kao sto rece monolog, i ja bi radije bale-a nego 3 albe
alba ima mnogo tih prednosti, barcina skola, jezik, poznaje spansku ligu i sve to, al on sto je osnovno i najvaznije,alba je puno slabiji igrac od bale-a,nemam nista protiv momka, sasvim dobro igra u valenciji, al bale je druga ili treca dimenzija. pitanje je kako bi se alba snasao na vrhunskom nivou, jer nije isto igrati u valenciji i u barci najteze utakmice, po meni alba nije nista puno bolji ni od adriana, al istina mladji je i mozda bi napredovao
bale je s druge strane sigurna karta, iako nije klasicni lijevi bek, to je igrao do prije dvije godine, sad je krilo, znamo da barcini bekovi i nisu klasicni i da bi bale tu sjeo ko budali samar, i donio bi nam ono sto odavno sanjamo, da imamo igraca tipa alves i na lijevoj strani i to bi bilo ubitacno
bale na lijevoj strani bi mozda bio i bolji nego alves na desnoj, vec sad je vjerovatno bolji igrac od alvesa, mada trebalo bi to vidjeti na djelu da bi mogli sto posto tvrditi. obojica su trkacke masine, prodorni, dobru i tehniku imaju itd
bale bi nam donio i nesto sto nam jako fali, a to je fantastican udarac, ima on svoje precizne bombe, sto iz igre, sto iz slobodnjaka, dusu dao za razbijanje bunkera, dok alba recimo ima svoje kvalitete, al puno manje nego bale.
normalno da ce totenham traziti velike pare jer decko i vrijedi toliko, bilo bi steta koliko je dobar da ne igra kod nas, to su ti igraci must have, ubijedjen sam da bi u barci jos i vise explodirao i da bi mnogo godina bio najbolji u svijetu na svojoj poziciji
jezik nije problem, vec je momak izjavio da bi volio uciti jos jedan jezik i da bi volio igrati u barci, bitno je da je on sasvim ok kao osoba, jezik se zacas nauci i zacas se sjarani sa saigracima
ja sam nekako za to da imamo te svjeze krvi i to da imamo igrace koji su vrlo opasni po gol, jer vidjeli smo da nam je to falilo ove sezone, i taj lijeva strana ocito mora biti puno ubitacnija po golu, bale bi se sigurno nadavao golova i asistencija u barci, svako njegovo ubacivanje naprijed bi znacilo opasnost i razvlacenje pameti protivniku
ja sam optimista sto se njega tice, al za silvu nisam, dugo ga klub prati, vjerujem da je puno posla vec odradjeno, vjerovatno ce tu prevagnuti njegova zelja da dodj kad vidi konkretnu ponudu, pa nije lud da tavori u totenhamu kad je tu ponuda iz barce, totenham ce ga morati pustiti, a cijena ce biti izmedju 35i40 miliona vjerovatno, moguce ublazena i nekim nasim igracem
ima tu mnogo kombinacija sa pojacanjima koja se pominju, po meni najbolja opcija je trio bale 35 milona, vertongen 13 miliona i drogba za dzaba
sjajan je i javi martinez, al em je skup, em opet nije klasican stoper, nesto kao maskerano, a nama bi mom misljenju trebao klasican stoper koji zna igrat lopte, a vertongen je sjajan s loptom, sve su to dobri igraci, al ako silva ne moze, po meni vertongena odmah capiti i taj mladi decko ce se vrlo brzo uklopiti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!