FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

bordo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la bordo » 12 maj 2012, 23:25

ribery je napisao/la:
bordo je napisao/la:Na desnom ili lijevom rukavu ima nacrtan pokal lige prvaka,i broj 4!
Sto pokazuje osvojen broj pokala LP! Nije valjda da nisi znao!!!
Mislio sam da mislis na 4 zvjezdice na dresu, one ne predstavljaju titule u LP. :)
Nisam rukvas mislio na zvijezdice!! ;) ;)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 maj 2012, 23:27

Vezni red ponovo bezidejan kad igra protiv Dortmunda, odbrana puca pod pritiskom, taman da je napad zabio još 2 gola, opet se poraz ne bi izbjegao.

Schweinsteiger je loptu primao bukvalno u svom šesnaestercu. :mrgreen: Eto koliko su mu vremena i prostora dopuštali igrači Dortmunda. Evo, peta uzastopna utakmica na kojoj Dortmund bilježi pobjedu. Ok, CL je veći zalogaj, nešto što je x puta teže osvojiti, al' kad je to Bayern gubio od nekog rivala 5x uzastopno?!

Riberyju stvarno kapa dolje za cjelokupnu sezonu. I kad ne ide ekipu, pokušava, trudi se i preuzima odgovornost na sebe. No, 1 protiv 11 nikako ne ide. Odličan gol je zabio, al' radije bi on trofej negoli 3 onakva gola. :D

Sumnjam da će Chelsea igrati poput Dortmunda. Kad jedan Real nije igrao ovako disciplinovano i hrabro (a znamo ko ih vodi), onda ne znam da li će to učiniti Di Matteova družina. U svakom slučaju, sigurno da ovaj poraz neće donijeti ništa dobrog ekipi. Za 7 dana je novi duel, prilika da se ugrabi posljednji trofej, pritisak je još veći, a vidićemo da l' će igrači koji istrče na teren AA ispuniti zadatke koje im Jupp postavi.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

bordo
Kontakt:

Post Postao/la bordo » 12 maj 2012, 23:30

Virtu4l je napisao/la:
bordo je napisao/la: Sta vam je,vidjelo se je da se paze i da nisu htjeli da udu u duele!
Ali su zato pošteno izudarali igrače Borussije. Schweinsteiger je samo na 'autoritet' izbjegao crveni karton.
Ja samo zelim da kazem da bi garant vidjeo drugu predstavu da nije finala LP!!
I opet kazem LP je naj jaci trofej, jer si glavni u Evropi ;) ;)
A sto se tice Bundeslige i Kupa ima se i za podijeliti!!
A vidjecemo ostale kurce i palce kada budu igrali na tri fronta!!!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 12 maj 2012, 23:37

Omerbavarac je napisao/la: Mnogo kritike treba uputiti prema odbrambenom dijelu ekipe, onoliko propuha nisam odavno vidio.
Nije to ni iz bliza Bayern u defanzivi kakav je bio cijele sezone. Nema momaka iz vrha napada u obrambenim zadacima kao protiv Reala recimo... Ne opravdavam ih ali Heynckes je svjesno igrao sa manje snage i to se moglo vidjeti od pocetka.
Glavu gore jer u naredni vikend gledamo jedan sasvim drugi Bayern. ;)
Samo opusteno

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 12 maj 2012, 23:39

da bas ce biti drugaciji bayern fali ce vam badstuber, alaba i gustavo...tek tad ce odbrana biti na mukama sa boatengom i van buytenom

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 maj 2012, 23:48

Najcudnije od svega je sto su sva tri igraca koja ce u narednu subotu izostati, veceras katastrofalno odigrala, usudio bih se da su bili najlosiji.
Gustavo, Alaba i Badstuber su bili ispod svog nivoa a prva dvojica su zamijenjena tokom meca, sto naravno mora nesto da znaci. Ako si dobar, trener te sigurno nece vaditi iz igre.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 12 maj 2012, 23:49

ronaldo99 je napisao/la:da bas ce biti drugaciji bayern fali ce vam badstuber, alaba i gustavo...tek tad ce odbrana biti na mukama sa boatengom i van buytenom
E pa zv bio pa vidio kakav ce biti Bayern neovisno kome ce Heynckes dati priliku.
Samo se nauzivaj veceras jer vjerujem da u subotu narednu neces :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 maj 2012, 00:11

