Safet Sušić - Pape

Batko
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Batko » 11 maj 2012, 12:34

Henderson je napisao/la:Pravo je zadovoljstvo čitati ove postove, npr. od ovog malo iznad. Frajer se registrovao prije 15 dana i kaže uvijek sam branio Susica a sada više ne. :D
Mozda sam bio pod drugim nickom? aaa . klik klik ;)

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 11 maj 2012, 12:36

@arnelinho
Džaba ga braniš, spisak je loš, očajan :( Dočekaćemo kvalifikacije bez ikakvih alternativa na najvažnijim pozicijama. Za Maletića smo se uvjerili da ne može igrati u repki, opet ga zove. Za Ibričića znamo da je pored Pjanića, Misketa, Mede prekomjeran- opet ga zove. Salihovića stalno žrtvujemo na lijevom boku, a poziciju koju fantastično igra u klubu u repki još nije odigrao- neće ni sad, opet će ići na lijevi bok. Ako već ne bude Salih na LB, biće Lulić koji je mnogo bolji na krilu i često ispada kad igra beka. Pjanića isto tako žrtvujemo na desnom krilu, iako je on 100 puta bolji u sredini- opet ćemo ga žrtvovati.

Dakle, nećemo probati niti jednu alternativu na LB i u kvalifikacijama ćemo moliti boga da veteran Papac igra sve utakmice. Nećemo probati alternativu za Pandžu i Spahića, alternativa za Mujdžu? nije to valjda Maletić? Treba probati igrati i bez Rahimića, treba probati i bez Misketa- čisto sumnjam da ćemo to vidjeti u ovim utakmicama...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 maj 2012, 12:40

Batko je napisao/la:prosipas iz praznog u suplje.
Eto neka nije 14 veznjaka, zovi ih kako hoces?
Mi cemo igrati 4:4:2 najvjerovatnije. Za ove 4 pozicije u sredini ce konkurisati 14 igraca? Jel kaze klik sada? :o
Do sada smo non-stop igrali 4-4-2, kako da ne. :mrgreen: 4-5-1 će biti opet, inače i ne bi zvao ovoliko igrača prema naprijed (a da nisu klasični napadači).

Prosipanje iz praznog u šuplje možeš pripisati tim novinarima, koji svaki put iznova nadju nešto čime potkopavaju Papeta, iako im svaki put spodleti. Oni ili nisu kadri ili ne žele vidjeti da ovo nije 14 veznjaka, a onima koji Papetu žele vidjeti ledja, ovo dodje kao voda na mlin.

A na pitanje ću ti rado odgovoriti. Zovem ih 3 defanzivna vezna, 6 krila i 5 centralnih veznih, nominalno. Realno oni mogu igrati N pozicija i zato će oni igrati tamo gdje trebaju, mogu i znaju.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 maj 2012, 12:54

spielführer_21 je napisao/la:@arnelinho
Džaba ga braniš, spisak je loš, očajan :( Dočekaćemo kvalifikacije bez ikakvih alternativa na najvažnijim pozicijama. Za Maletića smo se uvjerili da ne može igrati u repki, opet ga zove. Za Ibričića znamo da je pored Pjanića, Misketa, Mede prekomjeran- opet ga zove. Salihovića stalno žrtvujemo na lijevom boku, a poziciju koju fantastično igra u klubu u repki još nije odigrao- neće ni sad, opet će ići na lijevi bok. Ako već ne bude Salih na LB, biće Lulić koji je mnogo bolji na krilu i često ispada kad igra beka. Pjanića isto tako žrtvujemo na desnom krilu, iako je on 100 puta bolji u sredini- opet ćemo ga žrtvovati.

Dakle, nećemo probati niti jednu alternativu na LB i u kvalifikacijama ćemo moliti boga da veteran Papac igra sve utakmice. Nećemo probati alternativu za Pandžu i Spahića, alternativa za Mujdžu? nije to valjda Maletić? Treba probati igrati i bez Rahimića, treba probati i bez Misketa- čisto sumnjam da ćemo to vidjeti u ovim utakmicama...
Pa ja ne bježim od toga da je selekcija loša. O tome nisam rek'o riječ. Mislim samo da se pretjeruje, kako bi bio "još jedan dokaz kontra Papetove stručnosti".

Ja sam očekiv'o Hadžića, al' imam razumijevanja, jer još nije dobio papire, Zukanovića i Višću. Sve preko toga bi bilo ok da je zvao, al' ne bi smetalo i da nije.

