Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la AllGunsBlazing » 07 maj 2012, 00:15

Legenda ili ne, Arsenal je mnogo godina mnogo puta radi njeg sjeban, sjetite se godine kad se Eduardo povrijedio, Wenger je vjerovao da ce ostati ovaj citav, i zbog toga je Arsenal izgubio titulu, ali nikom nista, mora i on vratiti tu vjernost u njeg sto je bila proteklih godina, iako realno nista nije bio ni pokazao(osim par lijepih golova, ali nije on u Arsenalu radi toga). Meni je vrlo drag igrac, ali nije on zaduzio Arsenal, vec je Arsenal zaduzio njeg. Prvo trebate znati kakav je bio njegov odnos sa Marvikom dok je ovaj trenirao Feynord, bio izbacen iz prvog tima, da Wengera nije bilo vraga bi on nesto uspio. Drugo Wenger ga je smirio i fokusirao ga na fudbal, sto ga je jos poboljsalo. Trece vjerovao mu je cak i kad su mu svi ledja okrenuli(prosla sezone, kad se nije vjerovalo da ce biti bez povrede). Mislite i dalje da je on zaduzio Arsenal? Radi jedne sezone?
Celik!3,2,2.

gunnerfan
Kontakt:

Post Postao/la gunnerfan » 07 maj 2012, 01:06

AllGunsBlazing je napisao/la:Legenda ili ne, Arsenal je mnogo godina mnogo puta radi njeg sjeban, sjetite se godine kad se Eduardo povrijedio, Wenger je vjerovao da ce ostati ovaj citav, i zbog toga je Arsenal izgubio titulu, ali nikom nista, mora i on vratiti tu vjernost u njeg sto je bila proteklih godina, iako realno nista nije bio ni pokazao(osim par lijepih golova, ali nije on u Arsenalu radi toga). Meni je vrlo drag igrac, ali nije on zaduzio Arsenal, vec je Arsenal zaduzio njeg. Prvo trebate znati kakav je bio njegov odnos sa Marvikom dok je ovaj trenirao Feynord, bio izbacen iz prvog tima, da Wengera nije bilo vraga bi on nesto uspio. Drugo Wenger ga je smirio i fokusirao ga na fudbal, sto ga je jos poboljsalo. Trece vjerovao mu je cak i kad su mu svi ledja okrenuli(prosla sezone, kad se nije vjerovalo da ce biti bez povrede). Mislite i dalje da je on zaduzio Arsenal? Radi jedne sezone?
bolji post na ovoj sto se tice odlaska RvP nisam procitao :D
** ARSENAL **
.. limVo likČe !!

Edin.-
Kontakt:

Post Postao/la Edin.- » 07 maj 2012, 01:12

Najveći avlijski lažnjak Premiershipa. Ljevica oca kipara i majke slikarice, ove je sezone dosegnula najveću cijenu na nogometnim aukcijama. Nesuđeni umjetnik i ove je sezone sudjelovao na arsenalovoj izložbi ''esencija a ne trofeji'' no Robin Van Persie sigurno je za to najmanje kriv...

S udaljenosti od tisuću i kusur kilometara od Otoka, iz hrvatske percepcije 28 – godišnji Nizozemac ostao je u sjeni borbe dva Manchestera za Englesku, Chelseajeve lude sezone i Tottenhamovih uspona i padova.

No Van Persie je najbolji igrač Premiershipa. Proglašen. Arsenal je opet, već se i godine ne broje, tu negdje ali nigdje na vrhu. Arsenal je opet dohvatio Ligu Prvaka, ali i još jednu sezonu ostao u raljama Uniteda i Barcelone. Dobro, ove i Cityja.

Crnokosi Bergkamp, eksplodirao je baš onda kada ga je Wenger ostavio bez prave potpore. Aršavin je jesen prosjedio uglavnom na klupi, zimu je dočekao u Zenitu. Chamakh je upisao cijeli jedan pogodak u 17 nastupa, Gervinho ipak nije ta klasa, četiri pogotka i puno nedorečenosti. Jedino Walcott igra sezonu bez većih ozljeda i jedini golgeterski pridonosti Van Persiju s 11 egzekucija.

U ljeto 2004. – te došao je u svlačionicu ‘’nepobjedivih’’. Prvaka Engleske, posljednjeg velikog ulova Arsenea Wengera, momčadi koja nije poražena 50 prvenstvenih susreta zaredom u Premiershipu. U prvoj sezoni okrunio se FA kupom ali to je bilo to.

