Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Biko
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Biko » 06 maj 2012, 15:18

edinjo-bih je napisao/la:PS: posto halilovic u zadnje vrijeme dobija svoje minute (sad je igrao 17 min.) da bi mozda mogao on jos upasti u kadar od 12, sve zavisi koga ce selektor jos od novih dovesti ??
Miralem dobija sada minutazu, ako se moze reci da je to 10 min u prosjeku, prije svega zbog povreda i odlazaka brojnih igraca. Nadam se da ce definirati svoj status u klubu, a ne kao do sada svake godine da dobija sansu u zavrsnici kada Ameri i drugi visokobudzetni igraci napuste klub.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 06 maj 2012, 16:52

Biko je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:PS: posto halilovic u zadnje vrijeme dobija svoje minute (sad je igrao 17 min.) da bi mozda mogao on jos upasti u kadar od 12, sve zavisi koga ce selektor jos od novih dovesti ??
Miralem dobija sada minutazu, ako se moze reci da je to 10 min u prosjeku, prije svega zbog povreda i odlazaka brojnih igraca. Nadam se da ce definirati svoj status u klubu, a ne kao do sada svake godine da dobija sansu u zavrsnici kada Ameri i drugi visokobudzetni igraci napuste klub.
Gledao sam dvije utakmice Halilovića i u jednoj me je pozitvno iznenadio. Bio odličan zabio čini mi se deset poena. Onda sam ga sinoć opet gledao i defanzivno nije bio loš ali ofanzivno katastrofa. Dva puta fulio komplet koš sa metar dva. Definitivno ima problem šuta. Loš šut pravo, a on je po meni trojka klasična ali fali mu šut. U zagrebu ga guraju na četvorku možda baš zbog šuta ali nema on tu snagu za četvorku. Mora bježati iz Zagreba. Oni guraju svoje talente i ne mogu da vjerujem da niko sa njim nije radio na šutu (primjetilo bi se da jeste bi se da jeste), a Zagreb vjerovatno neće sljedeće godine ni igrati NLB. Bilo kako bilo ja i dalje mislim da je veliki potencijal, ali... Ako ne bude novih imena on je definitivno 12-ti na @Edinjovom spisku:) mada ja nisam siguran da će Nurkić i Todorović upasti među 12 sad ove kvalifikacije. Iskreno vollio bi od Ramljaka, Planinića, Mašića i Sutona bar dvojicu vidjeti u repci jer ponovo govorim male su im šanse za hrvatsku repku (imaju puno igrača sličnih kvaliteta) a nama bi bili odlični.

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 06 maj 2012, 19:05

PG: Pasalic,Gordic,Wright
SG: Djedovic,Mitrovic
SF:Halilovic,Masic
PF:Bavcic,Kikanovic,Teletovic,
C:Sinanovic,Kuzmic,

Ako bi mogli alen omica jos poklopiti to bi bilo sjajno.
http://www.eurobasket.com/Bosnia/basket ... sID=270300" onclick="window.open(this.href);return false;

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 06 maj 2012, 22:01

TKC je napisao/la:PG: Pasalic,Gordic,Wright

http://www.eurobasket.com/Bosnia/basket ... sID=270300" onclick="window.open(this.href);return false;
Kako je izjavio Aco, Gordic ce igrati SG, dok ce Djedovic igrati SF, od Omica nema nista koliko ja znam.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 maj 2012, 22:06

TKC je napisao/la:PG: Pasalic,Gordic,Wright

vjerovatnije je da ce gordic na 2, djedovic na 3 kako je to aco vec izjavio
halilovic nije vecinu utakmica ni zaigrao u zagrebu u nlb
kuzmic ce igrati ljetnu nba ligu pa cemo vidjeti hoce li zapoceti
nurkic ce barem utakmicu-dvije imati koji minut
a na veliku zalost tesko da cemo ikada vidjeti omica radi nesposobnih ranijih KS BiH funkcionera
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 07 maj 2012, 00:01

Kakve su sanse da Planinic igra za nas? S njim bi i definitivno popunili pozicije 4 i 5.. Na 4 Mirza moze bez problema odraditi 35 min ostalih 5 nek uleti Bavcic i to je to :) Sa Planinicem bi dobili tri sasvim korektna centra, Kikanovic, Sinanovic i vec pomenuti Planinic, sto je jos vaznije razliciti su tipovi igraca, tako da bi se sve idealno moglo uklopiti. Tu je jos i Kuzmic kojem svakako treba pruziti sansu, da vidimo gdje se trenutno nalazi. Jos bi se mogao dodati i Adnan Hodzic koji je u posljednje vrijeme u Njemackoj igrao dosta dobro, medjutim sumnjam da ce ga Aco pozvati, znam da je jednom prilikom dao izjavu nesto u kontekstu da necemo ici u tom pravcu. Nadam se da nece napraviti pogresku zbog koje bi se za 3-4 godine mogli kajati.

