Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

Mali Maestro
Kontakt:

Re: Nogometna Reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Mali Maestro » 10 sep 2009, 11:42

steve-o je napisao/la:ukrajina ce sigurno dobiti englesku, sjetite se samo da englezi nevole igrati u istocnoj europi i izgubili su vrlo vaznu tekmu u moskvi u kvalifikacijama za EP 08'! po mom misljenju ukrajina uzima puni pljen u zadnje dvije utakmice i ide u baraz...
Volio bih da tako ne buda ali po svemu sudeći u pravu si Englezi se žele osvetiti Hrvatima pa me to dodatno brine. A i sinoć su ih "ubili". :oops:
Please

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 10 sep 2009, 14:44

Sta se to desava s lijepom vasom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nek su vas Englezi spustili na zemlju..uz Tursku i Portugal ste mi definitivno najmrzi,,i kakva ona djecurlija divlja po Mostaru :D :D :D
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 10 sep 2009, 16:40

Phill Jackson je napisao/la:Sta se to desava s lijepom vasom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nek su vas Englezi spustili na zemlju..uz Tursku i Portugal ste mi definitivno najmrzi,,i kakva ona djecurlija divlja po Mostaru :D :D :D
Iskreno i realno Englezi su trenutno za klasu bolji a Bilic kao izbornik je jedini koji je zaj... ove kvalifikacije prvo s pokrivacem sinoc i juricem u obe utakmice protiv ukrajine,zalosno al istinito,nekako se znalo da ce popusit sinoc,sad treba ocekivati engleski fair play ,sumnjam da ce izgubit al ipak Ukrajinci ce ici na noz,i jos nesto ako i prođu u baraz nema opet sp jer bez modrica ona reprezentacija nije u stanju nekoga u dvije utakmice dobiti.
ENgelzi su ipak pokazali zasto su bahati,a hrvatska se vraca u realnost!
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

brijeg široki
Kontakt:

Post Postao/la brijeg široki » 10 sep 2009, 18:45

phile jesi se ispuho sto si reko da mrzis Hrvatsku os lipše spavat veceras zbog tog neka drago mi je
šta ti imas neku ljestvicu onih koje mrzis mislim toliko toga ti mrzis nisi ti dobar uopce

bez emocija se ne može do afrike

RuudVanGoal
Kontakt:

Post Postao/la RuudVanGoal » 10 sep 2009, 20:01

brijeg široki je napisao/la:phile jesi se ispuho sto si reko da mrzis Hrvatsku os lipše spavat veceras zbog tog neka drago mi je
šta ti imas neku ljestvicu onih koje mrzis mislim toliko toga ti mrzis nisi ti dobar uopce

bez emocija se ne može do afrike
Jes vidio sto je nasa (tj moja i tvoja :D) Bosna napravila korak do baraza :mrgreen:
Steve Gerrard, Gerrard
He runs around on the pitch
On a lead co's he's Essien's bitch
Steve Gerrard, Gerrard

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 10 sep 2009, 21:11

sta reci nakon svega, razbise nas englezi ko beba zvečku. oni su igrali kao drogirani a ovi naši kao mamurni. sa talijanom pirgavi su strahovito jaki i samome su vrhu za osvajanje one zlatare. sreca pa bjelorusi odigrase posteno i borbeno. ipak nije sve izgubljeno

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 10 sep 2009, 22:08

sinoć je goran vučević otvorio jedno zanimljivo pitanje zasto su sada reprezentatvci hrvatske losiji nego prije dvije godine iako igraju u puno boljim klubovima i kvalitetnijim ligama nego tada. po meni tada je postojao jedan robert kovac koji je bio kralj u odbrani i koji je tada rukovodio zadnjim redom. danas toga nema, krizanac je jedan dobar flaster igrac i nista vise, simunic je dobar dok ga neko ne isprovocira a to je u stanju njemu uraditi i jedan junior modriče, srna danas više razmišlja o ženidbi nego o nogometu, rakiticu je prerano udarila slava u glavu, eduardo vise nikada nece biti sto je bio, olica polako stizu godine, pokrivac pao sa marsa u ekipu.......

brijeg široki
Kontakt:

