Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Raul_64
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Raul_64 » 10 maj 2012, 18:28

Saurman je napisao/la:Banka preuzima vlasništvo nad Cristianom Ronaldom i Kakom?

Uprkos redovnim uplatama rata kredita Centralna banka Evrope mogla bi uskoro preuzeti vlasništvo nad nogometašima Real Madrida Cristianom Ronaldom i Kakom.

Real Madrid je 2009. godine od španske banke Bankia uzeo kredit od 76 miliona dolara kako bi doveo Brazilca iz Milana i Portugalca iz Manchester Uniteda. U međuvremenu, Bankia je zapala u velike finansijske probleme.

U slučaju da proglasi nesolventnost, prema ugovoru između Real Madrida i te banke, vlasništvo nad dvojcem će pripasti Centralnoj banci Evrope od koje je prvobitno i uzet kredit.

O ovom svojevrsnom presedanu u nogometu protekle sedmice pisali su Süddeutsche Zeitung i Financial Times. Bankia je već založila prava na ova dva igrača s ciljem ubrzanja proglašenja likvidnosti. Ukoliko se to ne desi, igrači će biti iskorišteni kao monetarno sredstvo plaćanja kredita između dviju banaka.

Ipak, ekonomski stručnjaci firme Sintetia kažu da do ovakvog scenarija neće doći, jer Real Madrid redovno izmiruje obaveze prema banci koja je još uvijek solventna
.

:mrgreen:
vijest koja se vrti vec trece ljeto za redom.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 maj 2012, 18:47

Saurman je napisao/la:Banka preuzima vlasništvo nad Cristianom Ronaldom i Kakom?

Uprkos redovnim uplatama rata kredita Centralna banka Evrope mogla bi uskoro preuzeti vlasništvo nad nogometašima Real Madrida Cristianom Ronaldom i Kakom.

Real Madrid je 2009. godine od španske banke Bankia uzeo kredit od 76 miliona dolara kako bi doveo Brazilca iz Milana i Portugalca iz Manchester Uniteda. U međuvremenu, Bankia je zapala u velike finansijske probleme.

U slučaju da proglasi nesolventnost, prema ugovoru između Real Madrida i te banke, vlasništvo nad dvojcem će pripasti Centralnoj banci Evrope od koje je prvobitno i uzet kredit.

O ovom svojevrsnom presedanu u nogometu protekle sedmice pisali su Süddeutsche Zeitung i Financial Times. Bankia je već založila prava na ova dva igrača s ciljem ubrzanja proglašenja likvidnosti. Ukoliko se to ne desi, igrači će biti iskorišteni kao monetarno sredstvo plaćanja kredita između dviju banaka.

Ipak, ekonomski stručnjaci firme Sintetia kažu da do ovakvog scenarija neće doći, jer Real Madrid redovno izmiruje obaveze prema banci koja je još uvijek solventna
.

Ja mislim da će nam Uli pomoć :lol: Ipak je on ljudina :P
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Namiks
Kontakt:

Post Postao/la Namiks » 10 maj 2012, 19:41

.

:lol: :lol: :lol:

Pa će zbog tih 76 miliona od kojih je velik dio isplaćen uzeti dodatnih 100 miliona, zanimljivo :mrgreen:

Ti si Saurman inteligentan koliko i Romariooo, malo manje ustvari :mrgreen:

Čuj, pa Real ima prihode od 500 miliona godišnje i oni pišu o ovome :lol:

Što Raul kaže treće ljeto zaredom
CAMP MOU!

Namiks
Kontakt:

Post Postao/la Namiks » 10 maj 2012, 19:45

El Barça se plantea el fichaje de Higuaín

En el FC Barcelona se siguen muy de cerca los acontecimientos que envuelven a la situación de Gonzalo Higuaín, un futbolista que goza de mucho predicamento en el FC Barcelona. Su probable traspaso al París Saint Germain podría ser sólo un paso para poner luego los dos pies en el Camp Nou.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
CAMP MOU!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 10 maj 2012, 19:54

anonymousHD je napisao/la:Protiv reprezentacije Kuvajta.

8. augusta protiv Milana u New Yorku. Uuu, biće ovo moćna predsezona. ;)
Koliko sam ja čitao, 5.8 "igrate" i sa "nama" u Las Vegasu, a moguće i odmah još jednu par dana kasnije takođe na tlu USA.
http://www.football-italia.net/18591/ju ... -real-date" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: Oxygen, dana/u 10 maj 2012, 19:56, ukupno mijenjano 1 put.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 maj 2012, 19:56

Namiks je napisao/la:

.

:lol: :lol: :lol:

Pa će zbog tih 76 miliona od kojih je velik dio isplaćen uzeti dodatnih 100 miliona, zanimljivo :mrgreen:

Ti si Saurman inteligentan koliko i Romariooo, malo manje ustvari :mrgreen:

Čuj, pa Real ima prihode od 500 miliona godišnje i oni pišu o ovome :lol:

Što Raul kaže treće ljeto zaredom
Ima prihode 500 mil i rashode 600 mil :lol: inteligenicija je strana riječ za tebe.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Namiks
Kontakt:

Post Postao/la Namiks » 10 maj 2012, 20:39

A jel, gdje si našao 600 miliona rashoda djece ti? :lol:

Ja ne želim da dišeš moj zrak, ubij se
CAMP MOU!