Bekovske pozicije su problem, u ovom trenutku imamo samo dva igraca koja mogu adekvatno odgovoriti zadatku, Djedovic i Gordic, te bi sa naturalizovanim igracem popunili petorku, ali gdje su rezerve. Kvalitet Mitrovica je itekako sporan, ostaju samo Naletilic, Persic i Pasalic, ni jedan od njih nije za 15+ minuta. Ramljak bi nam itekako mogao pomoci, ali kao sto vidim pise se da nema nista od njega. Tu je jos i Masic, u ovakvoj konkurenciji bio bi daleko najbolji 6-ti igrac, iako ga ne gotivim zbog nekih ranijih izjava. Sve u svemu ako Aco ne izvadi nekog asa iz rukava ne pise nam se dobro.

Gdje je Nurkic trenutno, gledao sam nesto po oficijelnoj stranici Cedevite, ali ga nisam pronasao niti u jednoj utakmici.

Biko
Kontakt:

Post Postao/la Biko » 07 maj 2012, 00:40

Kuko je napisao/la:Kakve su sanse da Planinic igra za nas? S njim bi i definitivno popunili pozicije 4 i 5.. Na 4 Mirza moze bez problema odraditi 35 min ostalih 5 nek uleti Bavcic i to je to :) Sa Planinicem bi dobili tri sasvim korektna centra, Kikanovic, Sinanovic i vec pomenuti Planinic, sto je jos vaznije razliciti su tipovi igraca, tako da bi se sve idealno moglo uklopiti. Tu je jos i Kuzmic kojem svakako treba pruziti sansu, da vidimo gdje se trenutno nalazi. Jos bi se mogao dodati i Adnan Hodzic koji je u posljednje vrijeme u Njemackoj igrao dosta dobro, medjutim sumnjam da ce ga Aco pozvati, znam da je jednom prilikom dao izjavu nesto u kontekstu da necemo ici u tom pravcu. Nadam se da nece napraviti pogresku zbog koje bi se za 3-4 godine mogli kajati.

Bekovske pozicije su problem, u ovom trenutku imamo samo dva igraca koja mogu adekvatno odgovoriti zadatku, Djedovic i Gordic, te bi sa naturalizovanim igracem popunili petorku, ali gdje su rezerve. Kvalitet Mitrovica je itekako sporan, ostaju samo Naletilic, Persic i Pasalic, ni jedan od njih nije za 15+ minuta. Ramljak bi nam itekako mogao pomoci, ali kao sto vidim pise se da nema nista od njega. Tu je jos i Masic, u ovakvoj konkurenciji bio bi daleko najbolji 6-ti igrac, iako ga ne gotivim zbog nekih ranijih izjava. Sve u svemu ako Aco ne izvadi nekog asa iz rukava ne pise nam se dobro.

Gdje je Nurkic trenutno, gledao sam nesto po oficijelnoj stranici Cedevite, ali ga nisam pronasao niti u jednoj utakmici.
Sto se tice Adnana Hodzica, Aco je rekao da nije zadovoljan njegovim partijama i upravu je, covjek je izgubio 20 kg promijenio stil, kao i samu poziciju na kojoj igra i nije vise onako dominantan kao sto je bio dok je igrao college kosarku, dok je za Kapelana rekao da nece ici u tom pravcu jer je odabrao Mitrovica, s obzirom on vise odgovora stilu igre koju Aco preferira, izraziti je trojkas i prema ubacaju trojki je medju najboljima u historiji Portland-a. Kad je rijec o Nurkicu, on je u sporu sa bivsim klubom Zlatorogom koji ga je suspendovao i jos ne moze nastupiti za novi klub, ali bi se i to trebalo uskoro rijesiti.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 07 maj 2012, 00:46

Hodzic me je stvarno razocarao svojom promijenom. Nakon nje je postao "samo jos jedan u masi istih". Velike nade sam polagao u njega :)

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 maj 2012, 00:49

Kad sam ja govorio za Hodzica da nema od njega nista, salve uvreda su bile na moj racun. Isto tako i za Kapelana.
Inace, ugovor koji Jusuf treba da dobije u Cedeviti je astronomski. Plata je prestrasna za igraca njegove dobi.
Ako uspije da rijesi u glavi neke stvari, samo nebo je granica.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 07 maj 2012, 00:55

Hahaha. Znao sam da ce se kapiten javiti za repliku...