Ja sam još tokom prošlih kvalifikacija prič'o kako ovoj reprezentaciji treba remont, al' u pravom smislu te riječi. A remont bi podrazumijev'o izbacivanje Hasagića, Maletića, Ibričića. Misimovića naravno, umjesto njega da glavnu rolu zauzme Pjanić. Muslimovića naravno, pored i Zeca, Mravca nekad. Jahića nikad ne vratit.

A da se sve to popuni ovim nekim iole kvalitetnijim igračima iz vana, konkretno Hadžić, Zukanović, Stevanović, a one pozicije, gdje nemamo kvalitetnih riješenja vani, povjeriti igračima iz naše lige. Već davno pričah o Kvesiću, Suljiću, Grahovcu, Bilbiji, Zakariću i tako dalje.

Naravno, igrači iz naše lige moraju biti relativno mladi i talentovani.

Meni više nego ikom smetaju igrači tipa Zeca, Pandže (iako je Boris oke momak) ili Muslimovića, samo zato što zauzimaju mjesta našim mladim momcima, koji bi mogli napraviti dobru karijeru, al' bože moj. Nije da smo navikli biti velesila.

I moram još nešto dodat, nevezano za temu. Ovoj reprezentaciji fali stadion. Bilino Polje jE naša tvrdjava, al' je podloga BP užasna. Koševo nije ništa bolje. Ova reprezentacija može igrati moderno i mislim da je profil naše reprezentacije takav da samo moderan, po zemlji i ofanzivan fudbal možemo i igrati, al' nemamo dje.

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 11 maj 2012, 12:58

Arnelinho je napisao/la:
Batko je napisao/la:prosipas iz praznog u suplje.
Eto neka nije 14 veznjaka, zovi ih kako hoces?
Mi cemo igrati 4:4:2 najvjerovatnije. Za ove 4 pozicije u sredini ce konkurisati 14 igraca? Jel kaze klik sada? :o
Do sada smo non-stop igrali 4-4-2, kako da ne. :mrgreen: 4-5-1 će biti opet, inače i ne bi zvao ovoliko igrača prema naprijed (a da nisu klasični napadači).

Prosipanje iz praznog u šuplje možeš pripisati tim novinarima, koji svaki put iznova nadju nešto čime potkopavaju Papeta, iako im svaki put spodleti. Oni ili nisu kadri ili ne žele vidjeti da ovo nije 14 veznjaka, a onima koji Papetu žele vidjeti ledja, ovo dodje kao voda na mlin.

A na pitanje ću ti rado odgovoriti. Zovem ih 3 defanzivna vezna, 6 krila i 5 centralnih veznih, nominalno. Realno oni mogu igrati N pozicija i zato će oni igrati tamo gdje trebaju, mogu i znaju.
Dobro. Iako je Pape najavio da ce igarti Ibisevic i Dzeko od pocetka, hajmo reci da ti nije tako?
Dakle 4-5-1?

I sta kazes?
3 defanzivna vezna- dakle 2 unutra i jedan na klupi
6 krila - 2 unutra i 4 na klupi
5 centralnih veznih- 1 unutra 4 na klupi

dakle 10 igraca na klupi? :lol:

A odbrana?

3 imamo i povrijedjenog Spahica? Na klupi dakle niko? :lol: A sta ako se neko povrijedi? :lol:

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 11 maj 2012, 12:58

Sto je najsmjesnije opet ce nas irci uzeti na sredini iako imamo 14 veznih :D

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 11 maj 2012, 13:05

Batko je napisao/la: Dobro. Iako je Pape najavio da ce igarti Ibisevic i Dzeko od pocetka, hajmo reci da ti nije tako?
Dakle 4-5-1?

I sta kazes?
3 defanzivna vezna- dakle 2 unutra i jedan na klupi
6 krila - 2 unutra i 4 na klupi
5 centralnih veznih- 1 unutra 4 na klupi

dakle 10 igraca na klupi? :lol:

A odbrana?

3 imamo i povrijedjenog Spahica? Na klupi dakle niko? :lol: A sta ako se neko povrijedi? :lol:
1 defanzivni vezni i 2 na klupi (Svraka naravno)
Krila: 2 u igri, jedan na beku i 3 na klupi (Lulić/Salihović na beku).
5 centralnih veznih i 2 u igri. Medo i Misimović vjerovatno.