Bilall je napisao/la:
ronaldo99 je napisao/la:da bas ce biti drugaciji bayern fali ce vam badstuber, alaba i gustavo...tek tad ce odbrana biti na mukama sa boatengom i van buytenom
E pa zv bio pa vidio kakav ce biti Bayern neovisno kome ce Heynckes dati priliku.
Samo se nauzivaj veceras jer vjerujem da u subotu narednu neces :D
Mene zanima koje su Heynckesove alternative kada su u pitanju ova tri igrača? Kod nas je belaj ako se Cahill i Luiz ne oporave, dok za Ramiresa nemamo adekvatnu zamjenu, uzimajući u obzir njegovu formu ove sezone.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 maj 2012, 00:13

Eh, da je bogdom pravi Bilal bio tako samouvjeren veceras na terenu kao ti na tipkovnici, mozda ne bi pukla petarda. :)
Virtu4l je napisao/la:
bordo je napisao/la: Sta vam je,vidjelo se je da se paze i da nisu htjeli da udu u duele!
Ali su zato pošteno izudarali igrače Borussije. Schweinsteiger je samo na 'autoritet' izbjegao crveni karton.
Da, u pravu si. Samo si "zaboravio" navesti u kojim se trenucima to desilo.
Da se udaralo od pocetka, sve se bojim da bi ovi tako olako dolazili do gol sansi.

Poraz nije samo do manjka agresivnosti, nekakve stednje pred "vece" finale.
Mnogo toga je bilo u glavama, sto radi nadolazeceg kompleksa od Dortmunda, sto zbog toga (kako cujem) da im trener nije uspio izbaciti misli od predstojeceg susreta protiv Chelsea.

Ne treba pretjerano isticati srecu, ali ona je definitivno bila na strani zutalja.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 maj 2012, 00:26

Veča iskorištenost šansi (skoro svaka lopta Bvb-a upučena prema našem golu je bila gol), golovi u pravi čas koji su nam ekipu sasjekli, te katastrofalna igra velikog dijela naših igrača je kumovala ovom porazu.

Kao prvo i ja se slažem s ovim konstatacijama da ću zaboravit za čas večerašnji poraz ako osvojimo Ligu prvaka, ali treba prvo se osvrnut i na neke stvari večeras.

Naime kao prvo vrlo zanimljivo da su Dortmundovi igrači uvijek u sredini terena imali izuzetno mnogo lufta, nikad skoro nismo bili blizu njihovi igrača. Dvostruko su više njihovi igrači trčali nego naši što je svakako rezultiralo sjajnom pokrivenošću prostora , a s druge strane su uvijek sebi otkrivali prostor da naprave sjajan napad.
Sjajno su se transformisali prema napadu. Vrlo zanimljivo da jedan iskusan trener poput Juppa Heynckesa pravi iste greške i ne pronalazi rješenje za BVB. Naime on je kao prvo morao toliko nekog prilijepit na Kagawi i to igrača koji će ga i kucnut par puta, srušit i tako napravit destrukciju igre. Međutim, naša ekipa je i danas kao u prošlom pogotovo susretu ostavljala toliko prostora Japancu da je ovaj tako lako lopte dijelio.

Boateng se mora večeras izdvojit kao najlošiji, jer je bio spor kod prvog gola Bvb-a, zatim je skrivio penal nekako skroz naivno, baš pokosi čovjeka, iako je lopta već i izmakla protivničkom igraču. Nakon toga je još par puta ispoljio nesigurnost. Vidjeli smo večeras neorganizovanost, smušenost i totalno loše postavljanje Bayernove odbrane. Defanzivni vezni red je isto zakazao, u startu je Gustavo napravio 2 greške koje su dovele do gola.
Kroos i Schweini su bili prespori u organizaciji igre. Problem je naime taj, kada primimo gol i u zaostatku smo onda se moramo otvorit, a tada nas protivnik uhvati na kontre a mi ih zbog sporosti Schweinija i Kroosa ne možemo zaustavit. Kada vodimo to je druga priča....

