bagra je napisao/la:Zeljo,Sarajevo,Sloboda,Velez,Celik,Siroki,Zrinjski,Borac,Olimpic,Zvijezda eto 10 klubova svako kolo derbi
ovome se tezi,(mada sadasnja Sloboda i sadasnji Celik nemaju mjesta ovdje) ali svakako da tu treba obezbjediti infarstrukturu, i naravno da je laske od ovih ovdje klubova traziti jace kriterije nego sada, osim toga,zamislite kako bi u ovoj situaciji bilo Zvijezdi ili bilo kojem "manjem" klubu, pa svaku utakmicu bi imali istinski derbi, pored ovoga zbog silnih derbija trebalo bi i povecati kazne u slucaju navijackih izgreda, pa bi samim tim klubovi vise posvetiti paznje osiguranju i kontroli navijaca. najbolje bi mozda bilo oduzimanje bodova, vjerovatno nikome nebi palo na pamet da nesta pokusa.
evo sada FKS ima ovakav raspored do kraja, Znaci ide Zrinjski, Olimpic, Zeljo, Zvijezda, Borac(sve ekipe u toj zamisnjenoj ligi)
do sada je FKS imalo prosjecnu posjecenost nesto preko 3 hiljade.
u ovim slijedecim utakmicama, ocekuje se prosjek 6 hiljda, a ako uzmemo samo domace utakmice, znaci Zrinjski, Zeljo, Borac vjerovatno ce ukupni prosjek biti oko 8 hiljada.
pored jakih utakmica, kod raje bi se javila navika odlaska na tekme, sto je sada pored kablovske i svih liga na svijetu stvarno tesko ljudima da idu gledati Zeljo - GOSK, ako je na TVu Barca, Bajern... i tako ne odes par puta i onda izgubis i onu neku nit i vise pratis Arsenal nego svoj klub. ne odobravam to ali stanje je takvo. ja kao simpatizer Milana za sezonu odgledam 70 utakmica Milana i 30-40 utakmica mog Zelje, ali kada igra Milan-barca, a na grbavicu dolazi Leotar, ja sam na Grbavici, to je vec stvar ljubavi, tradicije, navike.
Znaci prije svega liga mora ojacati(smanjiti br.klubova), onda zajednickim snagama Savez i klubovi moraju dovesti sve u red, prilagoditi termine utakmica, pojacati osiguranje, kazniti individualce huligane, pa se sve to izgledati mnogo privlacnije obicnom covjeku, koji ce pozeljeti biti dio toga. i eto nas.