Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Rolex312
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Rolex312 » 06 maj 2012, 11:20

Cestitke Chelseu na osvojenom FA cupu. Zasluzeno.
Ova utakmica je pokazala ono sto sam od davno govorio. Enrique i Spearing nisu igraci za Liverpool. Oni su igraci za Vrbanjusu u najboljem slucaju. Zar je moguce da jedan profesionalac u najtrofejnijem engleskom klubu kao Enrique onakve greske pravi. Imao je nebrojeno losim pasova i vise je zaustavio nasih napada nego Chelisevih. Kada god primi loptu ide na gradjenje, kao da je hrvac, a ne fudbaler. Spearing sa druge strane mozda nekada bude veliki igrac, ne doslovno nego metaforicno, ali u ovom trenutku ne zasluzuje da igra ni za rezerve. Medjutim, nemamo zamjenu na toj poziciji tako da razumijem Kinga.
Sta reci za Carrola. Svaka cast momak. Kritikovao sam ga ja prvi, a jucer nam je svima zacepio usta. Momak je pun potencijala. Ipak, ne vjerujem da ce ponoviti onakvu utakmicu u sljedecih 2-3 mjeseca (volio bi da sam u krivu). Odigra 1 utakmicu dobru, a onda 5 ne napravi ni jednog poteza. Pun je potencijala, trebali bi pokusati izvuci maximum iz toga.
Ovo jucer samo pokazuje da smo prepuni prosjecnih igraca. Ivanovic je ustopao Suareza, igrao flastera, i nasi napadi su sasjeceni u korjenu. Henderson ne carobnjak, bio je nevidljiv u 90 minuta osim oni suteva koji su za plakati. Downing solidan, nekakvi prodori i to je to. Reina prosjek. Nije njegov gol ni jedan. Bellers lose. Gerrard u godinama, a mora sam nositi citav vezni red Liverpoola. Ager-Skrtel solidno, sto su imali posla nisu uspjeli zaustaviti. Chelsea je vecinu vremena proveo na svojoj polovini tako da nisu ni imali mnogo posla.
E sada je red na vlasnicima. Odlazak Kinga, uloziti 100mil u transfere, prodati Liverpool, napraviti generalku u citavom strucnom kadru... Volio bi da je ovo drugo, ali cisto sumnjam. Jos 2 revijalne utakmice do kraja sezone i onda pocinje nova era Warrior Sportsa koja ce, nadam se, donjeti nam srecu koja je falila od Instanbula.
Nad nama nebo ima da gori!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 06 maj 2012, 11:50

Virtu4l je napisao/la:
fera je napisao/la:ma i da je presla ne kontam sta bi se promijenilo.... vi ste dobili trofej kupa mi jos jednu sezonu za zaborav i to je to.
Ma da se ne baca mrlja bez veze. Liverpool se kasno probudio, a mi smo izgleda postali majstori za strogu defanzivu, što mi se pretjerano i ne sviđa, ali eto, bar donosi kakve-takve rezultate.

Nisam nešto pretjerano pratio Redse, ali zašto Caroll ne igra? On je promijenio tok utakmice.
ma ko ce znati, meni se cini da dalglish uopste ne zna sta da radi sa carrollom. malo i strah da se igra sa dva napadaca vjerovatno ucini svoje a suarez ima zagarantovano mjesto u timu tako da tu carroll visi. kako god drago mi je da bar on dolazi sebi jos ako ga roy zovne na euro i kad bi tamo dobro odigrao bar bi imali pravog andya za pocetak naredne sezone.

ako dalglish ostane trener nema potrebe da se kupuje jos jedan napadac jer i ovako izgleda kao da imamo jednog viska...
You are someone else I am still right here

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 06 maj 2012, 12:00

Nikad ih nisam volio(citaj Engleze) al' ovaj čo'ek je Reis Engleskog fudbala i ubjedjlivo najveci.Pravi Capiten. ;)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 06 maj 2012, 12:05

i sada mnoge price o pojacanjima :P
nadam se da dodju 4 igraca i to: lijevi bek, zadnji vezni, desno krilo(moze i lijevo, al da je desnjak) i mozda novi golman :)
Walk on, with hope in your hearts.