Isto tako prema naprijed je nedostajalo direktni ubojiti pasova u špicu, kojih je bilo protiv Reala pa je to super izgledalo....

Faulovi i ona oštrija igra je kasno došla, ti moraš na startu pokazat ko je gazda i krenut oštrije, to ne znači da sam ja za to da se protivniku obje noge slome, ali moraš znati igrača gurnut, kucnut malo i okačit mu se na vrat da ne dođe do daha. A naši su bili premlaki i premekani u duelima...

Loše kretanje je uzrokovalo da se stvore šupljine pozada, a isto tako dovelo je do statičnosti prema naprijed, pa se Ribery morao na momente borit s 5 igrača i driblat ih da bi došao do šanse. Do jedne se pravo izborio i rezultirala je golom, ali dosta je bio odsječen. Kod Robbena se vidio trud, ali efekta velikog nije bilo.
Lahm je pokazao požrtvovanost, borbenost, znao i napravit prodor, odlična partija i naš najbolji igrač. Jedan od rijetki koji može dobiti prolaznu ocjenu.

Inače gore sam iznio kritike na račun Schweinija i Kroosa, ali treba uvijek ostati realan i pribran i nisam neko ko brzo mijenja mišljenje.
Kao prvo Schweini je jako bitan za ovu ekipu, zna biti često pravi lider, bitan je bio i protiv Reala, jer njegovo je prisustvo bitno i kada nije dovoljno spreman. A kao nedovoljno spreman je dosta sporiji i onda kada se nađeš u situaciji kao večeras onda je njegov efekat manji.
Kroos je bio sjajan npr. protiv Reala i jos u dosta utakmica, ali kod njega pogotov fali brzine koja je potrebna u brzoj transformaciji igre. A znamo da je inače momak sjajno tehnički potkovan. Zato tu na šestici protiv mnogi protivnika ne može nama ići sa tandemom Kroos-Schweini. Bolja je varijanta Schweini-Gustavo, a Kroos na desetci.

Međutim protiv Chelsea će biti opet Bastian i Kroos defanzivnije a Muller ofanzivnije (najvjerovatnije). Da bi tada spriječili ovo što se desilo večeras bilo bi najbolje rješenje zabit prvi gol. Međutim pošto je to lakše rečeno nego urađeno, kretanje igrača mora biti na izuzetno, izuzetno visokom nivou, a vjerujem da će to biti slučaj, jer motiv će tada biti ogroman.

Ovo što se govori o posrnuću giganta ako ne osvoji Bayern titulu u Lp i ostane bez titule u sezoni je ipak i pretjerano i smiješno. Koliko bi samo sad ekipa u Evropi mijenjalo i nacionalnu titulu za finale LP. Zato ne toliko lupat, nego ispeči pa reči. Sezona će i ovako i onako biti u najmanju ruku relativno uspješna. S tim da ako pobijedimo finale protiv Chelsea (u što ja jako , jako vjerujem) onda će biti izuzetno uspješna. A ne može klub biti u finalu najjačeg i najelitnijeg evropskog takmičenja, a da se na kraju kaže da je za taj klub sezona loša.
Samo što nama to finale nije dovoljno, jer apetiti su Bayerna i njegovi navijača uvijek veliki, a to su titule, zato je lijepo da na kraju bude šta dohvatljivo u rukama. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 13 maj 2012, 00:30

Virtu4l je napisao/la: Mene zanima koje su Heynckesove alternative kada su u pitanju ova tri igrača? Kod nas je belaj ako se Cahill i Luiz ne oporave, dok za Ramiresa nemamo adekvatnu zamjenu, uzimajući u obzir njegovu formu ove sezone.
Nebih sada mogao tacno precizirati sta ce uraditi Heynckes jer on s vremena na vrijeme zna da iznenadi..
Najkriticnija je zamjena Badstuber dok se ovo drugo moze nekako nadomjestiti.
Lahm bi trebao prici na mjesto lijevoga beka,
dok desnog beka bi trebao igrati Rafinha.
Za zamjenu za Badstubera, ne mogu niti da pretpostavim sta ce biti. Neko je pomenuo Van Buytena medjutim cisto sumnjam posto je tek oporavljen... Mozda Anatoliy Tymoshchuk :?

