doduše ja svakako nisam išao na tribinu sa Robijašima. mnogi su čak došli i "stopom". dosta ih je naravno došlo autobusom itd.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 jun 2012, 16:17

VolimTz je napisao/la:Preimenovati u: Zabrana gostovanja za navijačke skupine koje nisu iz sarajeva !

Predlažem novi ustav BiH. Feudalni sistem sa sarajevom kao glavnim i jedinim gradom. Sve nesarajlije kao nižu rasu treba pretvoriti u kmetove. 8-)

Dobar, dobar :lol: :lol: :lol:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

TomaZdravkovic
Kontakt:

Post Postao/la TomaZdravkovic » 11 jun 2012, 22:45

zizu1991 je napisao/la:

Dobar, dobar :lol: :lol: :lol:
Brani li ko fukarama i ostalima da idu na gostovanja ali neorganizovano... Tako rade i horde i Manijaci... Ja sam isao na Kosevo sa jos 2 jarana al' naravno bez obiljezja kao i svi ostali doduse bila je tu poneka majica ili sal koji se uspije unijeti i sto je glavno ne mozes uci na tribinu za goste koja je zatvorena i zato moras uci sa domacim na istu tribinu doduse na Kosevu je druga situacija velika je tribina pa se mogu odvojiti navijaci a i postoji podosta pregrada...
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.