Van Persie je s velikim nadanjima, transferom i proricanjem Bergkampove karizme na Highburyju uletio u prazan prostor smjene generacija. Na vrata su pokucali i sudski pozivi i optužba za silovanje, a ozljede su onemogućavale kontinuitet igara.

I kada je nekadašnji nestašni školarac, nadimka ''čokolada'' zbog lošeg udarca lijevom nogom, konačno dohvatio ravnotežu u privatnom životu i prazne redove u zdravstvenom kartonu statistika je rapidno porasla.

''Morao sam proći kroz neke teške trenutke karijere, imao sam dvije teške ozljede, ali ako tretiraš nogomet kako treba, ako mu se posvećuješ iz dana u dan s punim angažmanom onda ti on to i vrati. Jedina stvar koju sam naučio s vremenom u nogometu je to da ne smiješ ništa previše u naprijed planirati i mnogi će mladi igrači to tek naučiti'', izjavio je strijelac 37 pogodaka ove sezone na dodjeli nagrada za najboljeg igrača prvenstva.

Čovjek s čijim lažnjakom trebaju testirati kozmodisk i slične naprave za očuvanje kičme ostaje ''topnik do kraja karijere''. Nedavno je odrezao sve špekulacije prelaska na druge destinacije i ostavio Wengera mirnim da konačno složi konkurentniju momčad za trofeje. S ''čokoladom'' u ruci Wengeru su te muke puno slađe.

Zanimljiv clanak o "Cokoladi" :lol:

gunnerfan
Kontakt:

Post Postao/la gunnerfan » 07 maj 2012, 11:54

[youtube][/youtube]
Zanimljivo da je limitirani ( :D ) pobijedio , inace jako dobar video .
Jako mi je drago sto je Wilsher na snimanju bez neki pomagala , tako da je apsurdno da on nece biti spreman za pocetak nove sezone , takodze i Arteta vidno raspolozen . Sto se tice ostanka RvP-a 100 % sam uvjeren da ostaje :!:

I samo da kazem da mi je izuzetno drago da je dosao Podolski .
Ne znam svi nesto kritikuju Aarona ali meni je lijepo odigrao zadnju tekmu ( ako to mozemo reci za bilo kojeg igraca ) , mislim da polahko ulazi u prijasnju formu i da ce on zajedno sa Wilsher-om , OX-om , Jenkinson-om ( pokazao da moze ,al' se i on povrijedi ) , Wojciech-om , tu je i Ryo i mnogim drugima da cini buducnost Arsenal ( prema svemu sudeci svijetlu buducnost :) )
** ARSENAL **
.. limVo likČe !!

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 07 maj 2012, 12:14

Svi pomalo pretjerujete sa Van persijem što jes jes.
Arsenal mu je mnogo pomogao, jest. Trpio ga, jest. Al čovjek kad god nije bio povrijeđen, bio je "normalan" napadač tj, davao je golove.
Pričate nešto uradio je samo "ove sezone".
Pa da tog istog RvP-a nije bilo ove sezone, iskreno kažite gdje bi sad bio Arsenal? možda sredina tabele max.
Pa da ima tu još igrača koji su se isticali tokom sezone pa hajd, nije sve do njega. Al kad su svi bili mrtvaci čovjek je zabijao i zabijao..
NIkad lošiji Arsenal, Nikad bolji Van Persie.
Eh i da, ovo treće mjesto je više spretno nego sretno da se na zavaravamo.
Vođa zna.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 07 maj 2012, 12:35

nedim1993 je napisao/la:Pa da tog istog RvP-a nije bilo ove sezone, iskreno kažite gdje bi sad bio Arsenal?
Odgovor je prilično jednostavan, gdje je i trenutno. Da nije Wenger procijenio da on može biti dio Arsenalovog "uspjeha" (tačnije neuspjeha) ,kao da ne bi otiš'o na pijaKu po novog napadača. ;)

A ajmo se malo zamisliti šta bi bio RVP da ga je kupio škotski Celtic (kako je trebalo da bude, koliko se sjećam nekih priča) ?

Da se nisu istrpjeli seksualni skandal i hapsana? Da Wenger nije im'o strpljenja za njegove silne ozljede? Vjerovatno je Wenger jedini čovjek, koji je vjerovao da RVP može odigrati sezonu bez povrede. I ja sam prest'o da vjerujem u to što se desilo ove sezone. Šta RVP kaže po pitanju transformacije od wingera do napadača? Ni on sam nije vjerov'o, a danas to jeste. Da Wenger nije istrpio njegovo ponašanje?

Ako ko kome treba da bude zaFalan, onda je to Robin Wengeru, a ne obrnuto.