LS7
Kontakt:

Post Postao/la LS7 » 06 maj 2012, 12:24

Samo zadnjih 25 minuta smo igrali fudbala,ono prije toga je veliko nista.Spearing je predmet ismijavanja,ne samo zbog jucerasnje utakmice vec uopste.Frajer najmanje lici na fudbalera.. :D
Henderson je izgubljen u prostoru, ne znam da li je u Sunderlandu imao al' kod nas nema nista.Mislim da u svijetu fudbala ni po čemu nije karakterističan.Nije igraca prosao jos od pjetlica.Downing,Kuyt,Maxi,... su dobri igraci al' za mjesto od 6-10,al' trebalo bi da to nije L'poolov level.Carroll logicno da nije opravdao ni blizu 35 mil,al' barem je imao i dobrih utakmica,i sigurno da se moze mozda cak i sledece sezone od njeg' ocekivati puno bolja igra i golovi. :)
Mislim da bi King polahko trebao da se sprema za odlazak s trenerske pozicije,jer ovo je fakat kriminalno loša sezona.Carling kup je osvojen koji je realno smijesan,a i tu su nas vile pronosale na penalima.
Nadam se da ce se dovesti trener koji ce konacno napraviti nesto veliko s L'poolom,ako je ikako moguce... ;)
Neka Kennya u L'poolu al' na drugoj poziciji.
"Neki ljudi misle da je fudbal pitanje života i smrti. Vjerujte mi, fudbal je puno ozbiljniji od toga." - Bill Shankly

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 06 maj 2012, 12:30

Ja neću ništa pisati vezano za utakmicu sada. Pripremam jedan obiman post za komplet sezonu u kojoj će biti pomenuto sve. Jedino što mogu čestitati navijačima Chelsea na zasluženoj pobjedi.

I da, pozdrav za @IgorBL. Svrati nam češće. :)
FK Pjetlovi

haris501
Kontakt:

Post Postao/la haris501 » 06 maj 2012, 12:56

Samo lagano narode, nema potrebe za sekiracijom i nerviranjem. Očigledno je da nemamo sreće ove sezone, koliko samo prečki i stativa, a i koliko smo stopostotnih prilika propustili. Uglavnom, biće bolje. Ne može se vala ponoviti da budemo ovako nesretni i sljedeće sezone.
Ben Smith ‏ @BenSmithBBC
Will be a fascinating summer at #LFC. Owners keen to target signings under age of 23. Key areas need to be strengthened.

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 06 maj 2012, 12:58

Oni baš prave tim za budućnost.Pa možda onda i ostave Kennya, vidjećemo.
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 06 maj 2012, 13:15

Teško je podnijeti ovaj poraz.Jako teško.
Posebno zato što je to možda zadnje finale Stevena Gerrarda.Koliko mi ga je samo žao.Jbg.Donio je on dosta toga lijepog ovom klubu.Mogao je jučer i bolje odigrati posebno na onu povratnu Carrola kada je poslao loptu visoko preko gola.Nedaj se Stivi.Legenda si ti i ostaćeš u našim srcima zauvijek makar ovo bilo zadnje finale koje si igrao za Liverpool.
Zbog toga i zbog Community Shielda te mogućeg još jednog trofeja teško je podnijeti jučerašnji poraz ,mislim ipak da je najrealnije bilo da bude 2:2 jer ni oni nisu igrali uopšte dobro ,a ubili smo ih zadnjih pola sata.
Šteta.Ne vjerujem u Kingov ostanak,mada je sve moguće.Znam samo da nam trebaju jaka krila i povratak Lucasa da bude isti kao na početku sezone.Jaka krila +takav Lucas i po mom mišljenju je 4.mjesto zagarantovano.Siguran sam da bi bili četvrti da se Lav nije povrijedio.On je jednostavno pravio razliku na terenu.
Enrike nije kvaliteta za Liverpool ,ali eto ,ne bi možda bilo pametno trošiti veliku sumu novca sada na tu poziciju.Spearing ne može biti u prvoj postavi naredne sezone i neće biti.Treba nam jako desno krilo ,brzo a možda i lijevo.Samo me može utješiti da im Carrol u utorak zabije 2 gola na Anfieldu.
You'll never walk alone.