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 maj 2012, 20:42

Real vec 7 godinu za redom ostvaruje profit.
Kada se prihodi i rashodi saberu i oduzmu Real je vec 7 godinu na zelenoj grani..

doduse opet,mozda je sarma upravu.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 10 maj 2012, 21:27

Nemojte tako drug saruman je član ekonomsko-socijalnog vijeća za spas klubova koji se nadju u financijskoj krizi i njegove insiderske informacije su od neprocjenjive vrijednosti,ja sam čak čuo da je saurman jedan od sastavljača ugovora izmedju Bayerna i Shalkea pri kupoprodaji Neuera i Gustava iz Hoffeinhaima i da je njegova expertiza doprinijela stavkama ugovora koje u slučaju da ova dva fudbalera u prvoj sezoni osvoje ligu prvaka njihovi klubovi će dobiti dodatnih 7 odnosno 2 miliona eura tako da sam čuo da je drug saurman potajno savjetovo Hoenesa koji voli pare više od svega da ne bi bilo loše izgubit finale ovaj puta.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 maj 2012, 21:40

slika
slika

Toliko o poslovanju španskih klubova.slika

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 maj 2012, 21:41

I sta to govori ?
dug postoji,dal je taj koji strucnjaci iz barcelone :mrgreen: napisali ne znamo.

al znamo da Real vec 7 godinu posluje u plusu

down boy.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 10 maj 2012, 21:50

već sam napisao dug,novac,problem i Real Madrid nikad ne idu u istu rečenicu,mora se biti ekspert malo veći od ljudi koji diplomu dobiju kod pohotnih profesora kod nas i sličnih da bi se znalo isčitat mape koje saruman postavlja,porfavor ne znam što je njegov cilj ali već sam napisao pa prije će Ramon Abramovich kupiti Alianz arenu i nazvati je Stamford Bridge 2 nego će Madrid ikad imati i p od financijskog problema ,saruman uporan si ali stari moj i ja sam bukva bosanska pa samo izvoli može dok nas ne pošalju u banju.
Don Alfredo Di Stefano

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 10 maj 2012, 21:54

madridist je napisao/la:već sam napisao dug,novac,problem i Real Madrid nikad ne idu u istu rečenicu,mora se biti ekspert malo veći od ljudi koji diplomu dobiju kod pohotnih profesora kod nas i sličnih da bi se znalo isčitat mape koje saruman postavlja,porfavor ne znam što je njegov cilj ali već sam napisao pa prije će Ramon Abramovich kupiti Alianz arenu i nazvati je Stamford Bridge 2 nego će Madrid ikad imati i p od financijskog problema ,saruman uporan si ali stari moj i ja sam bukva bosanska pa samo izvoli može dok nas ne pošalju u banju.
Naravno uvijek se nađe jedan ekspert poput tebe da ispravlja tamo neke ekonomske stručnjake jer šta oni znaju
lupaju bvz zar ne.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 10 maj 2012, 22:02

ma koji ti je qrac ,sa toliko postova ti ko da si nepismen ,nisam ja nikoga ispravio ne znam ni šta znače one brojke a kladim se da ti još manje znaš,ali pokušavam ti reći da rinaka zaboli svakog od 82000 sociosa koji su vlasnici Madrida i koji nikad pa ni u tvojim najvlažnijim snovima neće dopustiti neku financijsku s.****,sjetimo se kako se prije 15-ak godina riješio problem od tadašnjih 800 miliona maraka potraživanja,tako što je grad upravo za toliki iznos otkupio zemljište u centru grada koje je mudri i pokojni Santiago Bernabeu kupio i uknjižio na ime Reala prije 80 godina a onda taj isti komplex iznajmio klubu na 99 godina uz mjesečni iznos zakupa od 1 tadašnje njemačke marke.
To što neki tipa Hoenesa sad od muke sami sebi mogu popušiti nije krivnja nikog od nas ovdje koje ti handriš večeras.
Don Alfredo Di Stefano

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 10 maj 2012, 22:56

Oxygen je napisao/la:
anonymousHD je napisao/la:Protiv reprezentacije Kuvajta.

8. augusta protiv Milana u New Yorku. Uuu, biće ovo moćna predsezona. ;)
Koliko sam ja čitao, 5.8 "igrate" i sa "nama" u Las Vegasu, a moguće i odmah još jednu par dana kasnije takođe na tlu USA.
http://www.football-italia.net/18591/ju ... -real-date" onclick="window.open(this.href);return false;
Da, da, igramo sa vama prvo, pa onda sa Milanom u okviru 'World Football Challenge'. Real Madrid je šampion WFC 2011, prošle godine su imali sve pobede u SAD. ;)

Namiks
Kontakt:

Post Postao/la Namiks » 10 maj 2012, 23:27

Saurman još uvijek stoji pitanje gdje je taj rashod od 600 miliona?
CAMP MOU!

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 11 maj 2012, 20:08

Nedjelja 20h vjerovatno nas očekuje završetak sezone i oproštaj sa navijačima u "ultras sur" stilu, prije par sezona mi je bila legendarna zadnja tekma na SB kad su ultrasi cijelu tekmu proveli nabacujući se napuhanim dušecima za plažu,loptama i svim onim rekvizitima vezanim za plažu.
Ujedno ovo će biti i oproštaj tv arena sport sa primera ligom jer od jeseni i primeru i segundu preuzima sport klub.
Don Alfredo Di Stefano

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 12 maj 2012, 13:59

Nadam se da će Ivanović doći u Real Madrid, jer sve dok nemamo nekog igrača sa ovih prostora mi nećemo osvojiti onu 10 titulu. ;)

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 12 maj 2012, 14:27

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/branis ... 14654.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo bi bilo za 10, doviđenja Carvalho :D

KapioFootball
Kontakt:

Post Postao/la KapioFootball » 12 maj 2012, 18:06

Happy B-day Marcelo :P :D
HALA MADRID!!!

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.