Ovo treće mjesto je pravi odraz naše snage. Niti Chelsea niti Tottenham a pogotovo Newcastle nisu jači od nas. Ja bih to malo drugačije pored'o, al' ovo je ono što se dešavalo i bože moj, odraz i duha, a ne samo kvaliteta 25 igrača na što sam ja mislio kad sam napisao ""odraz snage". Za mene je City najjača ekipa, United za milimetar bolji od Chelsea i Arsenala, koji su otprilike podjednaki. Ostali su nivoE ispod.

Milimetar je bod-dva razlike na tabeli.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 07 maj 2012, 12:56

Ja ne znam što se mučite oko te rasprave o RVP-u. Momak je ove godine procvjeto, a do ove godine je bio samo prosječan igrač. Ja mu se iskreno zahvaljujem i nadam se da će ostata al mogli smo i bez puno jačih i bitnijih igrača od njega ;)
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 07 maj 2012, 14:34

Sve je to udure, i Robin bi se trebao zahvaljivati Wengeru na povjerenju kroz sve godine ove, ali niste mi jasni vi koji govorite da bi sad on trebao da malo trpi Arsenal kad smo mi njega ove godine sve vec mogli :?: Mislim, meni je toliko drag, da mu ne bi A rekao kad bi otišao iz Arsenala i neka ide. Neka ide kod Moua nek osvaja sve sto moze jer to čovjek zasluzuje. Od obicne budale (ala Balotelli danas sto je ) Wenger je napravio od njega IGRAČINU. I sad mi treba da smo nezahvalni i da kazemo ma daj odigrao je jednu sezonu kako treba i odma mu mi dugujemo ? Ne, kad god je bio zdrav igrao je na nivou koji je bio vrlo dobar. Nije djaba dao 100+ golova, faktički svaka druga utakmica tu je bio gol kad se pogleda statistika i omjer golova i odigranih utakmica. Ne treba biti nesto puno pametan da bi rekao da njega nije bilo ove sezone stvarno ne znam sta bi bilo s ovog tima.O drugim igračima ne mogu pricati jer niko nije iskakao iz kolosijeka kao on i to je činjenica. Eh druga je stvar da on nije igrao kako je igrao cijelu sezonu pitanje je dal bi uopste imali igrača koji bi iskakao od drugih.

Naravno zelim da ostane i vjerujem da ce ostati ali i da ode volio bih da ode u Real M i nek osvoji sve sto se moze osvojiti ;)
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 07 maj 2012, 14:35

Mislim da je jako važno izuzev ostanka RvP-a i nastavak forme da naši Arteta i Song nastave kao i ove sezone,iako smatram da će njihova igra sljedeće sezone biti ipak lvl veća..Također da Rosicky (2 puta za redom igrač mjeseca Arsenala) nastavi sa ovakvom formom ali da se nekako riješi tog straha od šuta,svi znamo kakav je on šut posjedovao prije ozlijede,kada bi se vratio onaj osjećaj a sigurno bi se vratio kad bi izgubio strah mislim da bi sljedeće sezone bio duplo učinkovitiji ,samo da ga ozlijede zaobiđu.

Eh sad Whlishre ,vjerujem kao i svi ovdje da će se vratit isti kao što je bio ,bolji ne vjerujem da će al isti nadam se,nebih bilo dobro kad bi mu ova godina neigranja negativno utjecala na karijeru,mada za takvog talenta nevjerujem da može propasti ..Ox - igrač od kojeg se nije ni približno očekivalo ovo što nam je pokazao,stvarno za svaku pohvalu i smatram da će sljedeće sezone,ukoliko bude više igrao pokazi šta on ustvari može ,,Gervinho - ako ovako nastavi mislim da će izgubiti mjesto u prvom timu,znamo da može da zna ali jednostavno nakon AKN-a to više nije taj igrač,velika vjerojatnoća da će sljedeće sezone vratit svoju formu ,morat će inače će izgubit mjesto u timu.

Walcott - šta reći ,momak koji svake godine iznenađuje,em dobrim partijama,em partijama koje bi 80% forumaša bolje odigralo ..svaki puta pa i ovaj puta mogu samo reć NADAM SE DA ĆE BITI VIŠE DOBIRH NEGO LOŠIH..

Boss-Verm ...Individualno jaki,zajedno povuci potegni ..mislim da bi M.Keown ovo lagano riješio,i realno stvorio jako respekatbilnu obranu ..