Shanks
Kontakt:

Post Postao/la Shanks » 06 maj 2012, 13:27

@VolimLiverpool

Ma Enrique i Škrtel su jednostavno preumorni, ljudi igraju skoro svaku tekmu i nema ih smisla kritikovati.Treba dovesti još jednog beka da se rotira sa Enriqueom i Glenom, a tu je i Kelly (koji je više za štopera al' eto).Za ovaj dio sa Lucasom i krilima se slažem, to su nam glavni problemi.Za napad ćemo još vidjeti.Kuyt vjerovatno odlazi, pa bi i tu moglo da legne pojačanje.Na sredini terena će biti potreban još neko, ko će biti u stanju da izvuče ono najbolje iz našeg kapitena, koji očito ne može sam (tandem Gerrard-Adam me nije oduševio).Ali ako je vjerovati ovome što je @Carlo napisao, sve će to uglavnom biti neki mladi igrači, što uopće nije loše (naravno ako se dovedu neki zaista talentovani momci).
Divovi 1946

You'll Never Walk Alone

Red Assassin
Kontakt:

Post Postao/la Red Assassin » 06 maj 2012, 13:48

@BenSmithBBC
Will be a fascinating summer at #LFC. Owners keen to target signings under age of 23. Key areas need to be strengthened.

Znaci ocekujmo dosta pojacanja, ocekujmo dosta odlazaka, promjena.. To nam i treba trenutno.. Mladji od 23 igraci se dovode, gradi se tim za buducnost.. Ne otpisujte Reinu i Enrikea, sami znate da od toga nece biti nista.. Reina je pokazao kvalitet kad je osvajao zlatne rukavice a to sto skoro cijeli tim igra lose nije njegova greska.. Enrike je preumoran vidi se na njemu, nema vise onu snagu i jacinu, ybg igrao je previse tekmi ove sezone..

Trebamo pokusat dovesti Hazarda ili Afelaja.. Strasni igraci..

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 06 maj 2012, 14:16

Evo kako bih volio da tim izgleda naredne sezone.

Golmani: Lloris, Doni, Jones

Štoperi: Agger, Skrtel, Carragher, Coates, Wilson

Desni bekovi: Glen, Kelly, Flanagan

Lijevi bekovi: Pereira, Enrique, Robinson

Zadnji vezni: Leiva, Spearing

Centralni vezni: Gerrard, Aquilani, Elm, Adam, Sigurdsson, Suso

Krila: Johnson, Hoillet, Bellamy, Sterling

Napadači: Suarez, Carroll, De Jong, Eccleston

Sedam novih igrača, igrače koje realno možemo dovesti, dakle, sve je moguće dovesti, možda bi bio jedino upitan dolazak Llorisa. Za oko 70-80m bi se mogao napraviti ovakav tim. Naravno da nije ovo neka velika, posebna želja, no u ovom trenutku smo u stanju da dovedemo nešta lošije igrače.

Prodati: Reinu, Aurelia, Hendersona, Downinga, Kuyta, Maxia, Pacheca
Od oko 20-30m bi se moglo uzeti za ove igrače, najvjerovatnije.

Dakle:

--------------------Lloris--------------------
Glen---------Skrtel---Agger--------Pereira
--------------------Lucas---------------------
Johnson----Gerrard----Aquilani----Hoillet
-------------------Suarez---------------------
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

StevieG
Kontakt:

Post Postao/la StevieG » 06 maj 2012, 16:23

^Zašto si iz prvih XI izbacio Enriquea? Ne shvatam ovakav potez jer Jose u toku cijele sezone igra veoma dobro (izuzmemo li jučerašnji meč). Ne vjerujem da će se i tražiti pojačanja na toj poziciji, jer obezbjeđeni smo po mome mišljenju.

