FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- NedozvoljenaPozicija
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Budimo realni, kamenuju nas radi faula gdje god stignemo, i sad očekujete da ovo bude. Pa navijači njihovih timova bi ih sahranili kad bi ovako nešto napravili, taman i da je obavezno po statutu. A nije, jer kod nas se ne može napravit dogovor ni oko osnovnih stvari, a kamo li oko džentlmenskih.
-
- Kontakt:
[quote="mahalac_SA"]
/quote]
Navijati za Zelju je stvar Filozofije, navijati za Sarajevo je stvar Geografije!!!
Gospodine Osim, sretan Vam rodzendan i sve najljepse od srca Vam zelim...
Hvala Vam sto postojimo ovakvi kakvi jesmo!!!

Navijati za Zelju je stvar Filozofije, navijati za Sarajevo je stvar Geografije!!!
Gospodine Osim, sretan Vam rodzendan i sve najljepse od srca Vam zelim...
Hvala Vam sto postojimo ovakvi kakvi jesmo!!!
Ti nemas srca!Stole iz Bora je napisao/la:miki917 je napisao/la:Sad vam tek slijede pravi problemi jer na zimu se sprema bježanija onih što su uložili u klub jer im ovo više nije zanimljivo (naročito kad pokupe lovu od uefe i transfera).Osta covjek bez vrsnjaka ...Vjecna Robija je napisao/la:Zeljo ako osvoji ja sebi kitu sjecem !

..A taman post'o drkadzija

Legendo, sretan rodjendan i da ih jos toliko dozivis!
Zadnja izmjena: Amar_TM87, dana/u 06 maj 2012, 10:07, ukupno mijenjano 1 put.
- Grbavica moj zivot
- Kontakt:
!!! Sretan rodjendan najvecoj legendi Želje i BiH fudbala.Zivio na Osim dragi !rastafarian je napisao/la:
BABUKA, NEK JE SRETAN !
svoj ti pos'o !
Sta reci za ove rezultate komsije bravo i stvarno ste ubjedljivo najbolji...Vec me strah neki fata za derbi.

"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
-Horde Zla-1987-!!-Zaboraviti necemo-Oprostiti ne mozemo-Srebrenica-11.07.1995-!!!
Ma nemoj se sekirat, ako budete fini i pristojni reći će njima Osim da stanu na 0:3. Al' samo ako budete finiRedDevilS je napisao/la:Sta reci za ove rezultate komsije bravo i stvarno ste ubjedljivo najbolji...Vec me strah neki fata za derbi.![]()

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
rastafarian je napisao/la:
BABUKA, NEK JE SRETAN !
exbabilon je napisao/la:Ma nemoj se sekirat, ako budete fini i pristojni reći će njima Osim da stanu na 0:3. Al' samo ako budete finiRedDevilS je napisao/la:Sta reci za ove rezultate komsije bravo i stvarno ste ubjedljivo najbolji...Vec me strah neki fata za derbi.![]()

Salu na stranu bice to dobra utakmica, ja se nadam sa dosta golova, samo steta je sto nemozete vi na jug.

Nek bolji pobjedi ja to uvijek kazem komso.

"I never wanted Man.Utd to be second to anybody.Only the best would be good enough".-(SMB)! -19-
http://sportsport.ba/galerija/strumfovi ... cu/2368#11" onclick="window.open(this.href);return false;
Trebamo i mi ovako
Trebamo i mi ovako

Slazem se.

trebali bi mi statistike radi sve da pobjedimo do kraja sezone + sirokog u kupu...
ovakvu priliku da se priblizimo sarajevu na manje od 10 bodova na vjecnoj tabeli moramo maksimalno iskoristiti a + sto bi tako nabili komplexe svima koji zele da nam obore neki od hiljadu rekorda koje smo postavili ove godine... postajemo sila u ovoj ligi, kao dinamo u hrvatskoj i mislim da se vec sada moze reci se izdvajamo od ostalih klubova!!! samo jos da u evropi dobijemo sheriffe i slicne vjestacke klubove da se igramo s njima...
ovakvu priliku da se priblizimo sarajevu na manje od 10 bodova na vjecnoj tabeli moramo maksimalno iskoristiti a + sto bi tako nabili komplexe svima koji zele da nam obore neki od hiljadu rekorda koje smo postavili ove godine... postajemo sila u ovoj ligi, kao dinamo u hrvatskoj i mislim da se vec sada moze reci se izdvajamo od ostalih klubova!!! samo jos da u evropi dobijemo sheriffe i slicne vjestacke klubove da se igramo s njima...
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:

Rođen legendarni Ivica Osim
Ivica Osim rođen je 6. maja 1941. godine u sarajevskom naselju Hrasno, tokom II svjetskog rata, u radničkoj porodici.
Otac mu je bio bravar u željeznici i povremeno svirao harmoniku, dok mu je majka bila domaćica i aktivistica u Crvenom križu, za šta je dobila Šestoaprilsku nagradu grada Sarajeva.
Osnovnu školu završava u Hrasnom i Novom Sarajevu, nakon čega upisuje gimnaziju. U srednjoj školi bio je jedan od najboljih matematičara zbog čega je oslobođen mature, te nakon završetka upisuje matematički fakultet u Sarajevu.
Već na prvom ispitu studija matematike dobija ocjenu devet i mnogi tvrde da bi, da se opredijelio za nastavak studija umjesto za fudbal, vjerovatno dogurao i do nekog univerzitetskog zvanja.
Fudbalsku karijeru počeo je 1954. godine u omladinskom pogonu FK Željezničara iz Sarajeva. Za prvi tim FK Željezničara debitovao je 1959. godine na utakmici protiv NK Proletera iz Osijeka.
Zbog izvanredne tehnike, sjajnog vođenja lopte, efektnog driblinga i dobrog šuta, dobio je nadimak "Strauß sa Grbavice" i brzo postao miljenik publike. Nakon devet godina provedenih u Željezničaru, u decembru 1968. godine prelazi u holandski FC Zwolle. Međutim zbog povrede koljena, u FC Zwolleu ostaje samo tri mjeseca, te se ponovo vraća u FK Željezničar, gdje ostaje do 1970. godine kada prelazi u francuski RC Strasbourg.
U RC Strasbourg ostaje naredne dvije sezone gdje u 58 utakmica postiže 16 golova. U ljeto 1972. godine prelazi u CS Sedan, gdje ostaje naredne tri sezone. Sezonu 1975/76 provodi u FC Valenciennes, da bi nakon završetka sezone ponovo se vratio u RC Strasbourg, gdje ostaje sve do 1978. godine tj. do kraja svoje igračke karijere.
U periodu od 1962. do 1963. godine bio je član mlade U21 reprezentacije Jugoslavije za koju je odigrao 3 utakmice. 1964. godine postaje član A reprezentacije za koju je u 16 utakmica postigao 8 golova.
Također je bio na Olimpijskim igrama 1964. godine u Japanu, kada je u pet odigranih utakmica postigao 4 gola. 1968. godine igrao je u finalu Evropskog prvenstva protiv reprezentacije Italije koju je Jugoslavija u ponovljenoj utakmici izgubila rezultatom od 2:0.
Posljednju utakmicu za reprezentaciju odigrao je 30. aprila 1969. godine protiv reprezentacije Španije u Barseloni, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Meksiku 1970. godine.
Nakon završene igračke karijere, prvi tim koji preuzima kao trener je FK Željezničar 1978. godine. Narednih osam godina ostaje na klupi FK Željezničara sa kojim dva puta postaje vice-prvak Jugoslavije, nastupa u finalu "Kupa Maršala Tita", te igra u polufinalu Kupa UEFA 1986. godine protiv mađarskog FK Videotona.
U prvoj utakmici Videoton je na svom terenu slavio sa 3:1, da bi na prepunoj Grbavici 24. aprila 1984. godine FK Željezničar sve do samog kraja utakmice vodio sa 2:0 i jednom nogom već bio finalu Kupa UEFA, gdje ga je čekao slavni Real Madrid. Međutim u 87 minuti utakmice, prvi prelazak preko centra Mađari su iskoristili na pravi način, te desni bek Videotona József Csuhay postiže gol za konačnih 2:1 i osigurava svom timu ulazak u finale.
To je bio jedan od najtežih sportskih trenutaka u historiji FK Željezničara i u trenerskoj karijeri Ivice Osima.
Na ljetnim Olimpijskim igrama 1984. godine u Los Angelesu, bio je asistent Ivanu Toplaku, tadašnjem selektoru Olimpijske fudbalske reprezentacije Jugoslavije koja je osvojila bronzanu medalju. 1986. godine postaje selektor reprezentacije Jugoslavije, sa kojom debituje 29. oktobra 1986. godine u Splitu protiv reprezentacije Turske pobjedom od 4:0.
Osim je bio prvi selektor reprezentacije Jugoslavije iz Bosne i Hercegovine i mnogi su mu zamjerali što je u reprezentaciju pozivao najviše bosanskohercegovačkih igrača, što do tada nije bio slučaj. Na Svjetskom prvenstvu 1990. godine u Italiji vodi reprezentaciju Jugoslavije do četvrfinala, gdje na penale biva poražena od reprezentacije Argentine.
Također se kvalifikovao i na Evropsko prvenstvo 1992. godine, međutim zbog početka sukoba u Jugoslaviji, reprezentacija je diskvalifikovana sa prvenstva.
Od 1991. do 1992. godine paralelno sa reprezentacijom Jugoslavije vodi beogradski FK Partizan sa kojim 1992. godine osvaja "Kup Jugoslavije". 1992. godine preuzima grčki Panathinaikos FC, gdje ostaje sve do 1994. godine.
U dvije sezone koliko je bio trener Panathinaikos osvaja dva puta "Grčki Kup", jedan "Grčki Super Kup", te 1993. godine bio je vice-prvak "Grčke lige" sa jednim bodom manje od prvoplasiranog AEK-a. U julu 1994. godine preuzima austrijski SK Sturm iz Graza. U periodu od 1994. do 2002. godine sa SK Sturmom dva puta osvaja "Austrijsku ligu", jednom "Austrijski Kup", dva puta "Austrijski Super Kup", te igra Ligu Prvaka od 1998. do 2000. godine.
Ostavku na klupi SK Sturma daje na konferenciji za novinare u septembru 2002. godine. U Januaru 2009. godine prglašen je za "trenera stoljeća" na svečanosti povodom stogodišnjice postojanja kluba.
U periodu od 2003. do 2006. godine bio je trener japanskog JEF Uniteda, sa kojim 2005. godine osvaja "Japanski Kup". Bio je to prvi pehar u historiji kluba. Na mjesto svog pomoćnika dovodi sina Amara Osima, koji kasnije preuzima klub, nakon što je Ivica Osim promoviran kao selektor reprezentacije Japana 21. jula 2006. godine.
16. novembra 2007. godine, dok je bio selektor reprezentacije Japana, doživio je moždani udar u svom apartmanu u Tokiju za vrijeme gledanja utakmice engleske Premier Lige.
Nakon udara bio je u komi do 3. decembra 2007. godine. Nakon buđenja iz kome prvo što je upitao suprugu Asimu bilo je "Kako je prošla utakmica ?" koja se odvijala u trenutku nesreće. Dok je bio u komi posjećivali su ga velika imena iz svijeta fudbala kao što su Michel Platini i Sepp Blatter.
Za vrijeme svog boravka u Japanu stekao je veliku popularnost među japancima. 2005. godine u Japanu je izašla knjiga pod nazivom "Riječi Osima" u kojoj su bili napisani citati Ivice Osima.
Knjiga je prodata u više od 400.000 primjeraka i bila je bestseller u Japanu.
Danas Ivica Osim živi u Sarajevu, gdje trenutno obavlja funkciju predsjednika Komiteta za normalizaciju F/NSBiH.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
**** dinamo tamo sve lopovluk i prevare, a i njih gura citava drzava osim dalmacije tako da nas nemoj molim te porediti sa takvim klubovima kao sto su dinamo!!tm84 je napisao/la:trebali bi mi statistike radi sve da pobjedimo do kraja sezone + sirokog u kupu...
----------------------------
01 Sarajevo 12 380 201 82 95 666 352 687
02 Zeljeznicar Sarajevo 12 380 196 74 110 657 425 662
stici cemo mi njih uskoro. dok je osima u zelji za nas nema zime .
PS: trebalo bi izgraditi statue sa seniora i juniora ispred sjevera. to bi bilo pravo mocno