Ako mene sjećanje ne vara, Zahirović i Stevanović će imati utakmicu za U21 reprezentaciju, tako da će oni AKO dobiju koju minutu, biti bukvalno koja minuta.

Odbrana: Mujdža, Pandža, Jahić i Salihović/Lulić. Ako se Salihović povrijedi ima Lulić, namjesto Mujdže vjerovatno Maletić, pa i Stevanović. A za štopere ni meni nije jasno. Biće da je Spahić spreman, al' da se neće rizikovati. To ne znam, to znaju samo Pape i čelnici Sevilje. :?

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 11 maj 2012, 13:11

Moze i Sehic na beka ako zaskripi, il Begovic u spicu....Moze moze, al zasto se krpiti, kad je bilo jednostavnije pozvati jos 2-3 odbrambena?

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 maj 2012, 13:12

delpiero20 je napisao/la:Sto je najsmjesnije opet ce nas irci uzeti na sredini iako imamo 14 veznih :D
Yebiga kad 12 od tih 14 ne mogu trcat vise od 30 minuta.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

nihco

Post Postao/la nihco » 11 maj 2012, 13:44

nema se tu sta potpuno diskutovati, ovaj spisak pokazuje da nam je trener potpuno iraciolnalna osoba. kola idu niz brdo , a mi pjevamo, tipicno za bih. poswtoje ljudi koji ce susica podrzavati i ako pozove 7 golmana i , u tome, pokusati naci smisao, poput ovog gore, koji najnormalnije, salihovica i maletica postavlja na bekovske pozicije!? ja tvrdim da , s ovakvim mentalitetom i nacinom rada, ne bi bilo posteno da se bih plasira , a grcka ili slovacka otpadnu.
tri odbrambena, 14 veznih, dva napadaca, 4 igraca uopste ne igraju, 27ogodisnji debitant iz ispodprosjecnog njemackog drugoligasa, ofanrzivni vezni, pa jos jedan ofanzivni vezni....
Sent from my Commodore 64

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 11 maj 2012, 13:53

Ovaj put je toliko usrao motku da ni hare nema obraza da ga brani :mrgreen:

Bude li i poslije ovih kvalifikacija prica kako su Grci i Slovaci jednostavno bolji,iskusniji blabla,definitivno vise ni najveci optimista se nema cemu nadat od ovih igraca,ovakve grupe nikad ponovno necemo dobiti,eh nekad smo u konkurenciji Spanije,Turske,Belgije,Armenije,Estonije bili drugi,nije valjda da cemo biti drugi i u konkurenciji Grcke,Slovacke,Lihtejstajna,Latvije..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 11 maj 2012, 14:11

Pod Papetom smo postali prava reprezentacija kao one iz EU, nema emocija, kao profesionalci sve...samo sto to kod nas ne prolazi jer mi nemamo kvalitet pa da glumimo da smo Englezi ili Francuzi pa da igramo kao da nas libo za naciju..

Kod nas ako nema emocija i vjetra u ledja nema nista, a ja to ne vidim da ima, a evo i vecinu drzave je ova selekcija svojim nastupima uspavala...
Ako ne bude ubrzo nekog adrenalina ili nesto mi odosmo u propast jer ova reprezentacija moze uspjeti samo ako smo svi na nogama, a ne od neke profesionalnosti koju forsira Pape

Ucemo lezerno garant u kvalifikacije i onda pokvarit sve pa cemo kasnije da svi zivimo za to da se vratimo i kad se vratimo opet cemo pasti...to je to, ishod Papetovog sistema...zadovoljava se covjek minimumom, glumi evropejca, a mi smo pod dvojicom seljaka kao sto je Blaz i Ciro bili blize nekoj zavrsnici nego s njim

Ove dvije utakmice su bile sansa da se oproba par igraca i konacno izbaci par igraca, toga nije bilo na ovom spisku i to mu zamjerim...ne zamjerim mu na tome sto je los sastav, realno mi nemamo igraca toliko kvalitetnih, a i neki traze neke igrace kojima bi psovali sve po spisku odmah nakon prvog poluvremena jer oni fino izgledaju u svojim klubovima iz slabijih liga ali kad treba ovako nesto igrat vjerujte mi da bi se razocarali...