Sagna je sve stariji ali i dalje dokazuje kvalitetu,iako ove sezone zbog povreda nije bio konstantan a bojim se da ova zadnja povreda može ostavit mnogo problema što se njega tiče,ako se ne varam 2 puta ista noga..

Eh Gibbs njega smatram prosječnim igračem ,koji msm da više od ovog nemože,nije loš ali nije ni predobar,uvijek prosječan u obrani griješi malo u napadu mu je problem ubacit a gdje preć igrača ..ali uz uigranost cijele zadnje linije bilo bi i njemu lakše radit svoje zadaće pa možda i sljedeće sezone pokaže da može ..

Ovako barem ja to sada sve vidim neznam za vaas ali eto ^^

Orion87
Kontakt:

Post Postao/la Orion87 » 07 maj 2012, 16:00

AllGunsBlazing je napisao/la:Legenda ili ne, Arsenal je mnogo godina mnogo puta radi njeg sjeban, sjetite se godine kad se Eduardo povrijedio, Wenger je vjerovao da ce ostati ovaj citav, i zbog toga je Arsenal izgubio titulu, ali nikom nista, mora i on vratiti tu vjernost u njeg sto je bila proteklih godina, iako realno nista nije bio ni pokazao(osim par lijepih golova, ali nije on u Arsenalu radi toga). Meni je vrlo drag igrac, ali nije on zaduzio Arsenal, vec je Arsenal zaduzio njeg. Prvo trebate znati kakav je bio njegov odnos sa Marvikom dok je ovaj trenirao Feynord, bio izbacen iz prvog tima, da Wengera nije bilo vraga bi on nesto uspio. Drugo Wenger ga je smirio i fokusirao ga na fudbal, sto ga je jos poboljsalo. Trece vjerovao mu je cak i kad su mu svi ledja okrenuli(prosla sezone, kad se nije vjerovalo da ce biti bez povrede). Mislite i dalje da je on zaduzio Arsenal? Radi jedne sezone?
Svaka cast !! i ako ne bude htio ugovor da produzi apsolutno sam za da ga tusnemo nekom za 35-40 milki ,i siguran sam da ce Wenger dovesti onda 3 kvalitetna igraca za te pare :P
Tvrd je orah voćka čudnovata,al' je čekić sprava zajebana...

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 07 maj 2012, 17:29

STRAŠNO :O Izgleda da smo potpisali i M'vilu :roll:
Ne vjerujem više nikome dok ne vidim zvaničnu potvrdu, al izgleda da je M'vilin agent rekao da je Arsenal osigurao transfer i da M'vila zeli da igra ligu prvaka naredne godine :)

Ako je istina, Robin ostaje onda 1000000 %
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 07 maj 2012, 17:37

Evo i ja sam bas gledam to za M'villu :D Navodno ce biti objavljen transfer nakon utakmice sa WBA-om (ocito se zeli M'vila osigurati, da ce Arsenal igrati LP naredne sezone).
Transfer tezak oko 16-18 milki, 4 godine, 60-70k plata... Zivi bili, pa vidjeli. To bi bilo super pojacanje!

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 07 maj 2012, 17:54

[youtube][/youtube]
Szcezny je pravu showman :D

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 07 maj 2012, 18:00

Sagna bi mogao zavrsiti karieru zbog povrjede koju je dobio protiv Norwicha... :cry:

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 07 maj 2012, 18:10

Profesor je napisao/la:Sagna bi mogao zavrsiti karieru zbog povrjede koju je dobio protiv Norwicha... :cry:
De neki izvor daj. Njemu je otišla fibula, to je povreda nakon koje bi se trebao vratit, 3-4 mjeseca out al da mu karijera bude gotova :roll:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 07 maj 2012, 18:12

frankqqqqq je napisao/la:
Profesor je napisao/la:Sagna bi mogao zavrsiti karieru zbog povrjede koju je dobio protiv Norwicha... :cry:
De neki izvor daj. Njemu je otišla fibula, to je povreda nakon koje bi se trebao vratit, 3-4 mjeseca out al da mu karijera bude gotova :roll:
Mislim da je to ista povreda drugi puta u sezoni

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 07 maj 2012, 18:13

Ma kakva karijera. Samo da treba Wenger tražit nekog omladinca na toj strani treba. Jer Sagna je več ostario a i povrede ga stižu sve češće i češće :(

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 07 maj 2012, 18:17

Ima Jenkinson :mrgreen:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 07 maj 2012, 18:17

Profesor je napisao/la:Ima Jenkinson :mrgreen:
:roll: :mrgreen: :oops:

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 07 maj 2012, 18:17

Valjda će bit šta od Jenkinsona

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.