Post Postao/la brijeg široki » 10 sep 2009, 22:11

bh hrvat je napisao/la:sinoć je goran vučević otvorio jedno zanimljivo pitanje zasto su sada reprezentatvci hrvatske losiji nego prije dvije godine iako igraju u puno boljim klubovima i kvalitetnijim ligama nego tada. po meni tada je postojao jedan robert kovac koji je bio kralj u odbrani i koji je tada rukovodio zadnjim redom. danas toga nema, krizanac je jedan dobar flaster igrac i nista vise, simunic je dobar dok ga neko ne isprovocira a to je u stanju njemu uraditi i jedan junior modriče, srna danas više razmišlja o ženidbi nego o nogometu, rakiticu je prerano udarila slava u glavu, eduardo vise nikada nece biti sto je bio, olica polako stizu godine, pokrivac pao sa marsa u ekipu.......
slažem se s tobom tako to i je kad su se svi smjestili sad je važniji klub nego repka svi cuvaju noge da bi mogli igra citavu sezonu

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 11 sep 2009, 09:47

Dajte vise prekinite s tim hebenim nacionalizmom. Hebo vas on. da vas hebo, Idete mi na klinac i jedni i drugi i treci. Zadrti ste i jedni i drugi i treci. Imate kamaru politickih foruma i odite na njih tamo, pa se tamo prepirite i rjesavajte svoje djecacke frustracije. A administratora molim (ne samo na ovoj temi, nego i inace) da trajno izbrise svakog onog tko pocne pisati takve gluposti.. bas ste mi digli tlak.

ispricavam se za off topic. al moro sam..
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 11 sep 2009, 09:52

Mislim da je Bilić blag ,jednostavno rešpekt ali nije to to,a i odkad je Kovač Niko kapetan otišao totalni pad u sredini terena,imaju momke strašne,zvučna imena ,ali ne ide nešto loše već vuku par zadnjih tekmi,mislim da su to pripreme,kondicija,forma nešto nije uredu???
Vidjet ćemo možda se naglo dignu,ali ovo je NACIONALNI ŠOK Tragedija.
Šteta,ali sretno im ,teško! ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

RuudVanGoal
Kontakt:

Post Postao/la RuudVanGoal » 11 sep 2009, 12:15

brijeg široki je napisao/la:skutorija ti u glavi kretenu
a znam ja za džemu bijedica ne bi bilo feala da nije njega i sta si htio rec s tim da nam je jedan bosnjak pomogao
Engleska - Hrvatska 5:1 "Ponižena, deklasirana, osramoćena, devastirana, pregažena", birajte... :mrgreen:
Steve Gerrard, Gerrard
He runs around on the pitch
On a lead co's he's Essien's bitch
Steve Gerrard, Gerrard

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 11 sep 2009, 14:13

hrvati su propali ko kauc, volio bih da nam padnu u barazu da ih razbucamo ko beba zvecku
Cuva Bog Zelju svog!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 11 sep 2009, 14:22

Hrvatima se povalja 99 i 00 godina. Mislim na to da su se previse odmarali na uspjehu SP-a 98 i mislili ostalo cemo lagano, a ova generacija se odmara na uspjesima u proslim kvalifikacijama (gdje su se usput samo korz njih porsetali i svaka im cast na tome) i mislima da nije bilo Sneturka da bi postali prvaci Evrope jer su bili toliko uvjereni u sebe. Mislim da im se to sada vraca u ovim kvalifikacijama (i ako niam gledao utakmice) vecina kaze da se golmanu mogu zahvaliti ako izbore baraz i da je jedina utakmica koju su odigrali kako treba bila ona u Misku protiv Bjelorusije. Ovo sam procitao misljenja Hrvata na raznim Hrvatskim forumima.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 11 sep 2009, 17:49

idem malo off-topic sad, al' nisu svedjani ono sto su bili prije par godina, ocigledno je da njihova repka mora izvrsiti bolnu promjenu ove generacije sto prije. posto zivim u skandinaviji, pratim i njihovu ligu, mogu reci da je svedska liga po kvalitetu daleko ispod danske i norveske lige, plus ne stvaraju vise oni mladje igrace iz domace lige koji se preprodavaju velikim klubovima(kao npr. kallstrøm, isaksson, hysen, rosenberg itd itd). sto je smjesnije govori mi svedski drugar da oni mogu bez ibre :lol: . sve u svemu, hrv. bi prosli svedsku u barazu(pa hrvati su dobili svedjane dvaput u kvalifikacijama za SP 06' a tad hrvati imali slabiji tim a svedjani bili jaci nego sto jesu trenutno), a volio bi i da mi izvucemo njih u barazu!

