@VanBasten
Ne sumnjam ja da će se trudit i naši i vaši, derbi je to, pa makar ga igrali igrači koji nemaju veze sa gradom, ali nisu slijepi, vide da se za to ovdje živi. Bez obzira na to da utakmica nema neki rezultatski značaj, očekujem da će svaki igrač dat najbolje od sebe, al možda to nije dovoljno da budemo zadovoljni. Možda starija raja koja se sjeća derbija od prije 10-15 godina očekuje više nego što današjni igrači mogu dati. Mi smo se ove godine "izbigecali", imamo stabilne temelje, solidno smo pokriveni na svim pozicijama...po meni najviše nam fali taj napadač, koji može sam uradit nešto, koji ne čeka Zebinu loptu da postavi nogu, već da može nanizat 2-3 igrača i dat gol, to def. ne mogu ni Adilović ni Selimović. Osim napadača, fali nam to jedno krilo, nema Smajića, nema Bešlije, ko će uletit tu ne znam, al teško da će biti dostojna zamjena. Kod vas nakon što ste izbacili Čomora iz prvih 11 teško se može naći igrač koji je "crna ovca" i koji je daleko ispod prosjeka ekipe. Ali da budem iskren, od vaših igrača u Želji bih u ovom trenutku želio vidjeti Husejnovića, evenutalno Sesara i Suljića s tim što bi njima bila klupa vjerovatno. Ako bi Gušo u penziju, onda možda Adilović na go, a ostalo, ne vidim da bi neki od ostalih vaših igrača unaprijedio našu igru, to je moje mišljenje. U skladu s tim, očekujem da će i sutra ta kvaliteta koju pokazujemo ove godine doći do izražaja, ali ne očekujem lepršavu igru, puno golova, jbg, derbi je, nit je revijalna utakmica, nit je Bajramski turnir... I opet nisu ispunjeni svi uslovi za derbi kakav svi želimo, ne bih o tome puno, možda je tako i najbolje, da se ne ponavljaju Vedran Puljić, Aner Kasapović...
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.