Reprezentacija Spanije - La Roja

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Reprezentacija Spanije - La Roja

Post Postao/la Monolog » 09 maj 2012, 18:07

Aha. Gluposti su kada drugi forumaši nešto napišu o Graneru (ili Thiagu, zavisi s koje strane gledaš), al' kada ti daš VLASTITO MIŠLJENJE, onda to niko ne može niti smije okarakterisati kao glupost. :roll:

Zašto je to tvoje mišljenje relevantnije od, recimo, @Techovog ili @Johnyjevog? :roll:
nanek je napisao/la:a ako treba da ga dobije i jedan onda je to Granero jer Alcantara treba jos pure za repku.
Btw, šta ćemo s ovim? Opet, zašto Granero, a ne Alcantara? Jedino ukoliko pod "purom" ne misliš isključivo na godine. Jer, u tom slučaju bismo mogli praviti spisak od 20+ igrača koji imaju 30+ godina, čisto da bismo zadovoljili kriterij zvani "pura".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 09 maj 2012, 18:09

nanek je napisao/la:
tech je napisao/la:
nanek je napisao/la:Kakve gluposti neces procitat od osoba za koje si mislio da se razumiju u fudbal.O cemu se ovdje prica o igracu koji ce sjediti na klupi ili igracu koji zasluzuje poziv. Sta bilo da bilo i jedan i drugi nece vidjeti prvih 11 ;)

Sto se mene tice, ni jedan ni drugi nisu zasluzili poziv, a ako treba da ga dobije i jedan onda je to Granero jer Alcantara treba jos pure za repku. Ali kazem niti jedan niti drugi ne bi trebali dobiti poziv a prvih 11 mogu na razglednici da gledaju!
Alcantara je pozvan care ;) (a i upisao je vec 3 nastupa za A tim) a ovaj Granero nikad nece ni primirisati reprezentaciji...prema tome, svaka prica o tom pokušaju od igraca pada u vodu.
Ja nisam pisao jel dobio ili nije niti sam procitao kompletan spisak, rekao sam svoje misljenje i rekao ko PO MENI, zasluzuje poziv! A hajd ti opet sad citiraj na svoj mlin nesto :)
Dobro care, ali nije bitno to PO TEBI ili po meni- vec šta je po Del Bosqueu ;) Brki taj Granero nije ni na kraj pameti, za razliku od forumskih strucnjaka sa SS.ba koji se slomiše gurajuci tu lopatu od igraca tamo gdje mu nije mjesto ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 09 maj 2012, 18:16

Svadjaju se o Graneru i Thiagu, a Del Boske bi mogao pozvati Artetu i to bi mu bila najpametnija odluka. :mrgreen: Opet, kad pogledam kakva je konkurencija na toj/tim pozici/ama onda...Samo se vi svadjajte. :lol:

PS. Moj glas ide Thiagu, mada k'o što neko reče niti jedan neće dobiti minute na Euru. Valja prvo namiriti Xavia, pa Fabregasa i ako šta ostane tog trećeg. :mrgreen:
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 09 maj 2012, 18:21

Arnelinho je napisao/la:Svadjaju se o Graneru i Thiagu, a Del Boske bi mogao pozvati Artetu i to bi mu bila najpametnija odluka. :mrgreen: Opet, kad pogledam kakva je konkurencija na toj/tim pozici/ama onda...Samo se vi svadjajte. :lol:

PS. Moj glas ide Thiagu, mada k'o što neko reče niti jedan neće dobiti minute na Euru. Valja prvo namiriti Xavia, pa Fabregasa i ako šta ostane tog trećeg. :mrgreen:
Ah taj ce pogotovu biti pozvan :mrgreen: :D 30 kuka nabio u guzicu a nikad nije ni primirisao repki niti je bio u mislima ikome.

nanek

Post Postao/la nanek » 09 maj 2012, 18:22

Za pametnog gore :)

Gluposti su sto uopste pokusavate da poredite i jednog i drugog jer ako ste gledali utakmice i Reala i Barce trebali ste da vidite da ne igraju iste pozicije, tz. da Granera hajmo reci mozemo staviti na poziciju Xabi Alonsa gdje nece nikad zaigrati! Kod Moua je vise ulazio da opstruise igru, i njegovo je bilo da oduzme loptu preda je xabiu ronaldu itd, nista vise! A Alcantaru na poziciju Xavia, gdje ovaj moze sanjati samo tu poziciju. A ovdje se prica ko zasluzuje poziv da sjedi na klupi, eh ja sam iznio svoje misljenje sto naravno ne moram tebi da pravdam niti zelim.Moje ljudsko pravo najprije je da ja iznesem svoje misljenje eh kao sto citam ti se nisi slozio, ali ja u dalju raspravu ne zelim da ulazim sa tobom.