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 11 sep 2009, 18:29

bh hrvat je napisao/la:sinoć je goran vučević otvorio jedno zanimljivo pitanje zasto su sada reprezentatvci hrvatske losiji nego prije dvije godine iako igraju u puno boljim klubovima i kvalitetnijim ligama nego tada. po meni tada je postojao jedan robert kovac koji je bio kralj u odbrani i koji je tada rukovodio zadnjim redom. danas toga nema, krizanac je jedan dobar flaster igrac i nista vise, simunic je dobar dok ga neko ne isprovocira a to je u stanju njemu uraditi i jedan junior modriče, srna danas više razmišlja o ženidbi nego o nogometu, rakiticu je prerano udarila slava u glavu, eduardo vise nikada nece biti sto je bio, olica polako stizu godine, pokrivac pao sa marsa u ekipu.......
Ima i tu nesto sto si napisao, ali mislim da je ipak vas najveci problem sto jednostavno nemate tu sirinu igraca! Recimo, vi nemate postenog lijevog beka, nego zrtvujete na toj poziciji jednog Pranjica, koji ruku na srce dosta bolje igra po krilu, tj ofanzivinije! Dalje, mnogo kuburite sa stoperima! Realno, na toj poziciji osim standardnog Simunica ni 1 igrac ne ulijeva preveliko povjerenje. Tu mislim na Krizanca i Knezevica koji nisu losi igraci ali realno nisu ni renome reprezentacije kao sto je Hrvatska! Ja jednostavno tu ne vidim nekog mladog, perspektivnog igraca(osim Corluke, koji opet igra desnog beka) koji bi u narednim godinama mogao komandovati odbranom, tj. zamijeniti Simunica i Kovaca...U vezi imate tehnicki i motoricki jake igrace, ali ste tanki sa klasicnim probojnim krilima! Sta kada se povrijede Srna i Pranjic(koji su jedini klasicni krilini igraci)!? Sto se tice napada, tu stvarno imate lijep i sirok izbor igraca(Olic, Eduardo, Petric, Klasnic, Mandzukic...), pa nema potrebe bilo sta komentarisati! ;)

Ilustracije radi, Srbija ima 30-tak igraca koji bi uvijek mogli uskociti u prvu postavu i koji igraju u jakim evropskim klubovima! Evo, sto se odbrane tice, na lijevom beku imamo 3-4 super igraca(Obradovic, Kolarov, Lukovic,...), na stoperskoj poziciji Vidica, Subotica, Dragutinovica, Ivanovica(koji nama igra desnog beka), a da ne pominjem Rajkovic(Twente/Chelsea), Bisevca(Valencienes), Stepanov(Malaga), Tomovic(Genoa), Pejcinovic(Herta), Vukovic(PSV), Djuric(Herenveen)... koji nisu ni medju 23 igraca! Na desnom beku Ivanovica, Rukavinu, Ninkova...U veznom redu osim Stankovica, Milijasa, Krasica, Jovanovica, na klupi recimo sjedi jedan Kuzmanovic, Kacar, Jankovic, Tosic, Ninkovic...a Smiljanic(Espanjol), Kovacevic i Milovanovic(Lens), Duljaj(Sahtar), Ilijev... ne mogu ni prismrdit reprezentaciji! Ljajica(United) i Matica(Chelsea), pa cak i Aleksica "necu ni da pominjem" jer se oni trebaju tek dokazat, kako u reprezentaciji, tako i u klubovima! Jedino u napadu nemamo kao vi tu sirinu, iako napad sa Zigicem, Pantelicem, Lazovicem, Sulejmanijem...ne izgleda uopste lose! Pa i pored tako 'slabijeg' napada, medju 23 nema mjesta za jednog Kezmana ili Ljuboju...
Daleko od toga da je Hrvatska prva postava nesto sada slabija od nase, ali hocu da kazem da jednostavno imate manju sirinu i izbor igraca! ;)

P.S.
Nisam mislio nista zlonamjerno i potcjenjivacki, jednostavno sam izneo svoje misljenje! ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 11 sep 2009, 22:17

mladi hrvatski reprezentativac delać pred vratima čelzija i to iz zaprešićkog dvorišta. mamic danas vjerovatno sam sebe jede kako mu je mogao izmaći takav biser. mora da mu skauti stoje mirno pred njim ili mu čuče u ćošku