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 13 maj 2012, 00:31

geronimo je napisao/la: Ne treba pretjerano isticati srecu, ali ona je definitivno bila na strani zutalja.
"Sreću su izmislili luzeri" - by @secer slika

Moram reć' da je Bayernova odbrana totalno podbacila, čista katastrofa.

Uz Dantea bi bilo fino dovest' i Bainesa. Evo to se počelo od neki dan provlačit' kroz medije.

Neuer zvani Mistake-Manu. Četvrta katastrofalna greška ove sezone ;)

Moram pohvalit' mnoge od vas koji su došli na naš pdf i čestitali. Respekt!
Isto se odnosi i za Ullija & Co koji su po završetku meča prošetali do Watzkea i čestitali na pobjedi. ;)
effe_sa je napisao/la: Ovo što se govori o posrnuću giganta ako ne osvoji Bayern titulu u Lp i ostane bez titule u sezoni je ipak i pretjerano i smiješno. Koliko bi samo sad ekipa u Evropi mijenjalo i nacionalnu titulu za finale LP. Zato ne toliko lupat, nego ispeči pa reči. Sezona će i ovako i onako biti u najmanju ruku relativno uspješna. S tim da ako pobijedimo finale protiv Chelsea (u što ja jako , jako vjerujem) onda će biti izuzetno uspješna. A ne može klub biti u finalu najjačeg i najelitnijeg evropskog takmičenja, a da se na kraju kaže da je za taj klub sezona loša.
Samo što nama to finale nije dovoljno, jer apetiti su Bayerna i njegovi navijača uvijek veliki, a to su titule, zato je lijepo da na kraju bude šta dohvatljivo u rukama. ;)
+1 ;)
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 maj 2012, 00:32

Haj ne plačite, žene su vam uzele DFB Pokal, ako muški nisu mogli. :mrgreen:
Nisam znao da imate i ženski klub, šta vam to još fali rukomet :?:
Očekujem od efea koju sliku, vidjeh ima finih cura ondje :P
A jbt nakon tolikih X-ova na poluvremenu, večeras niste mogli, kad ja odigram bježi jbt :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 maj 2012, 00:32

Opet gubimo na isti način a JH veli kako je naučio igrati protiv BvB. :roll: Jedina svijetla tačka je Ribery koji se borio svih 90' za igru i gol kapa dole.

Odbrana šuplja na sve strane Badstuber ispada dok Gustavo asistira za prvi gol BvB, Boateng naivno pravi penal, Neuer najblaže rečeno izbezumljen itd Ovaj debakl nam nije trebao pred finale CL, nadam se da će zbiti redove i puni snage i samopouzdanja krenuti 19og po 5 naslov CL.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 maj 2012, 00:50

Da ispunim želju drugu Legendi, te ostale Bavarce ovde malo dignem na noge, ev naši pobjednica. Ako već nemamo večeras pobjednike, onda imamo pobjednice. Ženski tim FC Bayern je inače danas savladao Frankfurta, ekipu koja je bila apsolutni favorit u finalu njemačkog kupa za žene i ekipu koja ima nekoliko njemački reprezentativki.
Naše čelične dame su ipak ih savladale i osvojile njemački kup, to je jedan od najveći uspjeha našeg ženskog tima, jer do sad su osvojile samo jednu titulu njemačkog prvaka u sedamdesetim godinama.
Legenda kad bude još slika i pogotovo ak bude neki posebno zanimljivih postavit ću. :)
slika

slika

slika
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 maj 2012, 01:05

Dosta bolan poraz za igrace i navijace Bayerna, no sta je tu je zivot ide dalje. Dortmund je za razliku od Vas igrao konkretnije u napadu i nije bilo bezpotrebnog peljanja lopte. Jednostavno po meni nemate odgovor na sistem zvani Klopp.
Sljedece sedmice se igra dosta vaznija utakmica i nadam se da ovaj bolni poraz nece ostaviti traga na igrace i da ce Lahm na kraju podici pehar namjenjen najboljoj ekipi Evrope.