Ali, o kojem Hodzicu mi govorimo. Ja, kada sam pogledao prve slike dolaska igraca na pripreme, trazio Hodzica "par sati". Jos uvijek sam misljenja da bi Adnan prije ove, meni malo cudne transformacije, bio mnogo-mnogo bolji igrac ..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 maj 2012, 01:14

samson je napisao/la:Hahaha. Znao sam da ce se kapiten javiti za repliku...

Ali, o kojem Hodzicu mi govorimo. Ja, kada sam pogledao prve slike dolaska igraca na pripreme, trazio Hodzica "par sati". Jos uvijek sam misljenja da bi Adnan prije ove, meni malo cudne transformacije, bio mnogo-mnogo bolji igrac ..
Hahahhaah...Znao sam ja da sam upravu. Sto i jesam. A koliko me pamcenje sluzi, delegat pod tvojim nickom je tvrdio suprotno. I sta se na kraju desilo?

Ostalo je samo ime.....

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 maj 2012, 15:10

Sumnjam da ce Planinic i Ramljak biti na popisu BH, obojica ce biti na Repesinom sirem spisku.

A Petrovic ce vjerovatno zvati Persica i Naletilica, i obojica ce pristati.
...Život za Široki...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 maj 2012, 15:33

ŠB_Fidelis je napisao/la:Sumnjam da ce Planinic i Ramljak biti na popisu BH, obojica ce biti na Repesinom sirem spisku.

A Petrovic ce vjerovatno zvati Persica i Naletilica, i obojica ce pristati.
Ma Naletilic ce biti na sirem spisku, ali nece imati mjesta u 12. Planinic nema mjesta u Hrvatskoj ni u 15 igraca. Ramo ce biti u 12.

Ostalo je samo ime.....

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 maj 2012, 15:40

Ja ti samo govorim kako ce biti, nemoj se sa mnom raspravljati, lako ti je sa njima. :P :)
...Život za Široki...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 maj 2012, 16:13

A ja tebi govorim da Planinic pored Baraca, Zorica, Tomica, Banica i ostalih nema mjesta u reketu Hrvatske repke. Uostalom, sta ce nam takav igrac, kad smo tu ekipu nedavno razbili dvocifrenom razlikom :lol: :lol:

Ostalo je samo ime.....

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 maj 2012, 16:21

A ja tebi govorim da ce biti na sirem popisu, a da li ce igrati, druga stvar, njegova zelja, njegova stvar.
Bjezi bolan tamo. :lol: Planinic bi lagano bio ponajbolji centar BH repke kroz par godina. ;)
...Život za Široki...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 maj 2012, 16:33

Eno sad njegova zelja. Znaci igrat ce za Hrvatsku zato sto to zeli, ali si preskocio jedan bitan faktor, a to je kvalitet :lol: :lol: Fino sam ti nabrojao ko je bolji od njega u ovom trenutku..

Pa ne sumnjam da bi bio najbolji, ali i bez takvog smo opet gledali razbijanje nedavno :mrgreen: :mrgreen:

Ostalo je samo ime.....

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 07 maj 2012, 18:42

neno#4 je napisao/la:A ja tebi govorim da Planinic pored Baraca, Zorica, Tomica, Banica i ostalih nema mjesta u reketu Hrvatske repke. Uostalom, sta ce nam takav igrac, kad smo tu ekipu nedavno razbili dvocifrenom razlikom :lol: :lol:
Barac i Tomic, koliko god talentovani bili, su blago receno balerine za Planinica. Osim donekle Zorica, on je jedini koji moze doneti cvrstinu u reketu Hrvatske repke.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 07 maj 2012, 21:32

Centara kao sto je Darko ima najvise deset u Europi. Pravi, klasicni centar, koji igra odbranu, skuplja otpatke, krpi rupe u odbrani. Bori se do kraja, potura glavu gdje neko nece ruku/nogu i slicno. Ali, opet za jednog ovakvog igraca moras da imas postavku igre gdje ce da dodje do izrazaja, a to kod Acinih ekipa nikada npr. nije uspijevalo.

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: TripleThreat i 27 gostiju.