Dobra tekma je bila. Neki momci imaju potencijal za Bayern. Naravno da prije svega mislim na Muniaina i Falcaa. Klase od igrača.
E sad kad smo već kod pojačanja, moram iznijeti mišljenje za sva ova imena što se spominju zadnjih dana. Ako uzmemo u obzir da smo zaradili 60 milijuna eura samo od Lige prvaka onda je logično očekivati da se i dalje pojačamo.
Po meni bi idealna pojačanja bila slijedeća: zadnji vezni, lijevo krilo i napadač. Znamo da nam dolaze Šaćiri i Dante. Dobro, trebamo i golmana. Teško je reći koji bi golman bio idealan ali vjerujem da će naći pravog.
Zadnji vezni: prvo malo subjektivnosti. Dakle, igrač tipa Modrić koji bi nam sjeo ko as na cenu, neće doći. Prvo jer je preskup a drugo jer ne želi baš sjediti na klupi. On bi recimo bio idealan.
Igrač kalibra M'vile bi se mogao nagovoriti da dođe. To bi isto bilo klasno pojačanje. Iako skupo rješenje stvarno mi se sviđa kako ovaj momak igra.
Onda recimo imamo momka koji je do ozljede pružao strašne partije - Ever Banega. Neću previše reći osim da me je u svakoj tekmi impresionirao, tekme koje sam gledao, a bilo ih je malo više od 1 ili 2, od Valencie ove sezone. Možda nije niti skup a sad da li bi volio sjediti ne znam. Iako je to pogrešno razmišljanje jer bi sigurno svi oni igrali veoma puno.
Dakle ovo su igrači koji su po meni klase i zbilja bi ih teško bilo dobiti. S druge strane kad bi ih Bayern uspio dovesti poslali bi poruku cijeloj Europi. Naravno, ovo je subjetkivno razmišljanje. Moram i ja malo maštat. Teško je baš uvijek biti realan i objektivan.
A sad igrači koji se mogu dovesti a po meni bi isto bili odlični za igru, ekipu kao i širinu.
Marvin Martin, Joao Moutinho, Ricardo Montolivo, Nuri Sahin. Više mi nitko ne pada napamet. Jedino Moutinho skuplji, negdje oko 20 milijuna.
Zašto kupiti veznog igrača? Pa situacija je očita. Ako se ozlijedi Švajnštajger mi smo u banani. Dakle, obavezno jedan kreativni vezni igrač koji zna igrati. Ako ću biti subjektivan onda ću reći bolje da kupimo Moutinha ili Martina a objektivnost ipak daje prednost Montolivu ili Sahinu. Niži igrač bi nam donio brzinu koja bi pridonijela na širini taktike.
Krilni igrač za zamjenu Riberyu: to bi po meni bio igrač tipa Muniaina, Hazarda ali i Lavezzija. Dakle, prva dva su nerealna no onda na scenu stupa potez koji bi naša uprava morala napraviti: kupi Lavezzia i riješio si 2 muhe jednim udarcem. Lavezzi može igrati na poziciji napadača i lijevog krila. Daj tih 31 milijun eura i pošalji poruku Europi.
Napadač bi se tako rješio dovođenjem Lavezzia. Za mene klasa igrač. Kako je taj momak igrao već u San Lorenzu u vrijeme kad su naši kupovali Sosu..... No još nije kasno, kupite ga sad.
Taj post sam želio napisati prije jedno mjesec dana. Kasnim, poprilično kasnim. No, morao sam si dati malo oduška.
Znači najvjerojatije dolazi Giroud. Nije loše, neću se plakati što on dolazi. Momak ima tehniku i znanje. To je razlika između njega i Gomeza. Meni dovoljno. Iako bi ovdje bolje sjeo napadač tipa Lavezzi, dakle niži i brži napadač, da se dobije na širini taktike ali ne mogu se buniti ako su se odlučili za Girouda zbog navedenih prednosti u odnosu na Gomeza.
Kad se povuče jedna malo duža crta i stavi zaključak: uprava je konačno počela razmišljati kako i mora želi li biti konkurentna na svim mogućim područjima. No ja sad neću biti licemjeran i sav sretan jer konačno dovodimo igrače za širinu nego ću reći da smo to trebali početi raditi prije min. 2 godine, što sam i mnogo puta napisao u postovima.
No Bayern se drži stare izreke "bolje ikad nego nikad"........