I naravno nije mu trebalo ovih 14 ili koliko vec veznjaka.. :)

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 11 maj 2012, 14:31

Dylan Dog je napisao/la:Ovaj put je toliko usrao motku da ni hare nema obraza da ga brani :mrgreen:

Bude li i poslije ovih kvalifikacija prica kako su Grci i Slovaci jednostavno bolji,iskusniji blabla,definitivno vise ni najveci optimista se nema cemu nadat od ovih igraca,ovakve grupe nikad ponovno necemo dobiti,eh nekad smo u konkurenciji Spanije,Turske,Belgije,Armenije,Estonije bili drugi,nije valjda da cemo biti drugi i u konkurenciji Grcke,Slovacke,Lihtejstajna,Latvije..
Sto se tice poziva niti je pozvao neka posebna imena niti je nekog spektakularnog izostavio,lige u kojima igraju i jedni i drugi govore i o njihovim (ne)kvalitetima.Jedina zamjerka je Zukanovic koji se mogao probati,ostalo bez veze.
Kad govoris o Cirinim kvalifikac. moras priznati u kakvoj su formi bili igraci tada(Dzeko prvi strijelac BL,Miske ass,Ibro u Hajduku u zivotnoj formi,Vedo i salih dobri,Pjanic odlican u LP,Spaha itd-dakle tad nosioci igre),bilo je i tad ispada i protiv Spanaca i Turaka,dakle nista spektakularno nismo napravili osim Belgije,zar ne?

Naravno da Pape nece zvati 10 novih,realno ako cemo dajte ime koje je odma pojacanje za prvih 11? Nema ga,osim Hadjica koji jos nema pasos. Pape je nasao 2 pojacanja kakva nismo imali odavno Mujdja i Lulic,pa i hrabro je bilo staviti Zahirovica.
Mene vise brine slaba forma(bolje reci neigranje) i povrede glavnih igraca,a skoro da pola glavnih igrac tu spada.
To je nesto od cega ce zavisiti kvalifikacije,a na sta Pape nema uticaj niti je u stanju ni on ni Murinjo naci adekvatne alternative za njih.
Neko rece nema emocija! Kako nema,vidjele su se i u Parizu kad je bilo najpotrebnije,i kod trenera,igraca,navijaca. A sto se tice pokusaja unosenja profesionalizma,ne znam sta je tu lose? Ili je bolje da neometano mozes igrati za repku zahvaljujuci menadjeru,bez obzira kako igras i ici na Bistrik rostiljati kod Mahira.
Ali mi moramo stalno se svadjati,ako nista onda gdje cemo igrati kao domacini. Hajmo malo biti realniji pa ici od tekme do tekme,a ne unaprijed srati kako cemo biti prvi,kao da niko nece igrati protiv nas. A pouka moze biti Estonija koju smo derali,a koja pola god kasnije igra baraz.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 11 maj 2012, 14:47

Vecina ce dezurnih kriticara preci preko svojih rijeci kada krenu kvalifikacije i dobri rezultati.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

nihco

Post Postao/la nihco » 11 maj 2012, 15:55

od vladavrine pasalica, reprezentacija se nalazi u najcrnjem periodu. da se ne lazemo, nije susic slijep, cuo je on i za cocalica, i zukanovica, i o.vranjesa, i za barica ....radi se cinjenici da medunjanin, ibricic, zahirovic, maletic.... moraju biti pozvani, moraju se prodati na ljeto i moraju igrati. u barazu je zahirovicu nasao mjesto na desnom beku(!?), naci ce mu mjesto i utakmici protiv irske. pozivanje vranjesa, vrancica, svrake je bacanje prasine u oci, da se ispuni forma dovodjenja novih imena, realno, sanse da i jedan od njih zadrzi mjesto su minimalne jer na njihovim pozicijama imamo i previse boljih igraca i niko se nece p[ocesati kada ih ne pozove slijedeci put..
cocalic, zukanovic, visca, o. vranjes su igraci koji su potrebni reprezentaciji i imaju kvalitet da to i pokazu ali onda nastaje problem, sta s susicevim , menadzerskim, dzekinim, spahicevim miljenicima od koji reprezentacija nema nikakvu korist, jer , realno, pola spiska su beskorisni igraci.
sve u svemu tuzno, da ne spominjem lazi o pozivima igracima koji su standardni, o promjeni taktike, prenemaganju da smo spori , da treba osvjeziti vezni red....lazi, nesposobnost, sitnosopstvenistvo, nedosljednost ....
susic je takav kakav je, problem je masa onoih koji ga slijepo podrzavaju iz klupskih pseudopatriotskih razloga.
naravno, kada se ispostavi da su kritike utemeljene, bice kasno, a susicevi sljedbenici ce reci da su igraci naprosto losi.
Sent from my Commodore 64