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 11 sep 2009, 22:21

marconato je napisao/la:
Ima i tu nesto sto si napisao, ali mislim da je ipak vas najveci problem sto jednostavno nemate tu sirinu igraca! Recimo, vi nemate postenog lijevog beka, nego zrtvujete na toj poziciji jednog Pranjica, koji ruku na srce dosta bolje igra po krilu, tj ofanzivinije! Dalje, mnogo kuburite sa stoperima! Realno, na toj poziciji osim standardnog Simunica ni 1 igrac ne ulijeva preveliko povjerenje. Tu mislim na Krizanca i Knezevica koji nisu losi igraci ali realno nisu ni renome reprezentacije kao sto je Hrvatska! Ja jednostavno tu ne vidim nekog mladog, perspektivnog igraca(osim Corluke, koji opet igra desnog beka) koji bi u narednim godinama mogao komandovati odbranom, tj. zamijeniti Simunica i Kovaca...U vezi imate tehnicki i motoricki jake igrace, ali ste tanki sa klasicnim probojnim krilima! Sta kada se povrijede Srna i Pranjic(koji su jedini klasicni krilini igraci)!? Sto se tice napada, tu stvarno imate lijep i sirok izbor igraca(Olic, Eduardo, Petric, Klasnic, Mandzukic...), pa nema potrebe bilo sta komentarisati! ;)

Ilustracije radi, Srbija ima 30-tak igraca koji bi uvijek mogli uskociti u prvu postavu i koji igraju u jakim evropskim klubovima! Evo, sto se odbrane tice, na lijevom beku imamo 3-4 super igraca(Obradovic, Kolarov, Lukovic,...), na stoperskoj poziciji Vidica, Subotica, Dragutinovica, Ivanovica(koji nama igra desnog beka), a da ne pominjem Rajkovic(Twente/Chelsea), Bisevca(Valencienes), Stepanov(Malaga), Tomovic(Genoa), Pejcinovic(Herta), Vukovic(PSV), Djuric(Herenveen)... koji nisu ni medju 23 igraca! Na desnom beku Ivanovica, Rukavinu, Ninkova...U veznom redu osim Stankovica, Milijasa, Krasica, Jovanovica, na klupi recimo sjedi jedan Kuzmanovic, Kacar, Jankovic, Tosic, Ninkovic...a Smiljanic(Espanjol), Kovacevic i Milovanovic(Lens), Duljaj(Sahtar), Ilijev... ne mogu ni prismrdit reprezentaciji! Ljajica(United) i Matica(Chelsea), pa cak i Aleksica "necu ni da pominjem" jer se oni trebaju tek dokazat, kako u reprezentaciji, tako i u klubovima! Jedino u napadu nemamo kao vi tu sirinu, iako napad sa Zigicem, Pantelicem, Lazovicem, Sulejmanijem...ne izgleda uopste lose! Pa i pored tako 'slabijeg' napada, medju 23 nema mjesta za jednog Kezmana ili Ljuboju...
Daleko od toga da je Hrvatska prva postava nesto sada slabija od nase, ali hocu da kazem da jednostavno imate manju sirinu i izbor igraca! ;)

P.S.
Nisam mislio nista zlonamjerno i potcjenjivacki, jednostavno sam izneo svoje misljenje! ;)
kapetan momcadi puno znaci a to je donedavno u vatrenim bio niko kovac koji je izgarao na terenu i pravim trenutcima bodrio suigrace. kao sto je to danas u srbiji dejan stankovic , kome momcad vjeruje. srna je dobar igrac ali za voditi momcad to sigurno nije

brijeg široki
Kontakt:

Post Postao/la brijeg široki » 11 sep 2009, 22:44

pa to je u nas luka modric od njega sve polazi bez njega se jednostavno ne može
iako bi to trebo bit vukojevic koji je bez pogreske odigrao sve utakmice ovih kvalifikacija

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 11 sep 2009, 22:47

brijeg široki je napisao/la:pa to je u nas luka modric od njega sve polazi bez njega se jednostavno ne može
iako bi to trebo bit vukojevic koji je bez pogreske odigrao sve utakmice ovih kvalifikacija
vidi ovoga maksima, a nigdje divizije, vukojevica za vodju ekipe. nije los igrac ali gdje ce on biti vodja. za njega su dvije kante i da nosi vodu luki i niki kranjčaru

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 11 sep 2009, 22:49

Iskreno ja osobno bi vise volio da Bosna ako dodje do baraza(a u sto nesumnjam :mrgreen: ) izbijegne Hrvatsku iz vise razloga jedan od njih je sto nebih mogao ni protiv Bosne ali ni protiv Hrvatske,dalje bilo bi svega po BiH pa i u mome Zepcu,tkdj.Ciro nebi mogao protiv Hrvatske,bolje je dobiti u barazu Svabe :mrgreen:
Sto se tice same igre Hrvatske neugodno sam time iznenadjen,ocekivao sam puno puno vise ali eto ipak "Vatreni" razocarase ipak se nadam baraz da ce izboriti pa i SP :D
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.