Također se ne bih složio u vezi eventualnog povratka Aquamana, te njegovog igranja u prvih XI. Može nam poslužiti kao joker s klupe, al' ne vjerujem da će biti u prvom sastavu. Ako ćemo imati dobar budžet za narednu sezonu, mišljenja sam kako bi trebali dovesti Lloris, Afellay/Pedro, Sturridge/Llorente.

E onda bi mogli pričati o povratku u veliku četvorku.
Remember friend, as you pass by.
As you are now, so once was I.
As I am now, you soon shall be.
So, prepare for death, and follow me.

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 06 maj 2012, 17:48

@StevieG, Enrique igra čitavu sezonu vrlo loše, neću se usuditi reći katastrofalno, ali loše jeste. Bar 6/7 ako ne i više pogodaka smo primili ove sezone zbog njegovih grešaka. Jedino što umije jeste, zagraditi se. Nula pogodaka, isto toliko asistencija, dovoljno govori i o njegovim napadačkim kvalitetima. Aurelio je bolji igrač od njega, al samo Dalglish zna zbog čega ovaj ne igra tako često.
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

haris501
Kontakt:

Post Postao/la haris501 » 06 maj 2012, 17:53

Enrique je bio odličan prvih par mjeseci, a kasnije mu je formi počela opadati, polahko, ali sigurno...

@hanniz, Aurelio nije nešto u defanzivi, ali ima odličan centaršut. Također, više od pola sezone je bio povrijeđen tako da je razumljivo da je Enrique u prvoj postavi.

hanniz
Kontakt:

Post Postao/la hanniz » 06 maj 2012, 18:05

haris501 je napisao/la:Enrique je bio odličan prvih par mjeseci, a kasnije mu je formi počela opadati, polahko, ali sigurno...

@hanniz, Aurelio nije nešto u defanzivi, ali ima odličan centaršut. Također, više od pola sezone je bio povrijeđen tako da je razumljivo da je Enrique u prvoj postavi.
Nadao sam se da će Aurelio dobiti šansu pred kraj sezone, kada se on upravo oporavio, a Enrique da će ići na klupi, zato jer se itekako moglo vidjeti da više nema snage, kao na početak sezone, kada je pružao OK partije. Enrique je u napadu odličan kada ispred njega po lijevoj strani igra Bellamy.
you'll never walk alone!

NIHAD ĐEDOVIĆ!

SGLS
Kontakt:

Post Postao/la SGLS » 06 maj 2012, 18:20

Ovako !
Juče smo počeli igrati nogomet odkako je Carroll postigao gol za priključak. Nije ni Chelsea bio nesto posebno juce nego smo mi bili slabi najbolja prilika nam je bila u prvom poluvremenu i do gola ona kad je Ivanovic izbio sa gol crte ustvari to je bila i jedina prilika na utakmici do gola Carrolla tako da su zasluzeno vodili 2:0 . Kad sam vidjo da nema Andyia u prvih 11 primio sam se za glavu stvarno i kolko sam, vvidjo Kenny se je trebao lupti po glavi zbog toga al bilo kako bilo u drugom poluvremenu pa smo pokazali zube i stisli smo Chelsea i imali smo 5 dobrih prilika al nikako necu zaboraviti onu od Skrtela ako se sjecate kad je "slabo" stopao pa probo uposliti Aggera ???! Amm za postojeci / ne postojeci gol neznam sta da kazem osim da je bilo ČUPAVO tako da ne znam jel bio gol il nije al o tome itako nema smisla raspravljati jer se neda popraviti. Sve u svemu jedina greska juce Kennya je bila ta da nije Andya u prvi sastav stavio umjesto Bellsa. TO JE TO O UTAKMICI.
I brete ide mi na zivce da pljujete Enriqea sto je zadnjih 2-3 utakmice slabo odigro pa brete zar ste zaboravili da se je to pojacanje najvise isplatlo i najvise pokazalo zato nemojte ga pljuvati juče jest sramotno odigro al i on je samo ČOVJEK ! :D
IN BRENDAN RODGERS WE TRUST !

keno94
Kontakt:

Post Postao/la keno94 » 06 maj 2012, 18:33

anfield je napisao/la:
keno94 je napisao/la:evo malo hladne glave
igra bezidejna definitivno nam treba PRAVI playmaker ocigledno gerard vise nije ni blizu onog igraca od prije 2-3 sezone, ebiga godine. Doveli smo hendersona i adama kao neke playeve ali se bas i nisu pokazali (mislim da je cak adam bio puno bolji od hendersona), enrique pokusava nekim driblinzima al ne stvara nista konkretno, svaki napad je isti par dodavanja sa downingom i to je to PREDVIDIVO i NEEFIKASNO.
Za napad je sve vec receno treba nam FOX-IN-THE-BOX pravi dokazani golgeter da pospremi sve one neiskoristene prilike pred golom.
Sto se odbrane tice, stoperi su dobri, agger i skrtel su odlicni (jbg nekad i oni zaseru al ljudi su na kraju krajeva), bekovi su kriza glen je dobar al on je jedini koji je BEK kelly je vise stoper nego bek al ga kenny forsira na tom mjestu, mali jack robinson je neiskusan tako da prakticno nemamo pravu zamjenu za glena, enrique (sve receno) mislim da je aurelio cak i bolji od njega al eto nije imao srece
sto se reine tice nije bas toliko crno koliko ga svi kritikuju al nije bas ni najpouzdaniji, ja bih licno radije pruzio sansu mladom bradu johnsu djeluje mi kao talenat, nije imao previse prilika a iskoristio je tih par solidno (jbg jes pogrijesio par puta al mlad je jos uci).
Volio bih da Kenny ostane, ne vjerujem bas da bi novi trener puno promijenio, KK ima ugled igraci ga postuju, a valjda imaju neki plan za buducnost, svaka pomjena moze donijet probleme u klubu dok se to sve sastavi onako kako to novi trener zamisli trose se pare a cini mi se da ovi vlasnici bas i nisu siroke ruke.
neka moja zelja za sljedecu sezonu:
--------------jones--------------
glen----skrtel----agger---(neko umjesto enriquea)
------------lucas----------------
a.johnson--------gerard--------hoilett
------------suarez-------------
------------Llorente----------

klupa:reina,robinson,carra,coates,enrique/aqua(pokusao bih ga zadrzati),adam,henderson,elm,downing,bellamy/carrol,martinez(on je vec potpisao)
posudba:sterling,spearing,
prodati:kuyt,maxi,aurelio(njega ne bih al on sigurno ide)
TO BI BILO OTPRILIKE TO
nije bas Jons toliko mlad :D 30 mu je :D i tog Johnsona ne bih volio ni blizu Liverpoola a sa Llorenteom moze zajedno i Muniain ili ako ne daju Llorentea moze i Soldado a umjesto Enriquea(ja ne znam sta je sa njim ) moze Cissokho
vidi fakat, mislio sam da je mladji nisam ga ranije vidjao u klubu pa sam mislio da je neki mladji. :roll:
johnson je oguce rjesenje, dobar je igrac, ima dobar centarsut sto mnogi u Liverpoolu nemaju, a u city-ju ne igra previse u posljednje vrijeme sve manje.
volio bih i ja muniaina al je on poprilicno skup jos kad se ukljuce ovi bogati timovi tek onda nemamo sanse (dabogda da dodje al nisam previse optimistican), jbg nemozemno mi vise privlacit dobre igrace na historiju, sad se traze pare i igranje LP
cissokho je sasvim prihvatljiv ;)
“Ostrvski stadioni nemaju atletsku stazu jer su, kako Bog zapoveda, predviđeni za fudbal, a ne za nekakvo besmisleno trčanje u krug. Ovde igrači osećaju dah publike na sopstvenom potiljku, za opomenu. Valjda su zato i najbolji, ko zna.”

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 06 maj 2012, 22:39

Pozdrav za crvenu braću. Nadam se da ste se odmorili od mene. :mrgreen:
Biće bolje naredne sezone, uvijek tako kažemo. :)
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

haris501
Kontakt:

Post Postao/la haris501 » 06 maj 2012, 23:08

chelsea: dvije šanse - dva gola
mi: 1523532243 šansi - jedan gol

zaključak: odbrana preloša, a golman još lošiji.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.