http://desmond.imageshack.us/Himg4/scaled.php?server=4&filename=d4911.jpg&res=medium
Mi imamo Boga svoga i na klupi sina njegovoga.Nek si nam ziv i zdrav jos puno puno godina.Narin je napisao/la:rastafarian je napisao/la:
BABUKA, NEK JE SRETAN !
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Sretan rođendan najvećoj legendi fudbala na ovim prostorima uz Asima Ferhatovića.
prvo da se pridruzim i svabi cestitam rodjendan! istinska legenda bh i i ex-yu fudbala, dabogda nam jos 100 godina zivio!
onda da vam cestitam na pobjedi! cisto tvrdim da nas niko nikad nije nadigrao ni kuci ni u gostima kao zeljo juce u vrapcicima! realno da je bilo 1-4, 1-5 nebi rezultat lagao! sudjenje u sustini vrlo dobro, mada je sudija svirao za bukvalno sve i nije dopustavao tecnu igru, a to je kako je stanje na terenu bilo mozda vama skodilo vise nego nama! jedino bi dvi situacije izvukao kao greske ili moguce greske! prva, kod 0-1 kad vas adilovic puca glavom i kajtaz blokira, moguce je da je onde i ruke bilo, drugim rijecima penal! ali nevidi se dobro iz kojeg je god ugla kamera pokazala mada se meni cini da je onde bilo i malo ruke! druga situacija faul kod gola za 1-2, ono za mene licno nije faul a i igrao sam i sudio tekme i onde faul nebi odsvirao, vise je se colic sam spetljao nego ista drugo ali eto nek bude!
sto je i dzafic sam rekao poslje tekme vrlo zasluzena pobjeda zelje koji je jednostavno u ovom trenutku puno bolja ekipa od veleza!
da za kraj samo dodam, cestitam vam na vrlo zasluzenoj tituli, vjerovatno nikad do sad nije bila ekipa u PL koja je odskakala toliko od ostali!
onda da vam cestitam na pobjedi! cisto tvrdim da nas niko nikad nije nadigrao ni kuci ni u gostima kao zeljo juce u vrapcicima! realno da je bilo 1-4, 1-5 nebi rezultat lagao! sudjenje u sustini vrlo dobro, mada je sudija svirao za bukvalno sve i nije dopustavao tecnu igru, a to je kako je stanje na terenu bilo mozda vama skodilo vise nego nama! jedino bi dvi situacije izvukao kao greske ili moguce greske! prva, kod 0-1 kad vas adilovic puca glavom i kajtaz blokira, moguce je da je onde i ruke bilo, drugim rijecima penal! ali nevidi se dobro iz kojeg je god ugla kamera pokazala mada se meni cini da je onde bilo i malo ruke! druga situacija faul kod gola za 1-2, ono za mene licno nije faul a i igrao sam i sudio tekme i onde faul nebi odsvirao, vise je se colic sam spetljao nego ista drugo ali eto nek bude!
sto je i dzafic sam rekao poslje tekme vrlo zasluzena pobjeda zelje koji je jednostavno u ovom trenutku puno bolja ekipa od veleza!
da za kraj samo dodam, cestitam vam na vrlo zasluzenoj tituli, vjerovatno nikad do sad nije bila ekipa u PL koja je odskakala toliko od ostali!
I od mene nek mu je sretan rodjus, i da zivis IVICE jos 100 godina!! 