A to za repku 20+ 30+
Alcantara treba jos pure za repku ali eto Del boske misli da moze, a ko sam ja da del boskeu ista pametujem.Ali opet ti ponavljam, moje misljenje je da niti jedan ne bi smjeli da budu blizu kampa repke.Pa bolan sam mozes nabrojati 5 boljih igraca i od jednog i od drugog! A ovdje gluposti valjamo! E cuj alcantara, daj bgt.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 09 maj 2012, 18:23

Jbo teme Real i Barca šta će ovo biti za vrijeme prvenstva, može se komotno izbrisati, ista priča se nastavlja. :roll:

Da se dalje ne raspravljate klocevi obojica, i oni ne treba da budu ni na širem spisku :P
Kakav Arteta, Del Bosque treba pozvati kralja ;)

Zatoo idemooooo Njemačkaaaaaaaaa ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 09 maj 2012, 18:39

Ja napišem da je Granero bolji od Alcantare,@Monolog se na to nasmije i misli da je dao dobar argument poslije bi sarkastičan(al ni ja nisam dao neki jak argument tako da njemu opraštam) :lol: ,@Johny pokaza da ove sezone nije gledao Reala kao ni prethodne i još ih par uleti da brane Barcelonu i Real.Tu se spominju nebitni Callejon,Albiol pa i Xavi i Iniesta koji nemaju nikakve veze s tim što je Granero boljiod Alcantare,osim što igraju istu poziciju.Tako se zaboravilo na početnu temu,a to je ko više zaslužuje poziv Granero ili Alcantara.

Ne vidim šta je problem u tome što je Granero bolji od Alcantare.Al fino da se i ovdje kakva rasprava započela :mrgreen: Napadoše me ko da sam rek'o daIniestu ne treba zvat ili da Iker ne bude više kapiten :roll:

Btw slažem se s @arnelinhom da je Arteta bolji i od Granera :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 09 maj 2012, 18:56

Cista da skrenem s ove vase glupe teme o Graneru i Thiagu :mrgreen:
Reprezentacije Španjolske do 19 godina igra narednih dana kvalfikacije za EP.Konkurenti su Italija,Belgija i Armenija.Kvlafikacioni turnir ce se odigrati u Italiji,a samo pobjednik ide na prvenstvo.
Spisak reprezentativaca do 19 godina:

Athletic Club:Jonás Ramalho.

Atlético de Madrid:Saúl Ñiguez, Javier Manquillo i Oliver Torres.

Barcelona:Gerard Deulofeu i Alejandro Grimaldo.

Betis: José Antonio Delgado.

Celta: Jonathan Castro.

Deportivo: Pablo Insua.

Racing: Daniel Sotres.

Levante: Iván López.

Liverpool: Jesús Fernández "Soso".

Málaga: Juan Miguel Jiménez.

Manchester City: Denis Suárez.

Real Madrid: Jesé Rodríguez i Derik Osede.

Sevilla: José Gómez.

Valencia: Francisco Alcácer i Juan Bernat.

Villarreal: Adrián Ortolá.

Raspored utakmica:

23.05

Bélgica-Italia (Cattolica u 15h)
España-Armenia (Misano u 15h)

25.05

España-Italia (Misano u 15h)
Armenia-Bélgica (Cattolica u 15h)

28.05

Italia-Armenia (Misano u 15h)

Bélgica-España (Cattolica u 15h)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 09 maj 2012, 20:38

Arteta definitivno prije Granera i Alcantare. Ako ćemo gledati po formi ove sezone. Arteta bi tu uletio kao "uljez", nešto kao Fabregas ovih godina :)
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 10 maj 2012, 01:32

Nemam nista protiv Granera , ali zaista smjesno mi je poredit njega sa Alcantarom.Koji je 3x talentovaniji i perspektivniji.Momak koji je najveci biser La Masije i decko kome svi predvidjaju veliku buducnost.Takav momak se i treba forsirati i tjerati da sazrijeva.On je igracki na nivou velikih majstora.Njegovo znanje je vrhunsko cak je zrelost , drskost i hladnokrvnost pokazao da je na nivu ultra iskusnih igraca.Momak koji je buducnost Spanije.Sta je Granero , buducnost cega ?!?! nije Brkica slucajno Alcantaru pozvao ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 10 maj 2012, 02:48

Thiago ima veliki potencijal i vjerovatno da će prije dobiti šansu nego Granero. Nije ni on loš igrač, može on fino odraditi svoj posao, ali ipak Thiago je za mene bolji igrač. Pravi nasljednji Xavia u Barci. Ipak, ne bi bilo loše da možda pozove i Artetu. Realno, imao je fantastičnu sezonu.
FK Pjetlovi