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 11 maj 2012, 16:01

nihco je napisao/la:od vladavrine pasalica, reprezentacija se nalazi u najcrnjem periodu. da se ne lazemo, nije susic slijep, cuo je on i za cocalica, i zukanovica, i o.vranjesa, i za barica ....radi se cinjenici da medunjanin, ibricic, zahirovic, maletic.... moraju biti pozvani, moraju se prodati na ljeto i moraju igrati. u barazu je zahirovicu nasao mjesto na desnom beku(!?), naci ce mu mjesto i utakmici protiv irske. pozivanje vranjesa, vrancica, svrake je bacanje prasine u oci, da se ispuni forma dovodjenja novih imena, realno, sanse da i jedan od njih zadrzi mjesto su minimalne jer na njihovim pozicijama imamo i previse boljih igraca i niko se nece p[ocesati kada ih ne pozove slijedeci put..
cocalic, zukanovic, visca, o. vranjes su igraci koji su potrebni reprezentaciji i imaju kvalitet da to i pokazu ali onda nastaje problem, sta s susicevim , menadzerskim, dzekinim, spahicevim miljenicima od koji reprezentacija nema nikakvu korist, jer , realno, pola spiska su beskorisni igraci.
sve u svemu tuzno, da ne spominjem lazi o pozivima igracima koji su standardni, o promjeni taktike, prenemaganju da smo spori , da treba osvjeziti vezni red....lazi, nesposobnost, sitnosopstvenistvo, nedosljednost ....
susic je takav kakav je, problem je masa onoih koji ga slijepo podrzavaju iz klupskih pseudopatriotskih razloga.
naravno, kada se ispostavi da su kritike utemeljene, bice kasno, a susicevi sljedbenici ce reci da su igraci naprosto losi.
POTPIS...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 11 maj 2012, 16:31

nihco je napisao/la:od vladavrine pasalica, reprezentacija se nalazi u najcrnjem periodu.

da se ne lazemo, nije susic slijep, cuo je on i za cocalica, i zukanovica, i o.vranjesa....
Lolcina ko kuca. :D

Cuj, cuo je on za O. Vranjesa.
Pa naravno, on ga je pozvao u A repku, kad niko za njega cuo nije, dok je jos igrao u Seriffu.
Ko i za Mujdzu, o kojem ni(hc)/(k)o pojma nije imao. :mrgreen:

Spisak je vise los nego dobar, ali dodje mi da oplacem kad procitam ovdje neke stvari. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 11 maj 2012, 16:42

Joj, nemojte mi molim vas o Safetu stvarati famu kao o nekome ko ima nos za talente. Kada već spominjete Lulića, je l' se sjećate kolika sa halabuka digla i od javnosti i od novinara da ga pozove, a on čovjek nije fermao 2%?! I onda igrom slučaja upalio televizor i pogledao utakmicu Young Boysa i Tottenhama, pa se ''iznenadio'' Lulićevim kvalitetom.
Nisam ga nikada pljuvao u ove dvije godine, ali ovaj spisak me totalno razočarao. Nije stvar u tome, koga nije pozvao, nego koga jest. Sam se sebi pos.ere u usta svaki put kada kaže ''Zvat' će samo one koji igraju standardno u klubovima'' i onda gledamo Ibričića na spisku.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 11 maj 2012, 16:46

Zasto nije pozvan Zec,ali je zato zuco Ibricic tu koji se i sam ne sjeca kad je zadnji mec odigrao..

I kad mi neko kaze Ciro ovo ono,gledaj ovog i sve ti je jasno :lol:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 11 maj 2012, 16:48

voltron30 je napisao/la:Joj, nemojte mi molim vas o Safetu stvarati famu kao o nekome ko ima nos za talente. Kada već spominjete Lulića, je l' se sjećate kolika sa halabuka digla i od javnosti i od novinara da ga pozove, a on čovjek nije fermao 2%?! I onda igrom slučaja upalio televizor i pogledao utakmicu Young Boysa i Tottenhama, pa se ''iznenadio'' Lulićevim kvalitetom.
Nisam ga nikada pljuvao u ove dvije godine, ali ovaj spisak me totalno razočarao. Nije stvar u tome, koga nije pozvao, nego koga jest. Sam se sebi pos.ere u usta svaki put kada kaže ''Zvat' će samo one koji igraju standardno u klubovima'' i onda gledamo Ibričića na spisku.
Ovakvi komentari su mi najjači.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.