Po izrazu lica igraca Bayerna nakon utakmice mislim da su oni istu arhivirali i vec su okrenuti mislima ka Chelsea-u - jer i oni sami znaju da ta pobjeda vrijedi mnogo vise nego 5 uzastopnih trijumfa u kupu Njemacke.

@ effe_sa i @ gero

ja i dalje tvrdim da ne vrijedi 10 miliona € godisnje, no ukoliko me demantuje naredne Subote ja cu nositi njegov avatar narednih mjesec dana - dakle do 19.Juna. ;) ;)
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 maj 2012, 01:10

amerosm je napisao/la: @ effe_sa i @ gero

ja i dalje tvrdim da ne vrijedi 10 miliona € godisnje, no ukoliko me demantuje naredne Subote ja cu nositi njegov avatar narednih mjesec dana - dakle do 19.Juna. ;) ;)
Jel sad misliš na Schweinija? Pošto inače najviše prozivaš Gomeza... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 13 maj 2012, 01:19

effe_sa je napisao/la:

Vjerujem da misli na Gomeza :lol:
Tesko je procijeniti stvari oko njega.... :?
Nekada daje golove iz preteskih pozicija a nekada totalno zakaze da ciste situacije promasuje.
Smijesna mi je bila jedna anegdota protiv Reala :D promasio cistu priliku, ili bolje receno sam sebi zakomplikovao a Heynckes je potom ustao s klupe i rekao mu "ja bih to pogodio" :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 maj 2012, 01:26

Bilall je napisao/la:
Vjerujem da misli na Gomeza :lol:
Ma nisam nešto gore Gomeza spominjao, pa zato mi čudno bi što je sad ovu opasku meni uputio, al raspravit ćemo ja i amerosm još to :)

Al ev kad smo već kod Gomeza, kako god odigrao ovu zadnju utakmicu on je po meni ove sezone potvrdio svoje kvalitete i dokazao da je veliki....Pa čovjek se na primjer i večeras trudio, izborio je penal, borio se, pogodio prečku.....Gomez je u Ligi prvaka pogodio ključni gol protiv Reala, zabijao je 2 puta protiv Man.Cityja, 3 x protiv Napolija, pa onda protiv Basela 4 x (u ovoj utakmici je imao najviše serviranih golova, ove prije spomenute su bile i dosta odrađeni golovi s njegove strane). Ali ova priča o njegovim golovima je ispričana i hiljadu puta prepričana priča, jednom drugom stvari me još više kupio, a to je borbom. Znači nema ni jedan napadač u Evropi da toliko pogađa a da toliko i prljavog posla odradi....Čovjek je borac....Neki drugi bi u našoj ekipi trebali pokazat više borbe, ali Gomezovi kritičari zažmire kad ovi zakažu, jer ovi su tzv. fudbalski ljepotani (mislim na stil igre). :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 maj 2012, 01:36

effe_sa je napisao/la:

Znas da ja Schwein-ija nikad nisam kritikovao i on je svijetska klasa i pokretacka snaga Bayerna i Elfa.
Istina ona lopta od Ribery-a je bila teska, ali ona mora zavrsiti u merzi jos pogotovo ako imas visinu kao doticni.
Takodjer samo par minuta kasnije ide kontra i Gomez ima loptu i na lijevoj strani mu utrcava Ribery - koji bi imao 100% priliku, a on daje loptu Robben-u kojeg su vec udvojili Schmelzer i Gorsskreutz.
Ne kazem ja da je isti kloc, ali mislim da ne vrijedi tih 10 miliona € i da je njegova realna cijena oko 20 miliona € sa placom od 5 miliona €. Ja jednostavno mislim da su Rusi, Arapi i ostale PM toliko pokvarile trziste kada su u pitanju transferi igraca.
Kada smo se vec dotakli Schwein-ija mozda samo malo tvrdoglav, ali mislim da je Bayernu potreban igrac koji je svijetska klasa na poziciji veznog igraca i da bude partner Schwein-iju (kojem je lahko, jer ce ga Sarah veceras utjesiti). :D :D

Opet ponavljam niko sretniji od mene ukoliko me demantuje naredne sedmice - i eto ti u konsultaciji sa @ gerom odaberi avatar koji cu nositi narednih mjesec dana.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.