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 10 maj 2012, 02:59

reds je napisao/la:Thiago ima veliki potencijal i vjerovatno da će prije dobiti šansu nego Granero. Nije ni on loš igrač, može on fino odraditi svoj posao, ali ipak Thiago je za mene bolji igrač. Pravi nasljednji Xavia u Barci. Ipak, ne bi bilo loše da možda pozove i Artetu. Realno, imao je fantastičnu sezonu.
A umjesto koga da igra, buraz :? ako ce ga zvati da sa 30 godina grije klupu ovim boljim i provjerenim igracim - to nema smisla, realno govoreci. Bolje zvati Thiaga i Muniaina koji su 10 godina mlađi igraci i koji su velika perspektiva/buducnost španske selekcije da osjete malo atmosferu u reprezentaciji, da se pocnu navikavati.
Bezveze je sad zvati Artetu u njegovim godinama, kad ga doslovno nikad dosad nisu zvali :!: covjek nije ubilježio nastupa za A tim, a ima 30 godina. Kad se dosad nije nametnuo svojim kvalitetom , nece ni odsad - to je poenta.
Bolji je bio dok je bio mlađi i u Evrtonu, pa je opet bilo boljih koji su pozivani u Furiju ;) ako ce ga zvati samo zato što sad igra u Arsenalu, to je onda cirkus ....ipak je Španija nivo koji drži do sebe... ona nije ko ove naše balkanske selekcije, gdje je bitno gdje igrac igra - a ne kako igra i jeli kvalitet za repke.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 10 maj 2012, 12:00

@tech slažem se sa tobom, ali samo govorim da je Arteta imao odličnu sezonu na osnovu koje bi mogao naći svoje mjesto u reprezentaciji. Ipak, kako god zna se da su tu Xavi - Iniesta- Silva - Mata - Fabregas tako da nema mjesta ni za kog' drugog. I da, ja se slažem da bi trebalo pozvati Thiaga. ;)
FK Pjetlovi

tech
Kontakt:

Post Postao/la tech » 10 maj 2012, 17:16

Casillas: ''Odsustvo Puyola bit će ozbiljan udarac za nas''

Iker Casillas izjavio je kako će odsustvo Carlesa Puyola biti veliki udarac za reprezentaciju Španije za nadolazeće Evropsko prvenstvo.
"Pričao sam s njim u utorak, uznemiren je i tužan, ali je shvatio da sada mora mirovati i odmarati. Slažem se sa trenerom da je to ozbiljan udarac za nas, ne samo na terenu, već i van njega. On je jedan od kapitena, zajedno sa Xavijem i sa mnom."

Casillas je također prokomentarisao i situaciju oko Davida Ville, koji je još uvijek upitan za Evropsko prvenstvo: "Bilo bi sjajno kada bi mogao odigrati nekoliko minuta prije kraja sezone."

Na pitanje o šansama Španije za odbranu naslova, Casillas je rekao: "Možemo osvojiti Evropsko prvenstvo, iako je ovo dosta teško takmičenje. Najveće prijetnje su nam Njemačka i Holandija", rekao je Casillas novinarima.

Španija će svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu igrati 10. juna protiv Italije.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 15 maj 2012, 17:51

PORTEROS: Iker Casillas, Pepe Reina y De Gea.
DEFENSAS: Arbeloa, Sergio Ramos, Juanfran, Albiol, Jordi Alba, Monreal y Domínguez.
CENTROCAMPISTAS: Xabi Alonso, Cazorla, Silva, Navas, Bruno, Isco, Beñat y Javi García.
DELANTEROS: Negredo, Soldado y Adrián.

Eh da mi je samo znat po cemu je to Negredo zasluzio poziv pored Rubena Castra. Juanfran i Dominguez napokon dobili pozive, Juanfran bi mogao biti dugorocno rjesenje za poziciju desnog beka (dugorocno, mislim par godina). Mogao je i Raula pozvati u ovakvoj utakmici, al aj.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

NObonus
Kontakt:

Post Postao/la NObonus » 23 maj 2012, 10:50

Sta mislite ima li David mjesta ispred Ikera :D 8-) :?:
The work of a team should always embrace a great player but the great player must always work.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 23 maj 2012, 13:36

NObonus je napisao/la:Sta mislite ima li David mjesta ispred Ikera :D 8-) :?:
How yes no ! 8-) :mrgreen:
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 23 maj 2012, 14:16

Meni samo nije jasno po kojoj je osnovi poziv dobio Reina,a nije Guaita :roll:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

NObonus
Kontakt:

Post Postao/la NObonus » 23 maj 2012, 14:20

Adi_Zepce je napisao/la:Meni samo nije jasno po kojoj je osnovi poziv dobio Reina,a nije Guaita :roll:
Na neko iskustvo :? Neznam koliko je puta branio za spansku repku?A bio je u Liverpoolu ove sezone ispod prosjeka...
The work of a team should always embrace a great player but the great player must always work.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 23 maj 2012, 14:22

NObonus je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:Meni samo nije jasno po kojoj je osnovi poziv dobio Reina,a nije Guaita :roll:
Na neko iskustvo :? Neznam koliko je puta branio za spansku repku?A bio je u Liverpoolu ove sezone ispod prosjeka...
Glupost,to mu iskustvo nije pomagalo ove sezone ni u Liverpoolu.Primao je presmijesne golove.Buducnost reprezentacije su De Gea i Guaita i obojica su zasluzila poziv,ali ett...

www.valencia-balkan.net

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.