Zadnja izmjena: RedDevilS, dana/u 06 maj 2012, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
sez utakm pobj ner por pos g prim g bodoviljiljan89 je napisao/la:**** dinamo tamo sve lopovluk i prevare, a i njih gura citava drzava osim dalmacije tako da nas nemoj molim te porediti sa takvim klubovima kao sto su dinamo!!tm84 je napisao/la:trebali bi mi statistike radi sve da pobjedimo do kraja sezone + sirokog u kupu...
----------------------------
01 Sarajevo 12 380 201 82 95 666 352 687
02 Zeljeznicar Sarajevo 12 380 196 74 110 657 425 662
stici cemo mi njih uskoro. dok je osima u zelji za nas nema zime .
PS: trebalo bi izgraditi statue sa seniora i juniora ispred sjevera. to bi bilo pravo mocno
fks 12 380 201 82 95 666 352 685
1 25 15 4 6 42 24 49
405 216 86 101 708 376 734
fcž 12 380 196 74 110 657 425 662
26 20 4 2 60 11 64
406 216 78 112 717 436 726
1. FK Sarajevo 525 276 115 134 889-484 +405 943
2. Zeljeznicar Sarajevo 526 278 95 153 896-553 +343 929
ovo je prema tabeli od 1995. godine, na tu sam mislio...
sto se tice tabela od 2000. i 2002. tu smo vec prvi, a na ovoj nam fali 14 bodova (vjerovatno 17 nakon utakmice sarajevo-zrinjski)
pa bi bilo dobro da sve pobjedimo do kraja
2. Zeljeznicar Sarajevo 526 278 95 153 896-553 +343 929
ovo je prema tabeli od 1995. godine, na tu sam mislio...
sto se tice tabela od 2000. i 2002. tu smo vec prvi, a na ovoj nam fali 14 bodova (vjerovatno 17 nakon utakmice sarajevo-zrinjski)
pa bi bilo dobro da sve pobjedimo do kraja
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
Trenutno korisnika/ca: Levin, Lokomotifa, Orvel i 36 gostiju.